Connect with us

Eveniment

Un angajator din Portugalia caută persoane îndemânatice și mobile la cules de mazăre

Publicat

Angajatorul caută persoane îndemânatice și mobile la cules de mazăre.Pot aplica și cupluri.Se va munci într-o fermă unde majoritatea lucrătorilor sunt din România împreună cu câteva persoane din Portugalia.

În cadrul locului de muncă există oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători.Se încheie contract direct la fermă, fără intermediari și fără comisioane.Se acordă asistență în completarea și trimiterea actelor necesare pentru obținerea dreptului de muncă în Portugalia. Există magazine în apropiere, se asigură transport săptămânal cu autobuzele companiei  la cumpărături.

Cerințe:vârsta minimă 18 ani, condiție fizică bună, experiență în agricultură.

Nu sunt cerințe de limbă străină.

Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă. Suma minimă de la care se pornește salarizarea este de 800 euro brut/lună, un angajat mediu ajunge la salariul de 1000-1400 de euro brut/lună pe când un angajat foarte bun ajunge la salariul de 1400-1700 euro brut/lună .Salariul se acordă lunar.

Se acordă avans odată pe lună pe lângă salariul de la finalul lunii. Salariul se poate achita cash, se poate vira în cont bancar.Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze. De exemplu, la un salar de 1500 euro brut/lună  rămâne un net  de aproximativ  1365 euro.

Cazarea se face în case. Casele sunt variate, unele au 3, altele 6 camere.Se stă de la 2 la 6 persoane în cameră. Angajatorul va depune eforturi să asigure camere separate pentru cei care aplică în cuplu. Se asigură acces la  bucătărie complet mobilată (frigidere, aragaze), sală de mese,  băi cu dușuri, masini de spălat.Băile și bucătăria sunt la comun. Contravaloarea cazării se reține din salar și este între 110 şi 150 euro/lună.

Gazul(butelia) se cumpără la comun cu celelalte persoane locuitoare în casă, restul de utilități fiind incluse în prețul cazării. Asigurarea medicală este plătită de angajator. Transportul România – Portugalia  este plătit de angajator.Transportul de la locul cazării la locul de muncă în Portugalia este suportat de angajator . Cei selectați trebuie să aducă ustensile de bucătărie(oale, tacâmuri etc) , să aibă echipament de muncă(pentru toate tipurile de vreme, inclusiv geacă de ploaie, cizme etc.) și să aibă la ei o anumită sumă de bani pentru a putea cumpăra de mâncare până la primul avans. Cei selectați trebuie să aducă prosoape, lenjerie de pat, pătură și pernă ( se găsesc și la second handuri în Portugalia la un preț scăzut, în caz că nu este spațiu în bagaj).Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com.Cei selectați vor primi informații detaliate referitoare la cardul european de sănătate, deducere de taxe etc.înainte de a pleca din România.

Durata contractului :15 martie 2022-31 mai 2022.Program de lucru 40-50 de ore/săptămână, 6 zile/săptămână.De regulă se lucrează în intervalul orar 07-15.

Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română , pe adresa de email: aam@greenpeas.dk. Informații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 004551501097 sau pe Facebook Andreea Motoc.  Alte informații  se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Pentru monitorizare, emailurile vor fi trimise și la barna.fuleki.ms@anofm.gov.ro.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona oferta  accesând https://www.anofm.ro/eures/solicitanti.html.Pentru detalii suplimentare cei interesaţi se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Botoșani  din Municipiul Botoșani, strada Colonel Tomoroveanu nr.2, la numerele de telefon 0231.536791 sau 0231.536792 int. 237.

Data limită de înscriere: 20.02.2022. 

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Eveniment

CUTREMUR de peste 5 grade pe scara Richter în România. A avut loc la adâncimea de 6.4 kilometri

Publicat

Uu cutremur a zguduit marți seara, în jurul orei 20.26, zona Crișana, Arad, fiind un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.3, la adâncimea de 6.4 kilometri.

Cutremurul s-a produs la 24kilometri E de Arad, 50 kilometri NE de Timisoara, 74 kilometri SE de Bekescsaba, 93 kilometri N de Reșița.

Reprezentanții ISU Arad anunță că sunt două solicitări pentru degajarea unor elemente de construcție de pe clădiri – strada Mărășești și Lucian Blaga.

„Până la această oră nu sunt raportate probleme deosebite. Revenim cu informații”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Cutremurul s-a resimțit nu doar în România, ci și în Croația, Ungaria și Serbia.

Citeste mai mult

Administratie

Începe construirea noii creșe de la Bucecea. Amplasamentul a fost predat constructorului

Publicat

Liderii administrației publice de la Bucecea au anunțat astăzi că s-a făcut un nou pas pentru construirea noii creșe de la Bucecea.

Anunțul a fost făcut de Angel Gheorghiu, primarul orașului Bucecea, care a explicat că a predat amplasamentul constructorului pentru obiectivul “Construire creșă mică” în orașul Bucecea.

Noua investiție va fi realizată cu finanțare europeană prin PNRR de la Compania Națională pentru Investiții, instituție aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării,  Lucrărilor Publice și Administrației.

Valoarea investiției actualizate este de 5.500.000 lei ( 1.100.000 euro ), clădirea fiind pe model NZEP cu eficientă ridicată energetică ( Pompe de căldură, panouri fotovoltaice, etc), termenul de execuție fiind de 12 luni.

“Constructorul va demara efectiv lucrările de săptămâna viitoare, până atunci începe organizarea de șantier. Construcția va avea o amprenta la sol de aproximativ 1244 mp, și va avea spații de joacă pentru copii atât în interior cât și în exterior, camere pentru îngrijitori, bucătărie, spații recreative, spații de odihnă, spălătorie etc.”, a transmis primarul orașului Bucecea, Angel Gheorghiu.

Citeste mai mult

Educație

Se stinge GREVA profesorilor? Zece mii de cadre didactice s-au întors la cursuri. Profesorii din Botoșani, în top 5

Publicat

Peste 10.000 de cadre didactice din România s-au întors la catedră. Potrivit Ministerului Educației, la nivel național, în perioada 31 mai – 6 iunie, și-au reluat activitatea aproximativ 15.000 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar, din care aproximativ 10.000 de cadre didactice, relatează alba24.ro.

Situația la nivel național

Potrivit Ministerului Educației, după adoptarea Ordonanței de Urgență 53/2023, situația la nivel național se prezintă astfel:

În perioada 31 mai – 6 iunie, procentul cadrelor didactice care se află în grevă a scăzut cu 4,78 și, la nivel general, cu 5,26 (personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic).

Față de datele primite în 31 mai, în 6 iunie se constată că numărul cadrelor didactice care continuă greva a scăzut în toate județele, cu excepția județului Covasna (+1,1%).

La nivel general, cei mai mulți angajați din sistemul preuniversitar și-au reluat activitatea în județele: Vâlcea (12,6%), Ialomița (11,8%), Teleorman (11%), Botoșani (10,3%), București (9%), Buzău (8%).

În perioada 31 mai – 6 iunie, și-au reluat activitatea aproximativ 15.000 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar, din care aproximativ 10.000 de cadre didactice

La nivel național, conform raportărilor primite de la inspectoratele școlare județene/al Municipiului București, în 1.007 unități de învățământ procentul cadrelor didactice de participare la grevă este 0 (cu 168 de unități mai mult decât în 31 mai), iar în 233 de unități participă întregul personal didactic (cu 42 de unități de învățământ mai puțin față de 31 mai).

Niciun județ nu a raportat o participare la grevă a personalului din învățământul preuniversitar de 100%.

Datele prezentate sunt cele transmise de inspectoratele școlare județene/al Municipiului București.

Întâlnire între sindicate, părinți și Ministerul Educației

Referitor la întâlnirea desfășurată marți, 6 iunie, între reprezentanții Ministerului Educației, ai elevilor, ai părinților și ai sindicatelor reprezentative din învățământul preuniversitar, respectiv Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, toți cei prezenți au agreat că, în acest moment, nu se impune modificarea datelor de desfășurare a probelor examenelor naționale.

De asemenea, Ministerul Educației a invitat reprezentanții federațiilor sindicale la o nouă întâlnire, pentru finalizarea negocierilor pe Contractul Colectiv de Muncă, a anunțat ministerul, într-un comunicat.

Citeste mai mult

Administratie

Hlipiceni: Un nou MONUMENT dedicat EROILOR neamului românesc căzuți pe câmpul de luptă în primul și al II-lea Război Mondial

Publicat

Un nou monument dedicat eroilor neamului românesc căzuți pe câmpul de luptă în primul și al II-lea Război Mondial va fi inaugurat la mijlocul aceste săptămâni în județul Botoșani, mai exact în comuna Hlipiceni, un monument care a fost realizat Preacuviosului părinte arhimandrit Ciprian Grădinaru și autoritățile din România cu sprijinul unui sculptor din Soroca, Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut de prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, reprezentantul Guvernului în teritoriu, care a condus astăzi cea de-a doua ședință de organizare a festivității de dezvelire și sfințire a ”Monumentului dedicat Eroilor neamului românesc căzuți pe câmpul de luptă în primul și al II-lea Război Mondial” din comuna Hlipiceni.

Ceremonialul militar și religios va avea loc joi, 8 iunie 2023, la ora 11:00.

”Monumentul dedicat Eroilor neamului românesc căzuți pe câmpul de luptă în primul și al II-lea Război Mondial” a fost edificat în centrul comunei Hlipiceni, cu rol de obiectiv comemorativ și memorial, prin strădania Preacuviosului părinte arhimandrit Ciprian Grădinaru, fiu al satului și cetățean de onoare al comunei și cu sprijinul primăriei Hlipiceni, în memoria ostașilor din satul Hlipiceni, care și-au jertfit viața pentru țară și credință, a transmis prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Monumentul a fost realizat de sculptorul Ion Lozan din Soroca, Republica Moldova, a mai adăugat sursa citată.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Trending