Connect with us
Publicitate

Eveniment

Temperaturile scad de la o zi la alta. Se răcește semnificativ dar în Moldova rămân peste cele cu care suntem obișnuiți

Publicat

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni, prognoza meteo pe regiuni, pe următoarele două săptămâni, până în 22 ianuarie 2023. 

Potrivit meteorologilor, temperaturile scad de la o zi la alta, mai ales în prima săptămână, când maximele nu vor trece de 6-7 grade Celsius, însă temperaturile sunt mari pentru această perioadă în comparație cu mediile de temperatură cu care suntem obișnuiți în România.

Citește și CODUL GALBEN de vânt a fost prelungit

După aceea, mercurul din termometre urcă cu câteva grade. Meteorologii anunță și că probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în 11 și 12 ianuarie, iar în restul timpului acestea se vor semnala trecător și izolat.

Publicitate

În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului estimat valorile termice se vor situa peste normele climatologice specifice regiunii, cu medii ale maximelor de 6…8 grade, iar ale minimelor de 0…4 grade. Ușor mai rece se estimează pentru zilele de 11 și 12 ianuarie, când maximele vor coborî la valori de 4 grade mediat regional.

Probabilitatea de precipitații pe arii mai extinse va fi ridicată în 11 și 12 ianuarie, iar în restul timpului acestea se vor semnala doar pe alocuri.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Cultura

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian” Ștefănești, poate fi vizionată în perioada 30 aprilie – 31 mai 2024.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

PROTEST în fața Ministerului Justiției: Angajații Registrului Comerțului vor bani mai mulți

Publicat

Publicitate

Angajaţii din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului protestează, vineri, în faţa Ministerului Justiţiei, reclamând discriminarea salarială şi cerând majorări ale veniturilor.

„Este în plină desfăşurare acest protest în faţa Ministerului Justiţiei, organizat de Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federatia Publisind şi la Blocul Naţional Sindical”, anunţă, vineri, sindicaliştii.

Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) reclamă inechităţile salariale şi discriminarea faţă de celelalte categorii de angajaţi din familia ocupaţională justiţie.

Publicitate

Sursa: realitatea.net

Citeste mai mult

Eveniment

Poliţiştii botoşăneni, alături de elevii Liceului Teoretic „Anastasie Başotă” Pomârla

Publicat

Publicitate

Joi,  polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost invitații  elevilor și profesorilor  din cadrul Liceului Teoretic Anastasie Başotă Pomârla.

 

Siguranţa pe Internet a fost subiectul dezbătut de poliţişti cu elevii claselor gimnaziale şi liceale din cadrul unității  de învățământ. Recomandările generale s-au referit la  protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

Publicitate

 

Răspunderea penală a reprezentat o altă temă de discuţie, fiind oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia.

 

Publicitate

Polițiștii au primit un feedback pozitiv din partea elevilor şi profesorilor participanți la activitățile preventive , informațiile prezentate fiind apreciate ca foarte utile în contextul actual.

 

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Pompierii botoșăneni au încheiat săptămâna în mijlocul copiilor de la Școala „Tudor Vladimirescu” din Avrămeni

Publicat

Publicitate

Pompierii botoșăneni încheie săptămâna în mijlocul copiilor. Astăzi, s-au întâlnit cu elevii de la Școala Gimnazială nr. 3 Tudor Vladimirescu din Avrămeni. La fel ca în zilele precedente, salvatorii le-au vorbit, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se comporte dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că este vorba de incendii, inundații, cutremur sau descoperirea muniției rămase neexplodate.

Pompierii i-au învățat și cum să reacționeze în cazul producerii unui incendiu și i-au angrenat într-un exercițiu de evacuare. Elevii și cadrele didactice au ieșit din clase în mod organizat și s-au deplasat la locul de adunare. Aici, au avut ocazia să vadă o autospecială de stingere a incendiilor, care aparține Stației de Pompieri Săveni, dar și să probeze echipamentele de protecție folosite de pompieri în misiunile operative.

Cu această ocazie, specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani le-au transmis următoarele sfaturi în cazul producerii unui incendiu în incinta școlii:

Publicitate

– anunțați evenimentul primului adult pe care îl întâlniți și păstraţi-vă calmul;

– părăsiți clădirea sub supravegherea și îndrumarea unui cadru didactic;

– urmaţi căile de evacuare marcate. Nu vă întoarceţi spre locurile în care se manifestă incendiul pentru a vă lua ghiozdanele sau alte obiecte de valoare! Viaţa este mai importantă!

Publicitate

– când aţi ajuns în curte, îndreptaţi-vă spre locul de adunare marcat corespunzător. Aici, cadrele didactice vor face prezenţa.

– aşteptaţi intervenția pompierilor.

În cazul unui incendiu în locuință, copiii au fost sfătuiți să:

Publicitate

– anunţe imediat părinţii sau pe cei din jur, să strige după ajutor sau sune la 112 dacă sunt singuri;

– să își ajute frații sau prietenii de joacă mai mici pe timpul evacuării din clădire;

– să nu se ascundă în diferite locuri (sub pat, în dulap etc.);

Publicitate

– dacă este mult fum, să înainteze în genunchi, deoarece la nivelul podelei pot respira mai bine;

– să nu se întoarcă în clădire, nici măcar pentru animalele sau jucăriile preferate.

Activitatea a fost organizată în baza protocolului de colaborare încheiat între ISU Botoșani și unitatea de învățământ.

Pentru una dintre eleve, acțiunea de astăzi a fost una specială. De mică, Daria își dorea să petreacă o zi alături de pompieri. Și cum azi a împlinit 9 ani, întâlnirea cu eroii ei a fost cel mai frumos cadou.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending