Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un angajator din Portugalia caută persoane îndemânatice și mobile la cules de mazăre

Publicat

Angajatorul caută persoane îndemânatice și mobile la cules de mazăre.Pot aplica și cupluri.Se va munci într-o fermă unde majoritatea lucrătorilor sunt din România împreună cu câteva persoane din Portugalia.

În cadrul locului de muncă există oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători.Se încheie contract direct la fermă, fără intermediari și fără comisioane.Se acordă asistență în completarea și trimiterea actelor necesare pentru obținerea dreptului de muncă în Portugalia. Există magazine în apropiere, se asigură transport săptămânal cu autobuzele companiei  la cumpărături.

Cerințe:vârsta minimă 18 ani, condiție fizică bună, experiență în agricultură.

Nu sunt cerințe de limbă străină.

Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă. Suma minimă de la care se pornește salarizarea este de 800 euro brut/lună, un angajat mediu ajunge la salariul de 1000-1400 de euro brut/lună pe când un angajat foarte bun ajunge la salariul de 1400-1700 euro brut/lună .Salariul se acordă lunar.

Se acordă avans odată pe lună pe lângă salariul de la finalul lunii. Salariul se poate achita cash, se poate vira în cont bancar.Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze. De exemplu, la un salar de 1500 euro brut/lună  rămâne un net  de aproximativ  1365 euro.

Cazarea se face în case. Casele sunt variate, unele au 3, altele 6 camere.Se stă de la 2 la 6 persoane în cameră. Angajatorul va depune eforturi să asigure camere separate pentru cei care aplică în cuplu. Se asigură acces la  bucătărie complet mobilată (frigidere, aragaze), sală de mese,  băi cu dușuri, masini de spălat.Băile și bucătăria sunt la comun. Contravaloarea cazării se reține din salar și este între 110 şi 150 euro/lună.

Gazul(butelia) se cumpără la comun cu celelalte persoane locuitoare în casă, restul de utilități fiind incluse în prețul cazării. Asigurarea medicală este plătită de angajator. Transportul România – Portugalia  este plătit de angajator.Transportul de la locul cazării la locul de muncă în Portugalia este suportat de angajator . Cei selectați trebuie să aducă ustensile de bucătărie(oale, tacâmuri etc) , să aibă echipament de muncă(pentru toate tipurile de vreme, inclusiv geacă de ploaie, cizme etc.) și să aibă la ei o anumită sumă de bani pentru a putea cumpăra de mâncare până la primul avans. Cei selectați trebuie să aducă prosoape, lenjerie de pat, pătură și pernă ( se găsesc și la second handuri în Portugalia la un preț scăzut, în caz că nu este spațiu în bagaj).Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com.Cei selectați vor primi informații detaliate referitoare la cardul european de sănătate, deducere de taxe etc.înainte de a pleca din România.

Durata contractului :15 martie 2022-31 mai 2022.Program de lucru 40-50 de ore/săptămână, 6 zile/săptămână.De regulă se lucrează în intervalul orar 07-15.

Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română , pe adresa de email: aam@greenpeas.dk. Informații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 004551501097 sau pe Facebook Andreea Motoc.  Alte informații  se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Pentru monitorizare, emailurile vor fi trimise și la barna.fuleki.ms@anofm.gov.ro.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona oferta  accesând https://www.anofm.ro/eures/solicitanti.html.Pentru detalii suplimentare cei interesaţi se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Botoșani  din Municipiul Botoșani, strada Colonel Tomoroveanu nr.2, la numerele de telefon 0231.536791 sau 0231.536792 int. 237.

Data limită de înscriere: 20.02.2022. 

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Bunica din Coșula a fost găsită rătăcind pe câmp. Zeci de polițiști au căutat-o

Publicat

Zeci de forțe de ordine mobilizate pentru găsirea femeii din Coșula

Polițiștii botoșăneni, cu sprijinul polițiștilor de frontieră, a pompierilor și a jandarmilor au reușit să o găsească pe femeia de 79 de ani, care, ieri, 17 aprilie, nu a mai ajuns la domiciliu.

Peste 70 de forțe de ordine și voluntari, cu aparate de termoviune și șenilate au efectuat scotociri în zona pădurii din localitatea Pădureni, iar astăzi dimineață, în jurul orei 8:00, femeia a fost găsită pe câmpul din apropierea pădurii, la peste 2 kilometri de localitate.

Acesta a precizat că s-a dezorientat în pădure și nu a mai reușit să găsească drumul spre casă.

A fost solicitată intervenția unui echipaj medical pentru a-i evalua starea de sănătate.

