Connect with us
Publicitate

Eveniment

Tineri din Botoşani reţinuţi de poliţişti, după ce au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să furau cabluri de telefonie

Publicat

Publicitate

Doi tineri din judeţul Botoşani au fost reţinuţi de poliţişti, după ce au fost surprinşi în flagrant în timp ce încercau să fure cablurile de telefonie de pe marginea unui drum naţional, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, cei doi bărbaţi, de 21 de ani şi, respectiv, 35 de ani, ar fi încercat să fugă în momentul în care au fost observaţi de poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Mihăileni.

“Cei doi au fost surprinşi, la data de 28 ianuarie, în jurul orei 03,00, de către un echipaj de poliţie, pe drumul naţional DN 29C, în localitatea Mihăileni, în timp ce sustrăgeau cablu telefonic din reţeaua aeriană aparţinând unei societăţi de comunicaţii. La vederea poliţiştilor, tinerii au încercat să se sustragă, fiind urmăriţi şi ulterior imobilizaţi de forţele de ordine”, a afirmat Nenişcu.

Publicitate

Oficialul Poliţiei a precizat că, “atât în proximitatea locului faptei, cât şi în autoturismul pe care aceştia îl foloseau au fost identificate bunuri care interesează cauza şi care ar fi putut fi folosite pentru comiterea infracţiunii”.

Bărbaţii sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

 

Publicitate

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Comunele Dângeni și Durnești rămân două zile fără apă

Publicat

Publicitate

Operatorul botoșănean de apă a revenit la comunicatul anterior, privind avaria din zona localității Cucuteni, cu mențiunea că S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani restricționează furnizarea apei și către utilizatorii din localitățile aparținând comunelor Dângeni și Durnești, începând cu data de 22.05.2024 pentru o perioada de 48 de ore.

„Ne cerem scuze utilizatorilor pentru disconfortul creat prin această intervenție neprogramată!”, au transmis reprezentanții Nova Apaserv.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

22  mai 2024 – Ziua Internațională a Diversității Biologice

Publicat

Publicitate

Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani sărbătorește pe data de 22 mai 2024, Ziua Internațională a Diversității Biologice.

În acest an, acest eveniment este dedicat adoptării Cadrului global de biodiversitate Kunming-Montreal, cunoscut și sub numele de Planul pentru biodiversitate, document care stabilește obiective și măsuri concrete pentru a opri pierderea diversității biologice până în anul 2050.

Astfel, tema Zilei Internaționale a Diversității Biologice este „Fii parte din Plan”. Acesta este un apel la acțiune pentru a încuraja guvernele, popoarele indigene și comunitățile locale, organizațiile neguvernamentale, parlamentarii, agenții economici și persoanele fizice să evidențieze modalitățile în care susțin implementarea Planului pentru biodiversitate. Fiecare are un rol de jucat și, prin urmare, poate fi #PartOfThePlan.

Publicitate

Pe măsură ce comunitatea internațională este chemată să-și reexamineze relația cu mediul înconjurător, un lucru este cert: în ciuda tuturor progreselor noastre tehnologice, suntem complet dependenți de ecosistemele sănătoase pentru apă, hrană, medicamente, haine, combustibil, adăpost și energie. Aceasta implică respectarea, protejarea și restaurarea bogăției noastre biologice.

În județul Botoșani, există o biodiversitate bogată, reprezentată de habitate naturale, specii de plante și animale sălbatice protejate, cu valoare ridicată de conservare, iar altele care pot fi exploatate, cu măsuri speciale de management. Dintre speciile de floră protejate amintim: papucul doamnei, laleaua pestriță, angelica, rușcuța de primăvară. Speciile de faună protejate sunt mai bine reprezentate și amintim dintre acestea: speciile de păsări răpitoare acvila de câmp, acvila țipătoare mare, șorecarul încălțat, codalbul, acvila mică, vânturelul de seară, speciile de carnivore strict protejate ca pisica sălbatică, specii de amfibieni și reptile – broasca țestoasă de apă, tritonul cu creastă și altele.

Speciile cele mai valoroase din punct de vedere conservativ le putem observa în ariile naturale protejate, care sunt eșantioane reprezentative pentru flora și fauna sălbatică a județului. Pe teritoriul județului Botoșani sunt declarate 16 arii naturale protejate de interes comunitar, având o suprafață de 494,4 km2, reprezentând cca 10% din suprafața județului.” a declarat directorul executiv al APM Botoșani, Eugen Mateciuc.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Biserica „Eternitatea” din municipiul Botoșani și-a sărbătorit hramul

Publicat

Publicitate

Biserica „Eternitatea” din municipiul Botoșani, cum este cunoscută tuturor, și-a sărbătorit hramul în ziua Sfinților Constantin și Elena. Credincioșii au participat numeroși, din mai multe zone din oraș, la slujbele oficiate în cadrul lăcașului de cult. Sărbătoarea hramului a  început luni seară, cu Slujba Vecerniei cu Litie, după care  a doua zi, pe 21 mai, s-au oficiat Utrenia, Sfânta Liturghie și Slujba de pomenire a ctitorilor și a celor adormiți înmormântați în Cimitirul Eternitatea.

Luni seara, slujba Vecerniei cu Litie a a fost săvârșită de părintele protopop Petru Fercal împreună cu un sobor numeros de preoți din municipiul Botoșani și localitățile limitrofe. La strană au oferit răspunsurile duhovnicești mai mulți cântăreți din oraș, coordonați de Gabriel Corolea.

În cuvântul de învățătură pus la sufletul credincioșilor, părintele protopop Petru Fercal a vorbit despre importanța trăirii vieții în poruncile lui Dumnezeu, fără de care nu se poate face nimic. „ Cei care se îndoiesc să se gândească bine dacă nu cumva se află în război cu Dumnezeu. Și astăzi în societatea noastră, peste care trece tăvălugul acesta al modernismului, al îndepărtării de credință, se pune într-un mare pericol viața și viitorul omenirii”, a spus părintele protopop (VIDEO în articol).

Publicitate

După popasul duhovnicesc, gospodinele parohiei au oferit, potrivit tradiției, o felie de pască sau de cozonac tuturor participanților la slujbă, ca gest al dragostei și prețuiri.

 De la învestirea noului preot paroh, Vasile Burlacu, a reușit să însuflețească viața socială a parohiei pe care a preluat-o, antrenând în primul rând tinerii în activități care să le modeleze frumos sufletele, demonstrând prin acțiunile care s-au derulat că Biserica este Vie, nu din zid, ci din suflete și inimi iubitoare de Dumnezeu și de semeni.
Biserica Eternitatea a devenit ceea ce trebuia să fie, un loc unde se pot tămădui trupurile și sufletele, demonstrând tuturor că nu este strict o biserică de cimitir, ci un loc unde oamenii se pot întâlni cu Dumnezeu și în momentele de bucurie ale vieții nu numai în cele de întristare. Enoriașii au făcut front comun cu părintele Vasile Burlacu în hotărârea sa de a pune lucrurile în ordine și îl sprijină fără echivoc în toate acțiunile sale, lucru admirabil dacă avem în vedere că acești oameni care locuiesc în zonă au de împlinit o mare jertfă aducătoare de câștig duhovnicesc și anume îngrijirea cimitirului Eternitatea, a mormintelor uitate de ani de zile.

O activitate deosebită și ziditoare de suflet desfășoară și corul Bisericii Eternitatea, condus de Gabriel Corolea, acest psalt inimos care folosește orice prilej ca să antreneze tinerii parohiei în proiecte duhovnicești în care Dumnezeu este slăvit prin muzică.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Polițiștii au reușit să dea de urma celor doi copii din Botoșani, dați dispăruți după ce nu s-au mai întors de la școală

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni au reușit în timp record să dea de urma celor doi copii care fuseseră dați dispăruți de familie. Oamenii legii au cerut ajutor de la populație pentru găsirea a doi adolescenți de 13 ani, din locuri diferite , dispăruți la ore diferite, dar care au provocat disperare membrilor familiei după ce nu s-au mai întors acasă.

Băiatul 13 ani, din satul și comuna Dersca, a părăsit domiciliul ieri, în jurul orei 14.00, și nu și-a mai  contactat familia. Ailoaie Vlăduț Gabriel se deplasa cu o bicicletă de culoare gri. „Minorul a fost identificat în municipiul Dorohoi. Acesta nu a fost victima vreunei infracțiuni în perioada în care a lipsit de la domiciliu”, au dat asigurări polițiștii în această dimineață, prin purtătorul de cuvânt al instituției.

În aceeași zi, dispăruse de la domiciliu BEJUJȘCĂ MARIA SABINA,  din satul Draxini, comuna Bălușeni, de 13 ani, care a plecat de dimineață la școală și   nu și-a contactat familia. „Minora a fost identificată în trenul Botoșani- București, fiind preluată de polițiști. Aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni în perioada în care a lipsit de la domiciliu”, au transmis polițiștii cu privire la acest caz.

Publicitate

Oamenii legii urmează să stabilească circumstanțele în care acești copii au ales să recurgă la acest gest care a pus pe jar comunitățile din care fac parte.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending