Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un clujean a fost sancționat cu 12.000 de lei după ce a abandonat cinci pisici într-un sac din rafie la Havârna

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au fost sesizați la data de 8 august 2024, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a abandonat cinci pisici, într-un sac din rafie, care era legat,  pe marginea drumului județean DJ 293, în afara comunei Havârna.

În urma verificărilor efectuate a fost stabilită identitatea persoanei care a abandonat pisicile, fiind vorba despre un bărbat, de 35 de ani, din județul  Cluj, deranjat de faptul că felinele erau infestate cu paraziți externi (purici).

Astăzi, 9 octombrie, față de acesta a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, cu amendă în cuantum de 12.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecția animalelor.

Pisicile au fost deparazitate și, ulterior, adoptate de către localnicii din comuna Havârna.

Reamintim faptul că stăpânii animalelor au obligația de a steriliza și microcipa câinii din rasa comună și metișii, precum și obligația de a le asigura acestora un adăpost corespunzător, hrană și apă suficente, îngrijire, atenție și asistență medicală.

“Nerespectarea acestor obligații constituie contravenții și se pedepsesc cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Botoșani: Peste 300 locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenți

Publicat

Publicitate

Agentia Judeteană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoșani în parteneriat cu – Camera de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani organizează Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți din acest an, în data de 11 octombrie 2024, începând cu ora 10.00 în incinta  Sălii Polivalente “Elisabeta Lipă”din Municipiul Botoșani.

Aceast eveniment  are drept scop facilitarea accesului tinerilor la locurile de muncă disponibile în judeţ şi interacţiunea directă a acestora cu agenţii economici, precum şi de a purta discuţii preliminare înaintea interviului propriu-zis de angajare.

Participarea la acest eveniment a reprezentanților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție,  Centrului Militar Județean și Inspectoratului Județean de Jandarmi care vor prezenta oferta educaţională , constituie o oportunitate pentru tineri de a opta pentru dezvoltarea unei cariere în aceste domenii de activitate.

 

 

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Un jandarm pasionat de istorie, din Botoșani, a găsit la Tudora un vârf de lance din bronz, cu o vechime estimată de peste 3500 de ani

Publicat

Publicitate

Patrimoniul istoric botoşănean s-a îmbogățit cu un artefact datând cel mai probabil din Epoca Bronzului, care a fost predat în această dimineață de un jandarm la Direcția Judeţeană de Cultură Botoșani.
Vârful de lance din bronz, cu o vechime estimată de peste 3500 de ani, a fost găsit marți după-amiază de plutonierul Alexandru Corduneanu, lângă o veche potecă din pădurea Tudora.
Alexandru este absolvent al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni, promoția noiembrie 2019, iar pasiunea pentru istorie l-a determinat, în urmă cu un an de zile, să achiziționeze legal un detector de metale, pe care îl folosește când timpul liber îi permite, în zone cu potențial arheologic.
Un vârf de lance asemănător, cu o semnificație culturală și socială deosebită în epoca respectivă, a fost găsit în luna septembrie 2023 de un jandarm teleormănean la marginea unui câmp, sub un bulgăre de pământ.
Pe lângă satisfacția unei reușite personale de excepție și amintirilor de neuitat, plutonierul Alexandru Corduneanu va avea bucuria de a-și vedea numele scris lângă vârful de lance, în momentul în care acesta va fi expus la Muzeul de Istorie Județean Botoșani, după expertizare.
Este a doua descoperire arheologică de valoare, în stare foarte bună de conservare, făcută de jandarmii botoșăneni în doar câteva zile, după cea a fibulei dacice de aur găsită pe malul râului Siret de plutonierul adjutant Cristian Comănescu, un alt ,,detectorist” pasionat.

Citeste mai mult

Eveniment

Cine va plăti lucrările de izolare termică a blocurilor

Publicat

Publicitate

„Prin excepție (…), autoritățile administrației publice locale pot asigura, la cererea de finanțare depusă de către asociațiile de proprietari, în baza hotărârii consiliului local, respectiv a Consiliului General al Municipiului București sau a consiliilor locale ale sectoarelor municipiului București, după caz, și în limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinație, finanțarea cheltuielilor aferente executării lucrărilor de intervenție corespunzătoare cotei de contribuție ce revine proprietarilor/asociației de proprietari, cu recuperarea sumelor în condițiile alin. (3] §1 (5)-(10) sau fără recuperarea sumelor în conditiile alin. (71)”, se arată în proiectul adoptat de Senat, scrie realitatea.net.

„Cota de contribuție proprie a proprietarilor/asociațiilor de proprietari (…) poate fi asigurata integral din bugetul local, fără recuperarea acesteia, în baza hotărârii consiliului local, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau a consiliilor locale ale sectoarelor municipiului București, dupa caz, și în limita fondurilor aprobate anual cu această destinație”, se menționează în dcumentul citat.

În prezent, în cazul finanțării lucrărilor de izolare termică a locuințelor, autoritățile administrației publice locale pot acoperi, la cerere, cota de contribuție ce revine proprietarilor ori asociației de proprietari, dar vor recupera ulterior sumele de la aceștia. Această regulă va rămâne valabilă, dar este completată cu varianta în care sumele „împrumutate” asociațiilor de proprietari de către autoritățile locale să nu mai fie recuperate de la cei ce-și izolează locuințele.

Potrivit OUG 18/2009, cota de contribuție a asociației de proprietari nu poate fi mai mică de 10% din valoarea executării lucrărilor de intervenție și trebuie asigurată pe durata executării acestora, sumă pe care autoritățile trebuiau să o recupereze de la asociațiile de proprietari în cel mult 10 ani de la terminarea lucrărilor.

Lucrări de intervenție pentru creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe sunt considerate, printre altele, cele de reabilitare termică a anvelopei, de reabilitare termică a sistemului de încălzire sau a sistemului de furnizare a apei calde de consum, lucrări de modernizare ori înlocuire a lifturilor, de reabilitare ori modernizare a instalațiilor de iluminat în spațiile comune etc.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

NU ţineţi banii, actele personale şi cheile în același loc. Acțiune a polițiștilor botoșăneni pentru prevenirea furturilor din

Publicat

Publicitate

Acțiune a polițiștilor botoșăneni pentru prevenirea furturilor din buzunare

La data de 9 octombrie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani  au organizat o acțiune pentru prevenirea faptelor de furt din buzunare sau genți, cetățenii fiind informați cu privire la modul în care pot evita să devină victimele unor astfel de infracțiuni.

 

Astfel, polițiștii au acționat în zonele aglomerate din oraș, precum și cele din proximitatea piețelor oferind recomandări cetățenilor despre cum ar trebui să se protejeze de astfel de fapte.

 

În cadrul activităților desfășurate s-a discutat cu peste 100 de persoane, fiindu-le oferite următoarele recomandări:

Publicitate

– portmoneul nu se aşează niciodată deasupra cumpărăturilor, la vedere;

– feriţi-vă de priviri indiscrete când scoateţi banii;

– când staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;

Publicitate

-tineți geanta in față, protejând-o cu mâna;

-nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei;

– nu ţineţi banii, actele personale şi cheile în acelaşi loc;

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending