Connect with us
Publicitate

Eveniment

Schimbare de paradigmă la Botoșani. Polițiștii au început să acționeze în civil. Un tânăr a fost prins în flagrant delict

Publicat

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale  au emis la data de 3 mai 2023 o ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 28 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii de investigații criminale, în timp ce se deplasau pe Calea Națională, din municipiul Botoșani, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu,  au observat un tânăr, de 28 de ani, în timp ce îi adresa amenințări cu moartea unui bărbat, de 44 de ani, iar la un moment dat acesta a scos un cuțit.

Polițiștii au intervenit imediat și l-au deposedat pe tânăr de cuțit, apoi l-au imobilizat și l-au condus la sediul poliției.

Ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Asteroidul care va trece pe lângă Pământ în această noapte. NASA a făcut anunțul de ultim moment

Publicat

În dimineața acestei zile, la ora 5:51 p.m. ora României, un asteroid impresionant, cu o lățime de aproximativ 600 de metri, va trece în apropierea Pământului. Dacă nu reușiți să îl observați acum, va trebui să așteptați mai bine de un an pentru a avea din nou această oportunitate. Potrivit astronomilor, pentru a vedea acest fenomen spațial anual este necesar un telescop, iar observații mai bune pot fi făcute în nopțile de 16 și 17 aprilie, când cerul este întunecat, scrie playtech.ro.

Detalii despre traiectoria asteroidului
Asteroidul, denumit 2013 NK4, orbitează soarele o dată la 378 de zile. Conform datelor furnizate de NASA, traiectoria sa eliptică îl poartă dincolo de orbita planetei Marte și între orbitele planetelor Venus și Mercur. Acesta este programat să treacă pe lângă Pământ la ora 10:51 a.m. ET, într-o apropiere sigură, fără a prezenta riscuri pentru planeta noastră.

Observații vizuale
Din păcate, nu va fi posibil să observați asteroidul cu ochiul liber. NASA indică faptul că este necesar un telescop pentru a putea vedea corpul ceresc. Deși apropierea cea mai mare de Pământ a asteroidului 2013 NK4 are loc luni, datorită poziționării sale pe cer, va fi mai ușor de observat în nopțile de 16 și 17 aprilie, conform EarthSky.org.

Comparativ cu Apophis
Potrivit rapoartelor, asteroidul 2013 NK4 este aproape de două ori mai mare decât Apophis, cunoscut sub numele de „asteroidul din ziua judecății”, care este prevăzut să treacă mai aproape de Pământ decât sateliții artificiali în anul 2029. Această comparație subliniază dimensiunea considerabilă a asteroidului 2013 NK4 și interesul major pe care îl suscită în rândul comunității științifice și a observatorilor de stele.

Prin urmare, evenimentul de trecere a asteroidului 2013 NK4 este unul dintre acele momente spectaculoase care aduc în prim plan frumusețea și misterul vastului univers, reamintindu-ne cât de dinamic este spațiul cosmic ce ne înconjoară.

Citeste mai mult

Educație

Bacalaureat 2024. Ministrul Educației, Ligia Deca: Să păstrăm încrederea în diploma pe care un absolvent de liceu o obţine

Publicat

Ministrul Educației îi liniștește pe elevii de clasa a XII-a care peste o lună, mai exact începând din 17 martie, vor intra în febra examenelor. Potrivit Ligiei Deca, subiectele nu sunt grele şi sunt create pentru nivelul mediu.

“Examenul de bacalaureat certifică nişte competenţe ale absolventului. Aceste competenţe, pentru a putea fi recunoscute şi în ţară, dar şi de către partenerii noştri europeni, trebuie să fie garantate. De aceea subiectele nu variază, dar variază mijloacele de sprijin pentru ca acei copii care au cerinţe educaţionale speciale să poată să îndeplinească standardul de evaluare. Asta înseamnă timp prelungit, măsuri şi materiale ajutătoare, tocmai în ideea în care diploma pe care ei o obţin să nu poată fi contestată de nimeni. Eu sunt deschisă vizavi de ce alte măsuri putem să luăm în aşa fel încât ei să fie sprijiniţi să se respecte particularităţile de învăţare pe care eu le au, dar cred că este nevoie să păstrăm încrederea în diploma pe care un absolvent de liceu o obţine”, a afirmat, luni, ministrul într-o conferinţă de presă la Câmpulung.

Deca a afirmat că subiectele nu sunt grele la bacalaureat, ci sunt create pentru nivel mediu şi pentru certificarea unei competenţe medii.

“Tocmai din acest motiv ele trebuie să fie respectate pentru toţi absolvenţii. Putem discuta despre cele mai potrivite măsuri de sprijin tocmai pentru că acei elevii cu tulburări din spectrul autist au o capacitate intelectuală sporită. Este vorba doar despre adecvarea la particularităţile lor”, a mai arătat demnitarul.

Calendarul examenului național de Bacalaureat 2024, Sesiunea iunie – iulie 2024

3 – 7 iunie 2024: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

7 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

  • 17 – 19 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 19 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 25 – 27 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00

9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor

12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Amintim că Evaluarea Națională 2024 începe în data de 25 iunie – calendarul examenului pentru elevii de clasa a VIII-a.

Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2024

15 – 22 iulie 2024: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe

  • 8 – 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 12 august 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 13 – 14 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 19 august 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 20 august 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 22 august 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00)

27 – 29 august 2024: Rezolvarea contestațiilor

30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale

Citeste mai mult

Eveniment

„Domnișoarele simandicoase” din politică sunt rugate de primarul Cosmin Andrei să nu mai pună instituțiile statului pe drumuri

Publicat

S-au înmulțit plângerile din partea partidelor politice care au intrat în cursa electorală, motivul principal fiind că le sunt devastate corturile amplasate pentru strângerea de semnături. Primarul Cosmin Andrei a găsit cauza distrugerilor și pune pe seama vântului.

„Am observat în ultima vreme că domnișoarele simandicoase din politică fac tot felul de reclamații că le sunt vandalizate corturile de campanie și îndrăznesc să îi rog sa nu mai pună institutiile statului pe drumuri și să consume resursele inutil ci sa își vadă liniștiți de campanie pentru că nu este nicio conspirație. Inclusiv corturile noastre au fost afectate, dupa cum puteti vedea, din cauza vântului”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Citeste mai mult

Eveniment

Trei școli au reprezentat județul Botoșani la întâlnirea regională a liceelor agricole

Publicat

Vineri, 12.04.2024, la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” din Iași,  a fost organizată întâlnirea regională a liceelor agricole. Județul Botoșani a fost reprezentat de Liceul Tehnologic „Demostene Botez” Trușești, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani și Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni.

La activitate au participat reprezentanți din instituții de învățământ superior, precum Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași, precum și de la World Vision Romania, Junior Achievement Romania, Fundația Civitas pentru Societatea Civila Cluj și Fundația Comunitară Iași.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute următoarele probleme de interes pentru liceele cu specializări preponderent agricole:

  • îmbunătățirea imaginii învățământului agricol;
  • colaborarea cu agenții economici;
  • resurse pentru materialele didactice;
  • modele de buna practică;

Au fost prezentate noi oportunități de finanțare pentru învățământul profesional și tehnic preuniversitar.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending