Connect with us
Publicitate

Eveniment

SÂMBĂTA NEAGRĂ: Să ne rugăm pentru Alexia și celelalte victime din AUTOCARUL GROAZEI

Publicat

Mii de părinți și bunici s-au rugat astăzi și au transmis mesaje de încurajare pentru sănătatea Alexiei, fetița de 15 ani din Botoșani, internată astăzi și aflată încă de dimineață în cea mai complicată operație de replantare de membre din ultimii 10 ani din zona Moldovei.

Alexia este una din victimele cumplitului accident din noaptea de vineri spre sâmbătă, în județul Iași, după ce un autocar din Botoșani, cu membrii unui ansamblu artistic din Curtești, s-a răsturnat pe șosea. 25 de persoane au fost rănite, dintre care 15 copii.

Accidentul a avut loc puțin după miezul nopții, în Pașcani, județul Iași, iar Alexia a ajuns la urgențe cu “politraumatism, amputație completă braț stâng și amputație incompletă braț drept”, fiind dusă urgent în sala de operații de la Spitalul Clinic de urgente Copii ”Sf Maria” Iași.

Ajunsă la spital cu un braț amputat complet și un braț amputat parțial, Alexia a intrat urgent în operație, o operație considerată una dintre cele mai complexe din ultimii 10 ani de către specialiști.

Botoșănenii au transmis sute de mesaje familiilor copiilor și inclusiv preoții s-au rugat pentru reușita operațiilor medicilor ieșeni.

“Aseară la ora 00:00 membrii Ansamblului Flori de Măr au trecut printr-un moment de cumpănă. Dorim din suflet sănătate tuturor tinerilor și copiilor! În aceste momente de  încercare, sănătatea este comoara cea mai de preț! Rugăciunea noastră fierbinte o transmitem către Dumnezeu pentru ca voi toți să vă întoarceți sănătoși acasă și să petreceți  sărbătorile la care ați visat alături de cei dragi! Nu vă putem lua suferința, dar suntem alături de voi și de familiile voastre!”, a transmis și Primăria Curtești pe pagina de socializare.

De asemenea, botoșănenii au făcut apel la donarea de sânge, dar și la un gând bun pentru Alexia și ceilalți copii.

“Pentru a veni în sprijinul copiilor internați în spital, ca urmare a accidentului de vineri noapte, vă rugăm să veniți în număr cât mai mare la Centrul de Transfuzii din municipiul Botoșani, începând de luni, între orele 9:00 și 12:00. Vă mulțumim!” au transmis mulți dintre botoșăneni, iar mesajul s-a viralizat în mediul on-line.

“Dacă dorii să o sprijiniți pe Alexia, în primul rând rugați-vă pentru ea”, spuneau alături de tatăl Alexei și cei mai mulți dintre părinții care au transmis astăzi mesaje pe paginile de socializare.

Din respect pentru intimitatea Alexiei și a celorlalți copii, dar și pentru drama prin care trec părinții acestora, Redacția Botoșani24.ro a decis să nu publice fotografia micilor artiști.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Educație

Ziua Mondială a Sindromului Down, marcată la Școala Gimnazială Nr.11 din Botoșani

Publicat

Ziua Mondială a Sindromului Down, întâlnirea Generației Unificate, a fost marcată, în avans, duminică, 17 martie 2024, în sala de sport a Școlii Gimnaziale Nr.11 din municipiul Botoșani.

Elevii clasei a VIII-a B au avut parte de prima lor experiență în calitate de voluntari, primind în grijă câte un copil sau tânăr cu dizabilități, membri ai Asociației “Down Activ” Moldova.

Au făcut împreună sport, au socializat și s-au bucurat de fiecare moment.

Toți participanții au purtat șosete desperecheate pentru a promova incluziunea socială și abilitățile sportivilor cu sindrom Down.

Doamna Țepeș Ana, reprezentantă a DJST Botoșani, le-a oferit participanților diplome și medalii.

Programul ScoalaGeneratiei Unificate este finanțat de Excelența Sa Șeicul Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, Președinte al U.A.E., Conducător al Abu Dhabi și Comandantul Suprem al Forțelor Armate al Emiratelor Arabe Unite prin Special Olympics International.

Iată și câteva imagini surprinse astăzi la Scoala Gimnazială Nr.11 din Botoșani:

 

Citeste mai mult

Eveniment

Buget de 400 de milioane de euro pentru Start Up Nation 2024. A fost aprobat de Comisia Europeană

Publicat

Start Up Nation 2024 aduce o veste bună pentru antreprenorii din mediul de afaceri românesc. În acest an, aceștia vor avea oportunitatea de a accesa granturi prin intermediul unui nou program Startup Nation. Bugetul alocat pentru acest program este de 400 de milioane de euro, provenind din fonduri europene, aprobate de către Comisia Europeană, relatează alba24.ro.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că o nouă etapă a programului Start Up Nation va fi lansată începând cu al doilea trimestru al acestui an.

„400 milioane de euro disponibile pentru IMM-uri pe o nouă linie de finanțare. O nouă etapă Start Up Nation (2024) începând cu al doilea trimestru al acestui an!

În urma negocierilor purtate cu Comisia Europeană am obtinut acordul finanțării din bani europeni a programului Start Up Nation – editia 2024, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Am atins în acest fel două obiective:

  1. Finanțarea Start Up Nation din bani europeni (obiectiv ratat de toate guvernările anterioare)
  2. Descentralizarea fondurilor alocate IMM-urilor către ministerul de resort, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului care trebuie să fie/să devină numărul unu în elaborarea de politici publice și finanțări pentru economie”, a transmis ministrul Adrian Câciu, într-o postare pe Facebook.

Citeste mai mult

Eveniment

Un copil de 2 ani a DISPĂRUT la Tudora. Zeci de polițiști și TOATĂ lumea îl caută

Publicat

Un minor de 2 ani căutat de zeci de forte de ordine în comuna Tudora, după ce astăzi, 17 martie, polițiștii botoșăneni au fost sesizați cu privire la dispariția unui minor de 2 ani, din comuna Tudora.

Acesta se afla în vizita la o cunoștință, împreună cu familia,  când a părăsit locuința respectivă, iar în urma căutărilor, cei apropiați nu au reușit să-l identifice.

Radu Ayan are următoarele semnalmente: păr șaten închis, ochi căprui, ten măsliniu.

Vestimentație cunoscută: bluză de trening roșie cu dungi albe pe mâneci, pantaloni negri cu dungi laterale albe, adidași cu lumini la talpă.

Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sai să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Deja au fost demarate căutări în zona, la care participa polițiștii de frontieră, pompieri, jandarmi si voluntari.

Citeste mai mult

Eveniment

Accident la Huțani. O femeie de 70 de ani a murit iar o altă persoană a fost transportată la spital

Publicat

Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp, în localitatea Huțani. În eveniment a fost implicat un singur autoturism, în care se aflau două persoane. 

La fața locului, a ajuns în cel mai scurt timp, un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă și un echipaj de prim ajutor SMURD, dar și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

Aceștia au constatat faptul că mașina era în afara părții carosabile, iar cele două persoane erau scoase din interior.

Una dintre victime, o femeie de aproximativ 70 de ani se afla în stop cardiorespirator.

Din păcate, victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul. Cea de-a doua persoană, în vârstă de aproximativ 35 de ani, a fost preluată de o altă ambulanță, conștientă, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe pentru acordarea ajutorului medical de specialitate.

Pompierii au acționat și pentru înlăturarea pericolului de incendiu prin deconectarea bornelor autovehiculului.

“Cazul a rămas în atenția Poliției” a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending