Connect with us

Actualitate

Toate restaurantele din România şi nu numai vor putea cumpăra produse proaspete la preţuri cu până la 60% mai mici

Publicat

Publicitate

Toate restaurantele din România şi nu numai vor putea cumpăra, începând din luna iulie, produse proaspete la preţuri cu până la 60% mai mici dacă vor folosi noua platformă online dedicată industriei locale HoReCa, lansată de un producător din industria alimentară.

„Am stabilit deja că 60% din preţul produselor se pierde din buzunarul consumatorului final prin lanţul de distribuţie. Noi nu vrem asta. Vrem produse bune calitativ la un preţ corect. Pentru a realiza acest lucru, am lansat platforma zizam.ro mai întâi în zona Braşov şi acum lansăm platforma business to business pentru toată ţara”, a declarat Valentin Şoneriu, dezvoltatorul acestei platforme, într-un comunicat.

Astfel, începând cu luna iulie, toate restaurantele dar şi consumatorii îşi vor putea comanda produsele direct din platformă, îşi vor putea alege zilele de distribuţie şi urmări traseele, obţinând astfel un flux continuu de produse proaspete, calitate constantă şi un preţ corect.

Disponibilă momentan doar pentru judeţul Braşov, platforma zizam.ro a fost gândită ca zonă de desfacere pentru produsele brandurilor proprii, inclusiv CarmOlimp, şi oferă mâncare gătită de la 16 branduri proprii şi produse ale fabricii CarmOlimp, la cele mai bune preţuri din piaţă, se precizează în comunicat.

Dezvoltatorii platformei au reuşit să ofere cumpărătorilor preţuri chiar şi cu 60% mai mici şi crescând calitatea produselor şi susţin că acesta este „comerţul viitorului”. Folosind internetul şi infrastructura deja existentă, Valentin Şoneriu afirmă că va revoluţiona întreaga piaţă de desfacere a mâncării din România.

„Platforma zizam.ro promite mâncare bună la cel mai corect preţ de pe piaţă, întrucât cercetează şi dezvoltă procese tehnologice de obţinere a produselor culinare de înaltă calitate cu costuri reduse, pentru a deveni un disruptor pe piaţă, bazându-se pe corectitudine şi inovare şi pe sistemul de gamefication. Chiar cred că oamenii au nevoie de corectitudine, atât în ceea ce priveşte calitatea cât şi în ce priveşte produsele (…)”, a mai spus Şoneriu.

Publicitate

CarmOlimp a lansat, la începutul acestei luni, un concept unic de distribuţie a mâncării gătite, care permite restaurantelor să funcţioneze fără bucătari.

Compania a fost fondată în anul 1993 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi jucători din industria locală HoReCa. Compania braşoveană deţine cea mai mare fabrică integrată de mâncare gătită. De asemenea, aceasta mai deţine şi ferme de animale, dar şi un abator. AGERPRES

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Coniac și țigări în valoare de peste 3.000 de lei confiscate în urma unui control al polițiștilor de frontieră, la Păltiniș

Publicat

Publicitate

Polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele unui cetățean oprit în trafic 70 de sticle de coniac și mai multe țigarete, fără documente de proveniență.

 

În data de 21 mai a.c., în jurul orei 21.30, polițiști de frontieră botoșăneni aflați în misiune pe raza localității de frontieră Păltiniș, județul Botoșani, au oprit pentru verificare un autoturism, în care se afla în calitate de pasager un bărbat cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 35 de ani.

În bagajele bărbatului au fost descoperite 70 de sticle de coniac și mai multe țigarete pentru care acesta nu deținea documente de proveniență.

Conform prevederilor legale, bunurile, în valoare totală de aproximativ 3.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Motorină ascunsă şi nedeclarată, depistată la Frontiera Stânca

Publicat

Publicitate

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca a descoperit la controlul de frontieră, ascunse în zona bagajelor, trei canistre cu motorină pe care un bărbat cu cetăţenie ucraineană încerca să le introducă ilegal în ţară.

În data de 21 mai a.c, în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetăţenie ucraineană, în vârstă de 38 de ani, care conducea un microbuz înmatriculat în Ucraina.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit în interiorul microbuzului, în zona bagajelor, sub scaunele pasagerilor, trei canistre în care se afla, ascunsă şi nedeclarată, cantitatea de 60 de litri de lichid inflamabil, uşor gălbui, cu miros perceptibil, aromatic, specific de motorină.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor accizabile în valoare totală de 450 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: O bucătărie de vară din MItoc s-a făcut scrum. Cauza stabilită de pompieri

Publicat

Publicitate

Un incendiu s-a produs, în această dimineață, într-o gospodărie din localitatea Mitoc. O bucătărie de vară a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit.

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Coțușca, cu o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mitoc, cu un tractor cu cisternă. Aceștia au constatat faptul că bucătăria de vară, cu o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, ardea în totalitate și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la casă și alte clădiri din gospodărie. Pompierii au înlăturat și pericolul de explozie, din interiorul anexei fiind scoasă o butelie.

Proprietarul, în vârstă de 85 de ani, a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale la fața locului. Acesta a refuzat transportul la spital.

Pentru înlăturarea riscului de incendiu, ISU Botoșani recomandă:

▪ verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat. Orice modificare a acesteia poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de specialiști în domeniu;

▪ nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent;

Publicitate

▪ la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

▪ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

▪ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză;

▪ nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent. Avertismentul vizează alimentarea mai multor electrocasnice de putere electrică mare (frigider, maşină de spălat etc.) de la aceeași priză. Alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care folosiți mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu;

▪ instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului. În cazul în care sesizaţi că produsul respectiv şi-a schimbat parametri de funcţionare, se încălzește foarte repede sau emană un miros de ars, scoateţi-l imediat din funcţiune şi adresaţi-vă unui specialist. În cazul aparatelor mari, asigurați un spaţiu de aerisire pentru a se putea emana căldura acumulată în timpul funcţionării;

▪ amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede. Unele accidente de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau la contactul cu apa.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Citeste mai mult

Cultura

Volume în concurs pentru Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum (ediția 2025)

Publicat

Publicitate

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” va acorda în cadrul Zilelor Eminescu, ediția din iunie 2025, Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum. 

Premiul, care se află la ediția a XXVII-a, se acordă anual, începând cu 1999, pentru poeţii care au debutat în volum în anul precedent acordării premiului, în baza deciziei unui juriu național.

În 2025 premiul se va acorda pentru debut editorial în anul 2024, iar din juriul acestei ediții fac parte: Al. Cistelecan, Mircea A. Diaconu, Doris Mironescu, Andreea Pop, Simona Popescu, Adriana Stan, Andrei Terian, Lucia Țurcanu.

Pe adresa Memorialului au ajuns și au fost trimise juriului spre deliberare următoarele volume (ordinea este alfabetică):

 

 

Publicitate

Adrian A. Agheorghesei, Cu mine, cu voi, cu nimeni, Junimea, 2024;

Iustin Butnariuc, Zâmbim, radiația nu   s-a stins, Max Blecher, 2024;

Andrew Davidson-Novosivschei, Inimă leneșă, Dezarticulat Books, 2024;

Flavia Dima, Ulaanbaatar,  OMG, 2024;

Marinela T. Dinulescu, Plus minus infinit, Junimea, 2024;

Daniela Bejinariu, New Era Eva, Tracus Arte, 2024;

Iarina Copuzaru, Perfecțiunii îi e frică de noi, Cartex, 2024;

Valeria Coțofană, Pentru ce trăim și pentru cine murim?, Prut, 2024;

Alex Frandeș, Inimioară, Charmides, 2024;

Olivia Grecea, Toată tinerețea pe care o dau mai departe, frACTalia, 2024;

Mihai Manole, De piele ne va fi cel mai dor, Tracus Arte, 2024;

Izabel Marin, Noi ce suntem?, frACTalia, 2024;

Alexandru Martinaș, Subtăcere.ro, Brumar, 2024;

Emma Mihăescu, Fitiluri, Charmides, 2024;

Samir Molaomer, Pig boy, Tracus Arte,2024;

Filip Naru, negru.gri.alb., Eikon, 2024;

Ioana Pătulea, Evanescent, Tracus Arte, 2024;

Andrei Peptine, Sunt eu și criza mea temporară, Cartex, 2024;

Maria Felicia Pinte, Pe urmele Copilăriei, Eikon, 2024;

Alexandru Constantin Popescu, Iluzia POPESCU, Junimea, 2024;

Miruna Rus, Haos și renaștere, Bestseller, 2024;

Simona Sigartău, Singuri sub râsetele familiilor perfecte, Max Blecher, 2024;

Alex Gabriel Stan, Ishtar, Vinea, 2024;

Nicoleta Șimon, (ingrats), Cartex, 2024;

Dorin Ștefănescu, Cu ochii spre cer, Septenrion, Rădăuți, 2024;

Tibi & Ligia, Poezii, Dezarticulat Books, 2024;

Alina Țârcoman-Ochea, Nu doare când dormi, Cartier, 2024;

Vlad Codrin Toma, centostihuri, Eikon, 2024.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending