Connect with us

Eveniment

România – Elveția, de la ora 21:45, în preliminariile EURO 2024. Fotbaliștii lui Iordănescu pornesc cu șansa a doua

Publicat

Publicitate

Echipa Națională de Fotbal a României dispută luni, de la ora 21:45, al patrulea meci din cadrul Grupei I a preliminariilor pentru EURO 2024.

După semi-eșecul de la Priștina, în fața naționalei statului Kosovo, selecționata României are în față cel mai greu test al acestei campanii de calificare la Campionatul European de Fotbal, ce va avea loc în 2024, în Germania.

Este vorba despre confruntarea din deplasare, în fața Elveției, liderul Grupei I, care a obținut maxim de puncte în primele 3 partide din grupă.

Meciul va fi transmis live la Prima TV și la Radio România Actualități.

Cele două reprezentative s-au întâlnit ultima dată la Campionatul European din 2016, atunci când în al doilea meci din grupe echipa antrenată la vremea aceea de tatăl actualului selecționer, Anghel Iordănescu, remiza 1-1 cu elvețienii, grație golului înscris de Bogdan Stancu din penalty.

 

Publicitate

O eventuală victorie a „tricolorilor” în acest meci ar duce șansele de calificare la turneul final din 2024 la cote maxime pentru Naționala României, întrucât aceștia ar aduna 10 puncte din primele patru meciuri.

Anterior, România a obținut în această grupă două victorii și o remiză.

Andorra 0 – 2 România
România 2 – 1 Belarus
Kosovo 0 – 0 România
Elvețienii se laudă cu următoarele rezultate în această grupă:

Belarus 0 – 5 Elveția
Elveția 3 – 0 Israel
Andorra 1 – 2 Elveția
Potrivit GSP, Edward Iordănescu ar urma să abordeze duelul cu următoarea garnitură:

Primul 11: H. Moldovan – Manea, Drăgușin, Burcă, Sorescu – N. Stanciu, T. Băluță, Olaru – D. Man, Alibec, I. Hagi

Rezerve: Aioani, Nedelcearu, Țicu, A. Rus, M. Marin, Cicâldău, V. Mihăilă, Moruțan, Fl. Coman, L. Munteanu, G. Pușcaș

Fotbalistul din Alba, Nicușor Stanciu, a fost titular în partida precedenta, fiind și căpitanul Echipei Naționale a României.

Acesta nu s-a remarcat din punct de vedere ofensiv, prestând un joc în nota întregii echipe.

Totuși, Stanciu s-a evidențiat în mod negativ, atunci când unul dintre adversari l-a ridiculizat, strecurându-i mingea printre picioare.

foto: Facebook/ Echipa națională de fotbal a României

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Violența domestică, în cifre alarmante: Peste 61.000 de cazuri în doar 6 luni. Mii de victime au refuzat brățara electronică pentru agresor

Publicat

Publicitate

Poliția Română a anunțat că în primele șase luni ale anului au fost înregistrate peste 61.000 de cazuri de violență domestică, în proporții aproape egale în mediul urban și rural.

De asemenea, din datele transmise de Poliție, în 1.248 de situații, a fost pusă în aplicare măsura de obligare a agresorului de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere (cunoscut ca ‘brățara electronică’, n.r.).

Pe de altă parte, în 4.042 de situații, victimele au refuzat măsura de obligare a agresorului de a purta acest dispozitiv.

Conform unui comunicat al Poliției Române remis sâmbătă, în prima jumătate a anului în curs polițiștii au intervenit la 61.431 de cazuri de violență domestică, dintre care 30.433 în mediul urban și 30.998 în mediul rural.

De asemenea, polițiștii au emis 5.956 de ordine de protecție provizorii, 2.271 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecție de către instanțele de judecată.

Tot în primele 6 luni ale anului, numărul faptelor penale înregistrate în domeniul violenței domestice a scăzut cu 19% față de primele 6 luni ale anului 2024, de la 28.117 la 22.742 de fapte. Au fost înregistrate scăderi, comparativ cu perioada similară din anul 2024, pentru lovire sau alte violențe (de la 17.067 la 12.807 fapte), amenințare (de la 3.574 la 2.738 fapte) și nerespectarea ordinelor de protecție provizorii (de la 380 la 344 de fapte).

Publicitate

Cea mai mare pondere în cadrul infracțiunilor o reprezintă ‘lovirea sau alte violențe’ – 56% (12.807 fapte).

În aceeași perioadă, instanțele judecătorești au emis 6.483 de ordine de protecție, 2.271 fiind provenite din ordine de protecție provizorii.

Referitor la nerespectarea ordinului de protecție, au fost sesizate 2.572 infracțiuni. La nivel național, au fost emise 5.956 de ordine de protecție provizorii, 2.271 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecție.

Referitor la nerespectarea ordinului de protecție provizoriu, au fost sesizate 344 de infracțiuni, dintre care 217 în mediul urban și 127 în mediul în rural.

Totodată, în 1.248 de situații, a fost pusă în aplicare măsura de obligare a agresorului de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere.

În 4.042 de situații, victimele au refuzat măsura de obligare a agresorului de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere.

Începând cu data de 1 octombrie 2024, Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică a intrat în ultima etapă de implementare, astfel sistemul a fost operaționalizat în 18 județe, respectiv Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Olt, Suceava, Timiș și Tulcea.

De asemenea, tot începând cu 1 octombrie 2024, sistemul de monitorizare electronică se aplică și în cadrul procedurilor de control judiciar, control judiciar sub cauțiune și arest la domiciliu, în cauzele în care organele judiciare vor dispune obligația de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere în sarcina inculpatului cercetat penal. AGERPRES

Citeste mai mult

Educație

Rezultate Titularizare 2025: Au fost publicate notele la proba scrisă. Perioada pentru depunerea contestațiilor

Publicat

Publicitate

Rezultate Titularizare 2025: Au fost publicate notele la proba scrisă. Candidații nemulțumiți de rezultate pot depune contestații marți, 22 iulie, până la ora 21.00 și miercuri, 23 iulie, până la ora 12.00.

Rezultatele finale vor fi disponibile în 30 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

AICI, rezultate Titularizare 2025 în Botoșani, proba scrisă

Rezultate Titularizare 2025. Cum se depun contestații

Contestaţiile se depun la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean:

  • marți, 22 iulie 2025, în scris, până la ora 21.00
  • miercuri, 23 iulie 2025, în scris, până la ora 12.00.

CERERE_TIP_CONTESTATIE_TITULARIZARE_2025

Publicitate

În contestaţie, candidatul precizează următoarele informaţii:

  • judeţul; nr. fişă de înscriere la concurs; nr. şi denumirea centrului de concurs; numele, iniţiala/inițialele tatălui, prenumele; codul numeric personal;
  • denumirea exactă a disciplinei la care a susţinut proba scrisă în cadrul concursului; nota contestată;
  • adresa de e-mail; numărul de telefon; denumirea uneia dintre instituțiile/unitățile de învățământ absolvite.

La contestația depusă/transmisă la inspectoratul școlar se anexează o copie a buletinului / cărții de identitate.

Contestația la proba scrisă se depune personal de către candidat sau prin împuternicit, acesta din urmă prezentând procură notarială în original.

Transmiterea contestațiilor la inspectoratul şcolar se poate realiza și electronic (scanat), prin poştă electronică, la adresa de e-mail secretariat@isjalba.ro . în data de 22 iulie 2025 şi în data de 23 iulie 2025 până la ora 12.00.

Nu pot fi contestate lucrările scrise ale altor candidați.

Titularizare 2025: Proba scrisă și rezultate

  • 15 iulie 2025: desfășurarea probei scrise
  • 22 iulie 2025: comunicarea rezultatelor iniţiale
  • 22-23 iulie 2025: înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora comisiilor de soluţionare a contestaţiilor
  • 24-29 iulie 2025: soluţionarea contestațiilor
  • 30 iulie 2025: comunicarea rezultatelor finale
  • 31 iulie – 1 august: repartizarea candidaţilor

Citeste mai mult

Eveniment

SUA introduce o nouă taxă de 250 de dolari pentru vize. Suma poate fi returnată călătorilor eligibili

Publicat

Publicitate

Statele Unite vor introduce o nouă „taxă de integritate a vizei”, în valoare de cel puțin 250 de dolari, care se va adăuga la costurile deja existente pentru solicitarea unei vize. Măsura este prevăzută într-o lege de politici interne recent adoptată de administrația Trump, scrie alba24.ro.

Taxa se va aplica tuturor vizitatorilor care trebuie să obțină vize de tip non-imigrant pentru a intra în SUA. Asta include turiști, oameni de afaceri, studenți internaționali și alți vizitatori temporari.

SUA au emis anul trecut aproape 11 milioane de vize de tip non-imigrant, potrivit datelor Departamentului de Stat.

Turiștii și oamenii de afaceri din țările incluse în Programul de Scutire de Viză (Visa Waiver Program), precum Australia și multe state europene, nu au nevoie de viză pentru șederi mai scurte de 90 de zile.

Plata va fi necesară în momentul eliberării vizei și nu vor exista scutiri de taxă. Călătorii care respectă condițiile vizei își pot primi banii înapoi după încheierea călătoriei, conform prevederii.

Avocatul în imigrație Steven A. Brown, partener la firma Reddy Neumann Brown PC din Houston, a descris taxa ca fiind „un depozit de garanție rambursabil”, într-o postare recentă despre noua politică.

Publicitate

Mecanismul prin care se va face rambursarea nu este clar, a subliniat Brown, potrivit TVR Info.

„Această taxă, care va fi de cel puțin 250 de dolari și se adaugă la taxele de viză existente, introduce o barieră financiară inutilă pentru vizitatorii internaționali,” a declarat Erik Hansen, vicepreședinte senior pentru relații guvernamentale al asociației.

Potrivit calculelor U.S. Travel, taxa ar crește costurile inițiale ale vizitării SUA cu 144%. „Chiar dacă este, tehnic, rambursabilă, complexitatea și costul suplimentar vor descuraja vizitatorii,” a spus Hansen.

 

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Recepție finală la atelierul Liceului de Artă „Ștefan Luchian”. Un spațiu complet reabilitat, cu cele mai bune condiții pentru tinerii artiști

Publicat

Publicitate

Primăria Municipiului Botoșani anunță finalizarea lucrărilor de reabilitare a atelierului de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian”. Astăzi a avut loc recepția finală a acestui obiectiv de investiții, care oferă de acum înainte cele mai bune condiții pentru elevii care studiază muzica și artele.

Atelierul este compus din minimum 7 săli individuale, fiecare destinată repetițiilor și studiului în regim individual, esențiale pentru performanța artistică.

Spațiul a fost complet reabilitat și modernizat, fiind dotat cu:
✔️ parchet și gresie de calitate,
✔️ sisteme de supraveghere video pentru siguranță,
✔️ panouri solare, care asigură eficiență energetică și sustenabilitate,
✔️ condiții acustice și ambientale excelente, adaptate nevoilor elevilor și profesorilor.
„Această investiție nu este doar o lucrare finalizată, ci un sprijin real pentru educația vocațională și pentru tinerii talentați din Botoșani. Continuăm să investim în școli, ateliere și spații care contribuie la formarea viitoarelor generații de artiști”, a declarat primarul Municipiului Botoșani.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending