Connect with us
Publicitate

Eveniment

Sfaturi de la pompierii ISU pentru prevenirea incidentelor în bucătării cu ocazia Crăciunului

Publicat

Publicitate

În apropierea Crăciunului, în fiecare bucătărie se pregătesc produsele tradiționale acestei sărbători, dar, deși par activități de rutină, oboseala sau graba de a face mai multe lucruri în același timp sunt factori ce pot favoriza producerea unor evenimente, cum ar fi incendiile sau accidentele casnice, spun reprezentanții ISU Botoșani.

Pompierii spun însă că respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu.

De aceea, vă recomandăm să:

– nu folosiți mijloace de preparare a hranei cu defecţiuni sau improvizaţii;

– supravegheaţi mijloacele de preparare a hranei când sunt în funcţiune;

– curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor;

Publicitate

– dacă se întâmplă ca tigaia de pe aragaz să ia foc, nu turnați apă peste aceasta;

– opriți alimentarea cu gaz/energie electrică a aragazului (dacă puteți să o faceți în siguranță) și lăsați-o să se răcească;

– stingeți tigăile care sunt în flăcări acoperindu-le cu un capac sau punând un prosop ud peste acestea. Limitarea aportului de oxigen necesar arderii duce la stingerea focului;

Publicitate

– nu aruncați tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie;

– după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul şi aragazul;

– menţineţi permanent curăţenia şi ordinea în bucătării sau în spaţiile de preparare a hranei;

– evitaţi supraalimentarea mijloacelor de preparare a hranei şi suprasolicitarea instalaţiei electrice;

– utilizaţi aparatele electrocasnice de tipul friteuzelor, cuptoarelor cu microunde, cuptoarelor electrice şi altele similare conform instrucţiunilor producătorilor şi deconectaţi-le de la priză atunci când nu sunt folosite;

– păstraţi sursele de foc, cum sunt chibriturile, brichetele, lumânările sau lămpile pe gaz, în locuri în care nu au acces copiii;

– nu lăsați copiii mici singuri în bucătărie atunci când mijloacele de pregătire a hranei sau de încălzire sunt în funcțiune.

Reamintim totodată faptul că utilizarea necorespunzătoare a buteliilor sau a instalaţiilor de gaze lichefiate poate provoca incendii sau deflagrații. Este foarte important ca cetățenii să cunoască și să respecte următoarele reguli și măsuri menite să le protejeze viața și bunurile:

– întotdeauna aprindeți întâi chibritul și apoi manevrați robinetul de alimentare cu gaz;

– în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți de urgenţă robinetul buteliei şi al aparatului de utilizare; deschideți uşile şi ferestrele pentru aerisirea încăperii;

 – nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați şi nu utilizați surse de foc înainte de a aerisi încăperea”, precizează responsabilii ISU de la Botoșani.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Liviu Ciobotariu, NOUL antrenor al FC Botoșani susține vineri prima conferință de presă. Valeriu Iftime îi va sta alături

Publicat

Publicitate

“Caii lui Iftimie” de la echipa din Nordul Moldovei nu au stat nici măcar șase ore fără antrenor după plecarea antrenorului Bogdan Andone, cel care i-a condus pe “roș-alb-albaștri” în 22 de partide, dar care a încasat nu mai puțin de două înfrângeri în primele etape ale campionatului.

La orele serii FC Botoșani a anunțat că noul antrenor Liviu Ciobotariu a preluat deja echipa iar mâine va susține chiar prima sa conferință de presă în calitate de antrenor principal.

“FC Botoșani organizează vineri, 26 iulie 2024, ora 13:00, la Stadionul „Municipal”, conferința de presă premergătoare duelului din runda a treia a SuperLigii cu Farul Constanța. La acest eveniment vor fi prezenți finanțatorul echipei, Valeriu Iftime, noul antrenor al „roș-alb-albaștrilor”, Liviu Ciobotariu și jucătorul Eduard Florescu”, a transmis clubul de la Botoșani pe pagina de socializare.

Noul antrenor al “Cailor lui Iftimie”, Liviu Ciobotariu, a jucat pentru mai multe echipe, printre care la FC Național, Pandurii Tg. Jiu și Dinamo, dar și la Standard Liege, RAEC Mons și Royal Antwerp.

Ca antrenor însă, acesta le-a le-a pregătit în țară pe FC Național, CS Otopeni, Pandurii Tg. Jiu, CF Brăila, Dinamo II, Dinamo, CSM Iași, FC Vaslui, FC Botoșani, FC Hermannstadt, FC Voluntari și Sepsi OSK Sf. Gheorghe.

“Liviu Ciobotariu se întoarce la FC Botoșani, formație pe care a mai pregătit-o în sezonul 2018-2019. Atunci, în cele 25 de meciuri cu Ciobi pe bancă, „roș-alb-albaștrii” au obținut 14 victorii, au terminat nedecis în patru confruntări și au cedat în șapte jocuri.

Publicitate

Mult succes Liviu Ciobotariu în acest nou mandat pe banca FC Botoșani!”, a transmis FC Botoșani.

Liviu Ciobotariu, NOUL antrenor al FC Botoșani a preluat echipa chiar înaintea meciului Farul Constanța – FC Botoșani, care se va disputa duminică, 28 iulie 2024, ora 19:00 la Ovidiu.

Publicitate
Citeste mai mult

Educație

Acțiuni preventive: Peste 30.000 de elevi din Botoșani au stat de vorbă cu polițiștii în primul semestru din 2024

Publicat

Publicitate

Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani a anunțat astăzi că în scopul menținerii siguranței școlare, în unitățile de învățământ de la Botoșani s-au desfășurat în primul semestru din 2024 nu mai puțin de  922 de activități cu caracter informativ – preventiv, la care au participat 30.234 de elevi.

“O preocupare prioritară în această perioadă o constituie activitățile educativ-preventive care se vor desfășura în cadrul taberelor școlare, dar și în cadrul evenimentelor culturale/festivalurilor organizate în județul Botoșani pe parcursul verii, scopul fiind reducerea riscurilor de victimizare, dar și infracționale în rândul tinerilor”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

În perioada de referință au fost organizate 17 acțiuni operative în proximitatea unităților de învățământ, ce au avut drept scop, prevenirea absenteismului și a violenței în școli.

În urma acestor activități, au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 66.000 de lei, iar pentru doi agenți economici, a fost luată măsura, suspendării activității. Totodată, au fost întocmite 6 dosare penale, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire în unitățile de învățământ.

Activitățile preventive derulate în comunitate, 288 în perioada de referință, s-au concretizat în întâlniri cu grupuri țintă, organizarea de activități de tip info-point și distribuire de materiale informativ-preventive, în conformitate cu programele, proiectele și campaniile implementate atât la nivel național cât și la nivel local, în domenii diverse : prevenirea victimizării minorilor, prevenirea criminalității informatice, prevenirea consumului de droguri și substanțe interzise, prevenirea violenței domestice și a discriminării, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, a traficului de persoane, a disparițiilor de minori și a plecărilor voluntare, a mai adăugat sursa citată într-un raport făcut public astăzi la Botoșani.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Rezultatele tragerilor la LOTO de joi, 25 iulie 2024

Publicat

Publicitate

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, joi, 25 iulie 2024, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 25 iulie 2024:

Loto 6 din 49: 42, 19, 7, 16, 33, 4

Loto 5 din 40: 9, 19, 35, 22, 25, 27

Noroc Plus: 6 5 2 1 5 4

SuperNoroc: 8 5 5 0 3 3

Publicitate

Noroc: 3 8 1 2 4 8 9

Joker: 5, 17, 2, 9, 43 + 6

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru o femeie de 88 de ani

Publicat

Publicitate

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani în aceasă seară pentru a prelua o femeie de 88 de ani, aflată în stare gravă.

Femeie a superit un infarct miorcardic acut și medicii au decis transferul pe calea aerului la o clinică din județul vecin, respectiv la spitalul de specialitate din Iași.

Aeronava SMURD a aterizat pe heliportul din municipiul Botoșani, iar măsurile de siguranță au fost asigurate de G.I. BOTOȘANI.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending