Connect with us
Publicitate

Eveniment

Se întrerupe apa în municipiul Botoșani. Care sunt zonele afectate

Publicat

Publicitate

În vederea remedierii pierderii de apă de pe conducta din OL Ø 200 mm, localizată în zona restaurantului Casablanca, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei în municipiul Botoşani, astăzi 29.06.2023, până la ora 16:00.

Afectaţi de oprirea apei sunt utilizatorii din municipiul Botoşani ce locuiesc în imobilele de pe Calea Naţională (zona stadion până la str. Marchian), străzile Cuza Vodă nr. 2-4, Armoniei, Arcului, Octav Onicescu (cuprinsă între Calea Naţională şi B-dul Mihai Eminescu), Octav Băncilă, Ştefan Luchian, Marchian.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Start campanie electorala 2024. Prima zi: Lupii tineri din PSD și AUR vor PRIMĂRIA Botoșani. Flutur crede că mai are șanse

Publicat

Publicitate

Zeci de membri și simpatizanți au participat astăzi la startul campaniei electorale din municipiul Botoșani, unde nu mai puțin de șapte candidați din partidele politice și independenți speră să devină primari ai municipiului Botoșani.

Lupii tineri din PSD și din AUR, liberalii lui Iftimie, progresiștii din Mișcarea Dreptei din România, sau chiar cei din Mișcarea România Suverană au dat startul campaniei electorale, cu lipit de afișe și declarații care mai de care mai furtunoase, mai revanșarde și mai revoluționare, de parcă la Botoșani ar fi început o adevărată revoluție.

Cel mai important partid politic de la Botoșani, Partidul Social Democrat, cel care ar fi putut câștiga fluierând Consiliul Județean Botoșani dacă ar fi candidat din nou Doina Elena Feodorovici, a deschis campania electorală la sediul PSD imediat după ora 14, și a trecut la lipit afișe electorale chiar lângă sediul Primăriei municipiului Botoșani. PSD îl susține în lupta electorală pe actualul primar, Cosmin Andrei, iar botoșănenii par a trece peste orice acuze care i se aduc în actele administrative și continuă să-l susțină. De altfel, Cosmin Andrei, alături de o întreagă garnitură de lupi tineri PSD, au cele mai mari șanse de a câștiga din nou un mandat la Primăria Municipiului Botoșani dar și de a domina CL Botoșani. Și senatorul Lucian Trufin, care dorește să devină președintele Consiliului Județean Botoșani, are șanse indubitabile de a obține această funcție, iar astăzi a fost în prima linie a startului de campanie electorală 2024.

Publicitate

Tot astăzi, și liderii AUR de la Botoșani au dat startul campaniei electorale. Schimbați radical la nivel structural după ce a fost desemnat Cătălin Silegeanu ca și candidat pentru primăria municipiului Botoșani, liderii AUR au trecut la fapte iar lupii tineri din această nouă formațiune politică au intrat în forță în campania electorală. Provenit din mediul de afaceri, Silegeanu a fost atacat din toate părțile de contracandidații săi, mass media și pe rețelele de socializare în precampania electorală însă a dat dovadă de o ambiție incredibilă, susținând că municipalitatea nu a reușit niciodată să atingă cu adevărat interesele electoratului. Însoțit de Eusebiu Laurențiu Cilibiu, candidatul AUR Botoșani la funcția de președinte al C.J. Botoșani, Cătălin Silegeanu a dat startul campaniei electorale.

Și liberalii lui Iftimie au intrat în forță în campania electorală. Din poziția de candidat la primăria municipiului Botoșani, cel care a fost deja primar două mandate, seniorul Cătălin Flutur a fost prezent alături de cel mai puternic om de afaceri din județ, Valeriu Iftimie, la startul campaniei electorale și a reamintit că valorile liberale sunt cele care vor putea pune din nou în mișcare municipiul Botoșani. Deși este aproape un necunoscut pentru generația tânără, dar care se bucură de apreciere din partea generației 40 +, Cătălin Flutur crede că are cele mai multe șanse pentru a deveni din nou primar al municipiului. Și omul de afaceri Valeriu Iftimie, practic cel mai bogat om din județul Botoșani, cunoscut mai ales ca finanțator al FC Botoșani dar și ca patron al mai multor companii de succes din România, a intrat cu speranțe în campania electorală sperând să ajungă președinte al Consiliului Județean Botoșani.

Publicitate

Și Remus Dăscălescu, candidatul Mișcării România Suverană, a intrat astăzi în lupta electorală, decis să obțină cât mai multe voturi la Botoșani. Considerat “neimportant” de către principalii candidați ai  partidelor politice din Botoșani, Remus Dăscălescu este foarte decis să lupte până la capăt pentru a-și susține ideile și a genera cât mai  multe voturi pentru partidul din care provine.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Mulțime de credincioși la hramul Bisericii „Izvorul Tămăduirii” din municipiul Botoșani. Predică emoționantă

Publicat

Publicitate

În Vinerea de după Paști se face cinstire unui praznic închinat Maicii Domnului care datează din secolul al V-lea, amintind de o minune petrecută în apropierea Constantinopolului. În biserici şi mănăstiri, după Sfânta Liturghie, se săvârşeşte în această zi sfinţirea apei, dar şi la fântâni şi izvoare, după o rânduială adecvată Săptămânii Luminate. Credincioşii care participă la Sfânta Liturghie iau Aghiasma Mică, pe care o folosesc la stropirea caselor, grădinilor şi ogoarelor sau o consumă cu credință pentru sănătate.

La Biserica „Izvorul Tămăduirii” din municipiul Botoșani a fost prilej de mare sărbătoare și bucurie. Zeci de credincioși au participat la slujbele specifice acestui mare praznic și la unison au cântat „Hristos a înviat din morți”, cu toată forța credinței, arătând că în inimile fiecăruia se află o biserică vie, cu altar pe care coboară în chip tainic Mântuitorul și revarsă liniște și iubire de aproapele. Cu toate că pelerinajul cu icoana Maicii Domnului, care marca această frumoasă sărbătoare, nu a mai avut loc de patru ani, credincioșii păstrează vie amintire unor momente cu adevărat înălțătoare pe care le-au trăit atunci când icoana trecea pe sub balcoanele blocurilor din cartier și „convingea” credincioșii să se alăture mulțimii pentru împreună rugăciune.

Sărbătoarea a început joi seară cu slujba Vecerniei cu Litie, oficiată de părintele protopop Petru Fercal, în fruntea unui sobor impresionant de preoți care a ținut să fie aproape de părintele paroh al Bisericii Izvorul Tămăduirii, îndrăgitul duhovnic Ionică Alupoaiei. Răspunsurile la strană au fost oferite de un grup de peste 30 de cântăreți de la bisericile din Botoșani și nu numai, țesând o atmosferă pătrunzătoare și, totodată, provocând credincioșii să li se alăture, astfel că la un moment dat în biserică aveai impresia că se află o strană uriașă.

Publicitate

„Hristos a Înviat”, salutau preoții, cădelnițând la ectenii, și într-un glas zecile de credincioși rosteau „Adevărat a Înviat”, cu vădită bucurie și cu evlavie pentru Măicuța Domnului, în cinstea căreia s-a serbat hramul, dar și a Fiului său cel Înviat.

Prin rugăciunea litiei, părintele protopop a binecuvântat pâinea, grâul, vinul și untdelemnul, elemente folosite în cultul divin public. După binecuvântarea de la finalul slujbei Vecerniei a urmat cuvântul de învățătură a părintelui protopop Petru Fercal.

La ieșirea din biserică credincioșii prezenți au fost „omeniți” cu bucate cu specific pascal, dar și un pahar cu vin, în mod tradițional.

Publicitate

Sărbătoarea a continuat vineri, în ziua praznicului Izvorul Tămăduirii cu Utrenia, Sfânta Liturghie și Sfințirea Mică a Apei, la care biserica a fost din nou plină până la refuz de credincioși veniți din toate colțurile municipiului Botoșani pentru a cinsti sărbătoarea închinată Maicii Domnului, ocrotitoarea săracilor, a văduvelor și copiilor orfani, cât și a celor nedreptățiți și împovărați de greutăți.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele Partenie Apostoaie, alături de acesta slujind preotul paroh Ionică Alupoaiei, părintele Constantin Bolohan, părintele Florin Marcu. După împărtășirea credincioșilor care au primit binecuvântare de la duhovnic, a urmat predica părintelui Partenie Apostoaie care a ținut cu sufletul la gură creștinii prezenți la slujbă, îndemnând la meditație asupra propriilor vieți.

A urmat slujba de sfințire a apei, fiind luate măsuri suplimentare pentru a nu se crea haos la împărțirea apei cu proprietăți binefăcătoare.

Publicitate

Vineri seară, slujba Sfântului Maslu cu mai mulți preoți a încheiat o sărbătoare memorabilă pentru credincioșii Parohiei Izvorul Tămăduirii.

„Un loc unde se întâmplă minuni”

Biserica Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani a fost ridicată cu cu „bănuțul văduvei” și este binecunoscută povestea „bisericii din tramvai”, care a ars din temelii. Lăcașul de cult, ridicat în zona săracă de la marginea orașul, cu oameni care însă tânjesc după Dumnezeu, a devenit acum un loc căutat de cei cu probleme mari și patimi grele care dau mărturie că li s-au împlinit rugăciunile.

Publicitate

Oameni bolnavi, bătrâni, femei cu probleme în familiile lor, cu toții au găsit alinare la părintele duhovnic Ioan Alupoaiei care este recunoscut pentru blândețea cu care ascultă și sfătuiește pe cei care vin la el, de multe ori cu lacrimi grele pe obraz. Și mulți dintre cei ajutați se întorc să mulțumească. „Cunoști, să știți, când plătești slujbe la el. Odată i-am povestit problemele mele din familie și am plâns de nu mă puteam opri. După ce m-a spovedit, mi-a dat o putere…și parcă eram ușoară ca un fulg. Și n-a trecut 40 de zile și problema mea s-a rezolvat”, a povestit Ramona.

Părintele este smerit, rar acceptă să vorbească despre lucrarea sa, dar pe fiecare îl îndrumă la icoana Maicii Domnului Portărița, primită de la preoții din Muntele Athos.  „Am primit-o de la părinții de acolo, am adus-o aici, am sfințit-o”, spunea  părintele Ionică.

Mulți credincioși au simțit ajutorul Maicii Domnului, odată cu venirea Sfintei icoane Portărița la Biserica Izvorul Tămăduirii.

Și chiar se întâmplă minuni….Oamenii care se roagă cu credință la icoana Maicii Domnului se întorc să mulțumească și mărturisesc tuturor din adâncul inimii minunea care li s-a întâmplat.

„Am o fată bolnavă de aproape 40 de ani și trebuia să merg cu ea  la Iași pentru operație. Fiind așa de necăjită, am fost în fața Maicii Sfinte și m-am rugat cu credință, iar fata mea s-a simțit mai bine. Nu a mai fost necesară operația. M-am rugat și pentru fiul meu, că avea o neînțelegere în familie și s-au liniștit toate”, a spus Teodora B., credincioasă din parohie.

„Începutul primăverii 2016 a fost secetos, iar pământul avea nevoie de apă pentru semințele care le găzduia. În ziua primirii Sfintei icoane, nu era nici o bănuială de  vreun strop de ploaie. Dar minunea s-a petrecut, căci am condus icoana Maicii Domnului Portărița cu ploaie și binecuvântare”, au rememorat două enoriașe.

Citeste mai mult

Eveniment

Zi neagră pentru Botoșani. Și polițiștii sunt în doliu, după decesul unui coleg din cadrul Biroului de Investigații Criminale

Publicat

Publicitate

Nici bine nu și-a revenit din șoc după aflarea veștii că o economistă de la Primăria Botoșani a căzut fulgerător chiar în timpul programului că botoșănenii primesc o nouă veste. Un polițist de 46 de ani a trecut la cele veșnice, lăsând în urmă amintirea unui om dedicat și sensibil cu toate că a activat în cadrul Biroului de Investigații criminale.

„Ne exprimăm profundul regret pentru trecerea în neființă, la doar 46 de ani, a colegului nostru, agent șef principal Șobîrneț Adrian. Acesta a activat până în urmă cu câteva luni, în cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Investigații Criminale.

În cei peste 25 de ani de experiență, și-a desfășurat activitea cu devotament, fiind o persoană dedicată și empatică în relația cu ceilalți.

Publicitate

Adresăm sincere condoleanțe greu încercatei familii. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au transmis polițiștii.

Dumnezeu să îl ierte!

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Anunț al BIROULUI ELECTORAL de circumscripție comunală nr. 46 Mihai Eminescu privind plângerea lui Cristian Marius Bagiu

Publicat

Publicitate

BIROUL ELECTORAL  DE CIRCUMSCRIPŢIE COMUNALĂ NR. 46 Mihai Eminescu

pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din anul 2024

 

Publicitate

H O T Ă R Â R E

 

privind : plângerea domnului Bagiu Cristian Marius – membru PSD în BECC 46 Mihai Eminescu, înregistrată cu nr.109 din 10.05.2024, cu privire la existența a 4 bannere al PNL amplasat în următoarele locații: str Mihai Eminescu, nr.87, str. Mihai Eminescu nr.74A, str. Mihai Eminescu nr.145 și str. Hortensiilor nr.10. și plângerea domnului Onofrei Vasile – candidat la funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, înregistrată cu nr.110 din 10.05.2024, cu privire la existența unor bannere al PNL amplasat în diferite locații din comuna Mihai Eminescu, localitatea Cătămărești Deal.

Publicitate

 

Luând în considerare:

prevederile art.64, art.79alin. (1), (5), (6) și 80 din Legea nr.115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali;

Publicitate

– prevederile art.36 și art.52 alin.(1) din Legea nr.334/2006;

-prevederile H.G.nr.199/2024 privind aprobarea calendarului acțiunillor din cuprinsul perioadei electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024;

– Hotărârea nr.1/2024 a B.E.C. privind adoptarea Regulamentului de organizare și funcționare a birourilor electorale constituite la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024;

Publicitate

În temeiul art. 80 alin.(2), art. 52 alin.(1) din Legea nr.115/2015, cu modificările și completările ulterioare,

 

Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală nr.46 Mihai Eminescu

H O T Ă R Ă Ş TE

 

Art.1.1 Se admit plângerile înregistrate cu nr. 109/10.05.2024 și 110/10.05.2024 privind încălcarea prevederilor art.64 și 79 din Legea nr.115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali.

1.2. În temeiul art.80 alin.3 din Legea nr.115/2015 se sizează IPJ Botoșani în vederea aplicării sancțiunilor prevăzute de lege.

1.3. Pune în vedere Partidului Național Liberal să ia măsurile necesare în vederea îndepărtării celor 4 bannere  amplasate  în următoarele locații: str. Mihai Eminescu nr.87, str. Mihai Eminescu nr.74A, str. Mihai Eminescu nr.145 și str. Hortensiilor nr.10, localitatea Cătămărești Deal, comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani.

Art.2. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la data afişării. Contestația se va depune la BEJ Botoșani.

Art.3. Prezenta hotărâre va fi comunicată IPJ Botoșani, se publică în presă și se va aduce la cunoştinţă publică prin afişare la sediul B.E.C.C. nr.46 Mihai Eminescu .

 

 

PREŞEDINTE,                                                                               LOCŢIITOR,

               Iancu Cristina Mirela                                                               Ursolinschi Ionela Maria

Membri  :

Bagiu Cristian-Marius – PSD

Moisa Maria-Dorica – PNL

Ursache Felicia – USR

Pintilie Anda-Paula – UDMR

Alexuți Mirel – AUR

Pomârleanu Vasilica-Geanina – UUR

Gherasă Ștefan-Ionuț –Pro România

Nr. 112 din10.05.2024

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending