Connect with us
Publicitate

Eveniment

Testele rapide pot oferi rezultate fals negative la varianta Omicron

Publicat

Publicitate

Aceste teste au mai multe şanse să indice un rezultat fals negativ în ciuda unei infectări cu Omicron, precizează site-ul alba24.ro. Testele antigen detectează antigenii prezenţi la suprafaţa virusului, în timp ce testele PCR caută materialul genetic al virusului. Primele erau deja mai puţin sensibile decât cele din urmă

„Datele preliminare sugerează că testele antigen detectează bine varianta Omicron, dar cu o sensibilitate redusă”, a declarat într-un comunicat spus Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA).

Agenţia a precizat, însă, că va autoriza în continuare utilizarea acestora, urmând instrucţiunile precise de utilizare, relatează AFP.

„Dacă o persoană testează negativ cu un test antigen, dar este suspectată că are COVID-19, de exemplu având simptome sau o probabilitate mare de infecţie din cauza expunerii, este importantă continuarea cu un test molecular (sau PCR)”, potrivit FDA.

Testele antigen detectează antigenii prezenţi la suprafaţa virusului, în timp ce testele PCR caută materialul genetic al virusului. Primele erau deja mai puţin sensibile decât cele din urmă, aminteşte agenţia.

Iar sensibilitatea lor este acum afectată din cauza numeroaselor mutaţii ale variantei Omicron.

Publicitate

Cu toate acestea, testele antigen, uneori numite teste rapide, sunt promovate pe scară largă de către experţi, deoarece pot fi făcute în mod regulat acasă la un cost mic şi astfel ajută la controlul epidemiei.

În Statele Unite, aceste kituri de testare acasă din ce în ce mai populare au lipsit recent, odată cu creşterea bruscă a contaminărilor legate de Omicron şi cu sezonul sărbătorilor de sfârşit de an, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Săptămâna trecută, preşedintele Joe Biden a anunţat achiziţionarea a 500 de milioane de teste rapide pentru a fi făcute la domiciliu, care pot fi comandate gratuit de americani printr-un site dedicat, începând din ianuarie.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Rezultate Admitere liceu 2024. Repartizarea computerizată în clasa a IX-a a fost publicată de Ministerul Educației

Publicat

Publicitate

Rezultatele admiterii la liceu 2024 pentru absolvenții de clasa a VIII-a au fost publicate pe admitere.edu.ro și la avizierele liceelor la ora 12:00. Rezultatele repartizării în licee pot fi văzute introducând codul pe care fiecare elev l-a primit de la școală la Evaluarea Națională. 

Elevii pot verifica listele cu repartizarea pe fiecare județ în parte, precum și lista locurilor care au rămas libere.

Admiterea la liceu s-a făcut pentru a doua oară în 20 de ani doar pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională, adică fără a mai lua în calcul media claselor V-VIII, care a fost în premieră doar criteriu de departajare pentru cei cu medii egale.

De mâine, joi, 25 iulie, elevii admiși și părinții lor pot merge la liceul la care au fost repartizați pentru confirmarea locului, în funcție de programul de lucru comunicat de fiecare liceu în parte. Lista actelor necesare, mai jos în articol.

Edupedu.ro a prezentat repartizarea liceu 2024 pentru elevii romi admiși pe locurile special alocate, publicată recent de inspectoratele școlare.
Vezi aici listele cu elevii cu cerințe educaționale speciale repartizați în licee, publicate recent de inspectoratele școlare.

Rezultatele admiterii Botoșani

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

BLOCADA Botoșani: 166 de amenzi, 10 permise suspendate, în ultimele 24 de ore

Publicat

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 47 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 166 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 77.965 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 permise de conducere.

Citeste mai mult

Eveniment

Un bărbat de 45 de ani, cu permisul suspendat, scos din trafic de polițiștii din Flămânzi

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Flămânzi au oprit pentru control, marți, un autoturism, condus de un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Citeste mai mult

Eveniment

Un scuterist din Cristești, beat criță și fără permis, a dat nas în nas cu polițiștii care i-au făcut dosar penal

Publicat

Publicitate

Marți, polițiștii din Botoșani au oprit pentru control, pe raza comunei Cristești, județul Botoșani, un moped, condus de un tânăr, de 30 de ani, din aceeași comună.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending