Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO: Doi frați din Coșula, arestați preventiv de polițiștii botoșăneni. Sunt bănuiți că ar fi furat din casele unor bătrâni

Publicat

Publicitate

La data de 10 august 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a doi tineri de 20 și 18 ani, ambii din comuna Coșula, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.
Astăzi, 11 august, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a celor doi, pentru 30 de zile

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că cei doi, în data de 3 august a.c., ar fi pătruns fără drept în locuințele persoanelor vătămate, de 75 de ani, respectiv 70 de ani, din comuna Cristești, de unde ar fi sustras mai multe dispozitive electronice, alimente și băuturi alcoolice, provocând un prejudiciu estimat la 5.000 de lei.

La data de 10 august a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1, împreună cu cei ai Poliției Orașului Flămânzi și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, la locuințele celor două persoane bănuite de comiterea faptei, prilej cu care au fost identificate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.

În urma perchezițiilor, cele două persoane bănuite de comiterea faptelor au fost conduse la sediul poliției, în baza unor mandate de aducere, ulterior, față de acestea fiind dispusă măsura reținerii.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Administratie

Au demarat lucrările de modernizare a DJ 293, Mileanca – Codreni – Puțureni – Coțușca

Publicat

Publicitate

Modernizarea drumurilor județene rămâne o prioritate pentru Consiliul Județean Botoșani care a anunțat astăzi că au demarat lucrările de modernizare a DJ 293, Mileanca – Codreni – Puțureni – Coțușca.

Este vorba de unul dintre cele mai așteptate proiecte de locuitorii din zona de nord a județului, și care acum devine realitate.

Constructorul Columna AG, care a câștigat licitația organizată de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, a demarat lucrările de modernizare a drumului cu o lungime de 15 kilometri.

„Modernizarea drumului Mileanca – Codreni – Puțureni – Coțușca este un proiect esențial pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere județene și creșterea calității vieții locuitorilor din zonă. Am promis că vom moderniza și acest sector de drum și ne ținem de cuvânt. Am făcut din bugetul propriu al Consiliului Județean SF-ul și proiectul tehnic, iar acum am alocat resursele financiare necesare pentru realizarea lucrărilor. Am asigurat bugetul pentru lucrările care urmează să fie efectuate. Suntem o administrație profesionistă și am demonstrat că punem tot timpul oamenii pe primul loc”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Modernizarea DJ293, Mileanca – Codreni – Puțureni – Coțușca, va crește siguranța traficului prin îmbunătățirea condițiilor de circulație și reducerea timpilor de deplasare, iar localnicii vor avea acces mai ușor la orașele din zonă, Dorohoi și Darabani. „Acest proiect a fost o prioritate pentru echipa de la Consiliul Județean condusă de doamna președinte Doina Federovici. Noi credem că o infrastructură rutieră de calitate va stimula dezvoltarea economică a zonei”, a declarat vicepreședintele Dorin Birta.

Modernizarea ultimului sector important de drum județean rămas de piatră, DJ294C, Borolea – Hănești (5,5 kilometri), se află în procedură de achiziție, fiind în faza evaluării ofertelor depuse.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Hoț din magazinele din Botoșani, prins și reținut de polițiști pentru 24 de ore

Publicat

Publicitate

Un tânăr hoț din magazinele din Botoșani a fost prins și reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar cercetările continuă pentru a se afla întreaga activitate infracțională a acestuia.

La data de 7 septembrie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 31 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta, ar fi sustras bunuri dintr-un magazin din municipiul Botoșani.

“Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani, cercetările fiind continuate pentru săvârșirea infracțiunii de furt”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Eveniment

Încă un sucevean prins la Botoșani cu lemne fără acte. Materialul lemnos a fost confiscat

Publicat

Publicitate

Încă un sucevean a fost prins la Botoșani de polițiști ducând în mașină lemne dar fără să aibă și acte pentru ele. Suceveanul s-a ales cu materialul lemnos confiscat dar și o amendă de 4.000 de lei.

La data de 7 septembrie 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe drumul public din municipiul Dorohoi, o autoutilitară, condusă de un tânăr de 32 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta aproximativ 6 metri cubi de material lemnos, fără a deține documente legale de proveniență sau transport.

“Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.000 de lei, iar materialul lemnos a fost supus confiscării”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Sursa foto ilustrativ: Arhiva

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Alcoolemie de 1,12 mg/l în aerul expirat la un tânăr de 22 de ani care circula fără carnet prin Botoșani

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au anunțat astăzi că la data de 7 septembrie 2024 au identificat pe o stradă din municipiul Botoșani, la volanul unei mașini, încă un tânăr, din municipiul Botoșani cu o alcoolemie record.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată la tânărul de 22 de ani a fost de 1,12 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Mai mult decât atât, acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni rutiere.

“Cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending