Connect with us
Publicitate

Botoșani

Trei fete care s-au urcat pe ornamentele de Crăciun din parc pentru o poză au fost alungate de polițiștii locali

Publicat

Publicitate

Sâmbătă după-amiază, în timp ce patrulau în zona parcurilor, părculețelor de joacă, pietonalelor, cimitirelor, Centrului Istoric, Zona de Agrement Cornișa, polițiștii locali botoșaneni  au alungat un grup de trei tinere urcate pe ornamentele specifice Crăciunului dintr-un parc pentru a se fotografia.

La vederea patrulei de Poliție Locală, tinerele au părăsit zona.

Polițiștii au dat curs unei sesizări venite prin dispeceratul instituției.

Publicitate

„În jurul orelor 00:50, în urma unei sesizări din Dispecerat, patrula mobilă sa deplasat în Parcul Mihai Eminescu, unde un grup de trei tinere a urcat pe ornamentele specifice Crăciunului pentru a se fotografia. La vederea patrulei de Poliție Locală, tinerele au părăsit zona”, precizează polițiștii locali într-un comunicat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Verginel Gireadă și echipa PSD din comuna Mihai Eminescu și-au înregistrat candidaturile la Biroul Electoral de Circumscripție

Publicat

Publicitate

Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu, și echipa PSD de la Mihai Eminescu și-au înregistrat astăzi candidaturile la Biroul Electoral de Circumscripție din Botoșani.

La Biroul Electoral de Circumscripție Botoșani s-a prezentat întreaga echipă de candidați ai acestei formațiuni politice după ce peste 3000 de locuitori ai acestei comune au acordat semnătura de susținere în această perioadă preelectorală.

Astăzi, echipa noastră a depus la Biroul Electoral de Circumscripție dosarele de candidatură pentru funcțiile de Primar și Consilieri Locali ai comunei Mihai Eminescu, din partea Partidului Social Democrat.

Publicitate

Mulțumim celor aproximativ 3000 de locuitori ai comunei care ne-au acordat semnătura de susținere și vă garantăm că vom rămâne la fel de implicați în rezolvarea tuturor nevoilor comunității”, a transmis cu această ocazie primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă.

Citeste mai mult

Eveniment

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Citeste mai mult

Eveniment

Se dau 2.000 de lei de la stat pentru cei care cresc această rasă de animal. Cererea se depune până la data de 30 iunie 2024

Publicat

Publicitate

Guvernul României a anunțat, recent, o măsură de sprijin pentru agricultura locală, oferind o subvenție substanțială de 2.000 de lei pentru fiecare animal din gospodărie pentru crescătorii acestui tip de animal. Această inițiativă are ca scop promovarea și conservarea raselor autohtone, recunoscute pentru calitatea lor superioară.

Într-un efort de a susține agricultura locală și de a promova rasele autohtone, Guvernul României a lansat recent o inițiativă prin care acordă o subvenție consistentă crescătorilor de porci Mangalița și Bazna.

Această subvenție se ridică la suma de 2.000 de lei pentru fiecare animal din gospodărie și este destinată să sprijine fermierii în creșterea și întreținerea acestor rase speciale de porci.

Publicitate

Comparativ cu anul precedent, când subvenția era de numai 1.200 de lei, această măsură reprezintă o creștere semnificativă, de peste 60%, potrivit specialiștilor. Termenul limită pentru solicitarea subvenției este până la finalul lunii iunie, iar procedura este simplă și accesibilă, fermierii trebuie doar să completeze o cerere standard.

Cât a ajuns să coste carnea de miel în piețe și magazine. Puțini români și-o mai permit

Dar ce anume face carnea de porc Mangalița și Bazna atât de specială? Ei bine, în primul rând, acești porci sunt crescuți în condiții naturale, în fermele din România, fără a fi supuși unui tratament intensiv sau hrăniți cu aditivi chimici. Acest lucru contribuie la dezvoltarea unei carne sănătoase și gustoase, fără a compromite calitatea și autenticitatea produsului final.

Publicitate

Desigur, calitatea superioară vine la un preț, iar prețurile produselor din carne de Mangalița și Bazna pot fi considerate mai ridicate în comparație cu alte tipuri de carne de porc.

Un kilogram de cârnați din carne de Mangalița poate ajunge până la 120 de lei, în timp ce un kilogram de șuncă se poate achiziționa în jurul sumei de 80 până la 90 de lei. Totuși, mulți consumatori consideră că această investiție merită din plin, având în vedere calitatea și beneficiile produsului.

Publicitate
Citeste mai mult

Educație

FOTO: Provocarea Pedagogic & ISJ BT: „Lasă Pământul să respire! Lasă-ți mașina acasă de Ziua Pământului!”  

Publicat

Publicitate

Astăzi, 22 aprilie 2024, provocarea lansată de Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a fost primită cu entuziasm de elevii și profesorii din Municipiul Botoșani.

La primele ore ale dimineții elevii, părinții, profesorii și inspectorii școlari s-au îndreptat spre unitățile de învățământ pe jos sau cu mijloace de transport nepoluante, demonstrând că, prin implicarea tuturor, o problemă globală poate fi soluționată, oferind o lume locuibilă generațiilor viitoare.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending