Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un bărbat de 50 de ani din Curtești a ieșit la o plimbare cu mașina prin comună. Polițiștii i-au amintit că nu are permis

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Botoșani au identificat pe drumul public, din comuna Curtești, un autovehicul, condus de un bărbat, de 50 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

ÎPS Teofan va boteza cel de al șaselea copil al familiei Andreea şi Ionuț Hamburda din Parohia „Înălțarea Domnului” din Botoșani

Publicat

Publicitate

Duminică, de Sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt, la ora 14.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, va sluji Taina Sfântului Botez la biserica Parohiei „Înălțarea Domnului” din Botoșani pentru Ariadna, al şaselea copil al familiei Andreea şi Ionuț Hamburda, acesta din urmă fiind cântărețul parohiei sus-menționate.

Familia Hamburda are patru băieți, toți copii de altar, care în ciuda vârstelor fragede cunosc ți împlinesc rânduiala până în cele mai mici amănunte, și două fete.

„Un exemplu de familie creștină. Copii educați frumos, cuminți, ascultători și profund credincioși”, a descris o enoriașă a parohiei „Înălțarea Domnului” din municipiul Botoșani.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Sfârșit cumplit! Un bărbat a ars de viu în propria casă într-o localitate din județul Botoșani

Publicat

Publicitate

Un incendiu violent s-a produs, noaptea trecută, într-o gospodărie din localitatea Victoria.
La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, două echipaje aparținând Serviciului Județean de Ambulanță, dar și echipaje de poliție.

Aceștia au constatat faptul că locuința ardea în totalitate. Întrucât existau informații că proprietarul era în casă în momentul izbucnirii incendiului, pompierii au început căutările concomitent cu acțiunea de stingere. Din nefericire, bărbatul a fost găsit decedat într-una dintre încăperi. Soția acestuia a fost preluată de un echipaj medical și transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Cazul a fost preluat de Poliție.

Citeste mai mult

Eveniment

COD GALBEN: Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râurile Jijia, Prut și afluenții acestora

Publicat

Publicitate

Și hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râurile Jijia, Prut și afluenții acestora și au instituit Cod Galben până mâine, la ora 12:00.

Fenomenele prognozate sunt „scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE”.

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.

Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al inspectoratului, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în sprijinul cetățenilor.

Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

Publicitate

▪ curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluvial;

▪ nu aruncați gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro ( https://fiipregatit.ro/ghid/ghid-inundatie/) sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Meteorologii au emis două avertizări de COD GALBEN pentru județul Botoșani. Caniculă, dar și ploi

Publicat

Publicitate

Meteorologii au emis două avertizări de cod galben pentru județul Botoșani, în perioada 22 – 23 iunie. Astăzi, s-a anunțat o zi caniculară, dar și ploi.

De la temperaturi de 32 … 34 de grade și disconfort termic, se poate trece, brusc, la instabilitate atmosferică.

Astfel, de astăzi, de la ora 15:00, până mâine, la ora 10:00, ne putem aștepta la averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

🌡Cum să faceți față căldurii?

✔️ ️beți suficientă apă pentru a vă hidrata;
️ ✔️purtați pălării de soare, haine lejere de culori deschise;

Publicitate

️ ✔️evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare;
✔️️ consumați fructe și legume proaspete;

✔️ ️păstraţi legătura cu persoanele în vârstă din familia dumneavoastră, interesați-vă de starea de sănătate a acestora şi oferiţi-le asistenţă la nevoie;
✔️ ️nu lăsați copiii sau animalele singuri / singure înautoturisme;

✔️ ️alternați perioadele de lucru cu cele de repaus;
✔️ alegeți doar locurile special amenajate pentru înot.

Publicitate

Pe de altă parte, pentru a preveni inundațiile:

✔ curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;
✔ nu aruncați gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei.

Înainte și pe timpul vijeliilor:

✔ întrerupeți activitățile în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția; închideți ușile și ferestrele;

✔ fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;

✔ parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Pe platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență FII PREGĂTIT pot fi consultate ghidurile special create pentru a afla cum vă puteți proteja în diverse situații de urgență, generate de fenomene meteo extreme.

🟡 https://fiipregatit.ro/ghid/canicula/
🟡 https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending