Connect with us
Publicitate

Eveniment

Tinerii care lucrează ca stagiari vor primi mai mulți bani. De când se majorează indemnizația

Publicat

Publicitate

„Cuantumul indemnizației pentru internship este egal cu cel puțin 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată”. Acesta se acordă proporțional cu numărul de ore de activitate desfășurată. Tinerii care lucrează ca stagiari (internship) vor primi mai mulți bani. Majorarea indemnizației pe care aceștia o primesc va fi aplicată odată cu creșterea salariului minim brut pe țară, scrie alba24.ro.

 

Potrivit Legii 176/2018 privind internshipul, ”cuantumul indemnizației pentru internship este egal cu cel puțin 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată”. Acesta se acordă proporțional cu numărul de ore de activitate desfășurată.

De la 1 iulie 2024, valoarea salariului minim brut pe țară crește la 3.700 de lei, de la 3.300 de lei. Prin urmare indemnizația pe care o vor primi tinerii aflați în internship se va majora la cel puțin  1.850 de lei. Anterior, aceasta era de 1.650 de lei.

Programe de internship. Condiții

Potrivit legislației, pot face internship persoanele care au împlinit 16 ani, pentru a acumula experiență profesională și a-și dezvolta abilitățile practice și competențele. Activitatea de internship se desfășoară pe o perioadă limitată, pe baza unui contract. Durata unui program de internship este de maximum 720 de ore pe parcursul a 6 luni consecutive.

Pentru internii cu vârste între 16 și 17 ani, durata timpului de muncă este de cel mult 30 de ore pe săptămână, respectiv 6 ore pe zi. Pentru cei de 18 ani și peste, timpul de muncă este de până la 40 de ore pe săptămână.

Publicitate

Legea mai prevede că organizațiile-gazdă care, în termen de 60 de zile de la finalizarea programului de internship, încheie un contract individual de muncă cu persoana care a desfășurat programul de internship

primesc, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, o primă de promovare a angajării în cuantum de 4.586 de lei pentru fiecare persoană astfel angajată,

după îndeplinirea obligației de menținere a raporturilor de muncă pentru o perioadă neîntreruptă de cel puțin 24 de luni.

Publicitate

Acordarea primei de promovare a angajării se realizează în limita fondurilor alocate cu această destinație

Programe de internship. Amenzi

Organizația-gazdă a programului de internship poate fi sancționată dacă nu respectă regulile de achitare a indemnizației pentru stagiari. Amenda este între 2000 de lei și 4000 de lei, potrivit zf.ro.

De asemenea, amenda pentru neîncheirea contractului de internship este între 10.000 de lei și 20.000 de lei.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un bărbat din comuna Mihai Eminescu a plecat la muncă în Cehia și parcă a intrat în pământ. Dacă l-ați văzut, sunați la 112

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui bărbat, de 56 de ani, din comuna Mihai Eminescu, care în luna noiembrie 2023 a părăsit domiciliul pentru a se deplasa în Cehia, la muncă.

Acesta a păstrat permanent legătura cu familia până în ianuarie a.c., însă de atunci nu a mai putut fi contactat.

Vasilică Dorin are următoarele semnalmente: 1,65 m înălțime, 75 de kg, constituție atletică, păr șaten scurt, ochi căprui.

Polițiștii îi roagă pe cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Panică la Uvertura Mall din Botoșani, unde s-a simțit miros puternic de gaz. Cauza, scurgeri de gazolină de la o mașină

Publicat

Publicitate

Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că se simte un puternic miros de gaz. Pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului și au decis evacuarea preventivă a tuturor persoanelor aflate în clădire. Totodată, s-au aerisit spațiile, la nivelul tuturor etajelor. În urma verificărilor efectuate la fața locului, s-a constat faptul că mirosul provenea de la demisolul clădirii, din parcarea interioară, unde erau scurgeri de gazolină de la o mașină care a aprovizionat un magazin din interiorul obiectivului.

La acțiunile de evacuare au participat polițiști și jandarmi, precum și personalul obiectivului cu responsabilități în domeniu. Polițiștii și jandarmii au blocat traficul pe Calea Națională, între străzile Grivița si Victoriei, asigurând și măsurile de ordine și siguranță publică. La fața locului au ajuns și echipaje aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, însă nu a fost nevoie de intervenția acestora.

Au intervenit și angajații societății de distribuție a gazelor, care au constatat că nu există niciun pericol, obiectivul putându-și relua activitatea.

Citeste mai mult

Eveniment

Liderul Organizației municipale AUR Botoșani, Cătălin Silegeanu, invită botoșănenii să adere la mișcarea politică pe care o reprezintă

Publicat

Publicitate

Președintele organizației AUR din municipiul Botoșani, antreprenorul Cătălin Silegeanu, invită botoșănenii să adere la mișcarea politică pe care o reprezintă. El afirmă că AUR nu este doar un alt partid pe scena politică, ci o inițiativă menită să restabilească respectul față de cetățeni în procesele decizionale și administrative.

„Alianța pentru Unirea Românilor nu a fost creată pentru a suplimenta lista partidelor de dragul varietății. Este o mișcare politică menită să restaureze respectul față de cetățeni în procesele decizionale și administrative, este o alternativă pentru oamenii care își doresc să ofere comunității fără să urmărească avantaje necuvenite. Proiectul politic se centrează pe integritate și bună credință, pentru că își propune să promoveze profesioniști care nu râvnesc și nu acceptă foloase asigurate prin truda și încrederea cetățenilor”, a declarat Cătălin Silegeanu.

Liderul AUR din Botoșani a punctat că toate proiectele susținute de partid sunt în favoarea cetățenilor și împotriva clasei politice corupte.

„Inițiativele propuse în Parlament, măsurile de guvernare locală înaintate și cerințele noastre către autorități sunt cât se poate de viabile și benefice comunității. Nu sunt însă pe placul celor care se cred stăpâni pe instituții și veșnici în funcție, iar aceasta este cauza numeroaselor prejudecăți cu care ne-am confruntat în încercarea de a reforma sistemul”, a explicat el.

Cătălin Silegeanu anunță că AUR își deschide porțile către toți cei care vor să trăiască într-o țară normală, unde instituțiile aparțin cetățenilor și deciziile sunt transparente.

„Proiectul nostru politic are nevoie de oameni de calitate, care să promoveze idei sănătoase și să stea departe de compromisuri rușinoase. AUR are nevoie de minți independente, cu dreaptă judecată,” a adăugat acesta.

Publicitate

Un aspect esențial al mișcării politice AUR este încurajarea libertății de exprimare și a dialogului intern.

„Pentru noi, democrația nu este o lozincă pe care să o fluturăm de ochii lumii. Fiecare dintre membrii AUR este încurajat să își expună punctul de vedere, indiferent dacă este apreciativ sau critic. Fiecare contribuție și fiecare sugestie este binevenită în AUR, pentru că aici sunt valorizați și cei mai mari, și cei mai mici, și cei experimentați, și cei tineri expansivi”, a precizat Silegeanu.

În încheiere, președintele organizației AUR din municipiul Botoșani a lansat o invitație deschisă către toți cei care se regăsesc în valorile și principiile enunțate.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Cei mai iscusiți pescari din Botoșani sunt…polițiștii. Concurs de pescuit sportiv cu pompieri, polițiști, jandarmi și polițiști de penitenciar

Publicat

Publicitate

Pompierii, polițiștii, jandarmii și polițiștii de penitenciar sunt, înainte de toate, oameni cu pasiuni și hobby-uri. Și, ori de câte ori timpul le permite, participă la tot felul de competiții. Pentru cei pasionați de pescuit, Asociația Sportivă a Pompierilor din România – filiala Botoşani a organizat ieri și astăzi, două concursuri de #pescuit sportiv la iazul Năvodul Star de pe raza comunei Răchiți.

Unii au fost mai norocoși decât alții, au urcat pe podium şi au fost premiați de ASPR Botoșani.
Cea mai mare captură a fost de 14, 700 kg, premiul fiind revendicat de echipa Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.
Clasamentul pe echipe se prezintă astfel :
La concursul “Cupa A.S.P.R la pescuit ”
– plutonier adjutant Vlăduț Grigoruță, plutonier adjutant Dorin Sobariu și plutonier Cezar Toma
– plutonier Andrei Ochian, sergent major Mircea Musteață și soldat Ovidiu Groza
– plutonier adjutant Ionuț Honciuc și sergent major Cosmin Tâmpău
Echipa clasată pe primul loc va reprezenta ISU Botoșani la ediția națională a concursului “Pescuit la crap”, ediția 2024, care se va desfășura la Botoșani, în august.
La concursul “Cupa pescuit la crap”
– ISU Botoșani
– Penitenciarul Botoșani
– IPJ Botoșani
La final, cel mai important a fost timpul petrecut împreună. Indiferent de culoarea uniformei, am rămas o #echipă pentru că întotdeauna ne bazăm unul pe celălalt.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending