Connect with us
Publicitate

Eveniment

Șofer beat criță, dat de gol la 112 de un jandarm care era în timpul liber. Firul întâmplării

Publicat

Publicitate

Duminică seară, în timp ce se deplasa dinspre orașul Săveni spre municipiul Botoșani, un subofițer jandarm aflat în timpul liber a observat în trafic, în zona comunei Răchiți, un autoturism ce se deplasa haotic, cu luminile de avarie aprinse.

La intrarea în municipiul Botoșani, autoturismul în cauză a acroșat o bordură și pătruns pe contrasens, fiind aproape de lovirea unui alt autovehicul.
Jandarmul a sesizat situația prin apel la numărul unic de urgență 112 și a urmărit autoturismul până în apropierea Uvertura Mall, perioadă în care a relaționat cu operatorul 112 și a furnizat datele necesare în vederea identificării.

În momentul în care autoturismul s-a oprit pe strada Dreptății, jandarmul a coborât din mașina personală, și-a declinat identitatea și i-a solicitat conducătorului auto să rămână la volan, până la sosirea organelor abilitate.

În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto de către un echipaj de poliție rutieră sosit în scurt timp, a reieșit o valoare de peste 1 ml/l alcool pur în aerul expirat, iar echipajul de poliție rutieră a procedat în continuare la luarea măsurilor legale ce se impuneau.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Preşedintele Partidului Naţional Liberal Botoșani: „Eu mizez pe o guvernare PNL- PSD. Fără PNL avem o imensă problemă”

Publicat

Publicitate

Preşedintele filialei Botoşani a Partidului Naţional Liberal, Valeriu Iftime, care a preluat, luni, şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ), susţine că “România are nevoie de PNL la guvernare”.

El şi-a manifestat speranţa ca următoarea guvernare a României, care va fi stabilită după alegerile parlamentare din decembrie, să fie PNL-PSD.

“Eu mizez pe o guvernare PNL- PSD. Cred că România are nevoie de PNL la guvernare şi este necesar, şi este obligatoriu ca PNL sau politica liberală să fie în Guvernul României. Aşa cred. Fără PNL avem o imensă problemă. În momentul în care nu mai sunt bani europeni foarte mulţi, trebuie să fim performanţi, trebuie să fim buni, să ne comparăm cu nemţii, cu austriecii”, a afirmat Iftime.

Valeriu Iftime a preluat preşedinţia CJ după o victorie la limită, pe 9 iunie, în faţa contracandidatului său social-democrat, Lucian Trufin. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Elevii Școlii „Spiru Haret” din Dorohoi au avut parte de o experiență de neuitat

Publicat

Publicitate
Elevii Școlii ”Spiru Haret” din Dorohoi au avut parte de o experiență de neuitat, potrivit reprezentanților Direcției Silvice Botoșani,  explorând traseul tematic ”Descoperă secretele pădurii”.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a înființat, până în prezent, o rețea de 65 de trasee educative la nivelul direcțiilor silvice și a parcurilor naționale și naturale, sub umbrela programului de educație forestieră ”Descoperă secretele pădurii – Să învățăm despre păduri”.
În anul 2023, primul an de implementare și funcționare al acestor trasee, peste 35.000 de elevi au vizitat aceste trasee educative și au primit informații specifice de la specialiștii Romsilva.
Pentru zona Capitalei, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a înființat, la sediul central, un traseu tematic cu panouri educative pentru grupurile de elevi din București și din împrejurimi.
Traseele tematice pot fi parcurse cu respectarea regulilor de acces și vizitare, ținând cont și de condițiile meteo.

Citeste mai mult

Eveniment

Aproape 150 de locuri de muncă în țările Europei pentru botoșănenii aflați în căutarea unui trai mai bun

Publicat

Publicitate

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 142 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

Germania – 60 locuri de muncă vacante pentru: muncitor în producţie , șofer de autobuz, operator stivuitor, lucrător ajutor la prelucrarea metalelor, electrician, sudor .Pentru muncitor în producție se solicită cunoștințe de limba germană dar nu este obligatoriei , pentru celelalte ocupații se solicită cunoștințe de limba germană;

Letonia – 30 locuri de muncă vacante pentru sudor. Cunoştinţe de bază de limba engleză la nivel conversațional;

Austria – 26 locuri de muncă vacante pentru : tehnician punere în funcțiune mașini cu comandă numerică, tehnician prelucrare, tehnician punere în funcțiune, asamblor, tehnician  service, maistru vopsitor, vopsitor industrial, lucrător în beton, mecanic/lăcătuș, mecanic auto pt camioane . Este necesară o bună cunoaștere a limbii engleze (B1). Constituie avantaj cunoștințele de germană.

Belgia – 16 locuri de muncă pentru : electrician de intretinere si reparatii, macaragiu, tehnician rețele de telecomunicații. Candidații selectați trebuie să cunoască limba olandeza/ franceza/ engleza- foarte bine . Bucătar – candidații selectați trebuie să cunoască limba engleza/ franceza- la nivel – cunostinte de bază . Instalator centrale termice,  muncitor necalificat la înreținere drumuri și poduri – candidații trebuie să cunoască limba engleză nivel de bază .

 

 Slovenia – 6 locuri de muncă vacante pentru : Cercetator în domeniul dispozitivelor celulare ,      candidatul selectat trebuie să cunoască limba engleză fluent, îngrijitor curățenie – candidații selectat trebuie să dețină cunostinte de baza engleza sau germana sau sirba sau croată.

Publicitate

Irlanda – 1 loc de muncă îngrijitor persoane  – candidatul trebyuie să dețină cunoștințe  bune de limba engleză – vorbit

Malta – 3 locuri de muncă vacante pentru : Director adjunct calitate, Inginer electrician, Manager achizitii , Candidații trebuie să cunoască limba engleză fluent.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES

Publicitate

 

Informaţii suplimentare la Consilierul EURES, telefon 0231536791 sau e-mail gabriela.drobota.bt@anofm.gov.ro

Citeste mai mult

Cultura

Mai sunt câteva zile rezervate înscrierii la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul

Publicat

Publicitate

Centrul de Creație Botoșani anunță că încă se pot face înscrieri pentru Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul” până pe data de 31 octombrie 2024. Materialele se vor trimite pe adresa de e-mail: literatura@centrulcreatieibt.ro.

În perioada 14-15 noiembrie 2024, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, și în parteneriat cu Primăria Orașului Săveni, organizează cea de a XXIX-a ediţie a Festivalului-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”. Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare – descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amatorilor.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni:

  1. CREAȚIE

La concurs pot participa dramaturgi contemporani români, membri sau nu ai uniunilor de creație, fără limită de vârstă, cu o pisă de teatru într-un act. Organizatorii nu impun participanților nicio tematică.

Textul propriu-zis, semnat cu motto, și fișa de înscriere (Anexa 1 din regulament) în format WORD, în care vor fi menționate motto-ul, numele, prenumele, numărul de telefon și adresa, vor fi trimise online la adresa de e-mail: literatura@centrulcreatieibt.ro până la data de 31 octombrie 2024.

  1. INTERPRETARE

La aceasta secțiune pot participa trupe de teatru de amatori, din fiecare județ al țării, cât și trupe din Republica Moldova și Ucraina.

Publicitate

Categorii: monolog, trupe de elevi, trupe de absolvenți de liceu.

Înscrierea la concurs se face pe baza de fișei de înscriere (conform anexei din regulament) și un video de maximum 15 minute din piesa propusă în competiție, care va fi folosit pentru selecția finală.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending