Connect with us
Publicitate

Eveniment

Tânărul care a condus beat criță și fără permis, în municipiul Botoșani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Publicat

Publicitate

Instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, pe numele unui tânăr de 27 de ani, din județul Ilfov, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 18 mai a.c., în jurul orei 23:00, profitând de neatenția persoanei vătămate, i-ar fi sustras autoturismul, în momentul în care aceasta a coborât pentru câteva momente și l-ar fi condus până în momentul blocării în trafic, de către un echipaj de poliție.  Mai mult decât atât, tânărul nu deținea permis de conducere și se afla  sub influența băuturilor alcoolice, valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate pentru infracțiunile menționate mai sus, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Prima ediție a Pelerinajului pedestru cu ocazia sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, hramul Mănăstirii Vorona. Sunt așteptați botoșănenii de toate vârstele

Publicat

Publicitate

Credincioșii botoșăneni au oportunitatea să demonstreze că, în fața credinței, distanțele și dificultățile sunt nesemnificative. Rugăciunea și comuniunea spirituală sunt elementele centrale ale unui eveniment în premieră de mare însemnătate pentru ortodoxie. Prima ediție a Pelerinajului pedestru cu ocazia sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, hramul Mănăstirii Vorona se dorește a fi o expresie a tradițiilor creștine adânc înrădăcinate în cultura și spiritualitatea românească.

Sectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor împreună cu Protopopiatul Botoșani organizează prima ediție a Pelerinajului pedestru cu ocazia sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, hramul Mănăstirii Vorona.

Pelerinajul cuprinde un traseu de aproximativ 23 km.

Pelerinii se vor întâlni sâmbătă dimineață, 7 septembrie la biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Botoșani.

De la ora 9:00 pelerinii însoțiți de preoți vor pleca spre parohiile Curtești, Băiceni, Orășeni Deal, Orășeni Vale, Mesteacăn (hotar), și Vorona Nouă, până la Mănăstirea Vorona unde vor participa la Slujba Privegherii Nașterii Maicii Domnului Domnului.

De ce se organizează pelerinajul pedestru?

Publicitate

– pentru a redescoperi vechile tradiții când în perioada marilor hramuri pelerinii se îndreptau spre mănăstiri în pas de rugăciune
– este oportunitate pentru a ieși din confortul zilnic și mediul virtual și totodată de a întâlni locuri, oameni, pe Dumnezeu și pe sfinți.
– un exercițiu de normalitate a omului în vremuri aglomerate.

Pe traseu se va alătura și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan.

Pelerinajul pedestru de o zi este pentru toate vârstele, nu doar pentru tineri.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Cutremur în această seară în zona Vrancea

Publicat

Publicitate

Un cutremur cu magnitudinea 3,3 s-a produs marţi, la ora locală 19:50, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), relatează agertres.ro.

Seismul a avut loc la adâncimea de 110 kilometri, în apropierea oraşelor: 40 kilometri nord-vest de Buzău, 60 km sud-vest de Focşani, 66 km nord-est de Ploieşti, 73 km sud-est de Sfântu – Gheorghe, 74 km est de Braşov, 100 km nord-est de Târgovişte.

De la începutul acestei luni, în România s-au produs patru cutremure.

Cel mai important seism din acest an a fost înregistrat pe data de 11 august, în judeţul Arad, cu magnitudinea 4,7.

Citeste mai mult

Eveniment

Doi botoșăneni au fost trimiși în judecată după ce au omorât în bătaie un tânăr la Rădăuți-Prut și au amenințat martorii să-și “țină gura”

Publicat

Publicitate

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a anunțat că a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaților B.I.D., în vârstă de 24 de ani, și B.V.S., în vârstă de 31 de ani, ambii din comuna Rădăuți-Prut, jud. Botoşani, cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de „loviri sau vătămări cauzatoare de moarte” și „influențarea declarațiilor”.

S-a reţinut că, în data de 13.07.2024, în jurul orei 18.10, în timp ce se aflau pe un drum sătesc din localitatea de domiciliu, pe fondul unui conflict anterior, au agresat pe numitul Ț.V., lovindu-l cu pumnii și picioarele și cauzându-i leziuni traumatice care au condus, în aceeași zi, la decesul victimei; ulterior, inculpații au amenințat cu acte de violență și cu moartea doi martori oculari, pentru a nu da declarații în cauză.

“Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Mircea Geoană a demisionat. Nu mai este secretar general adjunct al NATO. A luat și decizia despre candidatura la prezidenţiale

Publicat

Publicitate

Politicianul român Mircea Geoană a demisionat din funcţia de secretar general adjunct al NATO. Mircea Geoană l-a notificat marţi pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că se va retrage din funcţia de secretar general adjunct al Alianţei începând cu 10 septembrie, relatează alba24.ro

Recent, Mircea Geoană a declarat despre candidatura la prezidenţiale că la nivel personal, decizia sa este luată, dar trebuie să mai aştepte câteva zile. „Voi anunţa decizia, în momentul în care voi termina mandatul la NATO”, a precizat acesta, pentru Digi 24.

Jens Stoltenberg a acceptat demisia, mulţumindu-i lui Mircea Geoană pentru activitatea sa, informează nato.int.

„Mircea a lucrat în slujba NATO timp de aproape cinci ani. Concentrarea sa asupra tehnologiei şi provocărilor de securitate emergente a fost critică pentru a stimula inovaţia în Alianţă”, a declarat Stoltenberg, conform sursei citate de Agerpres.

El a mai afirmat că NATO a beneficiat de pe urma cooperării sale cu partenerii Alianţei.

Publicitate

„Îi doresc tot binele în viitor”, a mai spus Stoltenberg.

Mircea Geoană este primul român care a deţinut funcţia de secretarul general adjunct al NATO, mai precizează nato.int.

Boris Ruge, asistentul secretarului general pentru afaceri politice şi politica de securitate va îndeplini funcţie de secretar general adjunct interimar până este desemnat un succesor pentru Mircea Geoană.

Publicitate

Mircea Geoană a demisionat din funcţia de secretar general adjunct al NATO

„Să fiu în conducerea NATO a fost onoarea vieții mele. Îi mulțumesc Secretarului General Stoltenberg pentru încredere și prietenie. Împreună, în ultimii 5 ani, am traversat multe momente dificile, dar am împărtășit și nenumărate realizări, alături de echipa noastră remarcabilă.

Pe măsură ce trec la un nou capitol, privesc cu mândrie la timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianțe din istorie”, a scris Mircea Geoană, pe pagina de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending