Connect with us
Publicitate

Eveniment

Scandal pe terasa unui bar din Botoșani. Bărbat de 47 de ani, bătut și tâlhărit

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie.

 

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, la data de 19 iunie a.c., în jurul orei 13:00, în timp ce se afla pe terasa unui local public, din municipiul Botoșani, pe fondul uneui conflict spontan, avut cu un bărbat de 47 de ani, din aceeași localitate, i-ar fi aplicat acestuia mai multe lovituri, la nivelul feței, împrejurare în care i-ar fi sustras 50 de lei.

 

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

FOTO cu caracter generic

Publicitate

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Elevii de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, alături de pompieri

Publicat

Publicitate

„Nu ne jucăm cu focul!“, „Nu aprindem lumânări în casă și nici în curte!”, „Dacă avem o problemă, cerem ajutorul părinților sau al doamnelor învățătoare!“, – sunt lucruri pe care copiii le învață de mici. Pentru a înțelege mai bine aceste sfaturi, elevii de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi au vizitat, în această dimineață, Detașamentul de Pompieri Dorohoi.

La acțiune au participat peste 30 de copii și cadre didactice. Pompierii le-au arătat autospecialele pe care le folosesc pentru stingerea incendiilor sau pentru salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente ce le pot pune viața în pericol. Copiii au urcat și în autospeciale și au probat echipamentele de protecție folosite de salvatori pe timpul intervențiilor.

Pompierii le-au vorbit, pe înțelesul lor, despre comportamentul în cazul

producerii unui incendiu în incinta școlii, prezentându-le următorii pași:

– anunțați incendiul primului adult pe care îl întâlniți;

– ieșiți din clădire sub supravegherea și îndrumarea educatoarelor;

Publicitate

– nu vă întoarceţi spre locurile în care se manifestă incendiul pentru a vă lua ghiozdanele sau alte obiecte de valoare;

– aşteptaţi intervenția pompierilor.

 

Publicitate

Totodată, le-au oferit următoarele sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță:

– nu vă jucați cu chibrituri, brichete și nu aprindeţi lumânări în casă;

– nu trageți de cablurile electrice sau de prize, deoarece există pericol de electrocutare;

– nu vă jucați în preajma aragazului și nu lăsați jucăriile în imediata apropiere a acestuia;

– nu așezați pe radiatoare sau plite, jucării, haine sau alte lucruri care pot lua foc;

– nu imitați lucrurile periculoase pe care le vedeți pe internet.

Activitatea a fost organizată la inițiativa unității de învățământ, în cadrul Programului național „Școala Altfel”.

 

Citeste mai mult

Eveniment

MAE: Atenţionare de călătorie Belgia – acţiune de protest a personalului aeroportuar

Publicat

Publicitate

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Belgiei că din cauza unei acţiuni de protest a personalului aeroportuar programate marţi operaţiunile de decolare vor fi anulate pe tot parcursul zilei pe Aeroportul Bruxelles – Charleroi.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis AGERPRES, zborurile pasagerilor care sosesc pe Aeroportul Bruxelles – Charleroi ar urma să fie operate în regim normal, însă cetăţenii români sunt sfătuiţi să verifice starea zborului la compania aeriană sau pe site-ul aeroportului.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 344 1658, +32 (0)2 343 69 35, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela la telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Belgia: + 32(0)2 346 9814. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Permis de conducere fals, „confiscat” de polițiști la controlul vamal de la Frontiera Racovăț. Au făcut dosar penal

Publicat

Publicitate

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț efectuează cercetări cu privire la un cetățean român, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere internațional, ce s-a dovedit a fi fals.

În data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 11.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț–ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean român, în vârstă de 31 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în România.
Bărbatul a prezentat la control un permis de conducere eliberat de autoritățile din Florida–SUA și un permis de conducere internațional, având imprimate datele și fotografia sa.
Colegii noștri au efectuat verificări specifice, în urma cărora s-a concluzionat că bărbatul nu este posesor al unui permis de conducere internațional, iar cel prezentat la control este un permis fantezist, care nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui permis de conducere internațional și nu îi acordă dreptul să conducă pe teritoriul României.
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România. La finalizarea cercetărilor, se vor lua măsurile legale care se impun.

Citeste mai mult

Eveniment

Un bărbat de 40 de ani, din comuna Concești, și-a băgat în sperieți fosta soție. Polițiștii l-au scos din locuință

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Darabani au emis ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat, de 40 de ani, din comuna Concești, pentru faptul că i-a adresat amenințări cu acte de violență fostei soții.

Ordinul de protecție a fost emis pe o perioadă de 5 zile, iar bărbatul a fost evacuat din domiciliu având mai multe obligații, printre care și aceea de a nu se apropia la o distanță mai mică de 100 de metri, față de locuință și de fosta soție. În situația în care nu sunt respectate aceste obligații, se vor demara cercetări pentru infracțiunea de încalcare a ordinului de protecție, iar față de aceștia poate fi dispusă o măsură privativă de libertate. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending