Connect with us
Publicitate

Eveniment

România se pregătește să primească refugiați. Încep cozile la vama dintre Ucraina și Moldova

Publicat

România se pregătește să primească refugiați. Consiliul Suprem de Apărare al Țării, CSAT, se întrunește de la ora 11, pentru a analiza situația de la granița României.

Jurnaliștii de la fața locului transmit că e panică în oraș. Oamenii fac cozi la bancomate pentru a-și scoate banii și la benzinării.

De asemenea, magazinele sunt luate cu asalt, oamenii încercând să își facă provizii.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, susține că România s-ar fi pregătit să primească peste 500.000 de refugiați din Ucraina și că ar exista un „plan” în toate marile orașe aflate în vecinătatea granițelor.

Sute de mașini cu număr de Ucraina sunt joi dimineață la punctul de frontieră Palanca dintre Ucraina și Republica Moldova, potrivit imaginilor de pe camerele de luat vederi.

Imagini live de pe camerele de la graniță puteți viziona AICI.

Cetățenii ucraineni se evacuează din Ucraina după ce Rusia a lansat joi la prima oră un atac asupra țării.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un cort pentru strângerea de semnături, amplasat de PNL pe Pietonalul Transilvaniei, a fost vandalizat în cursul nopții trecute

Publicat

`Un cort pentru strângerea de semnături, amplasat de PNL pe Pietonalul Transilvaniei, a fost vandalizat în cursul nopții trecute. Ciudat, dintr-un număr de cinci corturi ampalsate de tot atâtea partide pe o suprafață de numai 100 mp, cortul PNL a fost singurul asupra căruia au fost aplicate represalii. Reprezentanții PNL Botoșani au notificat autoritățile competente, în vederea descoperirii făptașilor și prinderii acestora. Avem încredere că acest lucru se va întâmpla în cel mai scurt timp, având în vedere că zona în care s-a petrecut incidentul este o zonă centrală a orașului și este supravegheată video.

Nu am fost, nu suntem și nu vom fi niciodată adepții campaniilor distructive. Barbaria vine din neștiință, ură și ignoranță, iar noi, PNL nu reprezentăm aceste atribute. Sunten siguri că nici cetățenii Botoșaniului, oameni educați și cu bună credință, nu aprobă aceste manifestări. Lupta noastră electorală trebuie să se desfășoare pe tărâmul ideilor, a proiectelor, a dorinței de a face bine orașului nostru și nu de a mutila materiale electorale.

 

PNL – Organizația Municipală Botoșani

Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr de 29 de ani din Știubieni dat jos de la volan de polițiști. Ce alcoolemie avea

Publicat

Polițiștii din Vlăsinești au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Știubieni, un autovehicul condus de un tânăr, de 29 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat, conform prevederilor legale.

Citeste mai mult

Eveniment

Dosar penal pentru un șofer din Santa Mare care s-a urcat beat la volan

Publicat

Polițiștii din Ștefănești au oprit duminică pentru control, pe drumul public din comuna Santa Mare, un autovehicul condus de un bărbat, de 36 de ani, din aceeași localitate.

 

În momentul efectuării semnalului de oprire, bărbatul a pierdut controlul asupra autovehiculului și a intrat în sanțul de pe marginea părții carosabile.

 

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0, 45 mg/l alcool pur în aerul expirat . Mai mult decât atât, autovehiculul nu era înregistrat sau înmatriculat conform prevederilor legale.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului și punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat din Cristești, scos cu forța din locuință după ce și-a bătut soția

Publicat

Duminică, polițiștii din Botoșani au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 47 de ani, din comuna Cristești, pentru faptul că a avut un comportament agresiv față de soția sa.

 

Ordinul de protecție a fost emis pe o perioadă de 5 zile, iar bărbatul a fost evacuat din locuință, având totodată obligația de a păstra o distanță de minim 200 de metri față de familia sa. În situația în care nu sunt respectate aceste obligații, se vor demara cercetări pentru infracțiunea de încalcare a ordinului de protecție, iar față de bărbat poate fi dispusă o măsură privativă de libertate.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie-lovire sau alte violențe, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending