Connect with us
Publicitate

Actualitate

Șoferii vor fi amendați în baza filmărilor de pe camerele de bord sau de monitorizare a traficului

Publicat

Publicitate

Polițiștii vor putea utiliza datele de monitorizare a traficului rutier primite de la administratorii drumurilor publice pentru sancționarea șoferilor care încalcă regulile de circulație. De asemenea, șoferii vor fi amendați în baza filmărilor de pe camerele de bord sau de monitorizare a traficului. Conducătorii auto care surprind pe camerele de bord comportamente agresive în trafic vor putea trimite înregistrările audio-video polițiștilor. Pe baza acestora, oamenii legii îi vor putea amenda pe șoferii indisciplinați, prevede o ordonanță de urgență publicată recent în Monitorul Oficial, informează alba24.ro.

De asemenea, polițiștii vor putea utiliza datele de monitorizare a traficului rutier primite de la administratorii drumurilor publice pentru sancționarea șoferilor care încalcă regulile de circulație. 

Ordonanța de Urgență nr. 84/2024 pentru modificarea și completarea unor acte normative în scopul creșterii siguranței rutiere a fost publicată pe 29 iunie, în Monitorul Oficial.

Documentul modifică și completează Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, polițistul rutier va putea constata contravenția de adoptare a unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice și cu ocazia verificării sesizării formulate de un participant la trafic ce a perceput în mod nemijlocit și întâmplător efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul unui vehicul, a oricăreia dintre manevrele prevăzute de lege și a surprins aceste manevre agresive într-o înregistrare audio-video sau video, după caz.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Dacă plecați la drum: Valea Oltului se închide. Ministrul Grindeanu: Nu vom renunța la restricționarea traficului

Publicat

Publicitate

Valea Oltului se închide. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a declarat, vineri, că nu va renunța la restricționarea traficului pe Valea Oltului, programată timp de o lună. „Știu că e an electoral, dar sunt mai importante autostrăzile decât alegerile. Îmi asum” a spus acesta, informează alba24.ro.

Rute ocolitoare după ce se închide Valea Oltului. Drumul dintre Vâlcea și Sibiu va dura cu 3,5 ore mai mult

„Știu că e an electoral și știu că poate 90% dintre oamenii politici ar fi luat decizia să amâne eventualele lucruri care să ducă la un disconfort.

Dar autostrăzile nu au culoare politică și atât timp cât soluția este aceasta, dacă vrem să avem autostrăzi, de a restricționa pe o perioadă de o lună traficul, eu nu ezit, chiar dacă e an electoral și chiar dacă mulți mi-au spus că ar fi mai bine să amânăm, sunt mai importante autostrăzile decât alegerile.

Au fost destui ani în care probabil că s-a gândit altcumva și au fost mai importante alte lucruri.

Îmi asum acest lucru. Pe mine mă interesează să fac autostrăzi în România, cu toate riscurile”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Publicitate

Valea Oltului se închide: Rute ocolitoare

Ministerul Transporturilor va anunța vineri rutele alternative, pe unde șoferii vor trece Carpații.

De la București se va putea ajunge în Transilvania pe Valea Prahovei, sau spre Banat, pe Valea Jiului.

Publicitate

Se poate ajunge pe Valea Jiului până la Autostrada A1 la Simeria, iar apoi spre celelalte direcții, inclusiv spre Banat.

Din Râmnicu Vâlcea ocolul care trebuie făcut pentru a ajunge în Sibiu este uriaș.

Autoritățile se gândesc să îi direcționeze pe șoferi pe traseul Târgu Jiu – Simeria – Sibiu.

Drumul se va lungi cu 265 de kilometri și va dura cu 3 ore și 40 de minute mai mult.

Pentru mașinile mici, o altă variantă ar fi Transfăgărășanul – aproape 100 de kilometri în plus, dar având în vedere dificultatea traseului durata va crește cu 2 ore și 20 de minute.

Construcția autostrăzii Sibiu – Pitești impune niște sacrificii, a explicat ministrul Transportului – odată cu anunțul închiderii circulației pe Valea Oltului.

Citeste mai mult

Eveniment

Pruncul Rafail al preotului Dumitru Anușca va fi botezat de PS Nichifor Botoșăneanul. Va sfinți casa parohială la Icușeni-Vale

Publicat

Publicitate

PS Nichifor Botoșăneanul va boteza pruncul preotului paroh și va sfinți Casa parohială la Icușeni-Vale, comuna Vorona

Sâmbătă, 13 iulie 2024, în parohia „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din localitatea Icușeni-Vale, comuna Vorona, județul Botoșani, va fi prilej de îndoită bucurie.

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, va boteza pe pruncul Rafail al preotului paroh Dumitru Anușca.

Al doilea moment de bucurie pentru enoriașii comunității din satul Icușeni-Vale, va fi sfințirea Casei parohiale, care se află în curtea bisericii și este ocrotită de Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași.

Programul zilei:

♦ 07:30 – Utrenia;

Publicitate

♦ 09:00 – Primirea ierarhului;

♦ 09:30 – Sfânta Liturghie Arhierească unită cu botezul pruncului Rafail;

♦ 11:30 – Slujba de sfințire a Casei parohiale;

Publicitate

♦ 12:00 – Agapa frățească.

Împreună cu PS Nichifor Botoșăneanul, va sluji un sobor ales de ieromonahi preoți și diaconi.

Slujbele vor fi înfrumusețate prin cântări oferite de membri ai Corului psaltic „Chivotul” de la Catedrala Mitropolitană din Iași.

„După trei ani de muncă ne bucurăm și de sărbătoarea sfințirii casei parohiale! Vă așteptăm și Vă rugăm să susțineți în continuare proiectele micii noastre comunități! Cu ajutorul Domnului, împreună cu Dumneavoastră, cele 65 de familii din sat și cei peste 4000 de prieteni din online, s-au făcut la parohia noastră lucrări mărețe, peste toate așteptările noastre. Mai presus de edificiile din piatră, s-au plămădit aici stări de spirit, prietenii, legături sufletești. S-a format aici o școală a răbdării, un atelier de formare pentru tineri, un spațiu de socializare pentru bătrâni, un loc al comuniunii întru Hristos”, a spus Pr. Dumitru Anușca, parohul comunității din Icușeni-Vale.

Citeste mai mult

Eveniment

TAROM lansează oferte speciale pentru destinaţii interne, la preţuri începând de la 130 euro pentru călătorii dus-întors

Publicat

Publicitate

TAROM lansează oferte speciale pentru destinaţii interne, la preţuri începând de la 130 euro pentru călătorii dus-întors, informează compania printr-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Conform sursei citate, perioada de vânzare a biletelor este 5 – 7 iulie 2024, iar perioada de călătorie 1 – 30 august 2024.

“Prin achiziţionarea biletelor de avion în perioada 5 – 7 iulie 2024, pasagerii TAROM beneficiază de un tarif promoţional care începe de la 130 de euro pentru călătorii dus-întors pentru zboruri pe rutele cu plecare din Bucureşti către Baia Mare, Iaşi, Satu Mare sau Suceava, în perioada de călătorie 1 august – 30 august (data ultimului retur)”, se menţionează în comunicat.

În primul weekend din luna iulie, TAROM lansează o nouă serie de oferte speciale, oferind călătorilor posibilitatea de a explora destinaţii interne la preţuri avantajoase.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM a fost înfiinţată în anul 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010. Transportatorul Naţional al României deţine o flotă de 18 aeronave şi are în portofoliul său un număr de 70 de destinaţii operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii săi code share. Din anul 1993, TAROM este companie membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA). AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Acțiune de amploare pentru prevenirea infracțiunilor silvice

Publicat

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu cei ai Serviciului Rutier și ai subunităților de poliție au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silvic.

Astfel, aproximativ 60 de forțe de ordine au fost angrenate în activitățile desfășurate pe raza întregului județ, fiind vizați transportatorii de material lemnos care nu respectă prevederile legale.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 234 de persoane și au fost controlate 200 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 21.010 de lei.

De asemenea au fost confiscați 8 metri cubi de material lemnos.

 Exemplu

La data de 4 iulie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul național DN29 (E58), în localitatea Hudum, comuna Curtești o autoutilitară condusă de un bărbat, de 34 de ani, din județul Suceava, care transporta 3 metri cubi de material lemnos.

Publicitate

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că datele înscrise în avizul de însoțire nu corespund cu cele faptice, motiv pentru care față de bărbat a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar materialul lemnos care nu nu se regăsea în documente (un metru cub), a fost supus confiscării.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending