Gabriel Alexe este o prezență discretă a urbei noastre, câmpinean prin naștere, botoșănean prin adopție, autor al mai multor volume de poezie prin care și-a afirmat pasiunea constantă pentru vers, un „îndrăgostit de poezie” așa cum îl caracterizează renumitul scriitor Gellu Dorian în excepționala prefață a proaspătului op, făcut cadou de Crăciun de către Editura PIM din Iași nu numai autorului, ci tuturor iubitorilor de poezie ai ținuturilor eminesciene.
Poemele de dragoste din recentul volum „nu pot fi apropiate de alte poezii de gen” iar „modalitatea de ale le așeza în pagină, de a le da viață este, la Gabriel Alexe, una diferită, cu o anumită singularitate” așa cum punctează, pe bună dreptate, poetul Gellu Dorian în prefața noului volum Tango în Braille, subiectul semnalului nostru editorial.
Autorul, licențiat în matematică și științe economice la Universitățile din București și respectiv Iași, are în portofoliu o bogată activitate la catedră, în perioada 1990-2012 având calitatea de director al Școlii „Sfânta Maria” din Botoșani, fiind ctitorul școlii și inițiatorul modalităților moderne de integrare a elevilor aflați în dificultate în școala de masă.În prezent își desfășoară activitatea ca profesor de matematică la Școala nr. 11 din Botoșani, alături de un minunat colectiv de cadre didactice.
De numele autorului se leagă și înființarea unei prime reviste de poezie la Botoșani, Agora, după evenimentele din 1989, alături de nume de referință ale liricii botoșănene (Horațiu Ioan Lașcu și Nicolae Corlat), Gabriel Alexe fiind peocupat permanent de promovarea literaturii în mediul școlar prin tradiționalele concursuri de poezie, dintre care enumerăm: Tinere condeie, în calitate de președinte al juriului concursului și „+ – Poezie” coordonat de regretatul Academician Solomon Marcus și prof. Univ. Dr. Mina Maria Rusu, în calitate de membru-evaluator al Comisiei Naționale de lingvistică-matematică.
Deci avem un autor și un volum -Tango în Braille – care va fi lansat pe data de 10 ianuarie 2022 orele 18, la Botoșani, la sala de festivități a ISJ-Botoșani.
Felicitări autorului pentru acest minunat cadou oferit cu ocazia Sfintelor Sărbători de iarnă și lectură plăcută iubitorilor de poezie.
Încheiem prin aceeași subtilă și inspirată abordare a conținutului noului volum din cuvântul însoțitor al cărții exprimat de poetul Gellu Dorian: „ Privită prin atingere, cum ne invită poetul, cartea prezintă asperităţi care-ţi provoacă fiori, emoţii, ceea ce nu e puţin lucru.”
Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News