Citeste mai mult

Eveniment

Furtuna Renata a lovit puternic România: zăpadă, grindină și furtuni violente, după caniculă

Publicat

Furtuna Renata, care a făcut prăpăd în Europa, a lovit România! După două săptămâni cu temperaturi record, aproape de pragul de caniculă, în multe zone din țară a venit iarna, cu ninsori care au căzut peste pomii înfloriți și cu temperaturi care au scăzut brusc la 0 grade. În alte regiuni, au făcut ravagii vijeliile însoțite de căderi masive de grindină, informează realitatea.net

În plus, este alertă în 14 județe din țară! Hidrologii au prelungit și au extins codul galben de viituri până joi noapte, iar experții spun că există riscul de inundații.

Risc de inundații: 14 județe din țară, sub cod galben

În județele Tulcea și Constanța, a fost emis cod portocaliu de inundații.

Atenționarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din județele: Dâmbovița, Prahova și Buzău.

Furtună DEVASTATOARE, în județele Constanța și Tulcea. ISU a emis avertizare RO-Alert. Gospodării distruse de grindină cât mingea de tenis

Vremea extremă a făcut ravagii în Tulcea. Localnicii din oraș și alte câteva localități au primit mesaje RO-ALERT prin care au fost sfătuiți să stea în case pe timpul vijeliei cu căderi de grindină.

 

Cele mai mari probleme în vestul țării le-a creat vântul, care a doborât copaci și panouri publicitare.

Stratul de zăpadă a ajuns să măsoare 52 de centimetri la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri în Munții Făgăraş, unde temperatura este de numai două grade Celsius.

Meteorologii avertizează că vremea se va răci în această perioadă, iar un val violent de ploi va lovi toată țara.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: ,,Seniorii” din Dorohoi, onorați cum se cuvine la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din localitate

Publicat

Miercuri, 17 aprilie, la Centrul de zi pentru persoane vârstnice al municipiului Dorohoi, în prezența unor ,,seniori” ai municipiului Dorohoi, prin Direcția de asistență socială și Protopopiatul Dorohoi s-au derulat o activitate cultural- misionară și de spiritualitate creștin-ortodoxă. Acțiunea a avut loc ca urmare a declarării anului 2024 ca ,, Anul omagial al îngrijirii bolnavilor și a doctorilor fără de arginți ” de către Sfântul Sinod, dar și în contextul perioadei pre-pascale în care ne aflăm cu toții.
Întâlnirea a debutat cu atelierul de lucru intitulat ,,Obiceiuri, tradiții și superstiții populare de Sfintele Paști la români” și a constat în susținerea unui referat de către părintele Teodor Ciuraru, care după expunerea temei a purtat un dialog interactiv cu participanții despre tradițiile poporului român din această perioadă, dând răspuns la întrebările celor prezenți.
La finalul activității participanții au primit în dar din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, prin grija Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan câte o iconiță cu Sfântul Nectarie Taumaturgul cunoscut ca vindecător al bolilor incurabile, doctor fără de arginți și ocrotitor al vârstnicilor. S-a stabilit de comun acord ca aceste întâlniri să fie cât mai dese, apoi părintele Teodor a mulțumit tuturor, în mod special domnului Amarie Daniel, dar și tuturor celor implicați în această frumoasă acțiune pentru ospitalitate și dragoste.

Despre centrul de zi pentru persoane vârstnice :

Începând cu 14 martie 2022 s-a deschia Centrul de zi pentru persoane vârstnice, de tip centru de zi de socializare si petrecere a timpului liber. Noul centru de zi oferă servicii de socializare destinate persoanelor vârstnice și are misiunea de a preveni marginalizarea persoanelor vârstnice după ieșirea la pensie, prin promovarea unei vieți active și demne și prin facilitarea unor condiții și oportunități de socializare și petrecere a timpului liber într-un mod util.
Activitățile și serviciile sociale sunt:
-socializare și petrecerea timpului liber ( jocuri de societate – rummy, șah, table, cărți, presă);
-cursuri de abilități practice (gastronomie, fitoterapie);
-consiliere psihologică și cursuri de dezvoltare personală;
-consiliere socială și suport informațional;
-activități de mișcare (exerciții pentru mobilitate și dans).
Persoanele vârstnice din Municipiul Dorohoi care doresc să se informeze și să acceseze aceste servicii sociale gratuite sunt așteptate în strada A.I. Cuza nr. 39.
Date de contact:
Adresa: Str. A.I. Cuza nr. 39 (Casa Maior Gălușcă)
Telefon: +0787439452
E-mail: das@dasdorohoi.ro

,,CASA MAIOR GĂLUȘCĂ CONSTANTIN” în care își are sediul acest Centru de zi pentru persoane vârstnice a fost construita înainte de anul 1851. Între anii 1884-1893 în această clădire au învățat elevii gimnaziului de băieți ,, Grigore Ghica VV”, iar intre anii 1893-1903 – au învățat elevii Școlii Primare nr.1 de băieți. Din anul 1926 aici a locuit MAIOR GĂLUȘCĂ CONSTANTIN Comandant militar al orașului Cernăuți, comandant al regimentului 29 infanterie din Dorohoi, primar și apoi prefect de Dorohoi. (Pr. Teodor Ciuraru)

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente, autoritățile locale din comunele botoșănene se încăpățânează să arunce în continuare bani serioși pe reabilitarea de școli aproape pustii. Sunt și situații absolut halucinante cu școli sau grădinițe reabilitate la câtva timp după închiderea lor, din lipsă de elevi.

Școli închise la scurt timp de la inaugurare

Reabilitarea școlilor s-a făcut în multe comune fără nicio strategie bazată pe date statistice sau pe evoluție demografică. Deși se vedea cu ochiul liber că nu mai sunt elevi în clase, a existat o modă în rândul autorităților rurale să facă școli modulare cu bani de la Banca Mondială. Multe dintre ele s-au închis deja din lipsă de elevi. Un astfel de exemplu este în comuna Gorbănești, unde doar într-un singur sat s-au construit două școli cu fonduri de la Banca Mondială, în condițiile în care satul Bătrânești, nume sugestiv, de altfel, are mai puțin de 200 de locuitori și elevi aproape deloc.

Școala din Gorbănești FOTO Cosmin Zamfirache
Școala din Gorbănești FOTO Cosmin Zamfirache

Școala de pe culmea numită de către localnici „Ciornei” a fost ridicată în 2014 și închisă după numai câțiva ani. Cea de-a doua școală, din Bătrânești, construită în 2004, a rezistat ceva mai mult, dar și-a închis și ea porțile, având în vedere că în sat mai sunt doar câțiva elevi arondați școlii din centrul comunei.

În satul vecin, la Socrujeni, un sat cu aproximativ 500 de locuitori, a fost reabilitată o școală cu etaj, dotată cu camere video și alte facilități doar pentru două clase din ciclul primar și o grupă de grădiniță. Restul sălilor au rămas pustii.

O situație asemănătoare este și în comuna Durnești, unde trei școli modulare din cătune, realizate cu fonduri de la Banca Mondială pe parcursul anilor 2000-2010, s-au închis rând pe rând. În total, peste 22 de școli făcute de la Banca Mondială sunt deja închise la Botoșani, scrie ADEVĂRUL.

Paradox revoltător: școli reabilitate după ce au fost închise

Există situații de-a dreptul halucinante. De exemplu, în comuna Havârna, cătunul Gârbeni, o grădiniță a fost reabilitată după ce a fost închisă tocmai din cauza lipsei preșcolarilor. Clădirea, foarte veche, funcționa undeva la capătul unei ulițe.

Școala din Gorbănești FOTO Cosmin Zamfirache
Școala din Gorbănești FOTO Cosmin Zamfirache

Populația din Gârbeni s-a rărit considerabil, așa că erau tot mai puțini copii la grădiniță. În 2017, s-a decis închiderea definitivă a  unității de învățământ și relocarea puținilor preșcolari rămași la grădinița din centrul comunei. Culmea, la un an de la închiderea grădiniței, autoritățile s-au apucat să o reabiliteze.  Cu 60.000 de euro s-a pus acoperiș, s-au făcut băi interioare și s-au tras apă și canalizare, toate pentru o clădire pustie.

„În 2017 s-a închis, dar apoi s-au făcut lucrările fiindcă atunci au venit banii. Se cereau grup sanitar, apă curentă. S-au făcut toate aceste îmbunătăţiri, dar grădiniţa s-a închis”, preciza Rodica Baltă, primar la Havârna, din 2020.

O altă unitate de învățământ cu un traseu oarecum asemănător este școala primară din satul Puțureni, comuna Coțușca. Reabilitată începând din 2018, cu fonduri guvernamentale, școala nu a mai apucat să fie niciodată inaugurată pentru că a rămas fără elevi. Ultimii 14 elevi au fost relocați la școala centrală din Coțușca, iar clădirea reabilitată cu 180.000 de euro a rămas nefolosită.

În școlile abandonate dar reabilitate încep să se desfășoare cu totul alte activități. Astfel, la Coțușca, de exemplu, școala va fi transformată în centru pentru vârstnici, în timp ce la Durnești, în fostele școli modulare făcute cu bani de la Banca Mondială se fac praznice și cumetrii.

Sursa: ADEVĂRUL

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending