Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un bărbat din Baranca s-a urcat la volan fără permis. Pe un drum comunal s-a întâlnit cu polițiștii

Publicat

Polițiștii din Darabani au oprit, miercuri, pentru control, pe drumul comunal, din localitatea Baranca, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din aceeași localitate.

 În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Ce modificări propune Noul Cod Rutier în 2024: Nou indicator, obligații polițiști și retestare la 15 minute pentru alcoolemie

Publicat

Noi modificări aduse la Codul Rutier de o ordonanță de urgență publicată în dezbatere publică. Acestea includ retestarea la intervale de 15 minute pentru alcoolemie mică conform Noului Cod Rutier 2024, introducerea unui nou indicator și stabilirea de obligații noi pentru polițiști, relatează alba24.ro. Și acestea sunt doar câteva dintre punctele cheie ale noilor reglementări.

Textul complet al ordonanței (cu toate măsurile suplimentare) poate fi consultat AICI.

Retestare la 15 minute, dacă alcoolemia este mai mică de 0,10 mg/l

În situația în care polițiștii testează un șofer și constată că alcoolemia este redusă, sub 0,10 mg/l, aceștia trebuie să îl anunțe pe șoferul în cauză poate solicita o retestare după 15 minute de la prima.

Atenție, retestarea nu se face mai târziu de 20 de minute de la prima testare.

Citește și: Câți kilometri de drum județean au fost modernizați la Botoșani în ultimii trei ani. Pare ireal, dar chiar așa este

În cazul în care rezultatul celui de-al doilea test este negativ, atunci șoferul nu va fi sancționat.

Potrivit notei de fundamentare, acest lucru ar fi necesar pentru că unele alimente, consumate recent de șofer, pot distorsiona măsurătoarea alcoolemiei.

Polițiștii, obligați să testeze șoferii care au în mașină sticle de băutură

Polițiștii rutieri vor fi obligați să testeze șoferii și motocicliștii pentru consum de droguri și alcool dacă în mașină observă recipiente care conțin băuturi alcoolice și urme de consum sau substanțe psiho active.

Totodată, Noul Cod Rutier 2024 propune și posibilitatea aplicării unor amenzi de circulație pe baza înregistrăzilor video de pe camerele de bord ale mașinilor sau alte camere de supraveghere.

Noul Cod Rutier 2024: se introduce un nou indicator

Șoferii vor putea observa și un nou indicator de circulație pe drumurile de mare viteză: autostrăzi și drumuri exptres.

Este vorba despre un indicator care indică distanța minimă de siguranță, care trebuie păstrată între două vehicule.

Noul Cod Rutier: Ordonanța de Urgență mai propune ca  analiza probelor biologice să fie efectuată și în laboratoarele specializate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acreditate pentru aceste scopuri, sau în unitățile publice de asistență medicală autorizate și acreditate în acest sens.

Asta pentru a evita aglomerarea Institutului de Medicină Legală și sosirea cu întârziere a rezultatelor la probe.

Citeste mai mult

Eveniment

Câți kilometri de drum județean au fost modernizați la Botoșani în ultimii trei ani. Pare ireal, dar chiar așa este

Publicat

În județul Botoșani au fost modernizați și reabilitați în ultimi trei ani mai mulți kilometri de drum județean decât s-au reabilitat sau modernizat în aproape toți ultimii 30 de ani. La baza acestor lucrări au stat programele finanțate la nivel național de statul român dar în primul rând cele finanțate de către Uniunea Europeană.

Deși la conducerea județului au fost în ultimii 34 de ani destul de mulți bărbați care s-au declarat puși pe treabă, practic, dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut cel mai amplu proces de dezvoltare din ultimii 30 de ani abia în mandatul actualului președinte al Consiliului Județean Botoșani, Doina Elena Federovici.

Din 2021 și până în prezent, nu mai puțin de o treime din drumurile județene au fost modernizate sau reabilitate, mai exact 210 kilometri din cei 652 ai județului.

“Consiliul Județean Botoșani este singurul din Regiunea de Nord-Est care a finalizat Drumul Strategic și a atras toți banii europeni. De asemenea, în acest mandat am asfaltat sectorul Prăjeni – Plugari, care asigură o alternativă mai rapidă drumului național spre Iași, am modernizat Drumul Mănăstirilor și toate celelalte sectoare finanțate prin PNDL 2. În prezent, se lucrează la modernizarea celor cinci sectoare de drum județean, pentru care s-au obținut finanțări prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Avem proiecte și pentru alte sectoare de drum, precum #Mileanca – #Codreni – #Coțușca, care se află în licitație, dar și Drumul Vămii pentru care avem Proiectul Tehnic gata și așteptăm ca ADR Nord-Est să dea drumul la linia de finanțare pentru a putea demara licitația de pentru execuția lucrărilor. Sunt și alte proiecte de viitor pe care sunt convinsă că senatorul Lucian Trufin, viitorul președinte al Consiliului Județean Botoșani, are capacitatea și puterea de a le implementa cu succes, și de a gândi noi proiecte pentru dezvoltarea județului”, a transmis președinte al Consiliului Județean Botoșani, Doina Elena Federovici.

Citeste mai mult

Eveniment

Nou val de praf saharian deasupra României. Unde va putea fi observat. Anunțul meteorologilor

Publicat

Un al doilea val de praf saharian se propagă deasupra teritoriului României. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că praful se va depune în zonele unde sunt așteptate ploi, relatează alba24.ro.

”În perioada 16 aprilie ora 12.00 – 18 aprilie ora 00.00, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei.

Această masă de aer va ajunge deasupra României pe parcursul zilei de marți (16 aprilie).

Depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua.

În noaptea de miercuri spre joi masa de aer încărcată cu particule de praf se va deplasa spre Marea Neagră și Ucraina”, anunță ANM.

Unde vor fi ploi

Județul Botoșani și alte 23 de zone din țară intră de marți, 16 aprilie, ora 14.00, sub atenționare Cod Galben de furtuni și averse. Izolat vor fi vijelii și grindină.

Va ploua și vor fi condiții de instabilitate atmosferică și în alte județe, până joi, 18 aprilie, ora 20.00. La munte, la altitudini mari, va fi lapoviță și ninsoare.

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: O femeie de lângă Dorohoi a ieșit singură din flăcările care i-au mistuit locuința

Publicat

O femeie, în vârstă de 55 de ani, din localitatea Carasa, a suferit arsuri în urma unui incendiu care i-a cuprins casa. S-a întâmplat astăzi, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat după ajutor la ambulanță și la pompieri.

Trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu trei autospeciale cu apă și spumă, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Corlăteni au ajuns, în cel mai scurt timp, la locul evenimentului. În timp ce cadrele medicale acordau primul ajutor proprietarei, pompierii au început acțiunea de stingere a incendiului care a cuprins întregul imobil.

Femeia a fost preluată și transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Cauza probabilă, scăpări de gaze de la o butelie.

Informare preventivă

Exploziile din cauza acumulărilor de gaze, urmate sau nu de incendiu, sunt devastatoare.

Putem să înlăturăm acest pericol din propria casă, prin respectarea următoarelor recomandări:

– nu folosiţi butelii de aragaz fără regulator de presiune, dacă au garnituri deteriorate sau dacă furtunul de cauciuc prezintă porozităţi, crăpături sau deformări;

– în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți imediat robinetul buteliei și al aparatului de utilizare;

– deschideți ușile și ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute;

– nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați și nu utilizați surse de foc înainte de aerisi încăperea;

– înainte de aprinderea focului, verificați dacă robinetul buteliei și robinetele aparatului de utilizare sunt închise;

– întotdeauna aprindeți întâi chibritul și apoi manevrați robinetul de alimentare cu gaz;

– umpleți buteliile doar cu tipul de combustibil pentru care au fost proiectate și numai în centru autorizate în acest sens.

Este interzisă încercarea cu flacără a etanșeității buteliei, garniturilor sau a furtunului! Verificarea buteliei se va face numai cu emulsie de apă cu săpun! Folosiți doar butelii comercializate în unități specializate.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending