Connect with us
Publicitate

Eveniment

Superstiții de Revelion și Anul Nou 2023. Ce este bine și ce nu trebuie să faci în noaptea dintre ani

Publicat

Publicitate

Superstiții de Revelion și Anul Nou 2023: S-a încheiat încă un an, iar majoritatea dintre noi ne gândim măcar cu speranţă la ceea ce ne aduc zilele care urmează, reunite în calendar sub numărul 2023.

Este vremea în care fiecare dintre noi ne recapitulăm ce am făcut bine şi ce am putea îmbunătăţi, în care familiile şi prietenii se reunesc pentru a-şi împărtăşi poveşti şi îşi fac planuri pentru ceea ce o să fie.

Este momentul în care ne readucem aminte o parte dintre obiceiurile împământenite despre „ce este bine şi ce nu este bine să faci în noaptea dintre ani”.

Publicitate

În noaptea de Revelion se schimbă vechiul cu noul, anul „bătrân” este înlocuit cu unul nou, „tânăr”, iar dorinţele pentru bunăstare, fericire şi sănătate se regăsesc în cazul fiecăruia dintre noi.

Obiceiuri, tradiţii, superstiţii despre ce „este bine” să faci de Anul Nou 2023:

– fetele nemăritate pun într-un vas cu apă busuioc, o ramură de măr şi o monedă, pentru a visa în noaptea respectivă pe cel cu care „le este sortit” să se căsătorească;

Publicitate

– în noaptea de Revelion, la ora 00.00 sau imediat după, ţineţi aproape ce doriţi mai mult pentru anul viitor: bani pentru bunăstare, persoana iubită pentru noroc în dragoste, paharul cu şampanie pentru veselie;

– noaptea de Revelion trebuie petrecută cu zgomot, pentru alungarea spiritelor rele;

– gândiţi-vă la o dorinţă, în noaptea de Revelion ar avea cele mai multe şanse să se împlinească şi purtaţi ceva roşu, pentru noroc;

Publicitate

– pe masa de Anul Nou să fie o ramură de vâsc, pentru a atrage norocul; recomandate, ca feluri de mânare de consumat în noaptea de Revelion, sunt preparatele din carne de porc şi linte;

– prima persoană care vă bate la uşă în prima zi din an trebuie primită în casă, pentru că se spune că ar fi bine ca un om să intre, nu să iasă primul din locuinţă; ar trebui să fie bărbat brunet, care aduce noroc şi nu femeie blondă sau roşcată, care ar aduce ghinion;

– dacă doriţi să aveţi succes la serviciu, este bine ca în prima zi a anului să faceţi ceva în legătură cu ocupaţia;

Publicitate

– să aveţi locuinţa curată, în prima zi a noului an, să aveţi geamuri sau uşa deschisă, în noaptea de anul nou şi o lumânare sau o lumină aprinsă până în dimineaţa de anul nou;

Ce nu este bine sau ce aduce ghinion de Anul Nou:

– să se spele rufe, să se coasă, să se tricoteze;

– să intraţi în noul an cu datorii sau fără bani la voi; de asemenea, nu este bine să împrumutaţi bani sau alte lucruri;

– să se agaţe calendarul pe perete înainte ca anul nou să înceapă ori să se întoarcă fila înainte ca ziua sau luna să se încheie;

– să aruncaţi lucruri din casă în prima zi de an nou, inclusiv gunoiul;

– să spargeţi ceva, să plângeţi sau să strănutaţi în noaptea de Revelion sau în prima zi din an

– să gătiţi sau să consumaţi mâncare din carne de pasăre, în noaptea de Revelion; se spune că norocul se risipeşte, asa cum găina scormoneşte şi împrăştie pământul;

– să dormiţi mult de 1 ianuarie; se spune că, de Sfântul Vasile, cine doarme mult va fi somnoros tot anul;

– să maturaţi ori să adunaţi grâu sau orez.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

APIA: 7 iunie, termen limită pentru depunerea de către fermieri a cererii de plată în Campania 2024

Publicat

Publicitate

7 iunie, termen limită pentru depunerea de către fermieri a cererii de plată în Campania 2024. Fermierii mai pot depune până pe 7 iunie cererea de plată pentru accesarea intervenţiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic, precum şi a schemelor de sprijin compensatoriu de mediu şi climă în Campania 2024, anunţat, vineri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Faţă de anii precedenţi, depunerea nu va fi prelungită cu o perioadă în care fermierii să poată înregistra cererile cu aplicarea de penalităţi.

Publicitate

„În situaţia în care cererea de plată este depusă ulterior datei limită de 7 iunie 2024, aceasta este considerată inadmisibilă”, avertizează reprezentanţii APIA, citați de Agerpres.ro.

Cererile de plată se depun electronic, prin accesarea aplicaţiei IPA-Online. Fermierii pot veni la centrele locale/judeţene ale APIA pentru semnarea cererilor sau le pot semna folosind semnătura electronică, dar cu anunţarea în prealabil (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) a funcţionarului desemnat cu gestionarea cererii.

otrivit sursei citate, este foarte important ca fermierii să verifice cu deosebită atenţie informaţiile înscrise şi documentaţia depusă, înainte de închiderea Cererii de plată pentru Campania 2024.

Publicitate

„Pentru a veni în sprijinul fermierilor şi a pentru a asigura un flux continuu în procesul de depunere a cererilor de plată, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că în zilele de 1 şi 2 iunie 2024 centrele judeţene/locale ale APIA vor avea program de lucru normal”, se menţionează în comunicat. .

Reprezentanţii APIA fac apel la toţi fermierii care nu au depus încă cererea de plată să se mobilizeze şi să-şi depună documentele până la data de 7 iunie 2024, pentru a beneficia de finanţarea cuvenită.

Anul acesta, perioada de depunere (4 aprilie – 7 iunie 2024) a fost mai scurtă cu o lună faţă de anii anteriori, întrucât startul Campaniei de primire a Cererilor de Plată 2024 s-a amânat cu cel puţin două săptămâni, pentru a primi de la Comisia Europeană (CE) derogările privind condiţionalitatea pentru GAEC 7 şi GAEC 8, însă a fost eliminată şi perioada ulterioară de 15 zile în care cererile mai puteau fi depuse cu penalizări de 1% pe zi de întârziere, după data limită de depunere.

Publicitate

În Campania din 2023, fermierii au depus aproape 760.000 de cereri de plată pentru o suprafaţă de peste 9,98 milioane de hectare, în campania aferentă anului 2023, care s-a încheiat în data de 9 iunie 2023.

Cele mai multe cereri (41.822) s-au înregistrat în judeţul Suceava, pentru o suprafaţă de 204.262 hectare, urmat de judeţul Bihor (33.733 cereri), pentru o suprafaţă de 326.526 hectare.

La polul opus s-a situat municipiul Bucureşti, cu un număr de 635 de cereri de plată depuse pentru o suprafaţă de 20.360 de hectare.

Publicitate

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult

Eveniment

Astăzi, Carnavalul Personajelor de Poveste în municipiul Botoșani. Defilarea eroilor din basme va începe de pe strada Cuza Vodă

Publicat

Publicitate

Copiii, însoțiți de familii și prieteni, sunt invitați să se alăture, pe data de 1 iunie, Carnavalului Personajelor de Poveste.
Alături de Mickey Mouse, Mica Sirenă, Cenușăreasa, cavaleri, prinți, etc., cei mici vor putea participa la defilarea eroilor din basme, care va începe de pe strada Cuza Vodă, de la ora 11:00 și va continua pe strada Marchian, Bulevardul Mihai Eminescu și va avea ca punct final Parcul Mihai Eminescu, ce se va transforma, pentru o zi, în Parcul Copilăriei.

Alături de personajele preferate, copiii vor putea participa, în parc, la diferite ateliere (desen cu cretă pe asfalt, confecționat figurine din baloane, pictură pe față, tir cu arcul, modelaj din plastilină, etc.).

„Deși abia la a II-a ediție, acest eveniment a devenit îndrăgit în rândul micilor botoșăneni. Atât cu Carnavalul Personajelor de Poveste cât și cu Parcul Copilăriei, ne dorim să creăm o atmosferă distractivă, creativă și educativă pentru copiii noștri”, a susținut primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.
Tot în Parcul Copilăriei, de la ora 12:45 va fi pus în scenă spectacolul „Elefănțelul curios”, oferit de Teatrul pentru Copii și Tineret Vasilache.

Publicitate

Evenimentele menționate sunt organizate cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Citeste mai mult

Cultura

Zilele Eminescu, ediția iunie. Evenimentul are peste 30 de ediții

Publicat

Publicitate

ZILELE EMINESCU reprezintă o activitate unică în țară, organizată la Botoșani anual, în jurul datei de 15 ianuarie (ediția din iarnă) și în jurul datei de 15 iunie (ediția din vară). Evenimentul are peste 30 de ediții, iar Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” a fost unul dintre actanții principali din momentul înființării sale, organizând manifestarea în parteneriat sau independent.

În anul 2024, ediția din iunie a Zilelor Eminescu se va desfășura în perioada 12-16 iunie, fiind organizată de Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, cu sprijinul Ministerului Culturii, prin programul Cultură scrisă, program Prioritar, și al Consiliului Județean Botoșani. Partenerii principali ai proiectului sunt Primăria Botoșani și Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani.

Pentru ediția din anul 2024, organizatorii propun un nou concept, care include: Festivalul de Debut, Târgul de Carte și Arte, gala de acordare a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum. În cadrul acestor evenimente, vor avea loc: lecturi de poezie, ateliere, mese rotunde, lansări de carte, vernisări expoziții, dezbateri etc.

Publicitate

 

Programul evenimentelor:

Miercuri, 12 iunie

Publicitate

Ora 12:00 – Deschiderea Zilelor Eminescu, ediția iunie (conferință de presă) – Memorialul Ipotești, Sala Portaluri

Ora 12:30 – Petre Remus Troteanu,„ca o statornică revenire pe locurile natale”. Expoziție de pictură  – Memorialul Ipotești, Sala Portaluri

Ora 12:00 – Club de poezie cu scriitoarea Carmen Tiderle – Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Ipotești

Publicitate

Ora 12:00 – Cum îl recitim pe Eminescu? În dialog cu liceenii, Vasile Gribincea, redactor la Muzeul Național al Literaturii Române – Liceul „Regina Maria”, Dorohoi

Ora 15:00 – Club de poezie cu scriitoarea Carmen Tiderle – Școala Gimnazială nr. 10, Botoșani

Ora 13:00; 15:00 – Ateliere de lectură regizată cu poeții debutanți în anul 2023, coordonate de poetul Cosmin Perța și artistul multimedia Iulian Morar – Memorialul Ipotești

Publicitate

Ora 17:00: – Poezie Eminescu – Micle, recital al elevilor Colegiului Economic „Octav Onicescu”, profesor coordonator – Carmen Băleanu – Botoșani, Parcul „Mihai Eminescu”

Ora 20:30 – Spectacol-lectură al poeților debutanți – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

 

Joi, 13 iunie

Ora 10:00; 15:00 – Ateliere de lectură regizată cu poeții debutanți în anul 2023, coordonate de poetul Cosmin Perța și artistul multimedia Iulian Morar – Memorialul Ipotești

Ora 12:00 – Deschiderea Târgului de Carte și Arte (conferință de presă) – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 12:30 – Exerciții de neclintire, spectacol susținut de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 12:00 – Club de poezie cu scriitoarea Carmen Tiderle – Școala Gimnazială nr. 8 „Elena Rareș”, Botoșani

Ora 14:00 – Între cer și pământ – expoziția personală a pictorului ieșean Constantin Tudor – Memorialul Ipotești, Sala „Horia Bernea”

Ora 15:00 – Club de poezie cu scriitoarea Carmen Tiderle – Liceul de Artă „Ștefan Luchian”, Botoșani

Ora 16:00 – Editura VINEA București. Repere ale literaturii române: Andrei Codrescu, Femeia neagră a unui culcuş de hoţi, poeme; Ion Pop, Avangardă spre ariergardă, ediția a II-a; Ioan Es. Pop, Lumea de fontă, antologie de poeme – prezintă: Nicolae Tzone – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 16:00 – Personajele copilăriei. Atelier de pictură – Botoșani, Pietonalul Unirii

Ora 16:00 – Poetul și provincia. Poeți botoșăneni la Ipotești – masă rotundă – Memorialul Ipotești

Ora 17:00 – Lecturi la edituri, citesc elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu”, profesor coordonator – Carmen Băleanu – Botoșani, Pietonalul Unirii

Ora 17:00 – Cum îl recitim pe Eminescu? În dialog cu poeții debutanți, Vasile Gribincea, redactor la Muzeul Național al Literaturii Române – Memorialul Ipotești

Ora 17:00 – Poezie și imagini: atelier de ilustrare a versurilor lui Eminescu cu profesorii Genoveva Dolhescu și Ciprian Andrușcă – Botoșani, Pietonalul Unirii

Ora 18:00 – Editura VINEA București, Prezentare de carte și recital de poezie. Nicolae Tzone, zece elegii, poeme; Ana Dobre, monografia critică: Nicolae Tzone: o fenomenologie poetică/Viața cealaltă și moartea cealaltă – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 18:00 – Galeria caricaturistului – Botoșani, Pietonalul Unirii

Ora 18.30 – Editura CHARMIDES Bistrița. Lecturi și lansare de carte: Ion Mureșan, Introducere în poezie – moderator: Gavril Țărmaure – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 19:00 – Editura EIKON București. Prezentare de carte: Ștefan Munteanu, O istorie a opiniilor privind filosofia lui Eminescu, volumul I, II, III – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 20:30 – Spectacol-lectură al poeților debutanți  – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

 

Vineri, 14 iunie

Ora 10:00; 15:00 – Ateliere de lectură regizată cu poeții debutanți în anul 2023, coordonate de poetul Cosmin Perța și artistul multimedia Iulian Morar  – Memorialul Ipotești

Ora 10:00 – Lecturi la edituri, citesc elevii Colegiului Național „Grigore Ghica”, Dorohoi, profesor coordonator – Iulia Șlincu – Botoșani, Pietonalul Unirii

Ora 11:00 – Editura JUNIMEA Iași. Semne editoriale Junimea-Scriptor. Invitați: Gellu Dorian, Mircea A. Diaconu, Nicolae Corlat, Călin Dănilă, scriitori din Chișinău – moderator: Lucian Vasiliu – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 12:00 – Ediții bilingve la Editura VINEA: San Juan de la Cruz, El cántico espiritual / Cântarea întru duhul în transpunerea lui Șerban Foarță; Ruxandra Cesereanu, Femeia-cruciat/ La donna-crociato, traduceri în italiană de Giovanni Magliocco; Liana Sakelliou, Sequentiae, traducere din limba greacă de Angela Bratsou și Stavros Deligiorgis; Antonis D. Skiathás, αρχιτεκτονική τησ σιωπήσ/ Arhitectura tăcerii, poeme, traducere din limba greacă de Angela Bratsou – prezintă Nicolae Tzone – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 13:00 – Editura ARTES a Universității de Arte „George Enescu” din Iași – noutăți editoriale – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 14:00 – Editura PROSPEXI Dorohoi. Prezentarea cărților publicate – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 16:00 – Casa de Editură MAX BLECHER București. Lansarea volumului vom trece de Marte nu imediat  de Șerban Mihalache și a revistei Poesis internațional, nr. 33 (1/2024) – redactor-șef: Claudiu Komartin. Invitați: Șerban Mihalache – prezintă: Ana Toma – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 16:00 – Personajele copilăriei. Atelier de pictură – Botoșani, Pietonalul Unirii

Ora 17:00 – Poezie și imagini: atelier de ilustrare a versurilor lui Eminescu cu profesorii Genoveva Dolhescu și Ciprian Andrușcă – Botoșani, Pietonalul Unirii

Ora 17:00 – Editorii de poezie: Ce publicăm? Cum promovăm? Masă rotundă cu participarea editorilor invitați la Târgul de Carte. Moderator: Lucia Țurcanu – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 18:00 – Biblioteca de Poezie „VINEA”: Gabriela Hurezean, Striptease pe rug
(111 povești de iubire și alte devastări),
poeme; Daniela Șontică, Cântece pentru vrăbii și motoare, poeme; Cătălin Pavel, Contrescarpe, poeme; Adi Filimon, Tratat de nefericire, poeme; Marian Barbu, Femeie cu ghepard, poeme; Ioana Cosma, Visam că fumez cu Barthes

Anca Șerban Gaiu, Toată lumea îl iubește pe Chopin, poeme – prezintă: Nicolae Tzone – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 18:00 – Galeria caricaturistului – Botoșani, Pietonalul Unirii

Ora 18:30 – Editura EIKON București. Seară de poezie: Vasile Iftime, Confesiunile Balaurului cu 7 inimi; Otilia Țeposu, Aerul din oase – moderator: Valentin Ajder – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 20:30 – Spectacol-lectură din Eminescu – poeții debutanți – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

 

Sâmbătă, 15 iunie

Ora 10:00 – Te Deum – Biserica familiei Eminovici

Ora 11:00 – Recital al poeților:  Rita Chirian, Nichita Danilov, Ion Mureșan, Lucian Vasiliu, Ioan Es. Pop – Memorialul Ipotești, Sala Horia Bernea

Ora 12:00 – Poezia de debut în anul 2023. Masă rotundă cu participarea membrilor juriului: Al. Cistelecan, Mircea A. Diaconu, Doris Mironescu, Andreea Pop, Simona Popescu, Adriana Stan, Andrei Terian, Lucia Țurcanu – Memorialul Ipotești, Sala Horia Bernea

Ora 13:00 – Acordarea Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum – Memorialul Ipotești, Sala Horia Bernea

Ora 14.00 – Muzeul, altfel, cu Trupa de teatru Drama Club a Colegiului Național „A.T. Laurian” – spațiile muzeale ale Memorialului Ipotești

Ora 14.00  – Editura ȘCOALA ARDELEANĂ Cluj-Napoca. Partea I. Sub semnul Poetului. Contribuții eminesciene ardelene. Lansare de carte: Eminescu. Trepte ale devenirii de Mircea Popa; Partea a II-a. Iustin Moraru 80. Lansarea volumului de poezii Calea bucuriei, autor: Iustin Moraru; Partea a III-a. Pariul editorului. Lansare de carte: Mai e puțin până treci strada (poeme), autor: Liviu Mircea; Partea a IV-a. Școala Ardeleană via Moldova: întâlnire cu Adrian Alui Gheorghe, Marilena Apostu, Daniel Corbu, Vasile Tudor, Lucian Vasiliu; Lansarea cărților:  Mușcătura de măr. Un dialog monografic, autori: Adrian Alui Gheorghe, Vlad Alui Gheorghe; Cămașa pătată de somn (poezii), autor: Marilena Apostu; Spre Fericitul Nicăieri. Antologie lirică, autor: Daniel Corbu; Și piatra mă va-îmbrățișa. Antologie de autor (2011-2024), autor: Vasile Tudor; Fragmonade. Poeme inedite (2018-2023), autor: Lucian Vasiliu – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 15:00 – Personajele copilăriei. Atelier de pictură – Botoșani, Pietonalul Unirii

Ora 15:00 – Poezie și imagini: atelier de ilustrare a versurilor lui Eminescu cu profesorii Genoveva Dolhescu și Ciprian Andrușcă – Botoșani, Pietonalul Unirii

Ora 16:00 – Lecturi la edituri, citesc elevii clubului „Unde fugim de acasă”, profesor coordonator – Dana Carcea –  esplanada Cinematografului Unirea

Ora 16:00 – Galeria caricaturistului – Botoșani, Pietonalul Unirii

Ora 17:00 – Editura EIKON București. Prezentare de carte: Vianu Mureșan, Rescrieri; Ștefan Ioan, Atom: forme de viață – moderator: Valentin Ajder – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 18:00 – Editura GRI București. Ce rost mai au scriitorii în România? În conferință,  Viorel Ilișoi – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 19:00 – Editura CHARMIDES Bistrița. Noutăți editoriale – prezintă: Gavril Țărmure – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

 

Duminică, 16 iunie

Ora 14:00 – Editura EIKON București. Prezentare de carte prezintă Valentin Ajder – Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 16:00: Proiecția și discutarea filmului de mediu-metraj „Elixir”. Regia: Nicolae Mărgineanu; Scenariul: Viorel Ilișoi; Cu: Maria Ploae, Doru Ana, Teodor Suditu – Cinematograful Unirea

Ora 17.30 – Recital de muzică  –  Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

Ora 18.00 – Festivitatea de premiere a editurilor. Închiderea Târgului de Carte și Arte –  Botoșani, esplanada Cinematografului Unirea

 

Târgul de carte va avea loc pe Pietonalul Unirii din Botoșani și va fi deschis zilnic, de joi până duminică, între orele 10:00 și 20:00. Editurile vor face diverse promoții și oferte speciale la cărți.

La prima ediție a Târgului de carte și arte și-au anunțat prezența editurile: Agata, Artes, Casa de Editură Max Blecher, Charmides, Demiurg, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Eikon, Gri, Junimea, Lebăda Neagră, Polirom, Prospexi, Prut, Școala Ardeleană, Vinea.

 Programul Târgului de carte și arte va fi completat și cu alte prezentări și lansări de carte.

 

Comunicat de presă

 

Citeste mai mult

Eveniment

(P) Cosmin Andrei: Copiii din Botoșani au la dispoziție terenuri de sport reabilitate. Urmează să le modernizăm pe toate și să deschidem Parcul de agrement Pacea cu facilități sportive pentru toate vârstele

Publicat

Publicitate

Am promis în 2020 programul „Sport de masă pentru toți copiii din Botoșani”. M-am ținut de cuvânt și am început reabilitarea terenurilor de sport de la mai multe școli pentru ca toți copiii să facă sport și să aibă unde să se ducă dacă vor să alerge, să joace fotbal, baschet, volei sau să practice orice alt sport le place. Mai avem de lucru și urmează să modernizăm și mai multe terenuri de sport de la unitățile de învățământ. În următorul mandat voi finaliza de modernizat terenurile de sport de la toate școlile din orașul nostru”, a declarat Cosmin Andrei.

Cosmin Andrei, aflat la Școala nr. 11, unde va începe reabilitarea terenului de sport de aici, a declarat că își dorește să extindă programul „Sport de masă pentru toți copiii din Botoșani” prin amenajarea cât mai multor terenuri de sport și reabilitarea celor de la școlile din municipiu prin alocarea de fonduri europene și de la bugetul local.

Sunt tată, am o familie la care țin și îmi doresc să fac din Botoșani un oraș frumos în care copiii noștri să se simtă bine. Un oraș în care copiii noștri să aibă parte de o educație bună, inclusiv să facă mișcare și să participe la activități sportive.  În scurt timp voi deschide Parcul de agrement de pe Versantul Pacea, un loc cu foarte multe facilități sportive pentru copii de toate vârstele. Dar, am considerat că e important să avem de terenuri de sport și în cartiere, la școlile unde avem spațiu și putem amenaja sau reabilita astfel de zone sportive”, a subliniat primarul PSD al municipiului Botoșani.

Publicitate

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending