Connect with us
Publicitate

Actualitate

Tot mai periculoși: Infractorii cibernetici folosesc inteligența artificială pentru fraude online

Publicat

Noile tentative de fraudă din mediul online identificate la început de an au la bază texte în limba română din ce în ce mai bine scrise și adaptate rigorilor limbii, relatează alba24.ro.

Este un semn clar că atacatorii folosesc tehnologie din ce în ce mai avansată pentru a obține o rată de succes mult mai mare, inclusiv inteligența artificială, spun specialiștii Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

Astfel, mesajele-capcană devin aproape imposibil  de depistat doar prin analiza textului.

Printre cele mai utilizate metode folosite de infractori cibernetici pentru accesarea datelor personale ale utilizatorilor, se numără e-mail-urile de tip phishing prin care se solicită actualizarea datelor, anunțurile privind false investiții sau contractarea unor credite internaționale, dar și „ofertele de nerefuzat”.

Totodată, multe mesaje înșelătoare sunt promovate și pe platformele de social media și motoarele de căutare.

În trecut, greșelile gramaticale și exprimările neadecvate reprezentau semnale de alarmă care dădeau în vileag mesajele frauduloase. Odată cu apariția platformelor de inteligență artificială ce traduc sau pregătesc texte pe baza unor cerințe, tentativele de fraudă devin mai greu de detectat.

Sursă: dnsc.ro

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Tânăr din Blândești, fără permis pe motive MEDICALE, prins circulând cu viteză prin Săveni

Publicat

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au oprit pentru control, pe drumul județean DJ 297, în comuna Blândesti, un autoturism condus de un tânăr de 32 de ani, care circula cu viteză peste limita legală.

Întreaga acțiune a avut loc la data de 13 aprilie 2024.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acestuia i-a fost retras dreptul de a conduce autovehicule, din anul 2022, pe motive medicale.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Eveniment

Și 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat tot sub influența alcoolului înseamnă. Săvinean fără permis la volan oprit de polițiști

Publicat

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au oprit pentru control, la data de 13 aprilie 2024, pe drumul public din orașul Săveni, un autovehicul condus de un bărbat, de 66 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate efectuate s-a stabilit faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

“Mai mult decât atât, în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Eveniment

30 de permise de conducere reținute de polițiști un ultimele 24 de ore la Botoșani în acțiunea BLOCADA

Publicat

În decursul ultimelor 24 de ore, polițiștii din Botoșani au efectuat operațiuni preventive în întreg județul, în conformitate cu planul de acțiune BLOCADA.

Astfel, au fost organizate 4 acțiuni punctuale, cu sprijinul jandarmilor, prilej cu care s-a acționat atât pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate peste peste 400 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 260.000 de lei și au fost reținute 29 permise de conducere și 12 certificate de înmatriculare.

“Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

 

Citeste mai mult

Administratie

Bucecea: Marcaje rutiere NOI în toată localitatea. Încercați să evitați să treceți cu roțile peste marcajele proaspăt vopsite

Publicat

Administrația publică a orașului Bucecea a lansat la finele acestei săptămâni un nou proiect prin care se refac toate marcaje rutiere din micul orășel din județul Botoșani.

În aceste condiții, administrația publică a făcut un apel către populație prin care roagă șoferii să încerce să evite să treacă cu rotile peste marcajele proaspăt vopsite până când vopseaua se usucă.

“Am demarat un proiect de amenajare a marcajelor rutiere în întreaga localitate. Această inițiativă continua efortul nostru constant de a îmbunătăți condițiile de circulație și siguranța pe drumurile localității. Marcajele rutiere bine întreținute contribuie la imaginea estetica a orașului. Împreună, prin participarea și cooperarea dumneavoastră, putem menține acest loc mai organizat, mai plăcut de tranzitat și mai sigur. Vă rog de asemenea sa încercați evitarea trecerii cu rotile peste marcaje în timpul când se toarnă”, a transmis primarul orașului Bucecea, Angel Gheorghiu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending