Connect with us
Publicitate

Actualitate

Simbolul unei generații: Marea actriţă Ileana Stana Ionescu s-a stins din viaţă

Publicat

Publicitate

Celebra actriţa Ileana Stana Ionescu a murit astăzi, 30 iunie 2024, relatează mediafax.ro.

Ileana Stana Ionescu şi-a dat ultima suflare pe patul de spital, la vârsta de 87 de ani. În ultima perioadă, actriţa s-a confruntat cu probleme grave de sănătate.

„Cu durere în suflet, anunţăm trecerea la cele veşnice a actriţei Ileana Stana Ionescu. Dumnezeu să o odihnească în pace şi lumină veşnică!”, scrie pe pagina de Facebook „Actori români-Valorile României nu mor”.

„Teatrul Naţional <I.L.Caragiale> din Bucureşti anunţă cu tristeţe că astăzi, 30 iunie, actriţa Ileana Stana Ionescu a plecat într-o lume mai bună. Cei care vor să aducă un ultim omagiu îndrăgitei actriţe pot merge marţi, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic”, au transmis reprezentanţii instituţiei pe Facebook.

Conform acestora, Ileana Stana Ionescu va rămâne în istoria teatrului românesc, ca una dintre cele mai dăruite actriţe ale generaţiei sale.

A debutat ca actriţă in l955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reşita, cu rolul Agnes în „Şcoala femeilor” de Molière, iar în anul 1959 a intrat în trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ.

Publicitate

Ileana Stana Ionescu a devenit actriţa Teatrului Naţional ”I.L.Caragiale” în 1965, pe scena căruia a jucat roluri importante, printre care: Fraulein – „Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu, regia Horea Popescu (1977), Hecuba – „Troienele”, Doica – „Medeea” de Seneca în „Trilogia antică”, regia Andrei Şerban (1990), Stăvăroaia – „Iolul şi Ion Anapoda” de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar (2006), Soacra – “Micul infern” de Mircea Ştefănescu, regia Mircea Cornişteanu (2013).

Actriţa s-a născut în 14 septembrie 1936, la Brad, în judeţul Hunedoara.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

BLOCADA Botoșani: Aproape 200 de amenzi, în valoare de 105.910 lei

Publicat

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 61 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate peste 190 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 105.910 lei.

Cele mai multe dintre sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Citeste mai mult

Eveniment

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni demarează programul de tabere „ARC” pentru 6.500 de copii şi tineri, ediția a XV-a

Publicat

Publicitate

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) demarează, marţi, cea de-a XV-a ediţie a programului de tabere “ARC”, la care sunt aşteptaţi aproximativ 6.500 de participanţi, copii şi tineri din diaspora şi comunităţile istorice, alături de însoţitori, profesori şi voluntari din România şi străinătate.

Potrivit unui comunicat al DRP transmis, marţi, AGERPRES, taberele din acest an se vor desfăşura simultan, în serii consecutive de câte şapte zile, de marţi până marţi, în perioada iulie – septembrie, în următoarele locaţii: Centrul de Agrement Sângeorz – Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, Centrul de Agrement Codrii de Aramă – Agafton, judeţul Botoşani, Centrul de Agrement Poiana Pinului, judeţul Buzău, Centrul de Agrement Căprioara, judeţul Hunedoara, Mănăstirea Caraiman, judeţul Prahova, Centrul de Agrement Oglinzi, judeţul Neamţ, Centrul de Agrement Gălăciuc, judeţul Vrancea.

Timp de o săptămână, copiii şi tinerii din afara graniţelor ţării vor participa la o serie de activităţi culturale, educative şi sportive organizate în cadrul taberelor, iar alături de facilitatori şi voluntari implicaţi în program vor avea posibilitatea să descopere o parte a României şi să îşi îmbunătăţească abilităţile de comunicare în limba română.

Cea de-a XV-a ediţie a programului de tabere “ARC” este organizată în colaborare cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi cu sprijinul Direcţiilor Judeţene de Tineret şi Sport şi al Patriarhiei Române. Programul este dedicat promovării în rândul tinerilor români din afara graniţelor a conştiinţei naţionale româneşti şi dezvoltării unei relaţii apropiate cu statul român. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO&VIDEO: O mașină a luat foc, astăzi, între localitățile Mihai Viteazu și Săveni

Publicat

Publicitate

Un autoturism a luat foc astăzi, în timp ce se deplasa pe DN 29, între localitățile Mihai Viteazu și Săveni.

Conducătorul auto a observat că iese fum de sub capotă, a condus mașina pe un drum de lângă șosea, a oprit și a coborât imediat, împreună cu proprietarul autoturismului, care era pasager pe scaunul din dreapta față. Cu ajutorul unor stingătoare au încercat să oprească propagarea flăcărilor, dar nu au reușit și au sunat după ajutor la 112.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Aceștia au constatat faptul că autoturismul ardea în totalitate și au intervenit rapid pentru ca flăcările să nu se extindă la un lan de grâu. Din fericire nu au fost persoane rănite.

Cel mai probabil evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Pentru a preveni incendiile auto, recomandăm respectarea următoarelor măsuri:

Publicitate

✔ verificaţi instalaţia electrică;

✔ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;

✔ verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;

Publicitate

✔ nu faceți improvizații la instalația electrică;

✔ verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.

https://studio.youtube.com/video/-v8a32Y1X-w/edit

Citeste mai mult

Eveniment

Accident la Bucecea! Vinovat ar fi un tânăr de 25 de ani care a condus drogat

Publicat

Publicitate

Luni, un tânăr de 25 de ani, din localitatea Bucecea, aflat la volanul mașinii sale, pe drumul național DN 29 C din aceeași localitate, nu a acordat prioritate de trecere unui autovehicul condus de o tânără de 21 de ani, împrejurare în care a intrat în coliziune cu acesta, rezultând avarierea autoturismelor.

În urma testării cu aparatul din dotare a tânărului, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

 

 

 

Publicitate

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending