Connect with us
Publicitate

Eveniment

Se pregătește VACCINUL ANUAL UNIC anti-Covid și gripă, care ar fi gata anul viitor

Publicat

Compania Moderna își propune ca până în toamna anului 2023 să dispună de un singur vaccin pentru Covid-19 și gripă, relatează site-ul stiripesurse.ro care citează agenția de știri Mediafax.

Declarația a fost făcută de directorul general al companiei, Stephan Bancel, în cadrul unei conferințe, scrie La Stampa.

Potrivit lui Bancel, un ser combinat împotriva celor două boli ar putea fi disponibil în toamna anului 2023.

Dar, a subliniat el, „aceste date reprezintă cel mai bun scenariu”.

„Vaccinul anual unic este obiectivul companiei”, a precizat el, „pentru a-i ajuta pe oameni să nu se teamă că trebuie să facă două imunizări”.

În plus, vaccinul candidat împotriva variantei Omicron va intra în dezvoltare clinică în următoarele câteva săptămâni, iar compania se așteaptă să poată împărtăși datele cu autoritățile de reglementare în jurul lunii martie, a Stephane Bancel, potrivit Reuters.

Multe țări oferă deja cetățenilor lor o a treia doză de vaccin anti-COVID, în special persoanelor în vârstă și celor imunocompromise, în timp ce Israelul a început să facă a patra doză.

La începutul lunii ianuarie, directorul executiv al Moderna spunea că oamenii ar putea avea nevoie de o a patra doză în toamna anului 2022, deoarece eficacitatea rapelurilor împotriva COVID-19 este posibil să scadă în următoarele câteva luni.

Sursa: stiripesurse.ro

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Eveniment

După patru ani: Doi tineri din Știubieni au fost trimiși în judecată în stare de libertate pentru tentativă de omor

Publicat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a anunțat că a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaților H.O.S., în vârstă de 23 de ani, și H.C., în vârstă de 21 de ani, ambii din com. Știubieni, jud. Botoşani, cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă de omor”.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a precizat într-un comunicat că în ziua de 26.03.2019, în jurul orei 22.30, în timp ce se aflau pe terasa unui bar din localitatea de domiciliu, inc. H.C. a imobilizat persoana vătămată Z.G.C., iar inc. H.O.S. i-a aplicat mai multe lovituri cu mijloace și corpuri contondente peste cap și corp, cauzându-i leziuni traumatice pentru vindecarea cărora a necesitat pentru vindecare 55-60 de zile de îngrijiri medicale.

“Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 

Citeste mai mult

Educație

MINORII AGRESORI şi PĂRINŢII acestora vor fi OBLIGAŢI să facă consiliere psihologică

Publicat

Minorii care săvârșesc fapte penale și părinții acestora vor fi obligați să participe la programe speciale de consiliere psihologică, după ce un proiect legislativ în acest sens a fost adoptat marți, 26 septembrie, de către Camera Deputaților, în calitate de for decizional, relatează agerpres.ro. 

Potrivit Codului penal, minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal, iar cei cu vârsta între 14 şi 16 ani răspund penal numai dacă se dovedeşte că au săvârşit faptele penale cu discernământ.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede că minorul agresor şi părinţii săi vor fi obligaţi să participe la programele speciale de consiliere psihologică, organizate de serviciile de specialitate publice sau private.

S-au înregistrat 228 voturi pentru şi 36 abţineri.

Proiectul modifică şi completează în acest sens art. 84 din Legea nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi art. 121 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Iniţiativa vizează instituirea obligaţiei minorului agresor şi a familiei sale de a participa la programele speciale de consiliere psihologică, organizate de serviciile de specialitate publice sau private, iar în lipsa acordului părinţilor, măsura să poată fi dispusă de instanţele judecătoreşti competente, în sarcina minorului agresor.

Potrivit proiectului, „părinţii copilului care săvârşeşte fapte penale şi nu răspunde penal au obligaţia de a participa la programele speciale de consiliere psihologică organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sau de alte instituţii de specialitate publice sau private”.

Totodată, copilul va participa la programele speciale de consiliere psihologică, cu acordul părinţilor sau al altui reprezentant legal, dacă instanţa judecătorească nu dispune altfel.

În lipsa acordului părinţilor, măsura poate fi dispusă de către instanţa judecătorească, mai prevede actul normativ.

Proiectul prevede şi modificarea art. 121 din Codul penal în acest sens. „Pe durata executării măsurilor educative neprivative de libertate, instanţa să poată impune minorului să participe, singur sau, după caz, împreună cu părinţii sau cu un alt reprezentant legal, la programele speciale de consiliere psihologică, organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sau de alte instituţii de specialitate publice sau private”, stipulează textul adoptat.

Camera Deputaților este for decizional.

Citeste mai mult

Eveniment

Zonele Împărat Traian, Tudor Vladimirescu, Săvenilor, Ștefăniță Vodă din municipiul Botoșani rămân miercuri fără apă

Publicat

Nova Apaserv S.A. Botoșani a anunțat astăzi că zonele Împărat Traian, Tudor Vladimirescu, Săvenilor, Ștefăniță Vodă din municipiul Botoșani rămân miercuri fără apă.

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei, mâine 27 septembrie 2023, în intervalul orar 08:00 – 16:00, în vederea efectuării lucrărilor de deviere a conductei din Oțel Ø 133 mm, localizată în zona străzii Parcul Tineretului.

Afectaţi de oprirea apei sunt utilizatorii din municipiul Botoşani ce locuiesc în imobilele situate în careul străzilor: Împărat Traian, Tudor Vladimirescu, Săvenilor, Ștefăniță Vodă.

“Pentru evitarea disconfortului cauzat de lipsa apei, rugăm utilizatorii afectați să-şi constituie rezervele de apă necesare”, a transmis furnizorul de apă de la Botoșani.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Mitropolitul Longhin (Mihail) Jar a fost schimbat din fruntea Mănăstirii Bănceni

Publicat

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, condusă de Mitropolitul Onufrie, a luat decizia de a-l schimba pe Mitropolitul Longhin (Mihail) Jar din fruntea Mănăstirii Bănceni.

Într-un comunicat publicat pe site-ul news.church.ua, se anunță lapidar că „Starețul Mănăstirii Bănceni, cu hramul Înălțarea Domnului din Eparhia Cernăuților și a Bucovinei, a fost înlocuit”.

Alte detalii nu au fost oferite.

Decizia vine la câteva zile după ce Mitropolitul Longhin Jar a fost trimis în judecată de către autorități, fiind acuzat de „încălcare a egalității cetățenilor în funcție de convingerile lor religioase”.

Sinodul a avut în vedere și componența membrilor permanenți ai Sfântului Sinod. În legătură cu imposibilitatea de a participa la ședințe, IPS Mitropolit Ilarion de Donețk și Mariupol a fost înlăturat din membrii permanenți ai Sinodului. Înaltpreasfințitul Mitropolit Serhiy de Ternopil și Kremeneț a fost numit membru permanent al Sfântului Sinod.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Trending