Connect with us

Eveniment

Un moldovean a încercat să treacă frontiera din România cu un TIR radiat din circulaţie

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au anunțat că efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, care a încercat să iasă din România la volanul unui camion radiat din circulaţie.

În ziua de 24 ianuarie a.c, în jurul orei 21.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un cetățean R. Moldova, în vârstă de 38 de ani, la volanul unui camion cu numere de înmatriculare specifice Belgiei.

“La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la starea de înmatriculare a autovehiculului în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta este radiat din circulaţie de către autorităţile belgiene”, a explicat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Botoşani,, Comisar de poliţie Răcnea Minodora.

Sursa citată a mai adăugat că poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Lapoviţă, ninsoare şi intensificări ale vântului, în întreaga ţară, până sâmbătă seara

Publicat

Publicitate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de precipitaţii moderate cantitativ, polei, ninsori şi intensificări ale vântului, valabilă până sâmbătă seara în întreaga ţară.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 5 decembrie, ora 22:00 – 7 decembrie, ora 18:00, temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Vor predomina ploile, însă în noaptea de joi spre vineri (5/6 decembrie) şi în dimineaţa zilei de vineri, în nordul Olteniei şi al Munteniei, în sudul şi estul Transilvaniei şi în Moldova, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat, se va depune polei.

La munte vor predomina ninsorile şi mai ales în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură se va depune strat de zăpadă, în general de până la 10 – 15 cm.

De asemenea, se vor acumula cantităţi de precipitaţii local de 10 – 15 l/mp, iar îndeosebi la munte şi în sud-vest, pe arii restrânse, de peste 20 l/mp. Local şi temporar vor fi intensificări ale vântului în zona montană înaltă, cu viteze de până la 40-60 km/h. AGERPRES

Citeste mai mult

Cultura

Expoziția de pictură „Iarna pe uliță”, realizată de elevi ai Liceului de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani

Publicat

Publicitate

Muzeul de Etnografie Botoșani găzduiește, în perioada 4-16 decembrie 2024, expoziția de pictură intitulată „Iarna pe uliță”.

În așteptarea uneia dintre cele mai iubite perioade a anului, elevi ai Liceului de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani, coordonați de profesorii Genoveva Dolhescu, Adina Strugariu și Ciprian Andrușcă, aduc în prim-plan lumea tradițiilor și a obiceiurilor de iarnă în algoritmul stabilit în secole de trăire rurală, invocând o atmosferă a firescului, dar, în același timp, a încărcăturii spirituale ce ne atinge sufletele.

Intrarea este liberă.

Citeste mai mult

Eveniment

Cauza probabilă a incendiului de la școala din Cristești

Publicat

Publicitate

Pompierii din Botoșani au stabilit cauza probabilă a incendiului de la Școala din Cristești.

Din verificările lor este vorba de coș de fum neizolat termic față de materialele combustibile.

Pompierii reamintesc faptul că în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

Publicitate

Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

De asemenea, pentru prevenirea intoxicaţiilor cu fum se recomandă montarea detectoarelor de incendiu în locuințe, în vederea semnalizării din timp a utilizatorilor referitor la eventualele acumulări de fum și gaze toxice.

Citeste mai mult

Eveniment

Alertă DNSC: Tentative de fraudă prin telefon. Infractorii se deghizează în reprezentanți ai Bursei din România

Publicat

Publicitate

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra unei campanii de fraudă prin apeluri telefonice. Infractorii se deghizează în reprezentanți ai Bursei din România și pretind că apelează potențiala victimă pentru a-i oferi ‘dividende’ corespondente unor acțiuni, scrie alba24.ro.

Seria de tentative de fraudă se folosește de vishing (apeluri telefonice de phishing) pentru a convinge utilizatorii români să partajeze atacatorilor date cu caracter sensibil, în special date bancare.

Modul de operare

DNSC atenționează că atacatorii apelează victima, pretinzând că sunt din partea SIF Muntenia sau BVB. Folosesc drept pretext al apelului presupuse acțiuni vechi pe care victima le-ar deține din perioada cuponiadei din anii ’90, dar despre care a uitat.

Atacatorii susțin că aceste acțiuni s-au apreciat foarte mult ca valoare, însă pentru a le vinde și a încasa sumele respective, victima trebuie să urmeze un proces la îndrumarea atacatorului. Bineînțeles, în realitate nu există aceste acțiuni, iar atacatorii cer victimei să instaleze pe dispozitiv anumite aplicații, care de fapt le oferă infractorilor acces de la distanță (ex: ANYDESK) pentru a prelua controlul dispozitivului.

Pasul următor pe care îl fac atacatorii este să acceseze datele utilizatorilor, în special date de autentificare la aplicații de banking, respectiv date de card, iar mai apoi extrag sume importante de bani din conturile victimelor.

Publicitate

Mai departe, în alte cazuri atacatorii s-au folosit de accesul la dispozitiv pentru a propaga tentativa de fraudă și către contactele victimei, în speranța că vor avea succes și în alte cazuri.

Recomandările DNSC:

  • Nu instalați aplicații sau programe la solicitarea apelanților, în special dacă vi se cere acest lucru în regim de urgență și cu explicații vagi.
  • Nu furnizați niciodată telefonic date cu caracter sensibil (date personale, de autentificare, sau de carduri bancare), în urma unor apeluri suspecte, chiar dacă par a proveni de la instituții de încredere.
  • Verificați întotdeauna autenticitatea apelurilor de la o autoritate sau instituție, printr-un canal de comunicare separat, în special dacă vi se solicită date cu caracter sensibil.
  • Raportați astfel de apeluri către organizația a cărei identitate este folosită pentru a atrage atenția cât mai rapid asupra noilor scenarii folosite de atacatori în astfel de inițiative frauduloase.

În cazul în care ați furnizat date de card, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit, depuneți o plângere la Poliție (fizic sau la petitii@politiaromana.ro) și notificați DNSC (telefon 1911 sau platforma PNRISC: https://pnrisc.dnsc.ro/)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending