Connect with us

Eveniment

TITULARIZARE 2022: Astăzi, proba scrisă. La Botoșani sunt 573 de candidați pe 79 de posturi titularizabile

Publicat

Publicitate

Participanții la concursul pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante/rezervate în învățământul preuniversitar vor susține proba scrisă, miercuri, 13  iulie 2022.   Accesul candidaților în sălile de concurs în vederea susținerii probei scrise este permis în intervalul orar 7.00 – 8.00. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 19 iulie, acestea putând fi accesate și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 19 iulie, după afișarea rezultatelor, și 20 iulie. Rezultatele finale se afișează în data de 27 iulie 2022.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

În județul Botoșani, au fost admiși la proba scrisă 573 de candidați. În total sunt 79 de posturi titularizabile în județul Botoșani.

            Candidații vor susține examenul în unul dintre cele 4 centre de examen, în funcție de disciplina la care vor susține examenul.

 

Publicitate

Precizăm că toate informațiile pot fi accesate și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, la secțiunea Noutăți/Titularizare.

 

Dorim mult succes tuturor candidaților și alese mulțumiri tuturor colegilor implicați în organizarea și desfășurarea examenului național de titularizare!

 

Arondarea disciplinelor de concurs la cele patru centre, precum și repartizarea pe centre și discipline este postată pe site la adresa:  https://isjbotosani.ro/noutati/repartizare-sali_candidati-titularizare_proba-scrisa-13-iulie-2022.html

 

CENTRUL NR. 1: ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.10 BOTOȘANI

Bulevardul „Mihai Eminescu” Nr. 89, Botoșani

Disciplinele de concurs arondate Centrului nr. 1:

NR. CRT DISCIPLINA DE CONCURS
1 ARTE VIZUALE (EDUCATIE PLASTICA / EDUCATIE VIZUALA / EDUCATIE ARTISTICA)
2 CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICA
3 EDUCATIE FIZICA SI SPORT
4 FILOSOFIE SI LOGICA, ARGUMENTARE SI COMUNICARE
5 ISTORIE
6 LIMBA SI LITERATURA FRANCEZA
7 MECANICA
8 PROTECTIA MEDIULUI
9 PSIHOPEDAGOGIE SPECIALA
10 VETERINAR

 

CENTRUL NR. 2: ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”GRIGORE ANTIPA” BOTOȘANI

str. Aleea Școlii, Nr. 3, Botoșani

Disciplinele de concurs arondate Centrului nr. 2:

NR. CRT DISCIPLINA DE CONCURS
1 AGRICULTURA – HORTICULTURA
2 ALIMENTATIE PUBLICA
3 ECONOMIC, ADMINISTRATIV, POSTA
4 EDUCATIE MUZICALA SPECIALIZATA
5 EDUCATIE TEHNOLOGICA SI APLICATII PRACTICE
6 GEOGRAFIE
7 INDUSTRIE ALIMENTARA
8 INFORMATICA SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI
9 LIMBA SI LITERATURA ROMANA SI MATEMATICA, ELEMENTE DE PEDAGOGIE SCOLARA, METODICA PREDARII LIMBII SI LITERATURII ROMANE / COMUNICARII IN LIMBA ROMANA SI METODICA PREDARII MATEMATICII / MATEMATICII SI EXPLORARII MEDIULUI IN INVAȚAMANTUL PRIMAR
10 MATEMATICA

 

CENTRUL NR. 3: COLEGIUL NAȚIONAL ”A. T. LAURIAN” BOTOȘANI

Str. Nicolae Iorga,  Nr.19, Botoșani

Disciplinele de concurs arondate Centrului nr. 3:

NR. CRT DISCIPLINA DE CONCURS
1 AGRICULTURA, HORTICULTURA (MAISTRI INSTRUCTORI)
2 ALIMENTATIE PUBLICA (MAISTRI INSTRUCTORI)
3 CHIMIE
4 CONFECTII TEXTILE – TRICOTAJE – FINISAJ TEXTIL (MAISTRI INSTRUCTORI)
5 CONSTRUCTII (MAISTRI INSTRUCTORI)
6 EDUCATIE FIZICA SI SPORT – ANTRENORI
7 FIZICA
8 LIMBA SI LITERATURA ENGLEZA
9 LIMBA SI LITERATURA ROMANA
10 MECANICA (MAISTRI INSTRUCTORI)
11 RELIGIE ORTODOXA

 

 

 

CENTRUL NR. 4: COLEGIUL NATIONAL ”MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI

str. Octav Onicescu Nr. 7, Botoșani

Disciplinele de concurs arondate Centrului nr. 4:

NR. CRT DISCIPLINA DE CONCURS
1 BIOLOGIE
2 ECONOMIE, EDUCATIE ANTREPRENORIALA, ECONOMIE APLICATA SI EDUCATIE SOCIALA – EDUCATIE ECONOMICO – FINANCIARA
3 EDUCATIE MUZICALA
4 EDUCATIE SOCIALA (GANDIRE CRITICA SI DREPTURILE COPILULUI, EDUCATIE INTERCULTURALA, EDUCATIE PENTRU CETATENIE DEMOCRATICA
5 ELECTROTEHNICA, ELECTROMECANICA
6 ESTETICA SI INGRIJIREA CORPULUI OMENESC
7 INDUSTRIE ALIMENTARA (MAISTRI INSTRUCTORI)
8 LIMBA SI LITERATURA ROMANA, PEDAGOGIA PRESCOLARA SI METODICA DESFASURARII ACTIVITAȚILOR INSTRUCTIV-EDUCATIVE IN GRADINIȚA DE COPII

 

 

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

În plină iarnă, un bătrân de 86 de ani, din Gorbănești, a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu

Publicat

Publicitate

În plină iarnă, un bătrân în vârstă de 86 de ani, din comuna Gorbănești, a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. S-a întâmplat în această dimineață.

La caz s-au deplasat pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Gorbănești. Aceștia au constatat faptul că locuința ardea în totalitate.

Nu au fost persoane rănite, însă pagubele sunt însemnate.

 

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).
Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).
Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

Publicitate

Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2025: Cinstirea lanțului Sfântului Apostol Petru

Publicat

Publicitate

Pătimirea pe nedrept dusă cu smerenie umple inima de har, curățându-se astfel toate patimile și lucrările duhurilor necurate: „Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este împărăția cerurilor. Fericiți veți fi voi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea.” Sfântul Evanghelist Matei (5, 10-11).

Sfântul Apostol Petru, numit mai înainte Simon, a fost un pescar din localitatea Betsaida, așezata pe malul nordic al lacului Ghenizaret, în regiunea Galileea. El a fost fratele mai mic al Sfântului Apostol Andrei. Mântuitorul l-a chemat la apostolie mai întâi pe Sfântul Andrei, iar mai apoi a venit și fratele acestuia, Simon (care a primit de la Hristos numele de Petru). „Unul dintre cei doi care auziseră de la Ioan și veniseră după Iisus era Andrei, fratele lui Simon Petru. Acesta a găsit întâi pe Simon, fratele său, și i-a zis: am găsit pe Mesia (care se tâlcuiește: Hristos).” Sfântul Evanghelist Ioan (1, 40-41).

Cândva între anii 42-44, după ce regele Agripa I (care a domnit intre anii 40-44) i-a tăiat capul Sfântului Iacob al lui Zevedeu, în Ierusalim, acesta l-a prins și l-a aruncat în temniță și pe Sfântul Petru. Potrivit mărturiei Sfântului Apostol Luca, el a fost pus în lanțuri în temniță militară, intre alți doi ostași, însă, noaptea, a fost eliberat în chip minunat de un înger al Domnului. Apoi, îl scoate din temniță, moment în care toate lanțurile de fier cad de pe acesta. Auzind de toate acestea, niște credincioși se furișează în temniță să ia lanțurile pentru a le păstra.

După ce îngerul Domnului îl ajuta pe Sfântul Petru să evadeze, apostolul merge să propovăduiască Evanghelia Mântuitorului și cuvântul lui Dumnezeu în nenumărate țări. Mai târziu, prin anul 64, Sfântul Petru a fost iarăși prins, de această dată el fiind închis într-o temniță din Romă, numita „Carcera Mamertinica” și aflată între Capitoliu și Forumul Roman. Aceasta temniță avea doua celule, una superioară, unde era închisoarea Romei, și alta subterană, crezută a fi cea mai veche carceră din Roma (numită „Tullianum”); mai târziu, capela subterana va primi numele de „Sfântul Petru în Carcera”.

Astăzi se sărbătorește nu numai amintirea minunii prin care Sfântul Apostol Petru a fost scăpat de la moarte de îngerul Domnului, ci și închinarea lanțului cu care a fost legat în temniță de Irod și a lanțului cu care a fost legat în timpul persecuției împăratului Nero. Multe dintre lucrurile folosite de sfinți au fost păstrate cu multa cinste și evlavie, după moartea acelora. O parte dintre acestea au rămas binefăcătoare, tămăduind mulți credincioși de patimi și de boli. Lanțurile în care a fost întemnițat Sfântul Petru sunt unele dintre aceste lucruri binecuvântate. Lanțurile Sfântului Petru tămăduiesc neputințele și gonesc duhurile necurate.

Lanurile din „Carcera Mamertinica” ar fi fost descoperite la începutul secolului al II-lea, de către temnicerul roman Quirinus de Neus. Lanțurile de fier, cu care Sfântul Apostol Petru a fost legat la Ierusalim, s-au păstrat generații în generații de către creștini, iar apoi au ajuns la Patriarhul Iuvenilei (pomenit pe 2 iulie). În anul 439, Sfântul Iuvenalie patriarhul Ierusalimului (422-458), l-a dăruit împărătesei Evdochia Augusta (401-460), soția împăratului Teodosie al II-lea (401-450), drept mulțumire pentru ajutoarele dăruite bisericilor din oraș.

Publicitate

Împărăteasa Evdochia a dus cinstitul Lanț în Constantinopol, așezându-l în vechea biserica închinată Sfintei Sofia. O parte din acest lanț a fost dăruit de împărăteasa Evdochia fiicei sale, Eudoxia, soția împăratului Valentinian al III-lea (419-455). Eudoxia a așezat cinstitul lanț în Biserica Sfântul Petru, din Roma, în care se afla deja încă un Lanț al Sfântului Petru, cu care acesta fusese legat în vremea persecuției împăratului păgân Nero (54-68). În bazilica numita „Sfântul Petru în Lanturi” (San Pietro în Vincoli), din Roma, se păstrează în prezent Lanțurile cu care Apostolul Petru a fost legat în închisoarea din Ierusalim, precum și lanțurile cu care acesta a fost înlănțuit în „Carcera Mamertinica”.

 

Citeste mai mult

Cultura

VIDEO: „Eminescu la răscrucea dintre cerul și pământul românesc!”. Emoții și poezie la Liceul „Demostene Botez” Truşeşti

Publicat

Publicitate

Cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, elevii de la Liceul „Demostene Botez” Truşeşti, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, din județul Suceava și Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Mihai Viteazu, Botoșani ,au participat la activitatea „Eminescu la răscrucea dintre cerul și pământul românesc!” din cadrul proiectului CAEJ „Eminescu – durată lirică eternă!”

Activitatea a debutat cu slujba de pomenire pentru marele poet, săvârșită de către preotul Bodai Andrei-Ionuț, care ulterior le-a vorbit copilor despre dragostea acestuia pentru Biserică. Eminescu a fost un poet iubit de Biserică și de preoți, începând din copilărie și până la maturitate. În centrul atenției s-a aflat astăzi recitalul de poezii din lirica eminesciană, precum și interpretarea unor cântece pe versurile lui Mihai Eminescu.

La ceas aniversar, elevii și cadrele didactice împreună cu preotul Bodai Andrei-Ionuț s-au reunit într-un singur suflet închinat marelui geniu al poeziei românești. Eminescu, poetul nepereche şi întruchiparea absolutului, nu poate fi uitat. Marele poet a dat sens limbii române şi a purtat în suflet ţara întreagă. Eminescu e România, e geniul strălucit zămislit din măreţia cerului şi pământului românesc. Poeziile lui Eminescu trebuie să ne însoțească pretudindeni ca o rugăciune pentru sufletul nostru.

,,Școala și Biserica reunite într-un singur suflet la Trușești pentru Eminescu”, a declarat prof  Cătălina Gania.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Cultura

FOTO&VIDEO: Zilele Eminescu, la Vorona: Momente emoționante

Publicat

Publicitate
Miercuri, 15 ianuarie,  mai mulți elevi de gimnaziu de la Liceul Tehnologic Vorona au susținut un moment omagial, în campusul școlar, punctând viața, opera și temele poetice eminesciene, cât și Ziua Națională a Culturii.
Montajul literar-artistic, plin de emoția și sensibilitatea tinerei generații, s-a constituit în recunoașterea adevăratelor valori naționale în care Eminescu toată viața a crezut: patria și neamul românesc, credința strămoșească și folclorul nepieritor

În fiecare an, la 15 ianuarie este omagiat marele poet Mihai Eminescu. Copiii claselor a V-a B, a VI-a B, a VIII-a A și a III-a, coordonați de  prof. Ciobanașu Valentina, Tomache Elena, Asăvoaie Marinela, Ciobanașu Carmen și  bibliotecar Bunduc Anca, au marcat acest eveniment în cadrul proiectului ,,Gânduri pentru Eminescu” prin recitare de versuri, interpretare de cântece, scenete și expoziții de desene – toate inspirate din opera marelui scriitor.

 

 

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending