Connect with us
Publicitate

Eveniment

Specialiști din Botoșani pe podium, la concursul profesional „Trofeul Electricianului”

Publicat

Publicitate

27 de specialiști Delgaz Grid și 3 tineri electricieni au urcat pe podium;
În premieră, o secțiune a fost dedicată inginerilor energeticieni;
Competiția are o tradiție de 45 de ani, prima ediție fiind organizată la Iași;
După trei zile de probe teoretice și practice, cei mai buni 30 de specialiști au fost premiați la cele 10 specializări de la etapa pe companie a concursului profesional „Trofeul Electricianului”, desfășurat la Iași, săptămâna trecută.

 

La competiția încheiată vineri, 15 iulie, au participat peste 120 de electricieni și ingineri din Delgaz Grid și 12 tineri electricieni de la licee de profil din zona Moldovei.

Publicitate

 

Electricienii Delgaz Grid au concurat la specializările: exploatare stații de transformare, exploatare rețele de medie și joasă tensiune, PRAM (protecții și automatizări), măsură energie electrică, montare și reparații echipament primar 110 KV și medie tensiune din stații de transformare, montare și reparații instalații de medie tensiune și joasă tensiune (posturi de transformare, linii electrice aeriene și subterane), defectoscopie linii electrice subterane de medie și joasă tensiune, dispecer energetic de distribuție.

 

Publicitate

La aceste secțiuni s-a adăugat, în premieră la nivel de companie, dar și la nivel național, o nouă specializare, destinată inginerilor.

 

Evenimentul a inclus, pentru al șaselea an, și Trofeul Electricianului Junior, secțiune la care au participat elevi de la patru unități de învățământ care au clase cu profil energetic: Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Iași, Colegiul Tehnic de Comunicații „Nicolae Vasilescu-Karpen” din Bacău, Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu” din Suceava și Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui.

Publicitate

 

Câte șase electricieni din Suceava și Bacău, trei din Botoșani și Neamț, doi din Iași și unul din Vaslui au urcat pe podium în aplauzele asistenței.

 

La specializarea Dispecer energetic de distribuție, locul I a ajuns la Bacău, locul II la Suceava, iar locul III la Iași.

 

La secțiunea pentru ingineri, locul I a ajuns la Suceava, locul II la Vaslui și locul III la Iași.

 

La Trofeul Electricianului Junior, toate cele trei locuri de pe podium au fost adjudecate de elevii de la Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu” din Suceava.

 

„Vă felicit pentru organizarea Trofeului, Delgaz Grid fiind singurul operator de distribuție care a desfășurat competiția anul acesta, la fel ca și anul trecut. Vă felicit pentru consecvență și pentru efortul depus și, nu în ultimul rând, pentru că sunteți mereu la datorie pentru ca oamenii să beneficieze în casele lor de confortul dat de electricitate, fie că afară este caniculă sau ger, bate vântul sau plouă torențial“, a declarat, la festivitatea de premiere, Cristian Secoșan, director general Delgaz Grid.

 

„Am ajuns la finalul Trofeului 2022. Profesionalismul vostru s-a văzut atât în prestația și rezultatele de la trofeu, cât și în recentul raport ANRE, unde Delgaz Grid este clasată pe primul loc cu cea mai mică durată a întreruperilor în alimentarea cu energie electrică în rândul distribuitorilor din România. Felicitări!“, a spus Mihaela Cazacu, director general adjunct Delgaz Grid.

 

Ca în fiecare an, în cadrul evenimentului au fost prezenți cu standuri expoziționale producători de echipamente, materiale, dispozitive și unelte, aparate de măsură specifice domeniului.

 

Competiția a avut loc, urmând tradiția,  în preajma sărbătorii Sfântului Ilie, considerat patronul și protectorul celor care activează în sectorul energetic.

 

„Trofeul Electricianului” este un eveniment de tradiție, probabil cel mai longeviv și de anvergură concurs profesional din România. Istoria de 45 de ani a competiției începe 1977 și este strâns legată de Moldova și de municipiul Iași, prima ediție având loc la Iași.

 

În cadrul festivității au fost premiați și câștigătorii la alte doua competiții interne, un concurs de idei pe teme de sănătate și siguranță în muncă și unul de dezvoltare și implementare de măsuri pentru îmbunătățirea performanței proceselor.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Administratie

Război pentru TERITORIU: În loc de turism, în Centrul Istoric din municipiul Botoșani avem chiriași care își fac de cap seară de seară

Publicat

Publicitate

Chiriașii din Centrul Istoric al municipiului Botoșani continuă să-și facă de cap în această zonă în ciuda tuturor criticlor aduse de cea mai mare parte a cetățenikor municipiului.

Duminică, 27 octombrie, în jurul orei 18:37, polițiștii locali cu atribuții în identificarea faptelor contravenționale sau penale prin activitatea de supraveghere video a municipiului, în timp ce se aflau de serviciu în Dispecerat, au observat în zona Centrului Istoric, un grup de aproximativ 50 de tineri.

Aceștia, erau extrem de gălăgioși, unii dintre ei urcându-se cu picioarele pe fântâna arteziană din fața Bisericii Uspenia.

Publicitate

În zonă, a fost direcționată patrula de ordine publică a Poliției Locale, care a aplicat tinerilor avertismente verbale și i-au îndepărtat din zonă, aceștia afirmând că se află acolo pentru a filma un videoclip.

Citeste mai mult

Administratie

Circulația va fi restricționată, miercuri, pe o stradă din municipiul Botoșani

Publicat

Publicitate

Lucrările de reabilitare și modernizare a uneia din cele mai circulate străzi din municipiul Botoșani continuă! Mâine, 30 octombrie 2024, de la ora 18.00, strada Pacea – de la intersecția cu str. Manolești Deal până la intersecția cu str. Sucevei, va fi restricționată circulației pentru turnarea stratului de asfalt.

„Încercăm să producem cât mai puțin disconfort și am luat decizia de a interveni cu stratul de binder pe parcursul serii, ca o continuare a lucrărilor de modernizare care au început pe această porțiune de drum cu tronsonul cuprins între intersecțiile cu Cornișa și Manolești Deal”, a conchis primarul Cosmin Andrei.

Publicitate
Citeste mai mult

Educație

Pavel Ciurea, un elev de 18 ani din Iași, considerat cel mai bun la matematică din lume. A obținut două medalii de aur la Olimpiada Internațională de Matematică

Publicat

Publicitate

România, în decursul multor ani, a reușit să dea omenirii adevărate genii, a căror trecere prin această lume este consemnată în istorie. Unul din acești viitori genii poate fi și un român de 18 ani, considerat cel mai bun la matematică din lume. Află, așadar, cine este Pavel Ciurea, tânărul medaliat cu două medalii de aur consecutive, scrie playtech.ro.

Pavel Ciurea, considerat cel mai bun la matematică din lume

Din când în când, de la o generație la alta, apar genul acela de oameni care au potențialul de a deveni remarcabili prin mintea pe care o au. Unul din acești tineri remarcabili, astăzi ajuns la vârsta de 18 ani, este Pavel Ciurea.

Publicitate

Un român de 18 ani este considerat cel mai bun la matematică din lume. Cine este Pavel Ciurea, tânărul medaliat cu două medalii de aur consecutive

În timp ce unii și alții vorbesc despre politicienii României, care nu fac altceva decât demagogie, populism și fug după beneficii, unii români demonstrează de ce această mică țară poate fi una din cele mai importante pepiniere de genii.

O dovadă a acestei afirmații stă în existența unui român, considerat cel mai bun la matematică din lume. Pavel Ciurea este un tânăr român remarcabil, cunoscut pentru performanțele sale în matematică, fiind multiplu medaliat la olimpiade internaționale.

Publicitate

Încă din timpul liceului, Pavel a demonstrat un talent excepțional în matematică, reprezentând România cu succes și obținând medalii de aur la Olimpiada Internațională de Matematică (IMO). În 2023, acesta a reușit să obțină a doua medalie de aur la IMO, consolidându-și poziția printre cei mai buni olimpici români.

De pe băncile școlii, la marile competiții de matematică mondiale

Încă de pe vremea școlii generale, Pavel Ciurea a demonstrat capacitatea sa analitică, precum și pasiunea pentru matematică, concretizată în câte 60 de ore de lucru pe săptămână, și ulterior în rezultatele obținute la nivel local, național, și mai apoi la nivel internațional.

Un român de 18 ani este considerat cel mai bun la matematică din lume. Cine este Pavel Ciurea, tânărul medaliat cu două medalii de aur consecutive

Publicitate

În ultimul an de liceu acum, tânărul olimpic spune că educația este extrem de importantă, indiferent despre ce domeniu am vorbi, iar munca duce la perfecționarea aptitudinilor elevilor.

În aceeași măsură, vorbind despre pasiunea sa, matematica, Pavel Ciurea susține că materia ar trebui prezentată ca o poveste, astfel devenind atrăgătoare și pentru cei care nu excelează la nivelul olimpic. Mai trebuie reamintit că la IMO 2024, echipa olimpică României a reușit să câștige nu mai puțin de 6 medalii olimpice.

Pavel Ciurea, tânărul medaliat cu două medalii de aur consecutive

Așa cum precizam anterior, Pavel a reușit performanța de a câștiga două medalii de aur consecutive la prestigioasa competiție internațională IMO, ceea ce l-a propulsat pe prima scenă a olimpicilor la nivel internațional.

Un român de 18 ani este considerat cel mai bun la matematică din lume. Cine este Pavel Ciurea, tânărul medaliat cu două medalii de aur consecutive

Deși lucrează cel puțin 12 ore pe zi pentru a-și perfecționa cunoștințele în domeniul matematicii, Pavel Ciurea nu uită să-și umple timpul și alte activități, la fel de relaxante, dar nu atât de competitive, precum matematica.

Și ca o concluzie a performanțelor excepționale, tânărul matematician spune că „Medaliile de la concursuri reprezintă nu doar efortul meu, ci și o confirmare că munca mea va fi răsplătită”.

Sursa: playtech.ro

Citeste mai mult

Eveniment

Dronă uitată pe o bancă, în municipiul Botoșani, găsită acasă la un bărbat care a considerat-o un noroc chior

Publicat

Publicitate

Duminică, în jurul orei 14:20, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Ordine și liniște publică, care care se aflau în patrulare , au fost sesizați de un tânăr din Botoșani. Acesta a cerut ajutor pentru că își uitase pe o bancă de pe strada 1 Decembrie nr. 55… o dronă.

Imediat, polițiștii locali din teren au solicitat sprijin polițistului local ce se afla de serviciu în Dispecerat care, folosind în mod eficient sistemul de supraveghere video, a observat faptul că drona respectivă a fost luată de o persoana de sex masculin. În urma verificărilor pe baza semnalmentelor transmise din dispecerat, a fost identificată persoana responsabilă, care și-a însușit bunul găsit, respectiv numitul D.A., domiciliat în Botoșani, str. Dragoș Vodă, care a recunoscut fapta și a predat drona păgubitului. Acesta din urmă a menționat că nu intenționează să depună plângere penală deoarece și-a recuperat bunul.
„Pe această cale, sfătuim toți cetățenii să manifeste prudență și să-și supravegheze bunurile pentru evitarea unor incidente neplăcute”, au transmis polițiștii locali.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending