Connect with us
Publicitate

Eveniment

Urmărit internațional, depistat de polițiștii de frontieră la Stânca

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au depistat şi reţinut un bărbat cu cetăţenie R. Moldova, căutat internațional pentru săvârşirea infracțiunii de lipsire de libertate.

În această dimineață, în jurul orei 03.25, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, pasager într-un autovehicul înmatriculat în Polonia, un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 24 de ani.
La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele bărbatului figurează o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare emis de statul român în luna august a acestui an.
Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Dosar penal pentru un șofer din Bucecea care s-a urcat beat la volan

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Bucecea au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 208, din orașul Bucecea, un autoturism condus de un tânăr de 35 de ani, din aceeași localitate.

 

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spiotalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cerceările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Accident la Răchiți! Unul dintre șoferi era beat

Publicat

Publicitate

Luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au fost sesizați cu privire la faptul că pe drumul județean D.J. 296 A, în comuna Răchiți, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto este posibil să se afle sub influența alcoolului.

 

Echipajul de poliție direcționat la fața locului a stabilit identitatea conducătorilor auto implicați, precum și faptul că unul dintre aceștia, un tânăr de 32 de ani, se afla sub influența alcoolului, valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest, fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Administratie

FOTO Botoșani: Încep lucrările de modernizare a Maternității

Publicat

Publicitate

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea termică și modernizarea Maternității Botoșani. Lucrările vor fi realizate de o asociere de firme condusă de Bahm Construcții Civile și Industriale.

„Este un proiect generos care va schimba radical Maternitatea Botoșani. Am atras o finanțare din PNRR  de 4 milioane de euro, la care se adaugă partea de cofinanțare a Consiliului Județean Botoșani. Valoarea totală a întregului proiect, inclusiv realizarea documentațiilor tehnice, TVA-ul și marja de implementare de 25% se ridică la 9 milioane de euro. Am asigurat fondurile pentru ca acest proiect, unul foarte important pentru botoșăneni, să fie dus cu bine până la final, fără sincope”, a declarat Doina Federovici.

În cadrul acestui proiect, din banii din PNRR, întreaga clădire va fi reabilitată din punct de vedere energetic. Vor fi refăcute instalațiile electrice și cele termice, vor fi schimbate geamurile și ușile. De asemenea, va fi desființată mansarda, vor fi montate panouri fotovoltaice și vor fi făcute și patru stații de reîncărcare electrică.

Din cheltuielile neeligibile, angajate de către Consiliul Județean vor fi modernizate etajele IV și V, dar și vestiarele din zona de demisol.

„Aceasta este datoria noastră, de a asigura dezvoltarea și dotarea bazei materiale a sistemului sanitar. Iar, după cum am demonstrat și vom continua până la finalul mandatului, din punct de vedere administrativ ne-am făcut treaba. În ultimii 4 ani, din fonduri europene, guvernamentale, județene sau veniturile proprii ale Spitalului Județean am realizat și demarat investiții în sistemul sanitar botoșănean de peste 50 de milioane de euro. De asemenea, avem pregătite alte investiții foarte importante și, mă refer aici la cele 3 spitale pentru care Consiliul Județean va aplica imediat ce se vor deschide ghidurile”, a conchis Doina Federovici.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Trei persoane au rămas fără drept de folosire a armelor în urma unui control al polițiștilor botoșăneni

Publicat

Publicitate

Luni, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale, de către persoanele care dețin arme letale sau neletale supuse autorizării, la domiciliu.

 

Astfel, au fost controlate șase persoane din municipiul Botoșani, iar în urma neregulilor constatate, față de  trei dintre acestea a fost dispusă sancționarea contravențională, iar ca măsură

complementară le-a fost anulat dreptul de a purta, deține și folosi arme pentru o perioadă de doi ani.

 

Aceștia nu aveau asigurate armele conform prevederilor legale, creând astfel o stare de pericol pentru cei din jur.

Publicitate

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending