Connect with us
Publicitate

Eveniment

Spectacolul „Să cântăm cu moldoveni’’ pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Botoșani

Publicat

Publicitate

Orchestra Populară ’’Rapsozii Botoșanilor’’ Ioan Cobâlă invită botoșănenii la un spectacol extraordinar în data de 1 iunie, începând cu ora 18.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor ’’Nicolae Iorga’’ Botoșani, intitulat ’’Să cântăm cu moldoveni’’.

Își dau concursul soliștii vocali: Dan Doboș, Elena Mândrescu, Petronela Rusu, Cornelia Ciobanu, Alina Huțu, Constantin Petrescu, Loredana Călin alături de soliștii instrumentiști : Mitică Ștefan ( instrumente populare ), Oleg Sacaliuc ( vioară ), Ionuț Scripcariu ( trompetă ), Alexandru Todirel Marin ( clarinet ), Alexandru Hrițcu ( vioară ) și Cosmin Ababei ( trompetă ).

În cadrul spectacolului va avea loc lansarea cd-ului orchestrei intitulat ’’Ca pe la Botoșani’’- Dirijor Ion Oloieru.

Invitații speciali în spectacol – vocea de aur a Banatului Nicoleta Voica și urmașul Mariei Lătărețu – Ion Drăgan.

Prezentarea spectacolului și momentele artistice vor fi asigurate de actorul Marius Rogojinschi.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Cultură a Sindicatelor ’’Nicolae Iorga’’ Botoșani.

Publicitate

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani au dat startul unei noi sesiuni de admitere

Publicat

Publicitate

Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani au dat startul unei noi sesiuni de admitere, iar unul dintre cele 700 de locuri scoase la concurs poate fi chiar al tău.

Fiecare din cele două școli îi așteaptă pe candidați cu câte 350 de locuri disponibile, din care 3 locuri pentru romi și 3 locuri pentru alte minorități.
Cererea-tip de înscriere se descarcă de pe site-ul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, din secțiunea Carieră (https://www.jandarmeriabotosani.ro/cariera.html), unde este postat și anunțul de concurs, apoi se completează în mod olograf, se semnează și se transmite scanată, exclusiv în format electronic, pe adresa de e-mail contact@jandarmeriabotosani.ro, până pe data de 06 octombrie 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Candidații la concursul de admitere la programele de studii universitare de licență la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” București, Facultatea de Poliţie, care au fost declarați respinși și au obținut un rezultat mai mare sau egal cu media minimă de admitere, au șansa de a fi repartizați, fără concurs de admitere, în baza unei cereri de repartizare la o școală postliceală a M.A.I, ulterior primirii unei informări din partea unității de recrutare.
Data limită la care pot fi depuse dosarele de candidat în volum complet este 24 octombrie 2024 inclusiv, de luni până vineri, între orele 08.00 – 16.00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani din municipiul Botoșani, str. I.C. Brătianu, nr.110 – 112, județul Botoșani.

Proba de evaluare a performanței fizice pentru candidații recrutați de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani se va susține în perioada 01 – 06 noiembrie 2024, în centrul zonal de selecție – Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni.
Proba de evaluare a cunoștințelor se susține în data de 09 noiembrie 2024, la unitățile de învățământ pentru care au optat, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice.

Examinarea medicală se realizează pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă, în perioada 13 noiembrie – 23 decembrie 2024.

Evaluarea performanței sportive a candidaților se realizează prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ, iar evaluarea cunoștințelor constă într-un test scris tip grilă, cu subiecte din limba română, limbă străină, legislație specifică M.A.I. şi educație civică şi cetățenească (15%).

Publicitate

Recomandăm celor interesați să studieze cu atenție anunțul de concurs, iar în cazul în care au nelămuriri să solicite relații suplimentare în mod direct, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani sau la numărul de telefon 0231/511533, interior 24527, de luni până vineri, între orele 08.00 – 16.00.
De asemenea, informaţii privind organizarea concursurilor se găsesc pe site-urile celor două instituții de învățământ: www.scoaladragasani.ro și www.jandarmeriafalticeni.ro.

Citeste mai mult

Eveniment

Poştaşii vor putea încasa datoriile la stat ale contribuabililor care beneficiază de amnistia fiscală

Publicat

Publicitate

Poştaşii vor putea încasa datoriile la stat ale contribuabililor care beneficiază de facilităţile ordonanţei privind amnistia fiscală. Asta prevede un proiect de ordonanţă de urgenţă publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, scrie alba24.ro.

Compania Naţională „Poşta Română” SA, în baza unei convenții cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, va transmite o scrisoarea de informare privind beneficiile şi condiţiile de accesare a facilităţilor fiscale, inclusiv cuantumul total al obligaţiilor bugetare restante la data de 31 august 2024.

Defalcat, va fi evidențiată valoarea acestora ce trebuie plătită şi, respectiv, valoarea care poate face obiectul anulării.

Poştaşii vor putea încasa datoriile la stat ale contribuabililor

De asemenea, Poşta Română va putea încasa prin mijloacele legale de plată, la domiciliul fiscal al contribuabilului sau la oficiul poştal, sumele aferente obligaţiilor bugetare ce trebuie achitate în vederea accesării facilităţilor fiscale.

Asta în cazul contribuabililor care optează pentru plata acestor obligaţii în numerar sau prin intermediul cardurilor bancare.

Publicitate

Potrivit notei de fundamentare, MF consideră că o atenţie deosebită trebuie acordată categoriei de persoane fizice, care prin natura obiectului de activitate nu utilizează mijloace electronice de comunicare la distanţă şi nici nu a avut obligaţia de a se înregistra în Spaţiul Privat Virtual.

În categoria potenţialilor beneficiari se regăsesc şi persoane fizice pentru care utilizarea internetului nu este o obişnuinţă sau se află în arii unde nu exista conexiune la internet.

Comisionul perceput pentru încasarea oaferente obligaţiilor bugetare ce trebuie achitate este de 4 lei, fără TVA, pentru fiecare operaţiune de încasare prin salariaţii poştali.

Publicitate

Amnistie fiscală prin ordonanță de urgență
Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 107/2024 pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare în domeniul gestionarii creanţelor bugetare şi a deficitului în anul 2024 s-au reglementat cinci tipuri de facilităţi fiscale care vizează toţi contribuabilii care au datorii restante la 31 august 2024.

Amnistia fiscală prevede, printre altele, anularea dobânzilor, penalităţilor şi a tuturor accesoriilor aferente obligaţiilor bugetare principale, restante la data de 31 august 2024 inclusiv, în cazul contribuabililor care datorează atât obligaţii bugetare accesorii, cât şi obligaţii bugetare principale.

În acest caz, pentru a beneficia de măsura anulării accesoriilor, contribuabilii trebuie să plătească obligaţiile bugetare principale restante la 31 august 2024 inclusiv, să achite obligaţiile curente (cele născute după 1 septembrie 2024), să depună toate declaraţiile fiscale şi să depună cererea de anulare a accesoriilor până la data 25 noiembrie 2024 inclusiv.

De asemenea, ordonanţa prevede anularea dobânzilor, penalităţilor şi a tuturor accesoriilor aferente diferenţelor de obligaţii bugetare principale declarate suplimentar de debitori prin declaraţie rectificativă, cu scadenţă anterioară datei de 31 august 2024 inclusiv.

Citeste mai mult

Eveniment

Val de aer polar în România. Furtuna Ashley lovește cu putere țara noastră: Temperaturile scad dramatic

Publicat

Publicitate

Europa se pregătește de furtuna Ashley, ale cărei efecte se vor vedea începând de joi. Un front de aer rece de origine maritim-polară va traversa continentul de la vest spre est, informează realitatea.net.

Furtuna Ashley va aduce vânt puternic cu rafale de peste 100 – 120 km/h, diferențe termice de la o zi la alta, averse, vijelii, ninsori în zonele alpine.

Duminică, furtuna ajunge și în România, iar temperaturile vor scădea semnificativ. Astfel, de la 30 – 33 grade, temperaturile vor scădea spre 18 – 25 de grade.

De asemenea, va ploua și vântul va fi intens.

Meteorologii vor emite avertizări de vreme extremă în majoritatea țărilor din Europa.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Când vine pensia pe octombrie. Anunțul Casei de Pensii pentru persoanele care primesc banii prin poștă sau pe card

Publicat

Publicitate

Când vine pensia pe octombrie prin poștă sau pe card. Este a doua lună în care cea mai mare parte a pensionarilor din România își primesc pensiile majorate. Banii trebuie să intre în prima parte a lunii, la date diferite pentru cei care le primesc prin poștă față de cei care le primesc direct pe card. 

Pensia va fi virată pe card între 9 și 11 octombrie, în funcție de banca la care fiecare pensionar își are cardul.

Când vine pensia pe octombrie prin poștă: Cei care își primesc pensiile prin Poșta Română, trebuie să se aștepte să le primească între 1 și 15 octombrie, cel târziu, potrivit informațiilor Alba24.

Potrivit cutumei, banii către Poșta Română sunt virați în ultimele zile ale lunii anterioare. Concret, pentru octombrie, banii sunt virați în septembrie.

Și o parte dintre pensionarii care au contestat deciziile de majorare vor primi noile decizii revizuite, în această perioadă.

Casele de pensii au început deja să distribuie aceste documente, după ce zeci de mii de români au reclamat că au fost nedreptățiți la marea recalculare a pensiilor.

Publicitate

Aproximativ 20% dintre ei au avut câștig de cauză în relația cu Casa de Pensii și vor primi și ei pensii mărite (inclusiv pe septembrie).

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending