Connect with us

Eveniment

Se oprește apa la ieșirea din Botoșani. Care sunt zonele afectate

Publicat

Publicitate

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei astăzi 23.02.2022 – în intervalul orar 09:30 – 20:00, în Cartierul Lebăda Rai ( Curteşti) şi localitatea Zăiceşti, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei de pe conducta din OL Ø250 mm, localizată în zona panoului de avertizare ieşire din municipiul Botoşani.

S.C. Nova Apaserv S.A. îşi cere scuze faţă de abonaţii afectaţi.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Medicii pediatri din Iași cer autorităţilor interzicerea comercializării petardelor, după ce 30 de copii au ajuns la spital

Publicat

Publicitate

Medicii de la Spitalul pentru copii „Sfânta Maria” din Iaşi sunt îngrijoraţi de numărul foarte mare de copii ajunşi la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cauza rănilor provocate de petarde, cel mai mic având 7 ani, şi au lansat un apel public autorităţilor să interzică vânzarea lor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru copii „Sfânta Maria”, medicul Cătălina Ionescu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă organizată marţi, că din 24 decembrie 2024 în UPU au fost înregistraţi 30 de pacienţi, cu vârste între 7 şi 18 ani, care aveau răni sau arsuri provocate în timpul exploziei petardelor.

„Aceste leziuni au fost în general de tip arsuri, dar au fost leziuni şi la nivelul masei musculare şi al celui osos. De cele mai multe ori, pacienţii prezentau leziuni la nivelul mâinilor, dar au asociat şi leziuni cranio-faciale. Leziunile mutilante au fost prezente la nivelul mâinilor la jumătate din aceşti pacienţi. (…) Aceste leziuni mutilante au determinat spitalizare îndelungată a pacienţilor, iar în evoluţie lucrurile nu vor fi aşa cum trebuie.
Sunt copii care au avut leziuni mutilante la nivelul mâinilor, au rămas fără degete, au rămas fără ţesut muscular sau osos. Copiii au în general peste 11 ani, dar au fost două cazuri la copii de 7 şi 8 ani, restul având între 11 şi 18 ani”, a atras atenţia dr. Cătălina Ionescu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfânta Maria” a afirmat totodată că nu este suficientă mediatizarea acestor situaţii, ci ar trebui ca atât poliţia, cât şi politicul să adopte măsuri privind interzicerea comercializării petardelor.

„Părerea tuturor colegilor – de comun acord – este că degeaba prezentăm în presă, ci trebuie luate măsuri drastice, şi anume interzicerea comercializării acestor petarde. Din păcate, deşi s-au tot prezentat problemele determinate de aceste petarde, noi, ca instituţie care acordăm îngrijiri medicale, am postat pe pagina spitalului încă de dinainte de sărbători riscurile la care se expun copiii prin utilizarea acestor petarde, cazurile au continuat să vină şi au fost destul de grave. Având atât cazuistică şi pozele acestor copii, vom face adresă către forurile care răspund de aceste situaţii pentru a lua măsuri. Ne este teamă că până la Crăciunul viitor lucrurile se uită, dar vom face demersuri şi vom încerca din nou în decembrie 2025 să reluăm toate aceste discuţii tocmai pentru a nu se întâmpla sau repeta astfel de evenimente”, a mai declarat dr. Cătălina Ionescu.

Ea a precizat că în fiecare an, în perioada sărbătorilor, sunt întâlnite zeci de astfel de cazuri, motiv pentru care este nevoie şi de educaţie atât în rândul copiilor şi, mai ales, părinţilor.

Publicitate

„Educaţia copiilor şi părinţilor este esenţială, dar nu este suficientă. De aceea, mergem pe ideea că ar trebui să fie interzisă efectiv comercializarea lor. Eu cred că sunt mai multe instituţii care ar trebui să îşi facă treaba: şi noi, şi poliţia, şi politicul. (Anual – n.r.) e un număr constant de cazuri. Anul acesta au fost cazuri mai severe faţă de anul trecut. Imaginaţia copiilor este bogată, unii au aruncat pe petarde cu benzină şi atunci au suferit leziuni, alţii au pus petardele în diverse recipiente, au pus petarda în tuburi şi au încercat să sufle în acel tub”, a explicat dr. Ionescu. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Primele radare fixe care vor înregistra vitezomanii au fost activate. Amenda trimisă direct acasă prin sistemul e-Sigur

Publicat

Publicitate

Radare fixe pe A1, A2 și DN2. Poliția Română a activat sistemul e-SIGUR. Șoferii care depășesc limita de viteză pe autostrăzile A1 și A2, precum și pe drumul național DN2 din județul Vrancea, vor primi amenzile direct acasă, scrie alba24.ro.

Poliția Română a activat sistemul e-SIGUR, iar primele dispozitive de monitorizare au fost deja instalate pe aceste drumuri, potrivit unei postări de pe pagina oficială de facebook a Poliției Române.

Acestea sunt primele radare fixe pentru măsurarea vitezei implementate în România, ca parte a sistemului e-SIGUR, care are scopul de a supraveghea și crește siguranța pe șoselele principale din țară.

Cum funcționează sistemul e-SIGUR

„Camerele mobile (cunoscute sub numele de pistoale radar), amplasate pe marginea drumului, înregistrează activitatea din trafic în zona supravegheată. Înregistrările sunt trimise și analizate de polițiști.

Abaterile sunt sancționate conform legii, după identificarea conducătorului auto. Amenda este expediată direct la domiciliu conducătorului auto, fără a fi necesară oprirea în trafic”, scrie în postarea publicată de Poliția Română.

Publicitate

Urmează ca sistemul să fie extins treptat la nivel național, pentru a face traficul mai sigur peste tot.

Cum funcționează sistemul

După ce va analiza imaginile surprinse de radar, un ofițer de poliție va stabili cine este proprietarul vehiculului. Ulterior, va transmite prin poștă o solicitare prin care se cere confirmarea celui care a fost la volan la momentul înregistrării.

Proprietarul vehiculului are obligația de a transmite datele de identificare ale persoanei care a condus autoturismul în momentul în care a depășit limita de viteză.

După ce s-a stabilit identitatea șoferului, Poliția transmite tot prin poștă sancțiunea dispusă. În cazul în care a fost dispusă și reținerea permisului de conducere, șoferul are obligația de a preda documentul la secția de poliție care a dispus sancțiunea.

 

Citeste mai mult

Educație

Elevii se întorc la cursuri de miercuri

Publicat

Publicitate

Elevii se vor întoarce la cursuri miercuri, 8 ianuarie, după vacanţa de iarnă. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, următoarea vacanţă va avea o săptămână şi va avea loc în perioada 10 februarie – 2 martie, după cum vor decide Inspectoratele şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti.

Cursurile se vor desfăşura apoi până la vacanţa de Paşti, care este programată din 18 aprilie până pe 27 aprilie.

Anul şcolar 2024 – 2025 se va încheia pe 20 iunie, când va începe vacanţa de vară, care se va încheia pe 7 septembrie.

Programul naţional „Şcoala altfel” şi Programul „Săptămâna verde” se desfăşoară în perioada 9 septembrie 2024 – 30 mai 2025, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe se planifică în intervale de cursuri diferite.

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, Inspectoratele şcolare pot aproba, cu avizul Ministerului Educaţiei, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar.

Aprobarea modificării structurii anului şcolar se acordă în condiţiile asigurării parcurgerii integrale a programei şcolare, precum şi a posibilităţii ca toţi elevii să participe, fără restricţii, la examenele şi evaluările naţionale. AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

O femeie de 39 de ani, din Blândești, este de negăsit! Dacă aveți informații, sunați la 112

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Botoșani efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 39 de ani, din comuna Blândești, care în noaptea de 6 spre 7 ianuarie a părăsit locuința plecând în loc necunoscut.

Pâna în prezent aceasta nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.

SÂRBU ANDREEA RAMONA este cunoscută cu afecțiuni medicale. Aceasta are 1, 68 m înălțime, 120 de kg, păr brunet, tuns scurt, ochi căprui.
Andreea purta un hanorac gri în momentul plecării.

Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending