Connect with us
Publicitate

Eveniment

Tristețe în familia primarului din Săveni. PSD Botoșani este alături de Relu Târzioru la trecerea în neființă a mamei

Publicat

Publicitate

PSD Botoșani a transmis condoleanțe primarului din Săveni, Relu Târzioru, la trecerea în neființă a mamei.

“Pierderea unei ființe dragi nu poate fi înlocuită cu nimic din ceea ce este lumesc, iar în urmă rămân amintirile și rugăciunile care vor ține vie moștenirea spirituală a celor pe care îi iubim.

În aceste momente grele, cu sufletele pline de tristețe și compasiune, noi, colegii și prietenii din Organizația Județeană a Partidului Social Democrat, suntem cu toții alături de domnul primar al orașului Săveni, Relu Tîrzioru, și de familia sa îndurerată de trecerea la cele veșnice a mamei sale.

Iulia Tîrzioru a fost un OM de o rară noblețe sufletească, un model de generozitate și bunătate, care a lăsat în urmă o moștenire de dragoste și înțelepciune, atât pentru cei dragi, cât și pentru comunitatea din care a făcut parte.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să îi întărească pe toți cei apropiați în aceste clipe de suferință și să le aducă alinare, iar sufletul mamei să își găsească liniștea veșnică în împărăția cerurilor.

Fie-i amintirea veșnică!

Publicitate

Sincere condoleanțe domnului Relu Tîrzioru și întregii familii.

Dumnezeu să o odihnească în pace și să o primească în lumina Sa!”, a transmis Organizația Județeană PSD Botoșani.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Cutremur de 5,2 pe scara Richter în Vrancea. Seismologii sunt în alertă. Seismul s-a simțit și în Capitală

Publicat

Publicitate

În data de 16 Septembrie 2024, la ora 17:40:18, ora locală a României, zona seismică Vrancea-Buzău a fost zguduită de un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5.5 pe scara Richter, care a fost ulterior revizuit la 5,2 pe scara Richter, scrie realitatea.net.

Epicentrul seismului a fost localizat la o adâncime de 140. km, ceea ce sugerează că evenimentul a avut loc în straturile profunde ale crustei terestre.

Conform datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a generat replici resimțite în mai multe orașe din apropiere. Iată distanțele aproximative față de epicentru:

  • 52 km SE de Sfântu Gheorghe
  • 54 km E de Brașov
  • 62 km NV de Buzău
  • 70 km V de Focșani
  • 72 km N de Ploiești
  • 97 km NE de Târgoviște

Aceste informații evidențiază faptul că seismul a avut o arie de influență semnificativă, având potențialul de a afecta o populație considerabilă.

Conform surselor, cutremurul a fost simțit și în Capitală.

Nu există deocamdată raportări oficiale privind pagubele materiale sau victimele umane, însă cutremurele din zona Vrancea sunt cunoscute pentru intensitatea lor și pentru riscurile asociate. Autoritățile și organizațiile locale sunt pregătite să intervină în cazul în care va fi necesar, iar cetățenii sunt sfătuiți să rămână calmi și să se informeze despre măsurile de siguranță în caz de seism.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

APIA: Se desfășoară a doua acțiune de monitorizare a suprafețelor declarate în cererile de plată depuse în Campania 2024

Publicat

Publicitate

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Județean Botoșani informează fermierii că în prezent se desfășoară a doua acțiune de monitoring (sistemul de monitorizare -checks by monitoring a suprafețelor declarate în cererile de plată depuse în Campania 2024).

Acest control prin monitorizare are trei obiective principale:

  1. Detectareadin timp a condițiilor de eligibilitate neîndeplinite aferente cererilor de sprijin;
  2. Informarea fermierilor de condițiile de eligibilitate neîndeplinite, de prezența unor suprafețe neeligibile, de folosirea neeligibilă a terenului sau modificarea categoriei de folosință agricolă;
  3. Posibilitatea modificării de către fermieria cererilor de sprijin fără aplicarea  sancțiunilor.

Astfel, se clarifică neconformitățile identificate, cum ar fi prezența unei/unor alte culturi, prezenţa unor suprafeţe neeligibile, modificarea categoriei suprafeţei agricole, prezenţa unei utilizări neeligibile a terenurilor etc.

Tinând cont de articolul 7 din Regulamentul 1173/2022, în conformitate cu prevederile art. 11 din Ordinul nr. 125/2024, cererile de ajutor pot fi modificate sau retrase total sau parţial, fără penalități, de către fermieri, în cazul intervenţiilor care fac obiectul sistemului de monitorizare a suprafeţelor, pâna la data de 20 septembrie 2024. 

Prin acțiunile de clarificare, APIA dorește eliminarea tuturor discrepanțelor/ neconformităților până la finalul perioadei de control, respectiv 11 octombrie 2024, astfel încât la data de 15 octombrie 2024 să poată face plățile în avans așteptate de toți fermierii, fără a exista nicio suspiciune de fraudare a fondurilor europene.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Elena Sânziana din Avrămeni este de negăsit! Dacă aveți informații, sunați la 112

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 29 de ani, din comuna Avrămeni, județul Botoșani, care în data de 3 septembrie a.c. a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit și nici nu a putut fi contactată.

MOCANU ELENA SANZIANA are următoarele semnalmente: păr șaten, ochi căprui, 1,65 m înălțime, aproximativ 55 de kg.

Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție.

Citeste mai mult

Eveniment

AUR Botoșani lansează o campanie umanitară pentru sinistrații din Galați, afectați de inundațiile devastatoare

Publicat

Publicitate

Prim-vicepreședintele AUR Botoșani, Cătălin Silegeanu, a transmis un apel emoționant la solidaritate și unitate în fața tragediei cauzate de inundațiile istorice din județul Galați. Mii de oameni și-au pierdut casele și bunurile de-o viață, iar comunitățile afectate sunt într-o situație critică.

 

„Oricât de multe diferențe ne despart, în fața pericolului suntem la fel de vulnerabili. Trebuie să fim solidari și să acționăm împreună pentru a ne ajuta semenii aflați în dificultate”, a declarat Silegeanu, subliniind că, în aceste momente dureroase, nu este timpul să căutăm vinovați, ci să oferim sprijin celor care au nevoie.

 

AUR Botoșani a inițiat o colectă publică pentru a strânge ajutoare destinate sinistraților din Galați. Cei care doresc să contribuie pot dona haine, alimente neperisabile, încălțăminte, pături și alte bunuri esențiale la sediul organizației, situat pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 45, în Botoșani. Colecta va avea loc zilnic, de luni până vineri, între orele 9:00 și 17:00.

 

Publicitate

„AUR Botoșani va asigura transportul ajutoarelor către familiile afectate. Fiecare ajutor contează enorm în aceste momente grele”, a adăugat liderul local. Pentru mai multe informații, persoanele interesate sunt rugate să sune la numărul de telefon 0752 570 263.

 

Campania umanitară lansată de AUR Botoșani se dorește a fi un gest de solidaritate și sprijin pentru cei care se confruntă cu această catastrofă naturală. „Semenii au nevoie de noi. Fiecare ajutor este mană cerească în această cumpănă”, a încheiat Silegeanu, îndemnând publicul să dea mai departe acest apel pentru a atrage cât mai mulți oameni în sprijinul celor afectați.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending