Connect with us
Publicitate

Eveniment

S-a bătut toba pentru A8. Asociația „Moldova Vrea Autostradă” a cerut începerea lucrărilor

Publicat

Publicitate

Membrii Asociaţiei “Moldova Vrea Autostradă” au bătut toba, sâmbătă, pentru a atrage atenţia asupra importanţei începerii lucrărilor la autostrada A8.

Reprezentaţii MVA speră ca prin evenimentul “Batem toba pentru Autostrada A8”, care a avut loc în Piaţa Unirii din Iaşi, să atragă atenţia asupra nevoii stringente de realizare a autostrăzii A8, cunoscută şi sub denumirea de Autostrada “Unirii”, care leagă Iaşiul de vestul României, precum şi de Republica Moldova, prin oraşul Ungheni.

 


Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO


“Acest eveniment e un semnal clar pentru autorităţi. Sunetul tobelor reprezintă vocea cetăţenilor care cer drumuri mai sigure şi o infrastructură modernă, pe măsura nevoilor Moldovei. Este una dintre formele prin care noi, ca asociaţie civică, încercăm să determinăm autorităţile să demareze cât mai curând posibil execuţia lucrărilor”, a afirmat Flavius Manea, preşedintele Asociaţiei “Moldova Vrea Autostradă”.

Printre cei care au venit sâmbătă în Piaţa Unirii s-a aflat şi fostul prefect Nicuşor Păduraru, unul dintre fondatorii Asociaţiei “Moldova Vrea Autostradă”. El a criticat faptul că execuţia lucrărilor pentru Autostrada “Unirii” întârzie din cauza faptului că “documentaţia nu e susţinută foarte bine la nivel local şi guvernamental, fie din lipsa unui interes strategic la nivelul guvernelor din ultimii 30 de ani de a dezvolta Moldova”.

Publicitate

 


Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO


“Infrastructura înseamnă dezvoltare, din toate punctele de vedere, iar dezvoltare economică înseamnă stabilitate şi mai puţină sărăcie”, a afirmat el.

Publicitate

La rândul său, fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor Adrian Covăsnianu, membru fondator al MVA, a subliniat importanţa construcţiei unei astfel de infrastructuri rutiere, care să lege estul de vestul ţării, şi, implicit, să ducă la dezvoltarea judeţelor din Moldova.

 


Foto: (c) ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO


“Chiar dacă vremea nu ne ajută, dorim ca acest eveniment să se audă până la Bucureşti pentru că e nevoie de Autostrada A8 în regiunea Moldovei. Vedem că încă nu au fost lansate licitaţiile pentru traseele montane. Aşteptăm finalizarea demersurilor pentru studiul de fezabilitate al sectorului ieşean. Sperăm că poate anul viitor vedem semnale clare în ceea ce priveşte construcţia unei autostrăzi. Uitaţi-vă acolo unde sunt autostrăzi cât de repede au crescut economiile, cât de mult s-au dezvoltat comunităţile, iar oamenii au un nivel mai bun de trai”, a declarat Covăsnianu.

Pe lângă momentele interactive de “bătut toba”, a fost iniţiată încă o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea construcţiei autostrăzii A8 şi crearea de puncte de dialog, unde cetăţenii au avut ocazia de a veni cu propuneri de soluţii pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din regiune. AGERPRES

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Ziua Educației marcată într-un mod inedit de femeile social-democrate din Botoșani

Publicat

Publicitate

Organizația Județeană a Femeilor Social – Democrate (OFSD) a sărbătorit Ziua Educației printr-o serie de evenimente la care invitați principali au fost peste 300 de cadre didactice din județul Botoşani. 


Astfel, au avut loc două întâlniri, la Darabani și în municipiul reședință de județ, moderate de inspectorul școlar Galia Hrimiuc și inspectorul școlar general adjunct Cristina Bălăucă.
Invitatul surpriză a fost secretarul de stat al Ministerului Educației, Florian Lixandru, care a reiterat angajamentele de la nivel central pentru susținerea educației de calitate prin proiecte certe pe diferite programe de finanțare.
Discuțiile s-au axat și pe alte paliere, printre care importanța finalizării actualelor investiții și atragerea de noi oportunități de finanțare în infrastructura școlară, eficientizarea sistemului de transport a elevilor, dotarea cu mobilier și echipamente a unităților de învățământ, o colaborare strânsă între cadre didactice și autorități sau implementarea unor strategii care să conducă la creșterea autorității și prestigiului profesiei, în întreaga societate.
De Ziua Educației și, în egală măsură, de Ziua Profesorului, social – democratele botoșănene sunt alături de toate cadrele didactice și aduc mulțumiri pentru munca imensă depusă în construirea sănătoasă și valoroasă a societății!
Fără educație și fără o societate educată, nu există nici viitor!
Dragi și onorați profesori, LA MULȚI ANI!

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Șofer de 51 de ani, beat criță și drogat, urmărit în trafic de un polițist aflat în timpul liber

Publicat

Publicitate

Astăzi, 5 octombrie a.c., în jurul orei 12:00, șeful Biroului de Ordine Publică, comisar șef de poliție Stărică Ionuț, din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, aflat în timpul liber, a observat în zona unei piețe, din Botoșani, o femeie care trăgea de portiera unui autoturism, încercând să convingă șoferul să nu plece, însă nu a reușit, iar conducătorul auto a accelerat, și femeia a căzut pe sol.

 

Ulterior, polițistul a aflat că persoana de la volan se afla sub influența alcoolului, motiv pentru care a pornit în urmărirea acestuia, concomitent solicitând intervenția patrulelor de poliție pentru oprirea sa.

 

În scurt timp, un echipaj de poliție a observat autoturismul pe Bulevardul Mihai Eminescu și s-a reușit blocarea sa în sensul giratoriu cu strada Octav Onicescu.

 

Publicitate

Conducătorul auto, un bărbat de 51 de ani, din municipiul Botoșani, a coborât din autoturism, fără a cupla în treapta de parcare autoturismul, ceea ce a condus la deplasarea acestuia înspre autospeciala de poliție, lovind-o în partea laterală. În urma impactului a rezultat avarierea autospecialei.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

Mai mult decât atât, rezultatul a fost pozitiv și pentru substanțele psihoactive, indicând posibila prezență in organism a cocainei și canabisului.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO Acțiunea BARIERA: Punctele de frontieră din județ luate cu asalt de polițiști. Aproape o mie de persoane legitimate

Publicat

Publicitate

Astăzi, 5 octombrie, de la nivel central a fost declanșată acțiunea BARIERA 2. Aceasta reprezintă o continuare a activităților desfășurate weekendul trecut și urmărește creșterea gradului de conștientizare a societății în ceea ce privește nivelul de pericol social al diferitelor forme de criminalitate și prevenirea manifestării acestora.

În intervalul orar 8.00-13.00, la nivelul punctelor de trecere a frontierei Sânca-Costești, Racovăț și Rădăuț-Prut de la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au fost organizate acțiuni care au vizat prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere și totodată descurajarea fenomenului infracțional în ceea ce privește traficul cu produse accizabile, în special țigări, precum și alte bunuri interzisVIDEO:  e la deținere – droguri, arme, bunuri ce aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală care sunt transportate cu autocare sau autoutilitare.

În acțiunea derulată în punctele de frontieră au fost angrenați zeci de polițiști de frontieră, echipaje canine și tehnică specifică din dotarea structurilor teritoriale.

În cadrul acțiunii au fost verificate peste *320 mijloace de transport și aproximativ 900 persoane*. Totodată au fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regiumului străinilor în România.

Polițiștii de frontieră de la nivelul întregii țări urmează să desfășoare astfel de acțiuni în perioada următoare pentru combaterea infracționalității transfrontaliere și tragerea la răspundere a celor care încalcă legea.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Sfinții tămăduitori în istoria Bisericii: Trei cercuri pastorale vor avea loc duminică în Protopopiatul Botoșani

Publicat

Publicitate

Anul 2024, închinat Sfinților tămăduitori fără de arginți cinstiți în evlavia poporului român, este un moment favorabil de sporire a rugăciunii pentru vindecarea bolnavilor și de apreciere a celor care îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. În acest context, duminică, vor avea loc trei cercuri pastorale în Protopopiatul Botoșani.

Biserica Parohiei Drislea va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar „Sfântul Nicolae” – Trușești, în cadrul căreia părintele Claudiu Vreme va susține conferința cu tema: Sfinții tămăduitori în istoria Bisericii;

Biserica Parohiei Bălușeni va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” Cristești, în cadrul căreia părintele Serghei Rață va susține conferința cu tema: Sfinții tămăduitori în istoria Bisericii;

-Biserica Parohiei Ciornei va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla” – Gorbănești, în cadrul căreia părintele Corneluș Anițulesei va susține conferința cu tema: Sfinții doctori fără de arginți din România.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending