Connect with us
Publicitate

Administratie

Șoseaua de Centură a Municipiului Botoșani: A fost scoasă la licitație elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru etapa a II-a

Publicat

Publicitate

Asociația de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Botoșani a scos la licitație serviciile de elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Varianta de Ocolire Botoșani – etapa 2”, ceea ce ar putea indica că administrația publică de la Botoșani încearcă să se mențină în planificările stabilite pentru realizarea Șoselei de Centură a Municipiului Botoșani.

Anunțul a fost făcut pe SEAP, platforma electronică care asigură transparența procesului și procedurilor de achiziții publice, iar valoarea totală a lucrărilor este estimată la 9.745.000 lei, o sumă echivalentă cu aproximativ 2 milioane de euro.

În cadrul contractului se vor elabora următoarele documente:

Publicitate
  • Elaborarea Studiului de Fezabilitate (SF) a studiilor de teren, a studiilor și analizelor de specialitate, a expertizei tehnice, documentațiilor tehnice în vederea obținerii tuturor avizelor (inclusiv avizele de principiu solicitate prin certificatul de urbanism), țînând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.);
  • Asistență tehnică acordată beneficiarului pentru susținerea aplicației de finanțare;
  • Asistența tehnică acordată Beneficiarului/Autorității Contractante pentru procedura de atribuire a proiectării și execuției lucrărilor, fiind inclusă perioada cuprinsă între momentul inițierii pregătirii documentației de atribuire și dată publicării anunțului/lor de participare și perioada derulării procedurii/lor de licitații pentru servicii de proiectare, în vederea formulării răspunsurilor la solicitările de clarificare formulate de operatorii economici interesați.

Descrierea detaliată a serviciilor este disponibilă în cadrul Caietului de Sarcini. Termenul limita până la care un operator economic interesat de participarea la prezența procedura de atribuire, are dreptul de a solicită clarificări în legătură cu documentația de atribuire este de 18 zile înainte de termenul limita de depunere a ofertelor.

“Apreciez că intram deja în linie dreaptă cu prima etapa și, în continuarea acestui proiect, s-a scos deja la licitație etapa a doua, ceea ce va duce la închiderea întregului inel care va asigura fluidizarea întregului trafic din municipiul Botoșani”, a precizat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Sursa de finanțare a întregii investiții este Programul Operațional de Transport 2021-2027 și vine după ce la 19.07.2023 a fost semnat Acordul de parteneriat pentru realizarea obiectivului de investiții Varianta de Ocolire Botoșani etapa 2, încheiat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Botoșani”. Scopul acordului de parteneriat aferent proiectului Varianta de ocolire Botoșani – etapa 2 este acela de a realiza etapa de pregătire a proiectului în cadrul Programului de Transport 2021-2027.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Femeie din Suceava, amendată și lăsată fără transportul de lemne la Dersca

Publicat

Publicitate

Duminică, polițiștii din Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul județean DJ 291B, în comuna Dersca, un autoturism condus de o femeie, de 35 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că aceasta nu deținea documente legale pentru materialul lemnos pe care îl transporta, în cantitate de aproximativ 2 metri cubi.

Publicitate

 

Conducătoarea auto a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost supus confiscării.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Prima Bursă a locurilor de muncă, din anul 2024. Când va avea loc

Publicat

Publicitate

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Munca Botoşani pregăteste prima Bursa a locurilor de munca  din  anul 2024,  care va avea loc în data de 17.05.2024, evenimentul se va  desfăşura  începând cu ora 9.00, în incinta SĂLII POLIVALENTE “ELISABETA LIPĂ” din Municipiul Botoșani, B-dul M.Eminescu nr15A .

Obiectivele principale ale evenimentului sunt creşterea gradului de ocupare pentru toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi crearea de noi oportunităţi pentru angajatori în identificarea potenţialilor viitori angajaţi, care prin experienţa şi abilităţile lor pot contribui la succesul activităţii economice.

Este cea mai importantă măsură activă privind cresterea gradului de ocupare a forței de muncă aflata într-o formă de evidență și plată reprezentând o oportunitate pentru angajatori, pentru a-și recruta forța de muncă necesară.

Publicitate

Evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, viitorilor absolventi, șomeri, persoane care doresc să își schimbe locul de muncă sau care doresc îmbunătățirea poziției profesionale.

Participarea la bursă va oferi participanților posibilitatea de a obţine un loc de muncă sau de a obţine informaţii suplimentare privind : cursurile de formare profesională derulate de către A.J.O.F.M. Botoșani, facilităţi acordate în cazul angajării , condiții de acces pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate prin intermediul reţelei EURES.

Agenții economici, interesaţi să participe la bursă, sunt asteptaţi să ne contacteze  și să transmită  ofertele de locuri de muncă, pe adresa de e-mail ajofm.bt@anofm.gov.ro, în care să specifice opțiunea participării la bursă precum și numărul locurilor de muncă vacante.

Publicitate

Informaţii suplimentare se pot obţine şi la numărul de telefon 0231536791.

Citeste mai mult

Eveniment

Amenzi pe capete, zeci de permise reținute, după ultima acțiune BLOCADA a polițiștilor din Botoșani

Publicat

Publicitate

În ultimele 48 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 15 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la peste 126 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 507 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 240.000 de lei.

Publicitate

 

Cele mai multe dintre sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială.

 

Publicitate

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 35 de permise de conducere și 18 certificate de înmatriculare.ultima

Citeste mai mult

Eveniment

Șofer beat din Havârna, dat jos de la volan de polițiști

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Darabani au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Havârna, un autoturism condus de un tânăr, de 34 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending