Connect with us
Publicitate

Eveniment

Trei cutremure s-au produs în judeţele Vrancea şi Buzău cu magnitudini de 3 şi 3,5 pe Richter

Publicat

Publicitate

Potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), trei cutremure, cu magnitudini de 3 şi 3,5 pe Richter, s-au produs joi în judeţele Vrancea şi Buzău, într-un interval de patru ore, relatează romania24.ro.

Conform sursei citate, primul seism s-a produs în judeţul Vrancea, la ora locală 1:27, la o adâncime de 80 km, în apropierea următoarelor oraşe: 74 km est de Braşov, 92 km nord-est de Ploieşti, 101 km sud de Bacău, 119 km vest de Galaţi, 121 km nord-vest de Brăila şi 144 km nord de Bucureşti. Magnitudinea seismului a fost 3.

Cel de-al doilea cutremur, cu magnitudinea de 3,5, s-a produs în judeţul Buzău, la ora locală 2:31, la o adâncime de 139 km. Seismul a avut loc în apropierea oraşelor: 54 km est de Braşov, 59 km nord de Ploieşti, 114 km nord de Bucureşti, 128 km nord-est de Piteşti şi 133 km sud-vest de Bacău.

Al treilea seism, cu magnitudinea de 3, a avut loc la ora locală 5:27, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 90 km şi în apropierea următoarelor oraşe: 84 km est de Braşov, 91 km sud de Bacău, 104 km nord-est de Ploieşti, 112 km vest de Galaţi, 116 km nord-vest de Brăila şi 154 km nord de Bucureşti.

De la începutul acestui an, în România s-au mai produs 16 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4 pe Richter.

În luna decembrie 2021, în România au avut loc 26 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,1.

Publicitate

Cel mai important seism din anul precedent a fost înregistrat pe data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Liviu Ciobotariu, NOUL antrenor al FC Botoșani susține vineri prima conferință de presă. Valeriu Iftime îi va sta alături

Publicat

Publicitate

“Caii lui Iftimie” de la echipa din Nordul Moldovei nu au stat nici măcar șase ore fără antrenor după plecarea antrenorului Bogdan Andone, cel care i-a condus pe “roș-alb-albaștri” în 22 de partide, dar care a încasat nu mai puțin de două înfrângeri în primele etape ale campionatului.

La orele serii FC Botoșani a anunțat că noul antrenor Liviu Ciobotariu a preluat deja echipa iar mâine va susține chiar prima sa conferință de presă în calitate de antrenor principal.

“FC Botoșani organizează vineri, 26 iulie 2024, ora 13:00, la Stadionul „Municipal”, conferința de presă premergătoare duelului din runda a treia a SuperLigii cu Farul Constanța. La acest eveniment vor fi prezenți finanțatorul echipei, Valeriu Iftime, noul antrenor al „roș-alb-albaștrilor”, Liviu Ciobotariu și jucătorul Eduard Florescu”, a transmis clubul de la Botoșani pe pagina de socializare.

Noul antrenor al “Cailor lui Iftimie”, Liviu Ciobotariu, a jucat pentru mai multe echipe, printre care la FC Național, Pandurii Tg. Jiu și Dinamo, dar și la Standard Liege, RAEC Mons și Royal Antwerp.

Ca antrenor însă, acesta le-a le-a pregătit în țară pe FC Național, CS Otopeni, Pandurii Tg. Jiu, CF Brăila, Dinamo II, Dinamo, CSM Iași, FC Vaslui, FC Botoșani, FC Hermannstadt, FC Voluntari și Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

“Liviu Ciobotariu se întoarce la FC Botoșani, formație pe care a mai pregătit-o în sezonul 2018-2019. Atunci, în cele 25 de meciuri cu Ciobi pe bancă, „roș-alb-albaștrii” au obținut 14 victorii, au terminat nedecis în patru confruntări și au cedat în șapte jocuri.

Publicitate

Mult succes Liviu Ciobotariu în acest nou mandat pe banca FC Botoșani!”, a transmis FC Botoșani.

Liviu Ciobotariu, NOUL antrenor al FC Botoșani a preluat echipa chiar înaintea meciului Farul Constanța – FC Botoșani, care se va disputa duminică, 28 iulie 2024, ora 19:00 la Ovidiu.

Publicitate
Citeste mai mult

Educație

Acțiuni preventive: Peste 30.000 de elevi din Botoșani au stat de vorbă cu polițiștii în primul semestru din 2024

Publicat

Publicitate

Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani a anunțat astăzi că în scopul menținerii siguranței școlare, în unitățile de învățământ de la Botoșani s-au desfășurat în primul semestru din 2024 nu mai puțin de  922 de activități cu caracter informativ – preventiv, la care au participat 30.234 de elevi.

“O preocupare prioritară în această perioadă o constituie activitățile educativ-preventive care se vor desfășura în cadrul taberelor școlare, dar și în cadrul evenimentelor culturale/festivalurilor organizate în județul Botoșani pe parcursul verii, scopul fiind reducerea riscurilor de victimizare, dar și infracționale în rândul tinerilor”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

În perioada de referință au fost organizate 17 acțiuni operative în proximitatea unităților de învățământ, ce au avut drept scop, prevenirea absenteismului și a violenței în școli.

În urma acestor activități, au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 66.000 de lei, iar pentru doi agenți economici, a fost luată măsura, suspendării activității. Totodată, au fost întocmite 6 dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire în unitățile de învățământ.

Activitățile preventive derulate în comunitate, 288 în perioada de referință, s-au concretizat în întâlniri cu grupuri țintă, organizarea de activități de tip info-point și distribuire de materiale informativ-preventive, în conformitate cu programele, proiectele și campaniile implementate atât la nivel național cât și la nivel local, în domenii diverse : prevenirea victimizării minorilor, prevenirea criminalității informatice, prevenirea consumului de droguri și substanțe interzise, prevenirea violenței domestice și a discriminării, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, a traficului de persoane, a disparițiilor de minori și a plecărilor voluntare, a mai adăugat sursa citată într-un raport făcut public astăzi la Botoșani.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Rezultatele tragerilor la LOTO de joi, 25 iulie 2024

Publicat

Publicitate

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, joi, 25 iulie 2024, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 25 iulie 2024:

Loto 6 din 49: 42, 19, 7, 16, 33, 4

Loto 5 din 40: 9, 19, 35, 22, 25, 27

Noroc Plus: 6 5 2 1 5 4

SuperNoroc: 8 5 5 0 3 3

Publicitate

Noroc: 3 8 1 2 4 8 9

Joker: 5, 17, 2, 9, 43 + 6

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru o femeie de 88 de ani

Publicat

Publicitate

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani în aceasă seară pentru a prelua o femeie de 88 de ani, aflată în stare gravă.

Femeie a superit un infarct miorcardic acut și medicii au decis transferul pe calea aerului la o clinică din județul vecin, respectiv la spitalul de specialitate din Iași.

Aeronava SMURD a aterizat pe heliportul din municipiul Botoșani, iar măsurile de siguranță au fost asigurate de G.I. BOTOȘANI.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending