Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un bărbat din Brehuești a ajuns la spital cu mâinile arse după un incendiu. Vecinii au sunat după ajutor

Publicat

Publicitate

Un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din localitatea Brehuești, a ajuns la spital cu  arsuri pe mâini, în urma unui incendiu care a  izbucnit în locuința sa.

S-a întâmplat în această după-amiază iar cei care au sunat după ajutor au fost vecinii.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vlădeni.

Publicitate

Aceștia au constatat că ardea întreaga locuință.

În timp ce pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului, echipajul medical i-au acordat proprietarului primul ajutor la fața locului. Ulterior, acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pentru stingerea incendiului s-a acționat mai bine de o oră. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, din interior fiind scoasă o butelie.

Publicitate

“Cel mai probabil, incendiul a fost generat de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani vă recomandă:

▪️ nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării.

Publicitate

▪️ nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului.

▪️ nu lăsați ușa sobei deschisă.

▪️ nu supraîncălziți soba.

Publicitate

✔️ Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.

▪️ nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere.

✔️Stingeți focul pe timpul nopții.

▪️ nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

APIA Botoșani reamintește fermierilor termenul limită până la care pot depune cererea de plată

Publicat

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani reamintește fermierilor că termenul limită până la care pot depune Cererea de Plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024 este data de 07 iunie 2024.

Și în acest an, fermierii vor putea depune Cererea de Plată prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Instrucţiunilor de utilizare IPA-Online (accesibile în aplicaţie).

Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul zootehnic și ulterior va completa cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicației IPA- Online.

Publicitate

Se va completa o singură Cerere de Plată chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Persoana fizică, pe de-o parte, şi persoana fizică autorizată/întreprinderea familială/întreprinderea individuală, pe de altă parte, având acelaşi titular, depun o singură cerere de plată.

După data limită de depunere a cererii de plată, fermierii trebuie să notifice în scris APIA cu privire la orice modificare a datelor declarate în cererea de plată şi în documentele doveditoare, în termen de 15 zile de la data modificării.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie valabile la data depunerii Cererii.

Publicitate

Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz.

Foarte important este ca, înainte de semnarea Cererii de plată 2024, solicitanții să verifice încă o dată infomațiile înscrise și documentația depusă!

Informațiile detaliate pot fi consultate la Centrele APIA și pe site-ul: www.apia.org.ro .

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

(P) Lucian Trufin: „Așa cum am sprijinit ca senator producătorii locali, la fel voi susține toți fermierii botoșăneni în calitate de președinte al Consiliului Județean”

Publicat

Publicitate

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, senatorul Lucian Trufin a participat la finalul săptămânii trecute la Târgul Agro-Zoo de la Popăuți unde le-a adresat fermierilor și producătorilor locali din Botoșani un mesaj de susținere necondiționată pentru toată munca lor pe care o fac zi de zi.

Așa cum am reușit să sprijin ca senator cultivatorii locali prin proiectele de legi elaborate și prin programele guvernamentale adoptate, tot așa voi sprijini în calitate de președinte al Consiliului Județean toți fermierii botoșăneni, astfel încât hrana sănătoasă, de calitate să ajungă la toți locuitorii din județul Botoșani. Toți agricultorii din județul nostru vreau să știe că întotdeauna vor avea în mine un partener și un susținător al revigorării satului românesc și al produselor autohtone. Consiliul Județean va susține realizarea de centre locale pentru valorificarea produselor fermierilor botoșăneni pentru crearea de locuri de muncă și pentru susținerea produselor din Botoșani”, a declarat Lucian Trufin.

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani a făcut referire la faptul că împreună cu mulți dintre fermierii și producătorii locali a lucrat la mai multe proiecte legislative care astăzi sunt în vigoare: legea privind practicile comerciale neloiale, legea limitării adaosurilor comerciale la alimente, legea laptelui, legea vânătorii, legea privind vânzarea terenurilor agricole și multe altele.

Publicitate

Legea privind practicile comerciale neloiale: încetarea abuzurilor supermarketurilor asupra fermierilor și producătorilor români.

Legea plafonării adaosurilor comerciale la alimentele de bază prin limitarea adaosului comercial la principalele alimente de bază pentru protejarea consumatorilor și a producătorilor.

Legea laptelui pentru susținerea producătoriilor de lactate autentice și protejarea consumatorilor să cumpere lapte și nu înlocuitori.

Publicitate

Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic prin care fermierii sunt despăgubiți în urma pagubelor produse de animalele sălbatice.

Legea privind vânzarea terenurilor agricole unde au prioritate tinerii fermieri și vecinii proprietari. Terenurile agricole pot fi exploatate de cei cu experiență în activități agricole.

Există soluții pentru un trai mai bun!

Publicitate

Continuăm dezvoltarea județului!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Publicitate

Citeste mai mult

Cultura

A rămas doar amintirea! Evenimentul „Noaptea Muzeelor”, ediția 2024, la Muzeul Județean Botoșani, s-a ANULAT

Publicat

Publicitate

 În contextul protestelor de anvergură națională la care participă în această perioadă angajații din numeroase instituții muzeale din România, Muzeul Județean Botoșani se solidarizează cu revendicările legitime și firești ale miilor de profesioniști care își doresc condiții de muncă umane și remunerație decentă.

„Prin urmare, în așteptarea unor măsuri concrete din partea decidentului politic, a unor acțiuni palpabile care să indice interesul real pentru un domeniu subminat de prea mulți ani de o precaritate deplorabilă, instituția noastră anunță anularea activităților programate sub egida „Nopții Muzeelor” 2024. În locul tradiției anuale a deschiderii nocturne către public printr-un larg spectru de activități culturale, ziua de 18 mai 2024 va aduce, în schimb, un protest desfășurat în Piața Victoriei din București, unde din partea Muzeului Județean Botoșani vor lua parte mai mulți reprezentanți. În ziua respectivă, structurile aflate în componența muzeului vor funcționa după programul lor obișnuit.

„Cultura contează!”, au transmis reprezentanții Muzeului Județean Botoșani.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

(P) Cum va arăta programul pentru combaterea violenței în școli, anunțat de primarul Cosmin Andrei

Publicat

Publicitate

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat programul pentru combaterea violenței în rândul elevilor prin organizarea de activități în toate școlile din oraș și prin implicarea directă a primăriei în prevenția și reducerea acestui fenomen.

Mulți părinți mi-au spus că sunt îngrijorați de creșterea fenomenului de bullying și că își doresc un sprijin din partea autorităților. Așa a apărut această inițiativă. Primăria va realiza activități regulate în școli, în coordonarea unor consilieri școlari și psihologi, care să le prezinte elevilor modalitățile non-violente de rezolvare a conflictelor și manifestarea respectului reciproc dintre copii. De asemenea, Primăria va finanța realizarea unei platforme online pe care să o pună la dispoziția unităților școlare și unde elevii să poată raporta anonim actele de violență sau de bullying, inclusiv pentru a semnala intervenția imediată din partea personalului școlar”, a explicat primarul.

Primarul Cosmin Andrei a precizat că acest program trebuie să se desfășoare în colaborare cu părinții elevilor, care vor primi de asemenea, informații utile despre cum îi pot proteja pe copii de acest fenomen.

Publicitate

Este foarte important ca în aceste activități de prevenție și combatere a violenței să implicăm direct profesorii, elevii și părinții acestora. De aceea prin comsilierii locali vom solicita în consiliile de administrație ale școlilor asigurarea prezenței permanente, prin rotație, a personalului școlar pe holurile sau în curtea școlii în timpul pauzelor dintre orele de curs, pentru a preveni actele de violență. La fel și atribuirea unor responsabilități elevilor din clasele superioare în prevenirea actelor de bullying din partea altor elevi. Totodată, Primăria va organiza periodic ateliere anti-violență în școli și analize pe baza unor chestionare anonime, aplicate în fiecare clasă, pe tema violenței, pentru evaluarea situației și pentru a propune intervenții în cazurile de risc”, a transmis primarul.

Cosmin Andrei a subliniat că este importantă o majoritate politică social-democrată și în Consiliul Local al Municipiului Botoșani în mandatul 2024-2028 pentru a putea pune în aplicare Programul „STOP VIOLENȚEI ÎN ȘCOLI”.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending