Connect with us
Publicitate

Eveniment

Românii își închid firmele. Numărul societăților radiate a crescut față de perioada de vârf a pandemiei

Publicat

Numărul firmelor radiate la nivel naţional a crescut cu 8,87% în primele şapte luni din 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 41.007 radieri, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

În Alba, numărul societăților comerciale radiate a crescut cu 6,67%, față de perioada similară a anului trecut.

Cele mai multe radieri au fost înregistrate în municipiul Bucureşti – 6.536 (plus 8,07 faţă de ianuarie-iulie 2021) şi în judeţele Cluj – 1.862 (plus 13,81%), Timiş – 1.861 (plus 4,49%) şi Constanţa – 1.825 (plus 13,85%), potrivit Agerpres.

La polul opus, cele mai puţine radieri au fost consemnate în judeţele Călăraşi – 331 (în creştere cu 3,12% faţă de primele şapte luni ale anului trecut), Ialomiţa – 337 (plus 16,61%) şi Covasna – 341 (plus 3,61%).

Creşterile cele mai semnificative ale numărului de radieri s-au înregistrat în judeţele Gorj (plus 24,75%), Sălaj (plus 23,73%) şi Tulcea (plus 22,85%).

În perioada analizată au fost consemnate scăderi în ceea ce priveşte numărul firmelor radiate în judeţele Caraş-Severin (minus 16,27%), Brăila (minus 11,76%), Alba (minus 6,67%), Dolj (minus 4,27%) şi Dâmboviţa (minus 2,65%).

Pe domenii de activitate, numărul cel mai mare de radieri a fost înregistrat în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 11.080 (plus 7,5% raportat la ianuarie-iulie 2021), construcţii – 3.759 (plus 7,68%), activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice – 3.421 (plus 8,05%) şi industria prelucrătoare 3.335 (plus 9,81%).

În iulie 2022, au fost consemnate 5.587 radieri de firme, cele mai multe în Bucureşti (929) şi în judeţele Cluj (298), Timiş (256) şi Constanţa (241).

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Vitezoman din Vârfu Câmpului, pozitiv la testarea cu DrugTest

Publicat

Miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul național DN 29C, în comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din aceeași localitate, care circula cu viteză peste limită.

 

Întrucât acesta avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, bărbatul a fost testat și cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând posibila prezență în organism a unei substanțe psihoactive.

 

Ulterior, conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Citeste mai mult

Eveniment

Dosar penal pentru un bărbat din Gorbănești care s-a urcat beat la volan

Publicat

Miercuri, polițiștii din Botoșani au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Gorbănești, un autoturism condus de un bărbat, de 49 de ani, din aceeași localitate.

 

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult

Eveniment

A sunat la 112 și a luat o amendă usturătoare. Isprava unui bărbat din Botoșani

Publicat

Un botoșănean a fost amendat de jandarmi ieri dimineață cu 2000 de lei, după ce a sesizat prin apel 112 o situație de ,,urgență” în incinta unei autogări din municipiul Botoșani.
Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.
Jandarmii s-au deplasat în scurt timp, însă au constatat că la autogară nu sunt probleme de genul celor sesizate, iar personalul de serviciu nu are cunoștință despre nicio faptă de tulburare a ordinii și liniștii publice.
În urma verificărilor efectuate, apelantul a fost depistat în sala de așteptare și a declarat că a apelat numărul unic de urgență din cauză că i s-a cerut o taxă pentru a folosi toaleta, ceea ce l-a nemulțumit.
Alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2000 de lei la 4000 de lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității.

Citeste mai mult

Administratie

Un nou proiect transfrontalier pentru Consiliul Județean Botoșani

Publicat

Consiliul Județean Botoșani a depus spre finanțare europeană un nou proiect transfrontalier, Este vorba de proiectul „Creșterea absorbției fondurilor UE prin consolidarea capacității instituționale în Regiunea Dunării”, care reunește 11 parteneri din trei state (România – stat membru UE și două state cu statut de candidat – Republica Moldova și Ucraina).

Proiectul depus la finanțare în cadrul Programului transnațional „Regiunea Dunării 2021-2027”, are o valoare de 2,3 milioane de euro, iar cofinanțarea Consiliului Județean este de aproximativ 13 mii de euro. Acesta vizează înființarea unui centru de formare la nivelul Consiliului Județean Botoșani pentru consolidarea capacității de absorbție efectivă și eficientă a fondurilor UE și pregătirea celor două state candidate, Moldova și Ucraina, pentru procesul de aderare și integrare europeană. „Atragerea de fonduri europene reprezintă una dintre ele mai importante activități din cadrul Consiliului Județean Botoșani, lucru demonstrat din plin în acest mandat. De asemenea, acordăm o atenție deosebită și parteneriatelor cu cele două țări vecine, pe care le sprijinim în procesul de integrare europeană”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Pentru asigurarea părții de formare profesională, Consiliul Județean Botoșani va dota cu aparatură IT o sală din Palatul Administrativ și va împărtăși celorlalte administrații locale partenere în proiect exemple de bune practici și know-how-ul privind relațiile cu instituțiile europene.

Parteneri în cadrul acestui proiect, pe lângă Consiliul Județean Botoșani, sunt administrațiile locale din Leova (Moldova), Drochia (Moldova), Ungheni (Moldova), Noua Suliță (Ucraina) și comunele Gorbănești (Botoșani), Ivănești și Pădureni (Vaslui). Parteneriatul extins al proiectului vizează ca beneficiari, pe lângă administrații publice locale: mediul de afaceri (Camera de Comerț și Industrie Brașov), mediul universitar (Institutul de Administrație Publică din cadrul Universității de Stat a Republicii Moldova) și societatea civilă (ADI Zona Metropolitană Botoșani).

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending