Connect with us

Eveniment

Urmărit de Interpol pentru furt şi tâlhărie, reţinut de poliţiştii de frontieră botoşăneni

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat cu cetăţenie Republica Moldova, căutat în vederea arestării, de autorităţile din Armenia, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi tâlhărie, pe teritoriul acestui stat.

 

În data de 25 mai a.c., în jurul orei 17.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, pasager al unui autocar ce efectua o cursă regulată pe relaţia Chişinău – Cehia.

La controlul de frontieră s-a constatat că persoana figurează în bazele de date Interpol, pe numele acesteia fiind emisă de autorităţile din Armenia o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi tâlhărie, pe teritoriul acestui stat.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

 

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Polițiștii și militarii români nu mai au voie să lucreze ca mercenari: Legea prevede închisoare

Publicat

Publicitate

Românii din armată și poliție nu vor mai putea activa ca mercenari: Un proiect de lege aflat în dezbaterea Parlamentului prevede interzicerea participării militarilor, polițiștilor și angajaților din structurile de ordine publică la activități de mercenariat sau servicii de pază privată, fără aprobarea prealabilă a statului român, informează alba24.ro.

niţiatorii susţin că măsurile cuprinse în document ţin de securitatea naţională şi oferă instituţiilor de forţă un instrument legal pentru a gestiona aceste abateri disciplinare.

Potrivit documentului, citat de Radio România Actualități, nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu închisoare de la cinci la zece ani.

Modificarea legislativă vine în contextul în care peste 460 de militari, unii rezerviști iar alții în concediu de creștere a copilului, care provin din Ministerul Apărării Naționale, au semnat, după trecerea în rezervă, contracte cu companii de securitate care au activat în Republica Democratică Congo.

Informația a venit chiar de la MApN.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

SĂPTĂMÂNA PATIMILOR: Lunea Mare

Publicat

Publicitate

În Lunea Mare, Biserica ne prezintă un tânăr frumos, curat, fericit, preabun: pe Iosif, care a fost al unsprezecelea fiu al Patriarhului Iacov şi a fost invidiat de fraţii lui, aruncat în groapă şi vândut pentru treizeci de arginţi.

Cumpărătorii săi l-au dus în Egipt şi l-au vândut la rândul lor unei căpetenii de la curtea faraonului, Putifar, a cărui soţie a vrut să păcătuiască cu el. Iosif s-a împotrivit cu putere, ea l-a calomniat şi a fost întemniţat. Apoi a devenit tâlcuitorul viselor faraonului, cunoscând mare cinste şi slavă. Vieţile lui Iosif şi Iisus se aseamănă. Şi Iisus a fost urât şi invidiat de iudeii cei de un neam cu El, a fost trădat pentru treizeci de arginţi de către însuşi ucenicul Lui şi a fost dus în temniţa mormântului.

După trei zile a înviat şi împărățeşte nu numai peste Egipt, ci peste lumea păcatului, pe care Sfinţii Părinţi o numesc „Egiptul patimilor”. Hristos devine noul vistier peste hambarele de grâu prin jertfa lui pe Cruce. Tot în Sfânta și Marea Luni, săvârşim pomenirea acelui smochin uscat şi blestemat pe care Hristos l-a găsit neroditor în drumul Lui. Sfinţii Părinţi aseamănă asta cu sinagoga iudeilor, în care Hristos n-a găsit roade vrednice, decât doar umbra legii, care şi aceasta pălise.

După Sfântul Isidor Pelusiotul, Hristos n-a blestemat vreun om, ci lemnul, pentru ca nerecunoscătorii oameni să afle că are şi această putere. Orice suflet neîmpodobit cu virtuţi şi pustiit de bunătăţile duhovniceşti va avea soarta lemnului neroditor care va fi aruncat în foc. Această pericopă, spre cucernicie, zdrobire a inimii şi pocăinţă, a fost pusă într-un frumos tropar: „Văzând smochinul cel uscat care a fost blestemat pentru nerodnicia lui, să ne temem, fraţilor, roade vrednice de pocăinţă aducând Stăpânului…”. Preabunul Iosif ne călăuzeşte minunat spre lepădarea de păcat.

Citeste mai mult

Eveniment

COD GALBEN de vânt pentru județul Botoșani, până miercuri dimineață

Publicat

Publicitate

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o atenționare tip cod galben de intensificări ale vântului, valabilă în județul Botoșani, de astăzi, de la ora 10:00, până pe 16 aprilie, ora 10:00. Potrivit acestora, vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50…60 km/h.

Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

✔ fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;

✔ nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate;

✔ parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;

✔ îndepărtați copacii sau ramurile uscate care, pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;

Publicitate

✔ nu atingeți firele căzute la pământ.

Reamintim faptul că, în condiții de vânt puternic, folosirea focului deschis în gospodării este foarte periculoasă, fiind interzisă. Vântul poate propaga focul, într-un timp foarte scurt, la locuințe, anexe gospodărești, păduri, rețele de electricitate etc.

Pentru a preveni incendiile, nu trebuie aruncate resturi de țigară sau bețe de chibrit aproape de căpițele de fân sau de locurile în care sunt depozitate furaje, lemne de foc, substanțe inflamabile sau alte materiale combustibile și nici pe terenuri cu vegetație uscată.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Citeste mai mult

Eveniment

ISU Botoșani: Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele. O femeie de 80 de ani a trecut prin clipe de groază

Publicat

Publicitate

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau pe obiecte care pot lua foc uşor. Ieri, din această cauză, într-o casă din localitatea Plugari, județul Iași, a izbucnit un incendiu. Când s-a produs evenimentul, proprietara, o femeie în vârstă de 80 de ani, era în altă cameră. Vecinii au observat că iese fum și au chemat pompierii. Tot ei au ajutat-o să iasă din interior.

 

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Plugari, dar și o ambulanță SAJ. Aceștia au constatat faptul că ardeau bunurile dintr-o cameră și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă. Au ars un pat și un dulap. Din fericire, femeia nu a avut de suferit în urma incendiului.

 

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu, vă mai recomandăm să nu lăsați candelele sau lumânările aprinse nesupravegheate și să le stingeți înainte de a adormi sau de a părăsi locuința.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending