Connect with us
Publicitate

Eveniment

Șoferi botoșăneni, surprinși la volan fără centură, amendați de polițiștii. Nu au scăpat nici iubitorii de viteză

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul Rutier, împreună cu cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani au desfășurat, miercuri, activități pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență și pentru prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea și extragerea din trafic a conducătorilor auto care care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 87 de persoane, iar în cadrul filtrelor instituite pe principalele artere rutiere, au fost controlate 68 de autovehicule, fiind efectuate 35 de testări cu aparatul etilotest.

Publicitate

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.000 de lei. Dintre acestea, 12 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 6 sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță.

 

Publicitate

Totodată, au fost aduse în atenția participanților la trafic, noile modificări legislative, privind pedeapsa prevăzută de lege, în cazul comiterii unui accident de circulație de către o persoană care nu deține permis de conducere sau este sub influența alcoolului sau a drogurilor și care are ca urmare moartea victimei. Cei care comit astfel de accidente rutiere vor fi condamnați la închisoare cu executare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

(P) Deputatul Marius Budăi ia apărarea votanților lui Călin Georgescu: „Nimeni nu are dreptul să-i judece sau să-i eticheteze pentru votul lor. Este expresia unei nemulțumiri.”

Publicat

Publicitate

Deputatul Marius Budăi a declarat că toate criticile care au apărut în ultimele zile asupra candidatului-surpriză Călin Georgescu nu trebuie să se răsfrângă asupra alegătorilor acestuia. Votul lor, spune Budăi, este rezultatul unor nemulțumiri care nu au primit un răspuns din cauza certurilor dintre politicieni.

Resping categoric atacurile josnice la adresa VOTANȚILOR lui Călin Georgescu. Acei oameni și-au exercitat un drept democratic. Nimeni nu are dreptul să-i judece sau să-i eticheteze pentru votul lor. Cu certitudine, acel vot exprimă o neîncredere față de unii candidați propuși de partidele politice la aceste alegeri prezidențiale. Cu siguranță acei alegători au multe nemulțumiri, la care n-au primit un răspuns, pentru că unii politicieni au fost mai preocupați să-i atace pe alții decât să-și prezinte propriile soluții!”, spune Marius Budăi.

Reprezentantul PSD spune că răspunsul corect la nemulțumirea acestor votanți este ca dezbaterea electorală pentru alegerile parlamentare să fie centrată pe programele de guvernare și nu pe atacurile la persoană care au fost lansate „obsesiv” de unele partide până acum.

Publicitate

Din acest motiv am insistat în această campanie pe oferta  electorală a PSD și nu am răspuns la atacurile obsesive la adresa mea sau a colegilor mei. Și voi insista în continuare!  Pentru că există soluții bune pentru creșterea veniturilor românilor și pentru dezvoltarea economiei naționale! Condițiile esențiale sunt să fie pace și să ne concentrăm pe interesul național. Așa putem realiza ce am scris în programul PSD: creșterea sustenabilă a pensiilor și salariilor cu cel puțin 48% în următorii 4 ani, finalizarea Autostrăzii Moldova a drumului expres Botoșani-Suceava și a celorlalte autostrăzi care vor lega regiunile istorice și investiții în creșterea producției interne, pentru a reduce importurile și pentru a crea locuri de muncă mai bine plătite”, a declarat deputatul PSD.

https://www.facebook.com/share/p/1As45KpWES/?mibextid=WC7FNe

CMF11240017

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Avertizare DNSC: o nouă serie de tentative de fraudă prin telefon. Sunt vizate datele bancare ale românilor

Publicat

Publicitate

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra unei noi campanii de spoofing prin apeluri vizează utilizatorii români, scrie alba24.ro.

”Există o nouă serie de tentative de fraudă care se folosește de spoofing-ul telefonic pentru a convinge utilizatorii români să partajeze atacatorilor date cu caracter sensibil, în special date bancare”, anunță DNSC.

Potrivit sursei citate, pentru a atrage potențiale victime în capcană, atacatorii folosesc o tehnică numită spoofing, în care atacatorul folosește tehnologia Voice over IP (VoiceIP) pentru a apela victima. Preluarea informațiilor de contact se face fără acordul instituției sau a persoanei fizice. Este nevoie doar de cunoașterea numărului de telefon sau a detaliilor de contact ale acestora. Astfel, nu se pot bloca astfel de inițiative la nivelul furnizorului de servicii telecom.

Publicitate

Există instrumente online care oferă astfel de servicii de tip spoofing, de cele mai multe ori în regim de plată pe minut de conversație. Însă atacatorii nu depind de aceste servicii și își pot crea propriul instrument de acest fel cu resurse relativ limitate. Este necesară doar ascunderea numărului inițial și înlocuirea lui cu o imagine falsă. Atacatorii se folosesc de această imagine falsă pentru a câștiga încrederea victimei.

Cum operează atacatorii
Atacatorii apelează victima, pretinzând că sunt din partea SIF Muntenia sau BVB. Folosesc pretextul unor presupuse acțiuni vechi pe care victima le-ar deține de mai mult timp, dar de care a uitat.

Atacatorii susțin că aceste acțiuni s-au apreciat foarte mult ca valoare, însă pentru a le vinde și a încasa sumele respective, victimei i se cer datele bancare. Bineînțeles, în realitate nu există aceste acțiuni, fiind doar un scenariu prin care atacatorii vizează datele bancare ale victimei.

Publicitate

Recomandări DNSC
Nu furnizați niciodată telefonic date cu caracter sensibil (date personale, de autentificare, sau de carduri bancare), în urma unor apeluri suspecte, chiar dacă par a proveni de la instituții de încredere.

Verificați întotdeauna autenticitatea apelurilor de la o autoritate sau instituție, printr-un canal de comunicare separat, în special dacă vi se solicită date cu caracter sensibil.

Raportați astfel de apeluri către organizația impersonalizată pentru a atrage atenția cât mai rapid asupra noilor scenarii folosite de atacatori în astfel de inițiative frauduloase.

Publicitate

În cazul în care ați furnizat date de card, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit, depuneți o plângere la Poliție (fizic sau la petitii@politiaromana.ro) și notificați DNSC (telefon 1911 sau platforma PNRISC: https://pnrisc.dnsc.ro/)

Citeste mai mult

Eveniment

Sfântul Apostol Andrei – cel Întâi Chemat, Apostolul Românilor

Publicat

Publicitate

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de copii Botoşani, îşi serbează, sâmbătă 30 noiembrie 2024, hramul principal, cu ocazia prăznuirii Sfântului Apostol Andrei.

Programul liturgic dedicat acestei sărbători începe vineri 29 noiembrie 2024, ora 1700, când se va oficia slujba Vecerniei unite cu Litia în cinstea Sfântului Apostol Andrei.

A doua zi, începând cu ora 700, se vor săvârși Miezonoptica, Ceasurile, Utrenia şi Sfânta Liturghie, precum și slujba parastasului. De la ora 1700, se va oficia Acatistul Sfântului Apostol Andrei.

Publicitate

 „În anul 1997, Sfântul Apostol Andrei a fost proclamat ocrotitorul spiritual al României, deoarece el a adus creştinismul pe meleagurile noastre, fiind numit şi „Apostolul Românilor”. Fiind unul din cei 12 apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos el ne îndeamnă, și în prezent, să căutăm mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu ,lăsând pe planul al doilea grijile de zi cu zi. Îi aşteptăm pe credincioşii botosăneni să ni se alăture  în aceste clipe de sărbătoare.” a declarat preotul paroh Marius Ciobanu.

 

Sf. Apostol Andrei s-a născut în Betsaida, orasel pe malul lacului Ghenizaret, fiind fiul lui Iona, din Galileea, si fratele lui Petru, primul dintre ucenicii Domnului Hristos. Inainte de a fi Apostol al Domnului, Sfantul Andrei a fost ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul.

Publicitate

El  a propăvăduit în Bitinia, Bizantia, Tracia si Macedonia, în tinuturile din jurul Marii Negre, pana la Dunăre și Scitia (adica Dobrogea noastra), si pana in Crimeea.

Sfântul Apostol Andrei a avut un sfârşit de mucenic, fiind răstignit, la Patras, lângă Corint, cu capul în jos, pe o cruce în forma de X, căreia i s-a spus mai pe urmă „Crucea Sfântului Andrei”.

Preot paroh Marius Ciobanu

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Programe de conversie profesională pentru cadrele didactice din preuniversitar, organizate de universitățile acreditate. PROIECT

Publicat

Publicitate

Instituţiile de învăţământ superior acreditate pot organiza programe de conversie profesională pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar fundamentate doar pe programele de studii universitare de licenţă acreditate, prevede un proiect pus în consultare publică de Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere un proiect privind normele metodologice de organizare şi funcţionare a programelor de conversie profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, scrie Agerpres.ro.

Programe de conversie profesională pentru cadrele didactice

Programele de studii postuniversitare de conversie profesională sunt programe de formare profesională a adulţilor care se adresează cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar cu definitivare/licenţiere în învăţământ, titulare sau suplinitoare, absolvente cu diplomă de licenţă sau echivalentă, care doresc să dobândească o nouă specializare.

Publicitate

„Programele de conversie profesională se pot organiza numai în limbile şi la formele de învăţământ în care sunt şcolarizate programele de studii universitare de licenţă pe care se fundamentează. Programele de conversie profesională pentru specializarea <Educaţie tehnologică> pot fi organizate de instituţiile de învăţământ superior care au programe de studii universitare de licenţă acreditate în domeniul fundamental <Ştiinţe inginereşti>”, prevede proiectul.

Potrivit actului normativ, programele de conversie profesională se finalizează cu examen de absolvire care se susţine numai la instituţia de învăţământ superior care a asigurat şcolarizarea.

Absolvenţilor programului de conversie profesională, care au promovat inclusiv examenul de absolvire, li se eliberează, de către instituţia de învăţământ superior organizatoare, diploma de conversie profesională, însoţită de suplimentul la diplomă.

Publicitate

„Diploma de conversie profesională conferă titularului dreptul de a ocupa posturi didactice/catedre în învăţământul preuniversitar în concordanţă cu noua specializare. Cadrele didactice care finalizează programe de conversie/reconversie profesională, după finalizarea cu diplomă a ciclului I de studii universitare de licenţă se pot încadra numai în învăţământul antepreşcolar, preşcolar, primar, gimnazial, profesional sau pe catedre de pregătire-instruire practică, după caz”, mai stipulează proiectul.

Totodată, cadrele didactice care finalizează programe de conversie profesională, după finalizarea cu diplomă de studii universitare de lungă durată sau cu diplomă a ciclului II de studii universitare de master, absolvite în domeniul diplomei de licenţă (ciclul I), se pot încadra la orice nivel al învăţământului preuniversitar, inclusiv în palate/cluburi ale copiilor şi cluburi sportive şcolare.

sursa: agerpres.ro

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending