Connect with us
Publicitate

Actualitate

Românii stau cu becul stins, dar primesc facturi uriașe. Cum se calculează consumul lunar de energie electrică, din 1 septembrie

Publicat

Tocmai când se așteptau ca măsurile luate de guvern să le aducă mai multă încredere că vor reuși să treacă peste iarnă cu bine, zeci de mii de români s-au trezit că primesc facturi imense de la furnizorii de energie electrică, notează alba24.ro.

Este vorba, în cele mai multe cazuri, de noua modalitate de calculare a facturii, foarte complicată, pe care populația o decontează chiar în această toamnă.

Dumitru Chisăliță, preşedinte al Asociaţiei Energia Inteligentă a explicat pentru pentru SpotMedia.ro modul de calcul al facturilor pe care românii le pot primi în această perioadă.

Cum se calculează facturile la energie electrică de la 1 septembrie
Pe factura de la energie electrică sunt trecute datele despre consumul mediu lunar pe anul trecut, respectiv 2021. Potrivit ordonanţei pe energie, care se aplică de la 1 septembrie, cei care au înregistrat în 2021 un consum mediu lunar la energie electrică cuprins între 0 şi 100 KWh inclusiv, vor plăti în continuare un tarif de 0,68 de lei/kWh.

Cei care au înregistrat în 2021 un consum mediu lunar cuprins între 100,01 şi 300 KWh inclusiv, vor plăti în continuare un tarif de maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, dar numai pentru un consum lunar de maximum 255 kWh.

Consumul de energie electrică ce depășeste 255KWh /lună se facturează la preț întreg, adică la prețul pe care îl stabilește furnizorul de energie electrică

Cei care nu îndeplinesc însă prima condiție, a consumului mediu anual de maximum 300 kw din 2021, plătesc încă din aprilie și vor plăti în continuare tot consumul lunar la prețul pieţii, indiferent câte economii vor face în fiecare lună. ”Populația stă cu becul stins dar primește facturi umflate” spune Dumitru Chisăliță.

După ce au fost asigurați că nu va crește prețul la gaze, cca. 40% din consumatorii casnici de gaze vor achita în iarna 2022/2023, prețuri plafonate, care vor fi până la dublu față de prețul mediu plătit pentru gaze în iarna 2021/2022.

Vin primele facturi regularizate în baza OUG din aprilie
Până acum regulile s-au schimbat de 3 ori:

iarna trecută compensarea a funcționat pentru orice consum lunar și fără vreo limită privind consumul din 2021.
în aprilie 2022 a intervenit condiția consumului mediu în 2021 sub 300kw.
în septembrie s-a adăugat limitarea compensării în fiecare lună la 255 kw.
Acum vin primele facturi regularizate conform regulilor OUG din aprilie. Și ele sunt foarte mari pentru cei care anul trecut au avut consumul mediu mai mare de 300 kw.

Dacă nu ai făcut economie la energie în 2021, degeaba stingi becurile anul acesta
„După ce au fost îndrumați să facă economie la energie electrică, pentru că astfel vor beneficia de preț plafonat, oamenii constată că chiar dacă au redus factura lunară din august 2022 sub 255 lei/kWh, în loc să aibă pe factură prețul promis plafonat de 0,8 lei/kWh constată că au prețul de 1,8 lei/kWh.

Adică pentru un apartament cu 3 camere care a consumat 250 kWh în luna august 2022, proprietarul în loc sa achite 200 lei, va achita 450 lei (2,25 ori mai mare).

De ce? Pentru că Legea prevede că se aplică prețul plafonat, doar dacă consumul mediu anual din anul 2021 este sub 255/300 kWh.

Oamenii trebuie să știe că dacă nu ai făcut economie la energie în 2021, degeaba faci economie la energie anul acesta, că nu primești în luna curentă prețul plafonat promis, pe factură va fi prețul pieței (cel puțin dublu față de prețul plafonat)”, a explicat Dumitru Chisăliţă, preşedinte al Asociaţiei Energia Inteligentă.

„Circa 47% dintre gospodării, mai precis 4.166.360, au un consum mediu de 54,16 kWh pe lună, asta înseamnă o factură medie de 37 de lei. Mai mult de jumătate din populaţia României acolo va plăti”, spune Virgil Popescu, ministrul Energiei.

„Sunt case de mărimea unei băi a unui apartament sau case din Bucureşti, în care în afară de câteva becuri şi un aparat de radio nu găseşti absolut nimic. Este o sărăcie cruntă”, a explicat Dumitru Chisăliţă, pentru Observator.

surse: Spotmedia.ro, Observatornews.ro, financialintelligence.ro

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Eveniment

Pedepse aspre pentru traficanții de droguri. Premii pentru poliţiştii care duc la capturarea unor cantităţi mari de droguri

Publicat

Ministerul de Interne anunţă înăsprirea Legislaţiei pentru combaterea cosnumului şi traficului de droguri. Agenţii MAI vor avea atribuţii sporite şi bonificaţii în funcţie de rezultatele obţinute în teren. Cresc amenzile, iar pedepsele se înăspresc pentru cei care fac trafic de subtanţe stupefiante, dar şi pentru consumatorii prinşi drogați şi băuţi la volan se ajunge până la confiscarea autovehicului, informează AGERPRES

Ministerul de Interne anunţă înăsprirea Legislaţiei pentru combaterea cosnumului şi traficului de droguri. Agenţii MAI vor avea atribuţii sporite şi bonificaţii în funcţie de rezultatele obţinute în teren. Cresc amenzile, iar pedepsele se înăspresc pentru cei care fac trafic de subtanţe stupefiante, dar şi pentru consumatorii prinşi drogați şi băuţi la volan se ajunge până la confiscarea autovehicului.

Bonificaţii pentru poliţişti la capturarea unor cantităţi semnificative de droguri

Ministerul Afacerilor Interne doreşte introducerea unor reglementări în lege prin care poliţiştii care contribuie la mari capturi de droguri, arme sau la denunţarea unor fapte de corupţie să poată primi bonificaţii, a anunţat, miercuri, secretarul de stat în MAI, chestor general de poliţie Bogdan Despescu.

“La iniţiativa ministrului Afacerilor Interne vom propune o reglementare privind acordarea de bonificaţii poliţiştilor în raport de criterii de performanţă pentru îndeplinirea unor activităţi care au condus la capturarea unor cantităţi semnificative de droguri, substanţe interzise, arme şi muniţii, indisponibilizarea unor sume mari de bani precum şi denunţarea unor fapte de corupţie”, a spus Despescu, într-o conferinţă la sediul MAI.

DIICOT să se degreveze de cauzele de complexitate scăzută, pe care le  va ancheta poliția

El a precizat că, în urma dezbaterilor la nivelul Ministerului, vor fi propuse măsuri de consolidare a cadrului legislativ pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului şi combaterea infracţionalităţii, în special privind traficul de droguri, traficul de persoane, arme, siguranţă rutieră şi migraţie ilegală.

Una dintre modificările avute în vedere prevede ca poliţia să poată dispune din oficiu urmărirea penală în anumite situaţii, pentru ca DIICOT să se degreveze de cauzele cu un caz de complexitate scăzut, poliţistul antidrog având un rol activ în investigarea acestor fapte.

Reducerea pedepselor doar cei care conduc la capturarea unor cantităţi mai mari de droguri

Potrivit lui Despescu, în pachetul de măsuri ar intra şi înăsprirea condiţiilor în care traficanţii de droguri pot beneficia de reducerea pedepselor.

“Pachetul de măsuri propune pedepse adecvate pentru traficanţii de droguri, respectiv înăsprirea condiţiilor în care infractorul poate beneficia de reducerea pedepselor. Pot beneficia de reducerea pedepselor doar cei care conduc la capturarea unor cantităţi mai mari de droguri sau similare cu cele care fac obiectul faptei sale. În prezent, legea oferă posibilitatea ca un traficant prins, de exemplu, cu 10 kilograme de droguri să beneficieze de reducerea pedepselor dacă denunţă o persoană ce face trafic de droguri cu 500 de grame”, a afirmat secretarul de stat.

Incriminarea unor noi fapte referitoare la publicitatea drogurilor

Totodată, Despescu a arătat că este vizată şi eliminarea posibilităţii condamnării cu suspendare a executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracţiunilor de trafic de droguri, dar şi incriminarea unor noi fapte referitoare la publicitatea drogurilor.

“Instituirea unor noi situaţii agravante referitoare la deţinerea de droguri în spaţii publice în care au acces tinerii şi copii. Concret, persoana care deţine droguri pentru consum în şcoală, la festivaluri este sancţionată cu o pedeapsă mai mare, comparativ cu situaţia în care este depistat singur, în maşină, cu droguri”, a afirmat Despescu.

Confiscarea autovehiculelor şoferilor băuţi sau drogaţi care au provocat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane

Se mai propune, conform secretarului de stat în MAI, confiscarea autovehiculelor şoferilor băuţi sau drogaţi care au provocat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

“În domeniul siguranţei rutiere, măsura vizează măsura confiscării vehiculelor folosite ca armă de conducătorii auto. Concret, va face obiectul confiscării de autovehicule situaţia în care, în mod repetat, şoferul este depistat sub influenţa alcoolului şi drogurilor sau şoferul aflat sub influenţa alcoolului sau substanţelor psihoactive provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane”, a declarat Bogdan Despscu.

Poliţiştii ar putea da sancţiuni pe baza imaginilor de pe camerele de bord din autovehicule

Secretarul de stat în MAI a mai spus că Ministerul Afacerilor Interne doreşte introducerea unor reglementări în lege, printre care şi posibilitatea ca poliţiştii să poată aplica sancţiuni pe baza imaginilor înregistrate de dispozitivele deţinute de persoane fizice în autovehicule.

“Valorificarea resurselor tehnice deţinute de către administraţiile publice locale (…). Există un act normativ adoptat în Parlament, este în vigoare şi ne pregătim să operaţionalizăm anumite sisteme. Prin folosirea acestor sisteme stradale ale administraţiei publice locale vom veni cu un plus din punct de vedere al siguranţei rutiere în zonele urbane. De asemenea, vrem să utilizăm dispozitivele deţinute de persoane fizice în mijloacele auto. Bineînţeles, atât cele din administraţia publică locală, cât şi cele deţinute de persoane fizice, vor avea o aplicare pe anumite genuri de fapte, fapte cu grad de pericol ridicat. Toate sancţiunile vor fi aplicate în cadru legal, cu respectarea tuturor garanţiilor procedurale şi numai de poliţişti”, a spus Bogdan Despescu, într-o conferinţă la sediul MAI.

Citeste mai mult

Cultura

Spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!”, la Casa Tineretului din municipiul Botoșani

Publicat

Sâmbătă 30 septembrie și  duminică, 1 octombrie de la ora 1800, botoșănenii sunt invitați la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48 la spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. Traducerea și adaptarea piesei a fost facută de Lucian Băleanu, scenografia spectacolului este semnată de Vera Kipiani, iar coregrafia a fost realizată de Victoria Bucun.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Oana-Maria Tudoran, Răzvan Amitroaei, Marius Rogojinschi, Cezar Amitroaei, Gheorghe Frunză, Lenuș Moraru, Gina Patrașcu-Zamfirache, Sorin Ciofu, Ioan Crețescu, Alexandru Dobynciuc, Dana Bucătaru, Irina Mititelu și Volin Costin.

Un text dramatic de Avtandil Varsimașvili despre (așa cum reiese și din titlu) iubire. Dar… după milenii de valorificare artistică a temei, descoperim noi și noi valențe ale acestui sentiment.

Povestea de dragoste tratată inițial cu foarte mult umor este plasată într-un moment zbuciumat și foarte trist din istoria recentă a Gruziei (războiul cu Rusia din 2008).

Într-un cadru inedit (o viziune regizorală realizată în premieră absolută pentru publicul botoșănean) se va desfășura cronologic constituirea pasională a iubirii până la un deznodământ surprinzător.

Toate acestea sunt grefate pe un eșafodaj de întrebări existențiale pentru care fiecare trebuie să-și găsească propriile răspunsuri.

„Spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!”  este despre ceea ce ne lipsește tuturor în special în ziua de azi: DRAGOSTEA. Ne-am dezobișnuit să iubim!

Cred ca la o trupă foarte interesantă s-au mai adăugat actori tineri foarte interesanți, nu prea sunt obiectiv atunci cand vorbesc despre acești actori pentru că eu îi iubesc cu adevărat, dar știu că dragostea e subiectivă: îi iubești pentru că îi iubești, fără motiv. Dar eu mai am un motiv foarte serios să îi și respect pentru că sunt niște profesioniști serioșiși niște actori foarte interesanți. Așa că e un spectacol despre dragoste, pe care îl desfășurăm într-o atmosferă de iubire generală.” (AndroEnukidze)

Andro Enukidze s-a născut pe 9 ianuarie 1965 la Tbilisi. În 1987 a absolvit Universitatea de Teatru din Georgia „Shota Rustaveli” (clasa de regie a lui Dimitri Aleksidze și Temur Chkheidze). Andro Enukidze a regizat optzeci și șase de spectacole montate la teatre din Georgia, Polonia, Turcia, Rusia, România. Din 2014 până în 2022 a fost director artistic la Teatrul de Stat din Batumi „Ilia Chavchavadze”. Împreună cu Robert Sturua este co-fondator al facultății de regie, prima din istoria Turciei (Universitatea Bilkent, Ankara).

AndroEnukidze a scris și piese de teatru, uneori împreună cu dramaturgul MihoMosulishvili, care au fost prezentate în teatrele din Georgia și au fost publicate în reviste literare.

AndroEnukidze este fondator și director artistic al Festivalului Internațional de Teatru din Batumi, Georgia. Profesor-doctor și Decan al Facultății de Dramă la Universitatea de Teatru și Film din Tbilisi, Georgia.

Premii:

Câștigătorul Festivalului de Teatru Rustavi „Mască de aur” în nominalizarea „Cea mai bună regie” pentru spectacolul „Este omul uman?!” (Montat împreună cu Robert Sturua) în 2003.

Câștigătorul Festivalului de Teatru al Țărilor Mării Negre din Trabzon (2002-2005).

Marele Premiu pentru spectacolul de la al IX-lea Festival de Teatru Dostoievski din Novgorod în 2005.

Spectacolul „Livada de vișini” de A.P.Cehov montat de AndroEnukidze în 2021 la Rzeszow, Polonia, a intrat în top 10 cele mai bune premiere din anul 2021 din Polonia.

Premiul cel Mare pentru „Cel mai bun spectacol al anului” în 2021 cu spectacolul „Pescărușul” de A. P. Cehov.

 

Durata spectacolului: 1h 25 min.

Pret bilet: 36 lei, elevi, studenți, pensionari – 18 lei.

Biletele se găsesc la:

🔘 CASA TINERETULUI, B-dul Mihai Eminescu nr. 48📞0231.510.970 și 0735.779.821▪️de marți până vineri: 10:00-18:00▪️sâmbătă și duminică: 12:00-20:00
🔘 Agenția teatrală din incinta cinematografului Unirea 📞 0722.557.556▪️de marți până vineri: 13:00-19:00 ▪ sâmbătă și duminică: 10:00-19:00

Citeste mai mult

Eveniment

Mai puține accidente grave anul acesta în județul Botoșani, potrivit unei statistici la nivelul IPJ

Publicat

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani au ca prioritate siguranța rutieră și siguranța tuturor participanților la trafic. Reamintim faptul că scopul prezenței noastre în spațiul public, nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a ne asigura că sunt respectate regulile de circulație precum și pentru a-i identifica și scoate din trafic pe cei care nu înțeleg să le respecte.

 

În primele 8 luni ale anului 2023, polițiștii rutieri au desfăşurat atât activităţi stabilite în planurile realizate la nivelul instituției noastre, ca urmare a analizării evenimentelor înregistrate  în cursul anului trecut, cât și activități prevăzute în Programul Operațiunilor Europene al Organizației polițiștilor Rutieri din Europa – ROADPOL, precum și cele din Calendarul de acțiuni al Inspectoratului General al Poliției Române.

 

Prin toate aceste activități s-a urmărit reducerea riscului rutier la nivelul județului nostru.

 

Analizând și urmărind permanent evoluția situației operative și necesitatea prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere, în primele opt luni ale acestui an, pe raza întregului județ s-au organizat 187 de  acţiuni.

 

În cadrul acestora acțiuni s-a avut în vedere eficientizarea activităților de combatere a principalelor cauze frecvent generatoare de evenimente rutiere, acestea fiind organizate si desfașurate punctual, pe anumite categorii de abateri, sectoare de drum şi intervale de timp.

 

În  cadrul  activitaților  de control  și  supraveghere  a  traficului  rutier  cât  și  prin  exploatarea  unor  informații cu valoare operativă,  la  nivelul  întregului  județ,  polițiștii  rutieri  au  descoperit  și  instrumentat 496  de  infracțiuni.   Ponderea infracțiunilor constatate o reprezintă conducere sub influența alcoolului, fiind înregistrate 106 fapte.

 

Subliniem faptul că în cadrul acestor activități, polițiștii au confiscat 800 de țigarete și 43.69 m.c. de material lemnos.

 

În această perioadă a fost înregistrată o creștere a faptelor contravenționale constatate de polițiști, respectiv peste  21.000, cu 4.500 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

Astfel, 9.648 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2.642 de sancțiuni pentru nefolosirea centurii de siguranță, alte 540 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri comise de către pietoni, 555 pentru abateri comise de bicicliști, 185 pentru conducere sub influența alcoolului și 95 de sancțiuni au fost aplicate pentru adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

 

În aceeași perioadă, au  fost  reţinute 2.654  de permise  de  conducere, dintre care 2.339, în  vederea  suspendării  exercitării  dreptului  de  a  conduce  autovehicule,  141 de permise de conducere  au fost  anulate și 16 permise au fost retrase din motive medicale.

 

De asemenea, s-a  procedat  la  retragerea  temporară  a  872  de  certificate  de înmatriculare.

 

 

  1. Evoluţia dinamicii accidentelor de circulaţie

 

Analiza dinamicii accidentelor de circulație grave  produse în primele 8  luni ale anului 2023 relevă faptul că acestea se află pe un trend descendent.

 

De la începutul anului până în prezent au fost înregistrate 269 de accidente rutiere, cu 10 mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut.  Dintre acestea, 49 de accidente au fost grave și 210 accidente au fost ușoare.

 

În ceea ce privește consecințele accidentelor rutiere, respectiv victimele rezultate, precizăm faptul că anul acesta au fost 259 de victime rănite ușor, cu 4 mai puține decât anul trecut și 39 de victime rănite grav, tot cu 4 mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut.

 

De asemenea, în urma producerii accidentelor rutiere au decedat 12 persoane.

 

În perioada de referință, cele mai multe accidente de circulație s-au produs ca urmare a neadaptării vitezei la condițiile de drum sau de trafic, a indisciplinei pietonilor, a nerespectării regulilor privind acordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor și conducere sub influența alcoolului.

 

 

ROADPOL – Safety Days

 

În perioada 16 -22 septembrie la nivelul județului Botoșani s-a desfășurat Proiectul ROADPOL Safety Days, aflat la a patra ediție, destinat conștientizării tuturor participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun în momentul în care nu respectă normele rutiere, în vederea adoptării unei conduite responsabile și preventive la volan.

 

Astfel, în fiecare zi, s-a acționat punctual, pe diferite teme, respectiv viteză, alcool, nefolosirea centurii de siguranță, folosirea telefoanelor mobile fără dispozitiv ”hands free”, neacordare prioritate vehicule, neacordare prioritate pietoni, abateri ale pietonilor și abateri ale bicicliștilor.

 

În total, în urma neregulilor constatate au fost aplicate 425 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute 97 de permise de conducere.

 

 

     Total sancțiuni contravenționale aplicate pe tematica acţiunii, din care: 425
    –   Total ALCOOL: 4
    –   Total VITEZĂ, din care: 255
–          sub 50: 208
–          peste 50 47
–          Nefolosirea centurii de siguranță: 98
–          Telefoane mobile: 20
–          Neacordare PRIORITATE VEHICULE: 6
–          Neacordare PRIORITATE PIETONI: 10
–          Abateri PIETONI: 11
–          Abateri BICICLIŞTI: 21
Total permise de conducere reţinute, din care: 97
–          Alcool: 4
–          Viteză: 47
–           Neacordare prioritate pietoni: 10
Neacordare prioritate vehicule: 6
–          Alte abateri: 26
–          Infracţiuni: 4
Total certificate de înmatriculare reținute, din care: 20
–          Lipsă ITP: 11
–          Defecțiuni tehnice: 5
–          Lipsă RCA: 4
Total infracțiuni constatate, din care: 20
–          La regimul circulației 9
–          Altă natură 11

 

Ziua de 20 septembrie 2023 a avut în calendarul activităților ROADPOL Safety Days obiectivul de a fi o zi fără persoane decedate în accidente rutiere. La nivelul județului, în ziua de 20 septembrie s-a înregistrat un singur accident rutier din care a rezultat o victimă rănită ușor.

 

 

*        *        *

 

Din situaţia statistică a reieşit faptul că în zilele de miercuri și luni au fost înregistrate cele mai multe accidente rutiere, iar raportat la intervalul orar, accidentele s-au produs cu precădere între 12:00-16:00.

 

De asemenea, cele mai multe accidente rutiere s-au produs în mediul urban, municipiul Botoșani, soldate cu 8 răniți grav și 66 răniți ușor, iar în mediul rural, se remarcă comuna Stăuceni, cu 10 accidente soldate cu un rănit grav și 13 răniți ușor.

 

În ceea ce privește categoria de drumuri pe care s-au produs accidentele rutiere, cele mai multe dintre acestea au fost înregistrate pe drumurile naționale.

 

Reducerea riscului rutier rămâne unul dintre obiectivele principale ale Poliției Române, iar activitățile pentru prevenirea accidentelor rutiere și pentru impunerea și menținerea unui climat de siguranță rutieră au caracter permanent și vor fi desfășurate, în mod constant, pe arterele rutiere din întreg județul Botoșani.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Autostradă la Botoșani. Dezbatere pentru acordul de mediu la Tudora

Publicat

Autostradă pentru Botoșani. Dezbatere pentru acordul de mediu la Tudora

Astăzi, la Tudora,  a avut loc dezbaterea publică pentru emiterea Acordului de mediu pentru tronsonul de autostradă Pașcani – Suceava, care asigură conectivitatea județului cu Autostrada “Moldovei” (A7) și Autostrada “Unirii” (A8).
În timpul dezbaterilor nu s-au ridicat probleme de mediu care să nu fi fost deja prevăzute și luate în calcul de echipa de proiectare și care să pună probleme în implementarea proiectului. “Este o investiție mult dorită, o investiție care reprezintă practic un pașaport pentru dezvoltarea regiunii. Ziua de astăzi marchează un punct de inflexiune pentru evoluția Țării de Sus  care nu ar fi fost posibil dacă nu vorbeam cu toții aceeași limbă, cea a administrației, dacă nu puneam mai presus de orice interesul public. La Tudora a fost prezentă echipa social-democrată din Botoșani, conducerea Consiliului Județean Botoșani, parlamentarii social-democrați Marius Budăi, Dan Șlincu și Alexandra Huțu, subprefecți, primari și viceprimari, precum și reprezentanți ai județului Suceava în frunte cu președintele Consiliului Județean domnul Gheorghe Flutur, reprezentanți ai societății civile din Moldova pentru a susține acest proiect și a transmite un mesaj foarte clar: Locuitorii județelor noastre nu sunt români de rangul II, au aceleași obligații, dar și aceleași drepturi ca toți românii. Deci, implicit au și ei dreptul la viitor! Iar noi, noi suntem garantul acestui drept!”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Pe 27 august 2021, Consiliul Județean Botoșani emitea certificatul de urbanism pentru acest sector ce traversează județul Botoșani. “Atunci, mulți s-au arătat neîncrezători, au fost chiar ironici, dar uitați că, astăzi suntem foarte aproape de finalizarea Studiului de Fezabilitate.

Și nu ne oprim aici!

Suntem în plină licitație pentru realizarea documentației tehnice pentru drumul de mare viteză care va uni Suceava de Botoșani. Mai mult, împreună cu partenerii noștri de la Primăria Botoșani, Consiliul Județean Suceava și Primăria Suceava am făcut demersuri pentru a prelua, împreună, și execuția drumului de mare viteză, pentru care continuăm demersurile să-l realizăm în regim de autostradă”, a mai spus Doina Federovici.
Drumul de mare viteză Botoșani – Suceava va face conexiunea între Centura municipiului Botoșani și A7, care este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei. 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Trending