Connect with us
Publicitate

Eveniment

Țările în care Crăciunul este ilegal. Sunt pedepse aspre pentru cei care încalcă legea

Publicat

Publicitate

În fiecare an, Crăciunul este pe 25 decembrie. Însă, în timp ce marea majoritate a țărilor recunosc Crăciunul ca sărbătoare publică, în aproape 40 de țări acesta nu este sărbătorit, este doar o zi obișnuită sau chiar este ilegal și atrage pedepse aspre. 

Crăciunul este o sărbătoare creștină și este legată de nașterea lui Isus. În timp ce pentru unii creștinii este o modalitate de a-l onora pe Isus, pentru mulți oameni este doar un pretext pentru a se aduna cu familia și prietenii.

Majoritatea țărilor europene sărbătoresc Crăciunul. La fel și în America de Nord și de Sud. În fiecare stat, modul de a transforma această perioadă în sărbătoare este diferit. De exemplu, Statele Unite recunosc Crăciunul ca sărbătoare publică, iar marea majoritate a afacerilor sunt închise. Canada este în mare parte la fel. Există câteva locații care sunt deschise în ziua de Crăciun. De exemplu, cinematografele din restaurantele chinezești sunt de obicei deschise de Crăciun. În plus, serviciile de urgență, cum ar fi spitalele, sunt deschise de Crăciun. Pe de altă parte, cabinetele medicilor din ambulatoriu sunt de obicei închise în ziua de Crăciun. În Japonia, o țară în care populația nu este creștină, Crăciunul este în mare măsură văzut ca un moment în care prietenii și cuplurile se adună și petrec împreună. În plus, o mulțime de restaurante sunt deschise în comparație cu Statele Unite și Europa, unde marea majoritate a afacerilor și restaurantelor sunt închise, conform worldpopulationreview.

Publicitate

Crăciun, dar fără sărbători publice

Există țări care nu recunosc Crăciunul ca sărbătoare legală. Afganistan, Algeria, Azerbaidjan, Bahrain, Bhutan, Cambodgia, Comore, Coreea de Nord, Iran, Israel, Japonia, Kuweit, Laos, Libia, Mauritania, Republica Arabă Saharaui Democrată, Arabia Saudită, Maldive, Mongolia, Maroc, Oman, Qatar, Somalia, Tadjikistan, Tunisia, Turkmenistan, Thailanda, Turcia, Uzbekistan și Yemen și Vietnam nu recunosc Crăciunul ca sărbătoare publică.

În majoritatea țărilor musulmane, Crăciunul este interzis, dar în Qatar și Emiratele Arabe Unite, decorațiunile și shoppingul de Sărbători sunt încurajate. Chiar și în Turcia, cu o mare influență occidentală, sunt festivități cu iluminat și chiar un brad de Crăciun (pomul de Anul Nou), dar fără a le lega de nașterea lui Isus, scrie latinamericanpost.

Publicitate

În Maroc și în Tunisia, majoritatea populației este musulmană și nu au loc manifestări legate de Crăciun.

În Tailanda, budismul este religia principală, așa că Crăciunul nu este o zi plină de festivități, și, deși există mulți creștini care locuiesc în Bangkok, Crăciunul nu este sărbătorit.

Maldive are o populație de 99% musulmană, așa încât Crăciunul nu este sărbătorit.

Publicitate

În Mongolia, 25 decembrie este o zi ca oricare alta: oamenii merg la muncă, copiii merg la școală și nu se cântă colinde în magazine.

În aceste țări, Crăciunul nu este considerat o zi liberă de la serviciu. Toate serviciile guvernamentale sunt deschise, iar oamenii mearg la serviciu și la școală. În unele dintre aceste țări, oamenii nu au voie să sărbătorească Crăciunul, în altele cei creștini pot să-și ia ziua liberă și să sărbătorească.

Țări în care este interzis Crăciunul

Publicitate

În Somalia demonstrațiile publice ale oricărei sărbători legate de Crăciun sunt ilegale. În 2015, Somalia, care a adoptat legea Sharia în 2009, a interzis sărbătorirea Crăciunului, avertizând că astfel de festivități creștine ar putea amenința credința musulmană a națiunii.

Arabia Saudia interzice „semnele vizibile” ale sărbătorilor de Crăciun. Musulmanii și vizitatorii din țară nu pot participa la sărbătorile de Crăciun. Arabia Saudită interzice, de asemenea, sărbători precum Sfîntul Valentin sau Halloween. În 2012, 41 de creștini au fost arestați de poliția religioasă, acuzați că „au conspirat pentru a sărbători Crăciunul”, conform euroweeklynews.

Tajikistan este cea mai recentă țară care a fost adăugată pe lista țărilor în care Crăciunul este interzis. Republica Tadjikistan a înăsprit restricțiile privind sărbătorirea Crăciunului cu câțiva ani în urmă, interzicând următoarele: pomii de Crăciun (naturali sau artificiali), focurile de artificii, cina de Crăciun, cadourile de Crăciun, colectarea banilor și costumele de Moș Crăciun (sau „Părintele Îngheț” rusesc)

În Brunei este interzisă utilizarea publică a pălăriilor de Moș Crăciun și a altor accesorii conexe, dar și a costumului de Moș  Crăciun. Non-musulmanii din Brunei sunt autorizați să sărbătorească Crăciunul dacă nu o fac în public.

China are zone în care sărbătorile de Crăciun sunt încă ilegale. Unul dintre orașele în care Crăciunul este interzis este Wenzhou (vestul Chinei), unde primăria interzice tuturor școlilor și centrelor publice activitățile legate de Crăciun.

Coreea de Nord este unul dintre cele mai ostile locuri din lume pentru Crăciun. Singurul devotament permis este pentru partid și liderii săi, familia Kim. Majoritatea nord-coreenilor nu au auzit nici măcar de Isus sau de sărbătoarea Crăciunului. Crăciunul nu a fost sărbătorit în mod deschis în Coreea de Nord de când dinastia Kim a început să ia măsuri drastice împotriva libertăților religioase în 1948, iar oricine este găsit vinovat de sărbătoare riscă să fie pedepsit cu închisoarea sau pedepse mai drastice.

Sursa: money.ro

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

O femeie din Vlădeni este de negăsit. Dacă aveți informații, sunați la 112

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi, a părăsit domiciliul fără a anunță familia și nici nu a mai putut fi contactată ulterior.

Anușcă Ionela Violeta are următoarele semnalmente: păr șaten închis, ochi căprui, ten deschis.

Vestimentație: Tricou larg de culoare roșie, pantaloni de trening negri, în picioare purta șlapi roz.

Publicitate

Cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană sunt rugați să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!

Citeste mai mult

Eveniment

În ultimele trei zile, jandarmii au dat amenzi pe capete. La noapte vor sta cu ochii pe biserici

Publicat

Publicitate

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, independent sau în cooperare cu polițiștii botoșăneni.
De asemenea, jandarmii au verificat respectarea cadrului legal în ceea ce privește desfășurarea activităților de picnic și au avut în vedere combaterea consumului ilicit de substanțe psihoactive.
În acest sens, în primele trei zile ale lunii mai, echipajele de jandarmerie au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 12000 de lei și au întocmit în două situații acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu.
Două persoane care au apelat nejustificat numărul unic pentru apeluri de urgență 112 au fost amendate cu câte 2000 de lei, iar opt sancțiuni au vizat nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
În această noapte, jandarmii vor fi alături de botoșăneni, în zona bisericilor și a cimitirelor, la.slujbele de Înviere și vor lua măsurile necesare pentru ca liniștea credincioșilor și a clerului să nu fie tulburată de producerea unor incidente nedorite, care ar putea afecta siguranța participanților la manifestările religioase.
Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine,să acorde atenția cuvenită minorilor care îi însoțesc și bunurilor personale de valoare, să aleagă trasee de deplasare luminate corespunzător și circulate și să solicite sprijinul jandarmilor în mod direct în cazul sesizării unor fapte antisociale de natură penală și contravențională.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

BLOCADA la Dorohoi. Zeci de amenzi pentru depășirea limitei de viteză

Publicat

Publicitate

La data de 3 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, împreună cu cei ai Secților de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, nr. 5 Mihăileni și nr. 6 Pomîrla au organizat o acțiune pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare consumul de alcool sau de substanțe psihoactive.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost controlate 57 de autovehicule, iar 27 dintre conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv în unul dintre cazuri.

De asemenea, au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 16.000 de lei, dintre care 32 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză.
În același context, au fost confiscați aproximativ doi metri cubi de material lemnos.

Publicitate

Exemplu:
La data de 3 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.5 Mihăileni au oprit pentru control, pe DJ 291 B, în comuna Mihăileni, un tânăr de 25 de ani, din județul Suceava, care transporta aproximativ doi metri cubi de material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale de proveniență sau transport pentru acestea.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost supus confiscării.

Publicitate

Foto: ARHIVĂ

Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr beat din Hilișeu Horia, dat jos de la volan de polițiști pe o stradă din Dorohoi

Publicat

Publicitate

Sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr, de 26 de ani, din comuna Hiliseu Horia.

În urma testării cu aparatul etilotest,.valoarea rezultată a fost de 0, 51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending