Connect with us

Eveniment

Salarii de 5000 de euro pentru botoșănenii care vor să plece la muncă în Norvegia prin Eures

Publicat

Publicitate
Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 444 locuri de muncă vacante, după cum urmează:
NORVEGIA

(79)

4 Mecanic auto (Calificare, experiență,căutarea erorilor electronice folosind un calculator sau un instrument de diagnosticare , căutarea defecţiunilor mecanice , efectuarea service-ului și întreținerii vehiculelor , efectuarea reparaţiilor şi înlocuirea pieselor , estimarea costurilor lucrărilor/reparațiilor de efectuat. Limba engleza)
  1 Mecanic biciclete (Calificare, experiență, repararea si intretinerea diferitelor tipuri de biciclete (biciclete de șosea, biciclete de munte, hibride și e-bike, marca proprie- BROS dar și alte mărci- Kalkhoff, Focus, Specialized, Cannondale.Limba engleză sau scandinava)
  70 Muncitor piscicol (Conditie fizica, disponibilitate pentru program de lucru variabil primirea, sacrificarea, procesarea și ambalarea crabului proaspăt pentru a fi vândut pe o piață internațională  de crabi. Limba engleza)
  4 OPERATOR CNC pentru mașini mari Mazak Integrex (Cunoștințe tehnice și practice bune pentru a putea interpreta desene și specificații, experienta in lucrul cu piese complexe in CNC, experiență în lucrul cu mașini Mazak Integrex mai mari, etc. Limba engleză nivel mediu spre avansat)
GERMANIA

(267)

5 Operator utilaje de constructii pentru infrastructura de transport din Germania (Calificare profesionala in domeniul constructiilor sau cel putin cativa ani de experienta profesionala in domeniu;  Experienta in conducerea utilajelor de constructii; Permis de conducere european. Cunostinte de limba germana nivel A2)
  10 Muncitor calificat in constructii pentru infrastructura de transport din Germania (Calificare sau experienta. Constituie avantaj cunostintele in manipularea masinilor si a echipamentelor de construcții rutiere. Cunostinte de limba germana nivel A2)
  25 Taietor de carne si lucrator in productie (Constituie avantaj calificarea profesionala in industria alimentara, in special ca macelar, experienta profesionala in domeniu, permisul de conducere categoria B si automobil personal; Rezistenta fizica, toleranta la frig si umiditate. Cunostintele de limba germana constituie avantaj, dar nu sunt obligatorii.)
  225 Taietor de carne si lucrator in productie (Constituie avantaj calificarea profesionala in industria alimentara, in special ca macelar, experienta profesionala in domeniu, permisul de conducere categoria B si automobil personal; Rezistenta fizica, toleranta la frig si umiditate. Cunostintele de limba germana constituie avantaj, dar nu sunt obligatorii
  2 Taietor de carne si lucrator in productie (Constituie avantaj calificarea profesionala de macelar; Experienta de lucru in industria de prelucrare a carnii, in special de vitel si vita; Cunostinte de limba germana – nivel de baza)
DANEMARCA

(2)

2 fierar betonist  (Montare armaturi metalice pentru consolidarea/constructia cladirilor din beton,montare/demontare cofraje,zidarie, etc., experienta intre 1-5 ani)
ELVETIA

(1)

1 Chirurg plastician (Medic chirurg expert in implant de păr care are deja experiență in transplantul de păr sau lucrări similare . Engleza, constituie avantaj  cunoasterea limbii germane)
OLANDA

(20)

15 Culegator capsuni (Se prefera experienta)
  2 Muncitori (Plantarea arbustilor,inclusiv in ghiveci,ingrijirea plantelor, udare,plivit,pregatirea plantelor pentru expediere, mutarea plantelor din sera in exterior si invers. Cunoasterea limbii engleze constituie un avantaj)
  2 Culegator sparanghel (De preferat experienta in agricultura chiar si la recoltarea sparanghelului. Persoana trebuie sa aiba o conditie fizica buna,dispusa sa presteze o munca buna in diferite conditii meteorologice. Enghleza sau germana)
  1 Ingrijitor animale (Hranirea vacilor si viteilor si mulsul vacilor, hranirea vacilor se face cu ajutorul tractorului care imprastie furajele, curatare grajdurilor cu masini speciale. Permis de conducere pentru tractor. Engleza conversational)
 

Publicitate

POLONIA

(27)

2 Operator CNC (Operarea masinilor unelte cu comanda numerica/ si/sau a arzatoarelor cu plasma/laser. Minim invatamant profesional tehnic. Experienta in domeniu. Cunoasterea elementelor de baza ale desenului tehnic, operare CNC. Engleza sau poloneza)
  2 Lacatus (Prelucrare manuala sau semiautomata a metalelor. Invatamant  profesional tehnic de baza. Experienta in domeniu reprezinta avantaj. Cunostinte de baza de desen tehnic. Engleza sau poloneza)
  2 Sudor MIG/MAG sau gaz (Sudarea cu metode MIG/MAG sau gaz. Minim invatamant profesional tehnic de baza. 6 luni experienta. Cunostinte de baza desen tehnic, sudura cu metode MIG/MAG sau gaz. Engleza sau poloneza)
  3 Strungar/frezor (Exploatarea utilajelor de frezat/strung, prelucrare materiale. Invatamant profesional tehnic de baza. Experienta profesionala in domeniu reprezinta avantaj. Cunostinte de baza de desen tehnic. Engleza sau poloneza)
  3 Lacuitor/vopsitor (Operatiuni in atelierul de vopsire cu pulbere sau aplicarea unui strat de vopsea pe produsele fabricate. Minim studii profesionale. Experienta in domeniu reprezinta avantaj. Engleza sau poloneza)
  5 Operator masina CNC (pentru candidatii fara experienta se ofera training) (Asamblarea accesoriilor si altor materiale intr-o anumita zona. Controlul permanent al calitatii. Minim invatamant profesional. Experienta profesionala ca muncitor in productie constituie avantaj. Engleza, poloneza nivel A2 (utilizator elementar)
  5 Asistent productie (Incarcarea si descarcarea elementelor in si din masina, la linia de productie. Pregatirea locului de munca pentru asamblare si ambalare. Controlul calitatii si controlul etichetelor produselor. Pregatirea elementelor pentru a fi folosite in procesul de productie. Educatie de baza. Engleza, poloneza nivel A2 (elementar).
  5 Muncitor depozit – operator stivuitor (Transportul produselor de la productie la depozit. Control produselor expediate din depozit. Pregatirea produselor gata de expediere. Conducerea activitatilor de incarcare si descarcare. Finalizarea comenzilor, ambalarea paletilor cu folie. Distributia marfii in depozit. Permis de conducere stivuitoare UDT. Experienta profesionala de muncitor depozit constituie avantaj. Engleza, poloneza nivel A2 (elementar).
FRANTA

(14)

1 Mecanic utilaje agricole (Repararea, punerea in functiune, întreținerea și livrarea mașinilor si echipamentelor agricole (tractoare, unelte, etc.). Se solicita competente in circuite hidraulice si pneumatice. Verificarea funcționarii echipamentelor, determinarea defectiunii si a soluțiilor de reparare a echipamentelor, efectuarea operațiunilor de întreținere, etc. Permisul de conducere pentru vehicule grele reprezinta  un avantaj.Calificare. Franceza – nivel de baza care sa permita comunicarea zilnica.)
  1 Sudor (Sudor pentru fabricarea si repararea utilajelor noastre agricole (tractor, pulverizator, utilaje de prelucrare a solului si utilaje mici.) Dimensionare, marcare, taiere, modelare prin îndoire, tăiere cu flacără (plăci, tuburi, profile etc.); asamblarea pieselor (sudură-lipire, nituire, capsare, lipire, …); control si finisare (slefuire, debavurare, îndreptare), verificare. Calificare. Franceza – nivel de baza care sa permita comunicarea zilnica.)
  12 Culegator sparanghel (Recoltat manual sparanghel alb și verde, pe câmp, folosind cuțitul si un instrument specific recoltarii acestei culturi. Franceza sau engleza)
FINLANDA

(27)

10 mecanic caroserie auto (Activitati specifice de reparare, demontare si reasamblare a autoturismelor, dubelor si camioanelor usoare. Minim 5 ani de experienta in domeniu; abilitatea de a demonta si reasambla parti ale autoturismelor si de a lucra cu diverse unelte specifice acestei activitati( polizor, slefuitor); permis de conducere. Limba engleza – nivel de comunicare)
  1 Lucrator in ferma de vite de carne (Munca va consta in toate activitatile specifice fermei: ingrijirea bovinelor, folosirea utilajelor fermei( tractoare, incarcatoare, presa de balotat, greble, cultivatoare), construirea de garduri, intretinerea cladirilor. Experienta intre 1 si 5 ani intr-o activitate specifica, permis de conducere. Limba englleza- nivel de intelegere)
  5 Muncitor necalificat – culegator de capsuni (Activitati specifice sezonului agricol – cules de capsuni, coacaze sau fructe de padure. Limba engleza constituie un avantaj, dar nu este obligatorie)
  10 Muncitor in productie pentru elemente din beton (Activitati specifice productiei de elemente din beton. Experienta pe o pozitie similara sau experienta in constructii (fierar betonist, dulgher) reprezinta un avantaj; experienta in pregatirea fierului pentru turnarea betonului si montarea cofrajelor; cunostinte minime de desen tehnic; permisul de conducere categoria B reprezinta un avantaj; cunostinte de lb. engleza/ finlandeza nivel conversational, minim A2(incepator)
  1 Lucrator in metal (Activitati specifice lucrului cu metalul, sudura, curatarea pieselor din metal, macinare. Cunostinte de baza in lucrul cu metalul. Cunostinte de lb. Engleza)
MALTA

(7)

1 Proiectant Inginer Constructii (Realizarea de planuri de proiectare folosind software-ul de proiectare si desenare asistata de calculator (CAD). Cunostinta in software CAD. Experienta anterioara in inginerie constituie un avantaj. Engleza fluent)
  2 Farmacist (Indeplinirea comenzilor si furnizarea serviciilor pentru clienti. Calificare in domeniu si experienta in farmacie comunitara. Eliberarea medicamentelor intr-o maniera exacta si in timp util. Licentiat in Farmacie. Limba engleza fluent atat scris cat si vorbit)
  1 Manager de monetizare (Sa dezvolte si sa execute strategii care sa conduca la crestere și maximizare a valorii de viata a clientului. Experienta de minim 1 pana la 2 ani in marketing/coding online.

Limba engleza fluent atat scris cat si vorbit)

  1 Manager Proiect (Management al proiectelor complexe de proiectare, inginerie si instalare, , de contractare, proiectare de detaliu,punere in functiune si predare. Calificat cu o diploma (MQF Nivel 6) intr-o materie tehnica, de preferinta Management de proiect, experienta tehnica si practica.Engleza fluent)
  1 Coordonator in domeniu acvaculturii – creveti (Coordonator de testare a crevetilor intr-o varietate de proiecte de cercetare la unitatea noastra de cercetare si dezvoltare acvatica cunoscuta sub numele de ABT Innovia. Educatie si cu experienta in cresterea si productia de creveti. Engleza fluent)
  1 Biolog marin (Consiliază cercetători, institute, companii/intreprinderi si oferă sprijin stiintific. Calificare in domeniu, studii superioare. Engleza fluent)
TOTAL LOCURI DE MUNCA IN UE/SEE = 444

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Cutremur în sistemul de sănătate: Guvernul anunță sancțiuni pentru medici și spitale, dar și schimbări majore pentru pacienți

Publicat

Publicitate

Guvernul Bolojan a prezentat luni un set de măsuri menite să reformeze sistemul sanitar. Inițiativa vizează creșterea transparenței în utilizarea fondurilor publice, combaterea fraudei, optimizarea rețelei de spitale și facilitarea accesului pacienților la servicii medicale de calitate, scrie alba24.ro.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Victoria, ministrul Sănătății, Alexandru Rogobete, a spus că reforma vizează atât sistemul public, cât și cel privat. Se urmărește o mai bună coordonare și responsabilizare a tuturor actorilor din sănătate.

”Ne propunem o schimbare profundă de abordare: banii din sănătate trebuie să meargă către pacient și către tratamente de calitate, nu către scheme financiare netransparente. Reforma nu înseamnă tăieri de fonduri, ci eliminarea risipei și a abuzurilor”, a declarat Alexandru Rogobete, citat de Mediafax.

UPDATE: Rogobete a anunțat că primele măsuri de reformă în sistemul sanitar prezentate luni vor fi aplicate începând cu 1 august, după consultări cu sindicatele, asociațiile de pacienți, organizațiile profesionale și instituțiile-cheie din domeniu.

Reforma sistemului sanitar. Măsuri propuse

Una dintre direcțiile esențiale ale reformei vizează schimbarea modului de finanțare a spitalelor. Tarifele pentru servicii vor fi corelate cu activitatea reală a unităților sanitare, în funcție de numărul de cazuri și gradul de ocupare al secțiilor. De asemenea, internările care nu sunt justificate medical vor fi limitate, urmând să fie înlocuite cu tratamente în regim de spitalizare de zi sau ambulatoriu.

Tot în zona spitalicească, autoritățile pregătesc introducerea unor sancțiuni clare pentru personalul medical care nu respectă programul de lucru, iar în cazurile grave și repetate, contractul de muncă ar putea fi chiar desfăcut.

Publicitate

Eliminarea unor practici frauduloase

În paralel, se urmărește eliminarea unor practici frauduloase. Spitalele – fie ele publice sau private – care decontează servicii medicale neefectuate vor putea fi sancționate cu până la 10% din valoarea contractului cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. În plus, dacă nu pot justifica cheltuieli legate de medicamente sau materiale sanitare, vor suporta o penalizare suplimentară de 20%.

Ministrul a anunțat și o măsură corectivă pentru situațiile în care sistemul privat tratează cazuri complicate superficial. Dacă un pacient tratat într-un spital privat revine într-o unitate publică cu complicații în mai puțin de 48 de ore, unitatea privată va fi obligată să suporte costurile intervenției ulterioare.

Fără coplată pentru unii pacienți

Un alt pas important este eliminarea coplății pentru pacienții tratați în cadrul programelor naționale de sănătate, fie că aceștia sunt internați în spitale publice sau private.

„Este inacceptabil ca un pacient dintr-un program național, deja aprobat și susținut de stat, să fie obligat să mai plătească ceva”, a precizat Rogobete.

Reorganizare a rețelei de spitale

Reforma propune și o reorganizare a rețelei de spitale, prin definirea unei noi categorii de spitale strategice, capabile să răspundă prompt în cazuri grave sau situații de urgență. Unitățile sanitare cu adresabilitate redusă vor fi regândite pentru a oferi servicii relevante pentru comunitățile locale.

Pe termen mediu, Ministerul Sănătății dorește și stimularea asigurărilor private, segment care rămâne slab dezvoltat în România, după cum a declarat ministrul. Măsurile vor fi completate de parteneriate între sistemul public și cel privat, pentru a construi un sistem coerent, fără zone gri.

Rectificare bugetară de 10 miliarde lei

Pentru sistemul sanitar este necesară o rectificare suplimentară de 10 miliarde de lei, a afirmat, luni, premierul Ilie Bolojan, care a adăugat că această sumă reprezintă, în condițiile actuale, ”o presiune mare” pe bugetul de stat.

”Anul acesta avem un buget alocat de 77 de miliarde de lei, la care colegii noștri ne-au solicitat o suplimentare obligatorie, în așa fel încât, pe de o parte, să putem să aducem facturile restante la zi – pentru că din martie nu am mai avut capacitatea financiară de a achita integral sumele – și, de asemenea, să putem funcționa până la finalul anului. Pentru asta, ne trebuie cel puțin 10 miliarde rectificare suplimentară, ceea ce reprezintă, în condițiile actuale, o presiune mare pe bugetul de stat”, a declarat Bolojan, potrivit Agerpres.

El a menționat că sistemul de sănătate a acumulat ”probleme mari” în ultimii ani, iar unul dintre aspectele care îi afectează buna funcționare este creșterea accelerată a cheltuielilor.

”Un aspect major este creșterea accelerată a cheltuielilor și nu mai putem să susținem această creștere în anii următori, raportat la veniturile pe care le avem la buget. Cheltuielile care sunt alocate prin Casa Națională de Sănătate sistemului sanitar au ajuns la o pondere de 16% din veniturile curente de la bugetul de stat, față de o pondere de aproximativ 11%, cât am înregistrat în anii trecuți. Doar în pandemie am mai ajuns la această pondere. Pe cale de consecință, există o presiune puternică asupra bugetului pentru acoperirea acestor cheltuieli”, a explicat prim-ministrul.

Criterii de performanță pentru salarizarea medicilor

”Avem o lipsă a criteriilor de performanță în sistem din punct de vedere al salarizării medicilor, nu există sisteme care să încurajeze medicii să lucreze în spitale mai mult, să facă mai multe operații. Și ceea ce am discutat cu domnul ministru este să susținem câteva proiecte-pilot, în care să introducem salarizarea funcției de performanță, în așa fel încât, dacă rezultatele vor apărea, să putem generaliza acest lucru în întreg sistemul, iar medicii să fie plătiți în principal în funcție de performanța pe care o fac”, a explicat Ilie Bolojan.

Premierul a punctat cazurile de șefi de secții din spitale care nu sunt numiți de managerii unităților sanitare. ”Iar dacă sunt numiți de alte instituții, cum sunt universitățile de medicină, de exemplu, sau facultățile de medicină, și nu au un raport de performanță încheiat fără echivoc, cu indicatori clari, cu cei care conduc spitalul, vă puteți da seama că un manager de spital nu are instrumentele necesare dacă nu îi are, în echipele de management, pe șefii de secție, presați de indicatori să facă performanță, să livreze servicii de calitate și eficiente”, a explicat Ilie Bolojan.

Citeste mai mult

Eveniment

Incendiu izbucnit într-o gospodărie din Sadoveni. O anexă a fost cuprinsă de flăcări

Publicat

Publicitate

Un incendiu s-a produs, în această după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Sadoveni. O anexă a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit.

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Stației Săveni, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Manoleasa. Primii care au ajuns la fața locului au fost pompierii voluntari. Aceștia au constatat faptul că ardea acoperișul anexei și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă. A ars acoperișul casei pe o suprafața de aproximativ 70 de metri pătrați. S-a salvat și protejat bunurile din interiorul anexei, dar și casa.

Pentru înlăturarea riscului de incendiu, ISU Botoșani recomandă:

▪ verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat. Orice modificare a acesteia poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de specialiști în domeniu;

▪ nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent;

▪ la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

Publicitate

▪ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

▪ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză;

▪ nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent. Avertismentul vizează alimentarea mai multor electrocasnice de putere electrică mare (frigider, maşină de spălat etc.) de la aceeași priză. Alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care folosiți mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu;

▪ instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului. În cazul în care sesizaţi că produsul respectiv şi-a schimbat parametri de funcţionare, se încălzește foarte repede sau emană un miros de ars, scoateţi-l imediat din funcţiune şi adresaţi-vă unui specialist. În cazul aparatelor mari, asigurați un spaţiu de aerisire pentru a se putea emana căldura acumulată în timpul funcţionării;

▪ amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede. Unele accidente de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau la contactul cu apa.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Citeste mai mult

Eveniment

Activități de educație pentru promovarea integrității desfășurate la Spitalului Județean de Urgență MAVROMATI Botoșani

Publicat

Publicitate

În săptămâna 14-18 iulie 2025, ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoșani au desfășurat, în cadrul protocolului de colaborare încheiat cu Spitalului Județean de Urgență MAVROMATI Botoșani, activități de educație pentru promovarea integrității cu personalul din cadrul secției psihiatrie, precum și cu persoane care s-au adresat acestei unități medicale pentru a beneficia  de  servicii de sănătate.

În cadrul întâlnirilor cu cadrele medicale și personalul auxiliar, în cadrul tematicii ,,CUM FACEM FAȚĂ CORUPȚIEI?”, au fost prezentate aspecte referitoare la structura organizatorică și competențele Direcției Generale Anticorupție, ca unică structură  de prevenire în arsenalul instituțiilor prevăzute în Strategia Națională Anticorupție implicate în lupta împotriva corupției, subliniind importanța și rolul  prevenției, atât în domeniul sănătății publice, cât și al corupției.

Astfel, pornind de la  misiunea și obiectivele instituției beneficiare, comparativ cu cele ale  Ministerului Afacerilor Interne, ca instituții care au în centru cetățeanul/pacientul, respectiv viața și sănătatea acestuia, au fost prezentate noțiuni juridice referitoare la termenul de funcționar public și răspunderea în planul implicării în acte de corupție a personalului medical, infracțiunile de corupție, tangente domeniului abordat, modalități de sesizare a faptelor de corupție, obligația  atitudinea/reacția  față de corupție, consecințele implicării în fapte de corupție.

Au fost prezentate și dezbătute spețe instrumentate la nivelul DGA, în care au fost implicate cadre medicale, iar în susținerea acestora și au fost difuzate materiale audio-video. Activitățile au fost interactive și au avut un feedback pozitiv, fiind oferite clarificări cu privire la dilemele și întrebările formulate de participanți.

Atât în cadrul activităților susținute împreună cu cadrele medicale, cât și cu cetățenii,  au fost popularizate sistemul telefonic Call-center anticorupție 0800806806, modul de funcționare al acestuia și campania națională ,,E TIMPUL SĂ NU MAI DĂM ȘI NOI CEVA!”, obiectivele și sloganurile acesteia, auditoriul fiind încurajat să adopte atitudinile necesare menținerii unui comportament integru.

În vederea realizării unei comunicări eficiente cu instituția noastră, reamintim faptul că la nivelul județului Botoșani, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Botoșani, cu sediul în municipiul Botoșani, Bulevardul Mihai Eminescu nr. 57, jud. Botoșani, telefon: 0231507128, fax: 0231507120, e-mail: botosani.dga@mai.gov.ro, date de contact la care cetățenii pot sesiza faptele de corupție săvârșite de personalul MAI.

Publicitate

 

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE BOTOȘANI

Citeste mai mult

Educație

Rezultatele finale înregistrate la proba scrisă din cadrul Examenului național pentru definitivare în învățământ – sesiunea 2025, după soluționarea contestațiilor

Publicat

Publicitate

La nivelul județului Botoșani, rata mediilor peste 8 (opt), obținute de candidații care au susținut proba scrisă a crescut la 73,6%, față de 69,6%, înainte de contestații.

La nivel național, procentul candidaților care au obținut medii peste 8,00 este de 69,2%.

Anul acesta, la nivelul județului Botoșani, au fost depuse 36 de contestații la proba scrisă. Toate notele contestate au fost modificate, după cum urmează: pentru 18 lucrări contestate notele inițiale au fost mărite, pentru 18 lucrări notele inițiale au fost micșorate.

Media minimă de promovare a examenului este 8 (opt). Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

„Cu un procent de promovare superior celui național, ne bucurăm să vedem că eforturile constante de formare și susținere a profesorilor debutanți dau roade. Acest rezultat demonstrează calitatea resursei umane din învățământul botoșănean. Îi felicit pe toți cei care au promovat și le urez succes în parcursul lor profesional!” a declarat prof. Bogdan Gheorghe SURUCIUC, inspector școlar general.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending