Connect with us
Publicitate

Eveniment

TITULARIZARE 2022: Astăzi, proba scrisă. La Botoșani sunt 573 de candidați pe 79 de posturi titularizabile

Publicat

Publicitate

Participanții la concursul pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante/rezervate în învățământul preuniversitar vor susține proba scrisă, miercuri, 13  iulie 2022.   Accesul candidaților în sălile de concurs în vederea susținerii probei scrise este permis în intervalul orar 7.00 – 8.00. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 19 iulie, acestea putând fi accesate și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 19 iulie, după afișarea rezultatelor, și 20 iulie. Rezultatele finale se afișează în data de 27 iulie 2022.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

În județul Botoșani, au fost admiși la proba scrisă 573 de candidați. În total sunt 79 de posturi titularizabile în județul Botoșani.

            Candidații vor susține examenul în unul dintre cele 4 centre de examen, în funcție de disciplina la care vor susține examenul.

 

Publicitate

Precizăm că toate informațiile pot fi accesate și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, la secțiunea Noutăți/Titularizare.

 

Dorim mult succes tuturor candidaților și alese mulțumiri tuturor colegilor implicați în organizarea și desfășurarea examenului național de titularizare!

Publicitate

 

Arondarea disciplinelor de concurs la cele patru centre, precum și repartizarea pe centre și discipline este postată pe site la adresa:  https://isjbotosani.ro/noutati/repartizare-sali_candidati-titularizare_proba-scrisa-13-iulie-2022.html

 

CENTRUL NR. 1: ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.10 BOTOȘANI

Bulevardul „Mihai Eminescu” Nr. 89, Botoșani

Disciplinele de concurs arondate Centrului nr. 1:

NR. CRT DISCIPLINA DE CONCURS
1 ARTE VIZUALE (EDUCATIE PLASTICA / EDUCATIE VIZUALA / EDUCATIE ARTISTICA)
2 CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICA
3 EDUCATIE FIZICA SI SPORT
4 FILOSOFIE SI LOGICA, ARGUMENTARE SI COMUNICARE
5 ISTORIE
6 LIMBA SI LITERATURA FRANCEZA
7 MECANICA
8 PROTECTIA MEDIULUI
9 PSIHOPEDAGOGIE SPECIALA
10 VETERINAR

 

CENTRUL NR. 2: ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”GRIGORE ANTIPA” BOTOȘANI

str. Aleea Școlii, Nr. 3, Botoșani

Disciplinele de concurs arondate Centrului nr. 2:

NR. CRT DISCIPLINA DE CONCURS
1 AGRICULTURA – HORTICULTURA
2 ALIMENTATIE PUBLICA
3 ECONOMIC, ADMINISTRATIV, POSTA
4 EDUCATIE MUZICALA SPECIALIZATA
5 EDUCATIE TEHNOLOGICA SI APLICATII PRACTICE
6 GEOGRAFIE
7 INDUSTRIE ALIMENTARA
8 INFORMATICA SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI
9 LIMBA SI LITERATURA ROMANA SI MATEMATICA, ELEMENTE DE PEDAGOGIE SCOLARA, METODICA PREDARII LIMBII SI LITERATURII ROMANE / COMUNICARII IN LIMBA ROMANA SI METODICA PREDARII MATEMATICII / MATEMATICII SI EXPLORARII MEDIULUI IN INVAȚAMANTUL PRIMAR
10 MATEMATICA

 

CENTRUL NR. 3: COLEGIUL NAȚIONAL ”A. T. LAURIAN” BOTOȘANI

Str. Nicolae Iorga,  Nr.19, Botoșani

Disciplinele de concurs arondate Centrului nr. 3:

NR. CRT DISCIPLINA DE CONCURS
1 AGRICULTURA, HORTICULTURA (MAISTRI INSTRUCTORI)
2 ALIMENTATIE PUBLICA (MAISTRI INSTRUCTORI)
3 CHIMIE
4 CONFECTII TEXTILE – TRICOTAJE – FINISAJ TEXTIL (MAISTRI INSTRUCTORI)
5 CONSTRUCTII (MAISTRI INSTRUCTORI)
6 EDUCATIE FIZICA SI SPORT – ANTRENORI
7 FIZICA
8 LIMBA SI LITERATURA ENGLEZA
9 LIMBA SI LITERATURA ROMANA
10 MECANICA (MAISTRI INSTRUCTORI)
11 RELIGIE ORTODOXA

 

 

 

CENTRUL NR. 4: COLEGIUL NATIONAL ”MIHAI EMINESCU” BOTOȘANI

str. Octav Onicescu Nr. 7, Botoșani

Disciplinele de concurs arondate Centrului nr. 4:

NR. CRT DISCIPLINA DE CONCURS
1 BIOLOGIE
2 ECONOMIE, EDUCATIE ANTREPRENORIALA, ECONOMIE APLICATA SI EDUCATIE SOCIALA – EDUCATIE ECONOMICO – FINANCIARA
3 EDUCATIE MUZICALA
4 EDUCATIE SOCIALA (GANDIRE CRITICA SI DREPTURILE COPILULUI, EDUCATIE INTERCULTURALA, EDUCATIE PENTRU CETATENIE DEMOCRATICA
5 ELECTROTEHNICA, ELECTROMECANICA
6 ESTETICA SI INGRIJIREA CORPULUI OMENESC
7 INDUSTRIE ALIMENTARA (MAISTRI INSTRUCTORI)
8 LIMBA SI LITERATURA ROMANA, PEDAGOGIA PRESCOLARA SI METODICA DESFASURARII ACTIVITAȚILOR INSTRUCTIV-EDUCATIVE IN GRADINIȚA DE COPII

 

 

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

STUDIU: Renunțarea la fumat chiar și la 75 de ani poate crește speranța de viață

Publicat

Publicitate

Renunțarea la fumat poate aduce beneficii semnificative pentru speranța de viață, chiar și pentru persoanele în vârstă, relatează alba24.ro. Veștile încurajatoare vin în urma unui nou studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea din Michigan.

Persoanele care fumează la 35 de ani și continuă toată viața pierd în medie 9 ani din speranța de viață (23% din total).

Studiul a fost publicat în American Journal of Preventive Medicine și e citat de Science Alert. Astfel, cei care renunță la fumat la 35 de ani recuperează aproximativ 8 ani din speranța de viață.

Renunțarea la fumat chiar și la 75 de ani poate crește speranța de viață

Chiar și la 75 de ani, renunțarea la fumat poate aduce beneficii: fumătorii care continuă pierd în medie 4,4 ani de viață, dar cei care renunță au o șansă de 14% să câștige cel puțin un an de viață.

Autorul principal al studiului, subliniază importanța acestor descoperiri: „Constatările pot fi valoroase pentru clinicienii care caută dovezi științifice pentru a-și motiva pacienții fumători să renunțe la fumat”.

Publicitate

Metodologia studiului a implicat analiza datelor de sănătate publică reprezentative la nivel național și calcularea estimărilor privind anii de viață câștigați sau pierduți în funcție de vârsta la care o persoană renunță la fumat.

Rezultatele confirmă și extind concluziile unui studiu anterior realizat de cercetători din Canada și Norvegia, care a arătat că renunțarea la fumat pentru un deceniu poate evita pierderea unui deceniu de viață.

Publicitate
Citeste mai mult

Economie

Lângă noi: DRDP Iași montează 2.000 de metri de parapet cu rulouri în Pasul Tihuța și pe Mestecăniș

Publicat

Publicitate

În județul Suceava vor fi instalați aproximativ 2.000 de metri de parapet cu rulouri în Pasul Tihuța și zona Mestecăniș. Drumarii continuă lucrările de montare a acestor parapete de protecție pe Drumul Național 17 (DN 17), la granița dintre județele Suceava și Bistrița-Năsăud.

Conform DRDP Iași, măsura face parte dintr-un program național derulat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), având ca obiectiv reducerea riscului de accidente grave pe tronsoanele de drum periculoase. Instalarea acestor parapete speciale are ca scop sporirea siguranței pentru participanții la trafic, în special pe sectoarele expuse riscurilor din cauza configurației terenului și condițiilor meteo.

Lucrările continuă conform planificării, iar șoferii sunt îndemnați să respecte semnalizările temporare din zonele afectate.

“Continuă lucrările de montare a parapetului de protecție pe rulouri pe DN 17, în zona Pasului Tihuța, la limita județelor Suceava și Bistrița – Năsăud.

În total, pe raza Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc vor fi montați aprox. 2.000 de metri de parapet pe rulouri, în zonele Tihuța și Mestecăniș.

Publicitate

Măsurile fac parte dintr-un program național derulat de CNAIR, în scopul reducerii riscului de accidente rutiere grave pe anumite sectoare de drum național.

Continuă lucrările de montare a parapetului de protecție pe rulouri pe DN 17, în zona Pasului Tihuța, la limita județelor Suceava și Bistrița – Năsăud.

În total, pe raza Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc vor fi montați aprox. 2.000 de metri de parapet pe rulouri, în zonele Tihuța și Mestecăniș.

Publicitate

Măsurile fac parte dintr-un program național derulat de CNAIR, în scopul reducerii riscului de accidente rutiere grave pe anumite sectoare de drum național.”, a transmis DRDP Iași.

Citeste mai mult

Eveniment

Elisabeta Lipă: Cariera profesională m-a purtat în toate colţurile lumii, însă, pentru mine, Judeţul Botoşani va rămâne mereu acasă

Publicat

Publicitate

Aflată pe un loc eligibil pentru  Camera Deputaților, vicepreşedintele PSD, Elisabeta Lipă, preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, a explicat de ce a hotărât să candideze pentru funcţia de deputat pentru judeţul Botoşani.

„La 20 de ani de la ultima mea Olimpiadă, am decis să intru într-o nouă competiţie importantă: de data aceasta, pentru viitorul Judeţului Botoşani. Un viitor mai bun, un viitor în care dezvoltarea, investiţiile şi oportunităţile sunt garantate de cea mai bună echipă. Am hotărât să candidez pentru funcţia de Deputat pentru Judeţul Botoşani. În urma vizitei pe care am avut-o joi la Organizaţia PSD Botoşani, am convingerea că fac parte dintr-o echipă unită şi puternică, care are un ţel comun: să obţinem cea mai înaltă performanţă pentru judeţul nostru”, scrie pe Facebook Elisabeta Lipă.

Ea afirmă că judeţul Botoşani va rămâne „mereu acasă”.

„Cariera mea profesională m-a purtat în toate colţurile lumii, însă, pentru mine, Judeţul Botoşani va rămâne mereu acasă. Faptul că acum mi se oferă această provocare, de a face lucruri concrete pentru bunăstarea oamenilor din acest judeţ, mă responsabilizează şi mă onorează. Accept cu mare onoare această nominalizare! Am încredere în această echipă şi sunt convinsă că, prin strategie, viziune şi îndârjire, vom reuşi să garantăm un viitor mai bun pentru copiii noştri, părinţii şi, deopotrivă, pentru bunicii acestui judeţ”, încheie Lipă.

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic

Publicat

Publicitate

Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic au viețuit în vremea împăratului Dioclețian (284-305) și au murit pentru că au refuzat închinarea în față idolilor.

Tarah s-a născut în Claudiopolisul Siriei, Prov a fost din Perga Pamfiliei, iar Andronic a fost fiul unui cetățean de mare vaza din Efes.

După ce au fost torturați în mai multe cetăți, au fost aruncați în față fiarelor împreună cu câțiva criminali. Fiarele i-au sfâșiat pe criminali, în vreme ce sfinții au ieșit nevătămați. În urmă acestei minuni, mulți cetățeni au primit credință în Hristos. Ei au fost uciși de soldați la porunca proconsulului Numerian Maximus.

Deși trupurile acestora au fost amestecate cu cele ale criminalilor, Dumnezeu le-a descoperit unor creștini în chip minunat care sunt trupurile martirilor – trei lumânări s-au arătat deasupra trupurilor acestora. Astfel, cei trei mucenici au fost îngropați cu cinste.

Menționăm că la Biserica Memorială Mihai Viteazul din Albă Iulia se află părticele din moaștele Sfinților Prov, Tarah și Andronic.

Tot astăzi, facem pomenirea:

Publicitate

– Sfântului Cuvios Cosma Aghiopolitul, episcopul Maiumei;

– Sfintei Mucenițe Domnina;

– Sfintei Mucenițe Anastasia, fecioara;

Publicitate

– A șaptezeci de sfinți mucenici;

– Sfântului Teodot, episcopul Efesului;

– Sfintei Mucenițe Malfeta;

– Sfintei Mucenițe Anthia;

– Sfinților Mucenici Iuventim și Maxim;

– Sfântului Iason, episcopul Damascului;

– Sfinților Andromah și Diodor.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending