Connect with us

Eveniment

Șofer din comuna Mihai Eminescu, depistat de polițiști la volanul unui autoturism radiat din circulație

Publicat

Publicitate

Duminică, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe strada Cornișa, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din comuna Mihai Eminescu.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul pe care îl conducea era radiat din circulație.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulație a unui autoturism neînmatriculat.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Hidroelectrica a lansat noi metode de plată a facturilor. Precizările companiei

Publicat

Publicitate

Hidroelectrica a lansat noi metode de plată a facturilor. Clienții Hidroelectrica au la dispoziție două noi metode de plată a facturilor, prin Google Pay și Apple Pay. Acestea sunt disponibile atât în aplicația iHidro (disponibilă pe Android și iOS), cât și pe platforma web ihidro.ro, au anunțat marți reprezentanții companiei, scrie alba24.ro.

„Am lansat două noi metode de plată a facturilor în aplicația iHidro: Google Pay și Apple Pay. Clienții Hidroelectrica au acum la dispoziție multiple opțiuni de plată disponibile atât în aplicația mobilă, cât și pe platforma web https://ihidro.ro”, au scris reprezentanții Hidroelectrica, pe pagina de Facebook.

„Suntem încântați să oferim clienților noștri o modalitate simplă și rapidă de a plăti facturile prin Google Pay și Apple Pay, două dintre cele mai populare soluții de plată mobilă din lume”, a declarat CEO Hidroelectrica, Karoly Borbely.

Noile modalități de plată au fost implementate de PayU Romania, liderul plăților digitale din România, și sunt disponibile pentru toți clienții Hidroelectrica care au un cont activ și un card bancar înregistrat în Google Pay sau Apple Pay.

„Faptul că am reușit să implementăm eficient și rapid metode de plăți digitale moderne pentru un seviciu esențial, ne bucură și ne motivează să continuăm alături de partenerii noștri de la Hidroelectrica un proces de digitalizare care simplifică experiența de plată a clienților și îi fidelizează”, a declarat country manager PayU GPO România, Elena Gheorghe.

Prin parteneriatul cu PayU România, Hidroelectrica oferă clienților soluții de plată accesibile și sigure, răspunzând astfel cerințelor actuale de digitalizare. Astfel, clienții Hidroelectrica pot plăti facturile de energie electrică în aplicația iHidro prin: card bancar, Google Pay sau Apple Pay.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

ISU Botoșani: 300 de locuri pentru tinerii care vor să devină pompieri

Publicat

Publicitate

300 de locuri sunt puse la dispoziția tinerilor care își doresc să urmeze cursurile Școlii de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești. În sesiunea martie – iunie 2025, au fost scoase la concurs 275 de locuri de subofițer de pompieri și protecție civilă și 25 de locuri de subofițer administrativ.

Calendarul concursului de admitere este următorul:

– până pe 12 martie 2025 (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică) – depunerea cererilor de înscriere (completate de către candidați în mod lizibil și semnate), exclusiv în format electronic la adresa de e-mail: resurse_umane@isubotosani.ro;

– până la data de 28 martie 2025 – depunerea documentelor pentru dosarul de recrutare, la sediul ISU Botoșani, strada Calea Națională, nr. 28 A, municipiul Botoșani;

– 4 – 10 aprilie 2025 – susținerea probei de evaluare a performanței fizice, la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu”, conform planificării;

– 12 aprilie 2025 – susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu”;

Publicitate

– 17 aprilie – 4 iunie 2025 – examinarea medicală (pentru candidații care se încadrează în numărul total de locuri scoase la concurs, în ordinea descrescătoare a notelor finale);

– 6 iunie 2025 – termen de afișare a rezultatelor finale pe site-ul unității de învățământ. Evaluarea psihologică a candidaților se realizează de specialiști din cadrul MAI, în conformitate cu Dispoziția directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuții de recrutare.

Durata de școlarizare va fi de un an, pentru ambele specializări. Condițiile legale și criteriile specifice de recrutare, calendarul concursului de admitere, precum și alte informații de interes pot fi consultate accesând următoarele link-uri:

https://isubt.igsu.ro/admitere-in-invatamantul-militar/anunt-privind-recrutarea-candidatilor-pentru-participarea-la-concursul-de-admitere-organizat-la-scoala-de-subofiteri-de-pompieri-si-protectie-civila-%22pavel-zaganescu%22-boldesti-sesiunea-martie-iunie-2025-941

https://www.scoaladepompieri.ro/admitere.htm

Citeste mai mult

Eveniment

Cod Rutier 2025: Ce riscă șoferii care dau flash-uri în trafic. Prevederi din legislația rutieră actualizată

Publicat

Publicitate

Șoferii care obișnuiesc să folosească flash-urile pentru a-și intimida colegii de trafic riscă amenzi usturătoare și suspendarea permisului de conducere, conform prevederilor din Codul Rutier 2025, scrie alba24.ro.

Utilizarea intermitentă a fazei lungi (flash-uri) în trafic este, în general, interzisă și poate fi sancționată. Această practică este adesea considerată un comportament agresiv și poate atrage amenzi și puncte de penalizare, scrie Gândul, citat de Mediafax.

Folosirea necorespunzătoare a luminilor de drum față de un vehicul care circulă în față. în aceeași direcție poate duce la o amendă între 330 și 495 de lei, plus 2 puncte de penalizare.

În plus, manifestarea unui comportament agresiv în trafic, precum utilizarea abuzivă a flash-urilor pentru a intimida alți șoferi, poate fi sancționată cu o amendă de până la 825 de lei și suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile.

Există, totuși, situații în care utilizarea fazei lungi este permisă, cum ar fi circulația pe timp de noapte pe drumuri neaglomerate, unde nu se află alte vehicule în față, pentru a îmbunătăți vizibilitatea fără a deranja alți participanți la trafic.

Cod Rutier 2025: Ce riscă șoferii care dau flash-uri. Situații din trafic

Șoferii folosesc flash-urile (aprinderea și stingerea rapidă a fazei lungi) din mai multe motive, unele fiind utile și acceptabile, iar altele considerate agresive sau ilegale.

Publicitate
  • semnalizarea unui radar sau a unui echipaj de poliție – mulți șoferi folosesc flash-urile pentru a avertiza alți participanți la trafic despre prezența unui radar de viteză sau a unui filtru de poliție
  • atenționare asupra unui obstacol pe drum – dacă există un accident, un animal pe carosabil sau un alt pericol iminent, șoferii pot folosi flash-urile pentru a preveni incidente
  • oferirea priorității – unii șoferi dau flash-uri pentru a semnaliza că oferă prioritate unui alt vehicul, de exemplu, la o intersecție sau când cineva dorește să schimbe banda
  • solicitarea eliberării benzii de depășire – pe autostradă sau pe drumuri rapide, un șofer grăbit poate folosi flash-urile pentru a cere unui vehicul mai lent să se mute pe altă bandă. În unele situații, acest gest este considerat agresiv și poate duce la sancțiuni.

Cod Rutier 2025: Comportament agresiv în trafic

Conform Codului Rutier, mai multe manevre sau gesturi sunt considerate agresiune în trafic:

  • deplasarea succesivă de pe o bandă de circulaţie pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depăşirii unui şir de vehicule care circulă în acelaşi sens
  • întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor (de mână)
  • pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roţilor motoare
  • circulaţia cu vehiculul la o distanţă foarte redusă faţă de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât şi în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia
  • folosirea repetată a semnalelor sonore şi/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în faţa sa să elibereze banda de circulaţie (flash-uri sau claxoane)
  • conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu partea carosabilă numai una dintre roţi
  • mersul cu spatele cu vehiculul în scopul intimidării celorlalţi participanţi la trafic care circulă în spatele acestuia
  • realizarea intenţionată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia
  • conducerea intenţionată a unui vehicul prin accelerarea repetată a motorului, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public.

Citeste mai mult

Eveniment

Incendiu la Tulbureni! Bunurile dintr-o cameră au fost cuprinse de flăcări, iar cauza ar fi un scurtcircuit. Pompierii au reușit să salveze casa

Publicat

Publicitate

Un incendiu a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o casă de pe strada Crizantemelor din cartierul Tulbureni. Bunurile dintr-o cameră au fost cuprinse de flăcări, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit. Când s-a produs evenimentul, proprietarul nu era acasă.

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere. Aceștia au acționat rapid astfel încât flăcările să nu cuprindă întreaga locuință.

Pentru înlăturarea riscului de incendiu, ISU Botoșani recomandă:

– verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat. Orice modificare a acesteia poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de specialiști în domeniu;

– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent;

– la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

Publicitate

– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză;

– nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent. Avertismentul vizează alimentarea mai multor electrocasnice de putere electrică mare (frigider, maşină de spălat etc.) de la aceeași priză. Alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care folosiți mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu;

– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului. În cazul în care sesizaţi că produsul respectiv şi-a schimbat parametri de funcţionare, se încălzește foarte repede sau emană un miros de ars, scoateţi-l imediat din funcţiune şi adresaţi-vă unui specialist. În cazul aparatelor mari, asigurați un spaţiu de aerisire pentru a se putea emana căldura acumulată în timpul funcţionării;

– amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede. Unele accidente de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau la contactul cu apa.

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere. Aceștia au acționat rapid astfel încât flăcările să nu cuprindă întreaga locuință.

Pentru înlăturarea riscului de incendiu, ISU Botoșani recomandă:

– verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat. Orice modificare a acesteia poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de specialiști în domeniu;

– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent;

– la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză;

– nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent. Avertismentul vizează alimentarea mai multor electrocasnice de putere electrică mare (frigider, maşină de spălat etc.) de la aceeași priză. Alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care folosiți mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu;

– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului. În cazul în care sesizaţi că produsul respectiv şi-a schimbat parametri de funcţionare, se încălzește foarte repede sau emană un miros de ars, scoateţi-l imediat din funcţiune şi adresaţi-vă unui specialist. În cazul aparatelor mari, asigurați un spaţiu de aerisire pentru a se putea emana căldura acumulată în timpul funcţionării;

– amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede. Unele accidente de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau la contactul cu apa.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending