Connect with us
Publicitate

Actualitate

Sute de botoșăneni au primit pachetele cu ajutoare alimentare de la UE

Publicat

Sute de botoșăneni au ridicat de la depozitul municipalității pachetele cu produse alimentare, acordate în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2022.

Datele centralizate de conducerea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Botoșani arată că, în perioada 16 – 20 noiembrie au primit pachetele cu produse alimentare 269 de beneficiari ai venitului minim garantat (dintr-un total de 404 de persoane la care trebuie să ajungă acest ajutor), respectiv 512 de persoane beneficiare ale alocației pentru susținerea familiei. În cea de a doua categorie sunt incluși 920 de botoșăneni.

Până pe 7 decembrie 2022, ajutoarele alimentare vor fi distribuite următoarelor persoane:

  • Persoane singure și familii beneficiare de venit minim garantat potrivit Legii 416 din 2001 (categorii de persoane stabilite conform articolului 3, alineat (1), litera a), din OUG 84 din 2020, pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate )
  • Familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, potrivit Legii 277 din 2010 (categorii de persoane stabilite conform articolui 3, alineat (1), litera b), din OUG 84 din 2020).

Toți botoșănenii din categoriile menționate anterior care au fost incluși în lista beneficiarilor acestui ajutor sunt așteptați, de luni până joi, între orele 9:00 – 15:00 și vineri între orele 9:00 – 13:00, la depozitul din incinta SC EPSILON OMICRON PULSAR SRL Botoșani, din strada I.C. Brătianu, nr.112. Colegii noștri îi așteaptă și, chiar dacă vremea este nefavorabilă, este important să fie respectat calendarul de distribuire anunțat la demararea acestui program”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Începând cu 8 decembrie 2022, stocul disponibil va fi distribuit persoanelor cu handicap grav și accentuat, adulți și copii (categorii de persoane stabilite conform art.3, alineat (1), lit c) din OUG nr.84 din 2020, în ordinea prezentării acestora după principiul “primul venit – primul servit”.

Produsele alimentare trebuie ridicate de către titulari sau reprezentanții legali ai acestora, în baza actelor de identitate (originale), valabile la data distribuirii.

În cazul persoanelor cu handicap grav și accentuat, ridicarea produselor se va face pe baza actului de identitate și a certificatului de încadrare în grad de handicap (originale și copii), valabile la data distribuirii.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Eveniment

Șofer din Vorona, aproape de comă alcoolică. Avea 1,35 mg/l alcool

Publicat

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Vorona, un autoturism condus de bărbat, de 47 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz,șoferul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult

Eveniment

Vitezoman din Săveni, cu permisul suspendat, surprins de polițiști în trafic

Publicat

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 D, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 54 de ani, din orașul Săveni, care rula cu viteză peste limita legală.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Amenzi după o acțiune a polițiștilor în zona lacului de acumulare Stânca Costești și a râului Prut

Publicat

Polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi, împreună cu cei ai Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuți-Prut și Stânca Costești au organizat sâmbătă și duminică o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul piscicol, navigației și protecției mediului, în zona lacului de acumulare Stânca Costești și a râului Prut.

 

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au legitimat peste 100 de persoane, au verificat 65 de pescari și au controlat 22 de autoturisme.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.700 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura.

 

De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni și au fost confiscate 2 plase monofilament.

 

Citeste mai mult

Administratie

Botoșani: Zeci de nereguli, disfuncționalități sau deficiențe, descoperite la controalele efectuate la benzinării

Publicat

În această dimineața, la sediul Instituției Prefectului – Județul Botoșani, în Sala Ștefan Luchian, a avut loc o ședință de analiză a rezultatelor intermediare a controalelor pentru identificarea problemelor existente la nivelul instituțiilor publice şi operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL) de pe raza județului Botoșani, în perioada 18 – 24 septembrie 2023.

La ședința de lucru, convocată de reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, au participat, Comisar șef Costîn Tudor – Împuternicit șef al IPJ Botoșani, colonel Pălimariu Petru – Prim Adjunct al Inspectorului Sef ISU Botoșani, Cristinel Poleucă – șef birou vamal – Biroul Vamal de Interior Botoşani, Daniela Lozneanu – inspector șef – Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani, Mihalache Daniela – Șef Serviciu Avize, Acorduri, Autorizaţii APM Botoșani, Cristina Kashyap – Comisar şef – Garda Naţională de Mediu–Comisariatul Judeţean Botoşani și Ovidiu Luca – Inspector coordonator judeţean – ISCTR.

Verificările sunt efectuate de către echipe constituite prin ordin de prefect, fiind compuse din reprezentanți ai 11 instituții, respectiv: Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Nicolae Iorga” al Județului Botoșani, Inspectoratul de Poliţie Județean Botoşani, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Botoșani, Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Botoșani, Agenția Teritorială ARR Botoșani, Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani, CNCIR (Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune S.A), Direcția Regională Antifraudă Fiscală Suceava, Biroul Vamal de Interior Botoșani, Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat Iași și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Botoșani.

Operațiunile de control de la nivelul județului Botoșani se desfășoară în intervalul 01.09.2023-31.10.2023, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Botoșani.
Conform raportului intermediar, în perioada 18 – 24 septembrie 2023 au fost efectuate 74 de verificări separate, de către instituțiile cu atribuții de control, la operatori economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL. Verificările s-au făcut la puncte de lucru. Este vorba despre 6 activități de verificare la instituții publice, 52 la operatori economici și 16 la mijloace de transport. Au fost constatate 53 de nereguli, disfuncționalități sau deficiențe. Acțiunile de control au fost efectuate separat de către fiecare instituție cu rol de control, conform planurilor de control specifice.

Menționăm cele mai importante nereguli constatate:
– lipsă autorizații/avize/documente de funcționare/comercializare/transport
– instalații/rezervoare/recipiente depozitare/transport amplasate ilegal
– manipulare/utilizare necorespunzătoare/neconformă a instalațiilor/rezervoarelor/recipientelor de depozitare/transport
Au fost dispuse 15 de măsuri de remediere, iar 3 autorizații și-au pierdut valabilitatea.
Totodată, au fost aplicate 44 sancțiuni contravenționale, din care 33 de avertismente și 11 amenzi. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 217.000 lei.
Din totalul sancțiunilor contravenționale, 6 au fost aplicate de Garda Națională de Mediu, 30 de ISU Botoșani, 2 de IPJ Botoșani, 1 de ANAF și 5 de ISCTR.

”Procedurile de verificare se desfășoară în continuare, până la analizarea tuturor operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL) de pe raza județului Botoșani. Până acum s-au efectuat 264 de acțiuni separate de verificare, fiind constatate 255 de disfuncționalități, pentru care au fost dispuse 102 măsuri de remediere și aplicate 182 de sancțiuni contravenționale, dintre care 62 de amenzi în cuantum de 691.175 lei. Aceste verificări sunt necesare pentru a asigura sigurața cetățenilor, au scopul de a identifica potențiale riscuri la adresa siguranței publice a locuitorilor județului Botoșani.” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Trending