Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO: Matei este unul dintre viitorii luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Botoșani. Polițiștii i-au făcut o surpriză

Publicat

Publicitate

Matei este unul dintre viitorii luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Botoșani.

Un copil din municipiul Botoșani își va aminti toată viața de emoția care l-a încercat în ziua când a împlinit 7 ani. Polițiștii i-au făcut o surpriză de neegalat, după ce au aflat despre pasiunea micuțului pentru această meserie.

„Pasiunea pentru colegii noștri ne-a convins să-i facem o surpriză chiar de ziua lui. Astăzi, ne-am prezentat la petrecerea organizată cu ocazia zilei sale de naștere pentru a-l încuraja să-și urmeze visele și  să creadă în ele, până vor deveni realitate. La mulți ani, Matei!”, au transmis polițiștii.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO&VIDEO: Patru hectare de grâu au ars la Miorcani

Publicat

Publicitate

Patru hectare de grâu netreierat, două hectare de miriște, paie și o balotieră au ars, în această seară, pe un câmp din localitatea Miorcani. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit produs la utilajul agricol folosit pentru formarea baloților de paie.

 

Un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Coțușca a ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Rădăuți-Prut și personalul de pe locul de muncă, aceștia au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la alte culturi. Au fost salvate aproximativ 15 hectare dintr-un lan de grâu netreierat.

 

Pentru a preveni incendiile în această perioadă, proprietarii terenurilor și reprezentanții asociațiilor agricole trebuie să:

 

Publicitate

– ️verifice maşinile şi utilajele agricole din punct de vedere tehnic, să asigurare dotarea acestora cu dispozitive parascântei şi cu mijloace de primă intervenție ‐ stingătoare, bidoane cu apă, lăzi cu nisip şi mături;

 

– remedieze defecţiunile apărute la maşinile şi utilajele agricole la distanță față de lanurile nerecoltate, mirişti sau vegetație uscată;

Publicitate

 

– ️alimenteze utilajele cu carburant în punctele de alimentare special amenajate;

 

– ️asigure punctele de recoltare cu tractoare cu plug sau disc, cisterne cu apă;

 

– ️️asigure izolarea lanurilor prin fâşii arate sau discuite faţă de drumuri şi păduri sau căi ferate adiacente;

 

-️️ strângă paiele rezultate în urma recoltării şi să are imediat miriştea;

 

– ️respecte regulile privind fumatul şi utilizarea focului deschis.

Citeste mai mult

Eveniment

În plin sezon de concedii, platforma prin care românii pot obține cardul european de sănătate nu funcționează

Publicat

Publicitate

Totul se blochează la operațiunea de înregistrare a datelor, unde după introducerea adresei de email, a parolei, a CNP-ului și a numărului de telefon nu se mai întâmplă nimic, informează alba24.ro. Chiar dacă nu acoperă, precum o asigurare clasică, serviciile private de asistență medicală, costurile de călătorie cu avionul înapoi în țara de origine sau contravaloarea bunurilor pierdute ori furate, cardul permite decondarea unor servicii medicale locale în caz de accident, în spitalele publice sau în cele care lucrează cu casele de asigurări din statele membre.
Cardul european de sănătate permite persoanelor asigurate să îl folosească oriunde în Europa, fără a mai plăti suplimentar asigurări de călătorie.

Doar că, platforma cardeuropean.ro pe care ar trebui depusă cerea nu funcționează.

Cardul poate fi obținut și printr-o deplasare la Casele de Asigurări de Sănătate de la nivelul fiecărui județ și de la cea a Capitalei, pe baza unor documente printre care o cerere tip și documentele de identitate.

Ce este cardul european de sănătate
Este un card gratuit care oferă acces la asistența medicalã necesară în cadrul sistemului de sănătate publică pe durata unei șederi temporare în oricare dintre statele membre ale UE și în Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția și Regatul Unit, în aceleași condiții și la același cost (gratuit în unele țări) ca persoanele asigurate din țara respectivă.

Prestațiile acoperite includ, de exemplu, îngrijirile acordate pe fondul unor boli cronice sau existente, precum și pe parcursul sarcinii și pentru naștere.

Deținerea unui asemenea card înlocuiește asigurările de călătorie pe care majoritatea românilor le achiziționează în perioada concediilor.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Un bărbat care și-a pierdut cunoștința pe stradă a fost ajutat de doi elevi ai Școlii de Subofițeri Jandarmi Fălticeni

Publicat

Publicitate

Andrei și Alexandru, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, aflați în prima lor zi de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, au acordat în această după-amiază sprijin unui bărbat care și-a pierdut cunoștința, în apropierea sediului inspectoratului.
Șoferul mașinii în care se afla bărbatul a strigat după ajutor, iar cei doi elevi jandarmi au procedat la scoaterea bărbatului inconștient din mașină, după care l-au așezat într-o poziție de siguranță.
Între timp, Andrei a solicitat asistență medicală prin apel la numărul unic de urgență 112, iar până la sosirea ambulanței au supravegheat persoana.
Bărbatul a fost preluat de personalul medical și transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Mavromati, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.
Andrei și Alexandru sunt doi din cei 26 de elevi jandarmi care, până la sfârșitul lunii august, vor executa stagiul de practică în domeniul ordinii și siguranței publice, această perioadă fiind destinată însușirii deprinderilor practice și aprofundării noțiunilor teoretice acumulate la orele de curs.

Citeste mai mult

Eveniment

CFR Călători va extinde restricţiile de viteză pe calea ferată în perioadele caniculare şi cu furtuni puternice

Publicat

Publicitate

CFR Călători va extinde restricţiile de viteză pe calea ferată în perioadele caniculare şi cu furtuni puternice, pentru a garanta siguranţa pasagerilor, mai ales că în zilele cu temperaturi exterioare caniculare la nivelul şinei se înregistrează între 50 şi 80 de grade Celsius la soare.

“România se confruntă cu temperaturi extrem de ridicate ce au impact şi în transportul feroviar. Ca atare se extind restricţiile de viteză pe calea ferată pe perioada prognozată de meteorologi ca fiind caracterizată cu fenomene meteo extreme: caniculă şi furtuni puternice. Prioritatea CFR Călători este siguranţa pasagerilor şi face eforturi susţinute pentru menţinerea în circulaţie a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalaţii de climatizare”, informează luni un comunicat al companiei.

Potrivit sursei citate, infrastructura feroviară, precum şi materialul rulant din România nu au fost proiectate pentru temperaturile ridicate înregistrate odată cu schimbările climatice.

“Aceasta este o provocare cu care se confruntă atât România, cât şi ţările care trec prin aceleaşi schimbări climatice. În zilele cu temperaturi exterioare caniculare la nivelul şinei se înregistrează de multe ori chiar şi peste 50 – 80 de grade Celsius la soare. Trebuie avut în vedere că ţările care au, tradiţional, o climă mult mai caldă au proiectată infrastructura şi materialul rulant pentru a rezistă la temperaturi mult mai ridicate. Totodată şi în aceste ţări se iau aceleaşi măsuri de prevenţie, precum în România, dacă temperatura creşte peste nivelul pentru care a fost proiectat transportul feroviar”, se menţionează în comunicat.

CFR Călători recomandă pasagerilor, astfel încât călătoria cu trenul în condiţii de caniculă să decurgă fără incidente, în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecţiuni medicale: să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj; să aibă medicaţia necesară afecţiunilor pe care le au, în caz de nevoie; să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor. AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending