Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un turist a fost mușcat de o viperă la Suceava

Publicat

Publicitate

Un turist a fost mușcat de o viperă. Intervine Salvamont Suceava, incidentul fiind într-o zonă greu accesibilă, informează romania24.ro.

„Acțiune în desfășurare a salvamontiștilor din cadrul Salvamont Suceava pentru recuperarea și transportul către ambulanță a unei persoane mușcată de viperă”, este anunțul postat de Salvamont.

Sursa citată precizează că victima se află într-o zonă greu accesibilă.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Femeile se pot pensiona cu până la 11 ani mai devreme. Facilități aduse de noua lege a pensiilor

Publicat

Publicitate

Noua lege a pensiilor aduce o serie de facilități în cazul femeilor. Ele se pot pensiona cu ani de zile mai devreme decât bărbaţii. Pentru a putea beneficia de aceste reduceri, femeile trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele cerințe: să aibă un stagiu complet de cotizare de 35 de ani și să fi născut și crescut copii până la vârsta de 16 ani sau să fi adoptat copii și să-i fi crescut timp de cel puțin 13 ani.

Noua reglementare permite o reducere de 6 luni pentru fiecare copil, dar nu mai mult de 3 ani în total. Astfel, femeile pot obține o reducere a vârstei de pensionare de până la 11 ani, cumulând reducerea pentru nașteri sau adopții cu alte condiții speciale sau deosebite de muncă.

Pentru a beneficia de aceste reduceri, femeile trebuie să depună un dosar de pensionare care să conțină următoarele documente:

• Certificatul de naștere al copiilor sau hotărârea judecătorească de adopție, în copie.
• O declarație pe propria răspundere prin care să ateste că au născut și crescut copii până la vârsta de 16 ani sau au adoptat și crescut copii timp de cel puțin 13 ani.

Potrivit adevărul.ro, femeile care sunt deja în plată cu drepturi de pensie de invaliditate sau pensie anticipată și care îndeplinesc condițiile pentru a trece la pensia pentru limită de vârstă, conform Legii nr. 360/2023, vor beneficia de această trecere automat, fără a fi necesară o nouă cerere.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a anunțat că, odată cu intrarea în vigoare a noii legi pe 1 septembrie 2024, pensiile anticipate și pensiile anticipate parțiale stabilite conform legislației anterioare vor fi reglementate conform noilor dispoziții legale. Această inițiativă este un pas important în sprijinul femeilor din România, oferindu-le o opțiune mai flexibilă în gestionarea carierei și a responsabilităților familiale.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Meteorologii au actualizat prognoza pentru luna octombrie. Temperaturi mai ridicate decât cele normale

Publicat

Publicitate

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, până pe 28 octombrie, potrivit prognozei ANM pe următoarele patru săptămâni, iar în prima săptămână din octombrie, cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale în regiunile vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi excedentare.

Săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie aduce o vreme de toamnă autentică în județul Alba, cu temperaturi mai scăzute, precipitații și perioade de soare. După un început ploios, precipitațiile se vor opri de marți, dar vor reveni spre sfârșitul săptămânii. Temperaturile cresc treptat, însă maximele nu vor depăși 20 de grade Celsius.

În zonele montane, vremea va fi variabilă, cu temperaturi minime de până la 1 grad Celsius și maxime ce pot atinge 13 grade Celsius. În primele zile ale săptămânii, vremea va fi mai mohorâtă, cu ploi și nori de joasă altitudine. De marți, cerul se va mai însenina, cu temperaturi în ușoară creștere. În weekend, vor reveni ploile, cu perioade de precipitații scurte, atât în zonele urbane, cât și la munte.

rognoza meteo  în săptămâna 30 septembrie – 07 octombrie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval.

Cu excepția regiunilor sudice, unde regimul pluviometric va fi local deficitar, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în sud-vestul și în extremitatea de sud-est a țării.

Prognoza meteo  în săptămâna 07 – 14 octombrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.
Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor excedent în extremitatea de nord-vest a țării.

Publicitate

Prognoza meteo  în săptămâna 14 – 21 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.
Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo  în săptămâna 21 – 28 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.
Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a țării.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

România scapă de vizele pentru SUA. Ambasadorul Andrei Muraru: „Ne aşteptăm să avem curând mai multe curse aeriene directe între România şi America”

Publicat

Publicitate

România îndeplineşte formal toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver, a anunţat marţi ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, într-o declaraţie pe Facebook.

“Ieri (luni – n.r.) s-a încheiat anul fiscal în Statele Unite, iar ultima condiţie pe care România o mai avea de îndeplinit a fost satisfăcută. Sigur, aşteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicaţii pentru vize din acest an, precum şi pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că Romania a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere”, a transmis Muraru.

 

Potrivit ambasadorului, “primii români vor putea călători fără vize în Statele Unite, probabil, în prima parte a anului viitor”.

“A călători fără vize în America nu este doar un statut privilegiat acordat unei ţări. Vor exista beneficii importante pentru noi. Călătorind mai uşor, românii vor construi mai multe punţi şi vor putea impulsiona astfel comerţul sau investiţiile. De asemenea, ne aşteptăm să avem curând mai multe curse aeriene directe între România şi America”, a adăugat diplomatul român.

Publicitate

“Alianţa cu Statele Unite nu va fi niciodată perfectă, dar generaţie după generaţie a arătat că prietenia noastră poate fi întotdeauna desăvârşită”, a mai subliniat el.AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

E.ON vinde divizia de furnizare de gaze și energie electrică din România. Acord cu o companie de stat din Ungaria

Publicat

Publicitate

Compania ungară MVM ar putea cumpăra divizia de furnizare de gaze și energie electrică din România a companiei germane E.ON. MVM este cu capital majoritar de stat, relatează alba24.ro.

Informația a fost confirmată pentru G4Media și Economedia de către surse oficiale.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze și electricitate din România. Are  un portofoliu de circa 3,4 milioane clienți.

MVM este o companie strategică a Ungariei. Aceasta a achiziționat alte companii străine aflate pe piața din Ungaria, inclusiv portofoliul local al E.ON în 2022.

Tranzacția din România va necesita aprobarea unor instituții ale statului român. Aceasta ar urma să fie anunțată în câteva luni.

De achiziționarea diviziei de furnizare E.ON au fost interesate și Romgaz și OMV Petrom.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending