Connect with us
Publicitate

LIFESTYLE

Surpriză sub capota unui autoturism aflat sub sechestru la Botoșani. Zeci de pachete de țigarete descoperite de polițiști

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control la data de 1 septembrie 2024, în jurul orei 24:00, pe drumul european E58, în afara localității Huțanu, un autovehicul care circula pe contrasens și prezenta defecțiuni la sistemul de iluminare în partea din spate a acestuia.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul era sub măsura sechestrului asigurător din anul 2022, motiv pentru care a fost condus la sediul poliției.

Ulterior, în urma controlului efectuat în interiorul acestuia, sub capotă, între elementele componente ale autovehiculului, precum și în portbagaj, în roata de rezervă și în alte locașuri special amenajate în acest scop, au fost identificate aproximativ 27.000 de țigarete (1340 pachete), de proveniență duty-free.

Țigaretele au fost supuse confiscării, totodată fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă în formă asimilată.

“De asemenea, față de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 990 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 60 de zile”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Botoșani: Zeci de șoferi amendați pentru viteză excesivă, în cadrul unei acțiuni a polițiștilor rutieri

Publicat

Publicitate

Duminică, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare viteza excesivă. Polițiștii au acționat pe principalele artere rutiere din județ, prilej cu care au fost controlate 128 de autovehicule.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, 38 dintre acestea fiind aplicate pentru viteză neregulamentară.

 

De asemenena, au fost reținute 9 permise de conducere, 7 dintre acetsea pentru voteză excesivă și 2 pentru depășiri neregulamentare.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Nova Apaserv anunță că va furniza apă potabilă cu presiune redusă (sau chiar sistare) către utilizatorii din două orașe și

Publicat

Publicitate

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță că în perioada 08 octombrie – 09 octombrie 2024, Administrația Națională Apele Române -Exploatarea Complexă Stânca Costești are programate lucrări pentru lansare batardou pe poziție și întreținere priză de rezervă de unde se alimentează conducta care distribuie apa brută la Stația de pompare.

Din cauza acestor lucrări,  pe o perioadă de 24h, se va furniza apă potabilă cu presiune redusă (sau chiar sistare) către utilizatorii din orașul Ștefănești, orașul Săveni, respectiv din comunele: Românești, Santa Mare, Călărași, Răuseni, Todireni, Albești, Trușești, Dângeni, Ungureni, Dobârceni, Durnești, Mihălășeni, Hlipiceni, Avrămeni, inclusiv comunele Bivolari și Andrieșeni din județul Iași.

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani recomandă utilizatorilor afectaţi să-şi creeze minime rezerve de apă pentru perioada de întrerupere.

Citeste mai mult

Eveniment

Doi tineri din Concești și Hudești, reținuți după ce au spart trei magazine

Publicat

Publicitate

Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe  numele a doi tineri, din comunele Concești și Hudești, bănuiți de comiterea infracțiunilor de distrugere și furt calificat.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că aceștia, în noaptea de 5 spre 10 octombrie 2024, ar fi pătruns prin forțarea sistemului de asigurare, în trei localuri publice, din comuna Concești, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, constând în alimente, țigarete și bani, creând un prejudiciu de aproximativ 7.500 de lei.

 

În urma activităților desfășurate, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat parțial.

 

Publicitate

Cei doi tineri bănuiți de comiterea faptelor au fost introdusși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

Citeste mai mult

Eveniment

Femeie de 41 de ani, din municipiul Botoșani, reținută pentru furt

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unei femei, de 41 de ani, din municipiul Botoșani, bănuită de comiterea infracțiunii de furt.

 

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că aceasta, în timp ce se afla pe strada Grivița, din municipiul Botoșani, profitând de neatenția victimei, i-ar fi sustras din rucsacul pe care îl purta pe spate, portofelul, ce conținea documente și bani.

 

Femeia bănuită de comiterea faptei a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending