Connect with us
Publicitate

Actualitate

Studiu: Românii, cei mai PREGĂTIȚI şi informaţi şoferi din Europa în privinţa condusului pe timp de iarna

Publicat

Publicitate

Românii sunt cei mai pregătiţi şi informaţi şoferi din Europa cu privire la condusul pe timp de iarnă, conform unui studiu cu privire la atitudinile şi obiceiurile şoferilor europeni faţă de condusul în sezonul rece, relatează Mediafax.

Studiul Goodyear cu privire la comportamentul de condus pe timp de iarnă a vizat atitudinile şi obiceiurile şoferilor europeni faţă de condusul în sezonul rece şi a arătat că românii sunt cei mai pregătiţi şi informaţi şoferi din Europa cu privire la condusul pe timp de iarnă. La studiu au participat 4.000 de şoferi din opt ţări europene. Studiul arată că 76% dintre şoferii români îşi schimbă anvelopele cu cele de iarnă o dată cu trecerea la anotimpul rece.

Sondajul a adresat respondenţilor o serie de întrebări cu privire la experienţa acestora de condus, cunoştinţele pe care le deţin despre anvelope şi despre legislaţia locală, mai relatează sursa citată.

Publicitate

Procentul şoferilor români care au înţeles beneficiile şi diferenţele dintre anvelopele de iarnă şi cele all-season a fost de 79%, semnificativ mai mare decât în alte ţări europene. Ţări precum Franţa şi Italia au raportat cunoştinţe mult mai scăzute, fiind de acord că ştiau diferenţa dintre cele 2 tipuri de anvelope în 56%, respectiv, 69% din timp. În Marea Britanie, procentul a scăzut la doar 34%.

De asemenea, conform sondajului, 76% dintre şoferii români au trecut de la anvelopele de vară la cele de iarnă o dată cu schimbarea anotimpului. Şoferii români sunt printre cei mai puţin predispuşi să folosească acelaşi tip de anvelope pe tot parcursul anului – doar 18% dintre participanţii la studiu au declarat că nu au nevoie de anvelope speciale de iarnă pentru zonele unde locuiesc. Dintre ţările europene, doar Luxemburg şi Polonia au avut rezultate similare, multe alte ţări folosind anvelope all-season sau chiar de vară pe tot parcursul anului.

În mod semnificativ, acest aspect a variat în funcţie de kilometrajul anual realizat de şoferi. 73% dintre românii care conduc sub 10.000 km pe an au schimbat anvelopele o dată cu schimbarea anotimpului, procentul crescând la 86% pentru cei care conduc peste 72.000 km pe an.

Publicitate

73% dintre şoferii români au declarat că verifică reglementările privind anvelopele atunci când călătoresc în afara ţării. De acest procent s-a apropiat doar Polonia, unde şoferii o fac în 66% din timp. În Spania, 38% dintre cei ce conduc verifică astfel de informaţii, iar în Marea Britanie aproape jumătate dintre şoferi.

Studiul a analizat şi percepţia asupra diferitelor condiţii meteo. Perspectiva de a conduce la temperaturi sub zero grade este mai înspăimântătoare pentru şoferii români decât cea a condusului pe zăpadă, ploaie sau ceaţă,- 34% dintre aceştia declarând că se simt inconfortabil să conducă în condiţii de polei, iar 9% refuză complet să conducă în astfel de condiţii. În schimb, 48% dintre românii chestionaţi se simt foarte comfortabil atunci când conduc pe zăpadă. Singurii şoferi din Europa care s-au declarat mai încrezători au fost cei din Luxembourg.

Totuşi, 7% dintre românii care au participat la studiu au declarat că nu ar conduce niciodată pe zăpadă sau în condiţii de ceaţă, fapt ce sugerează că există o parte a populaţiei ce este intimidată şă conducă în anumite condiţii meteo, chiar dacă majoritatea rămâne complet indiferentă. Cifrele sunt în concordanţă cu restul ţărilor europene, deşi în ceea ce priveşte Italia, un procent impresionant de 19% dintre şoferi nu ar conduce niciodată în condiţii de polei sau ceaţă, mai adaugă Mediafax.

Publicitate

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Evenimentul „Toamna Bobocilor”, sub lupa polițiștilor. Cluburi și discoteci din municipiul Botoșani, verificate

Publicat

Publicitate

În noaptea de 14 spre 15 noiembrie 2024, intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu jandarmii au organizat o acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale, acționând în zona cluburilor, discotecilor și localurilor publice din municipiul Botoșani, având în vedere organizarea evenimentului ”Toamna Bobocilor”, fără a fi înregistrate incidente deosebite de tulburare a ordinii și liniștii publice.

 

Astfel, au fost legitimate peste 100 de persoane, cele mai multe depistate în zona cluburilor și discotecilor. 34 dintre acestea au fost atenționate cu privire la comportamentul în societate, iar șase persoane au fost supuse controlului corporal, fără a fi identificate bunuri interzise la deținere.

Publicitate

 

De asemenena, 27 dintre persoane au fost sancționate contravențional, condform Legii 61 din 1991, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, cu amendă în valoare totală de aproximativ 3.000 de lei.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Șofer beat din Dângeni, scos din trafic de polițiști

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul judeșean D.J. 282, în comuna Trușești, un autoturism condus de un tânăr, de 35 de ani, din comuna Dângeni.

 

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Publicitate

         

Citeste mai mult

Eveniment

Un tânăr din Ștefănești a fost reținut după ce vecinii l-au reclamat că a dat drumul la muzică de duduia blocul

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Ștefănești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 34 de ani, din orașul Ștefănești, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 13 noiembrie 2024, ar fi provocat scandal și a tulburat ordinea și liniștea publică într-un imobil de apartamente, în momentul în care a intervenit poliția, ca urmare a unei sesizări efectuate de un alt cetățean din blocul respectiv.

Publicitate

 

Sesizarea a fost referitoare la faptul că mai multe persoane ascultă muzică la intensitate foarte mare, deranjând locatarii imobilului.

 

Publicitate

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii situațiide fapt.

Citeste mai mult

Eveniment

(P) Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a explicat cum a rezolvat Guvernul Ciolacu problema pensionarilor cu handicap

Publicat

Publicitate

Deputatul Marius Budăi a explicat în intervențiile de la posturile naționale de televiziune cum a rezolvat Guvernul Ciolacu problema pensiilor pentru persoanele care au lucrat în condiții de handicap grav sau accentuat.

Am avut această intervenție pentru că am observat în această campanie că niciunul dintre partide cu excepția PSD nu pare preocupat de această temă. În urma recalculării pensiilor, în cazul acestei categorii de pensionari au apărut discrepanțe mari față de nivelul pensiilor în plată, în principal din cauza stagiilor mai scurte de cotizare, care sunt de înțeles atunci când se lucrează în condiții de handicap grav sau accentuat. Ca atare, Guvernul Ciolacu, pentru a compensa stagiile de cotizare mai scurte care se aplică acestor persoane, a intervenit cu o ordonanță de urgență prin care a introdus un beneficiu suplimentar, o indemnizație lunară de solidaritate, pentru a compensa acea discrepanță”, a declarat Marius Budăi

Deputatul PSD a precizat că indemnizația nu este un ajutor social, ci reflectă un drept legitim al acestei categorii de pensionari.

Publicitate

Vreau să subliniez că această indemnizație nu este o bonificație socială, ci reflectă compensarea unui drept legitim al persoanelor care au muncit și au cotizat în condiții de handicap grav sau accentuat”, a precizat Marius Budăi.

Vă reamintesc că Legea pensiilor a fost trecută în PNRR de majoritatea PNL-USR cu condiții drastice și cu efecte dramatice pentru seniori, de exemplu: plafonarea pensiilor până în anul 2070 și, drept urmare, nu s-a mai putut interveni la această lege, pentru că avem un angajament față de Comisia Europeană să nu mai modificăm această lege o perioadă de timp. De aceea, intervenția s-a făcut prin această ordonanță care instituie indemnizația de solidaritate, al cărei cuantum este stabilit prin raportarea la pensia în plată și va fi majorată anual în funcție de creșterea indicatorului social de referință, la care se adaugă 50% din creșterea câștigului salarial mediu brut pe țară”, a subliniat deputatul PSD Botoșani.

 

Publicitate

https://www.facebook.com/share/v/19njr2sMyU/

CMF11240017

 

Publicitate

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending