Connect with us
Publicitate

Actualitate

Remediul băbesc pentru mahmureală care nu dă greș. Metoda “cui pe sui se scoate“ nu este recomandată de medici

Publicat

Publicitate

După o noapte de pomină, în care s-au distrat cât pentru un an, turiştii au folosit diferite reţete pentru a scăpa de mahmureală. De la băuturi fine, s-a virat brusc la zeamă de varză şi murături, de la dans dezlănţuit s-a trecut la plimbări uşoare şi relaxare în ciubăr. Medicii recomandă hidratarea şi alimente uşoare după ce am consumat alcool peste măsură. Voia bună n-a dispărut o dată cu durerile de cap. Turiştii din Bucovina au mers pe mâna remediilor băbeşti pentru a scăpa de mahmureală: “Poftiţi la o zeamă de varză”, scrie observatornews.ro.

 

Clara Mihociu, reporter Observator: Mâncarea greoaie din noaptea de Revelion – friptura, sarmalele – sunt înlocuite în prima zi din an cu ciorbele. Cu cât mai acre cu atât mai bune. Însă aici, în zona Bucovinei secretul este altul – zeama de merişoare, acră şi ea. Oriunde însă ne-am afla în ţară cu siguranţă ştim că după ce am băut prea mult vin de Revelion, în prima zi din an consumăm zeamă de varză.
Metoda “cui pe sui se scoate“ nu este recomandată de medici, în caz de mahmureală

Publicitate

Hidratarea este cheia pentru a ne pune mai repede pe picioare. Fructele ajut şi ele. Iar un duş cu apă rece ne poate înviora: “Dacă abia ne-am trezit şi trebuie să ne dregem, nu poţi cu altceva decât cu un pic de apă plată cu lămâie. Bine, vodca e dedesubt”.

La Constanţa, turiştii au ales plimbarea şi băile de soare pentru a se pune pe picioare. Faleza a fost plină, iar cei care s-au mai simţit în stare de alte senzaţii tari, au intrat în apa mării care a atins 8 grade Celsius.

S-a petrecut din greu şi în Maramureş, astfel că pentru mulţi turişti n-au fost de ajuns nici murăturile, nici plimbările. După petrecere, sunt recomandate alimente uşoare, cum ar fi bananele, nucile sau spanacul.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Șofer din Răchiți, DOSAR PENAL după ce a fost prins beat la volan

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit la data de 18 mai 2024 pentru control, pe drumul județean D.J. 296 A, în comuna Răchiți, un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

 

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

BLOCADA la Botoșani: Peste 200 de sancțiuni aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni au anunțat astăzi că în ultimele 24 de ore au organizat 5 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 61 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creștera gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 237 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.000 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise de conducere.

“Dintre sancțiuni, cele mai multe au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Administratie

Oraşul Fămânzi şi comuna Hudeşti din judeţul Botoşani au semnat contractele pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Publicat

Publicitate

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat 11 contracte de finanţare de 28,49 milioane de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice pentru consumul propriu al entităţilor publice, iar printre ele se numără și Oraşul Fămânzi şi comuna Hudeşti din judeţul Botoşani, relatează agerpres.ro.

Prin semnarea celor 11 contracte, se asigură finanţare pentru proiecte noi, în valoare totală de 28,49 milioane de lei, cu o valoare totală a finanţării din Fondul pentru Modernizare de 23,96 milioane de lei, pentru o capacitate instalată totală de 3,71 MW, potrivit unui comunicat al ministerului de resort.

“Semnarea acestor contracte se subscrie priorităţii enunţate încă de la preluarea mandatului: investiţii, investiţii, investiţii. Le mulţumesc colegilor din minister care au înţeles necesitatea accelerării investiţiilor prin Fondul de Modernizare. Dezideratul nostru este o energie sigură, la un preţ corect şi cât mai verde. Prin Fondul pentru Modernizare avem cea mai mare şansă de dezvoltare pe care România o are în istoria recentă şi nu greşesc dacă spun că Ministerul Energiei gestionează cea mai importantă investiţie pentru viitorul României şi România Viitorului”, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Publicitate

Astfel, vineri, au fost semnate 10 contracte de finanţare în cadrul apelului finanţat prin Fondul pentru Modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei – Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entităţi publice.

Valoarea totală a proiectelor finanţate este de 26,590 milioane de lei, din care valoarea totală a finanţării din Fondul pentru Modernizare este de 22,330 milioane lei, iar capacitatea totală instalată este de 3,46 MW.

Cele zece primării care au semnat contractele sunt: oraşul Fămânzi şi comuna Hudeşti din judeţul Botoşani, oraşul Lipova din judeţul Arad, comuna Roşia din judeţul Bihor, comuna Grindu din judeţul Ialomiţa, comuna Gologanu din judeţul Vrancea, comuna Cuza Vodă din judeţul Călăraşi, comuna Ruscova din judeţul Maramureş, comuna Chirnogeni din judeţul Constanţa şi comuna Ilva Mare din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Publicitate

Anterior, pe 14 mai, s-a semnat contractul de finanţare pentru comuna Aştileu, judeţul Bihor, în valoare totală de 1,902 milioane de lei. Valoarea finanţării din Fondul pentru Modernizare este de 1,627 milioane de lei, pentru o capacitate instalată totală de 0,25 MW.

Citeste mai mult

Educație

Când intră elevii în vacanța de vară. Diferență în funcție de clasă și tipul de învățământ în structura anului școlar

Publicat

Publicitate

În acest an, structura anului școlar diferă în funcție de clasă și tipul de învățământ, astfel încât unii dintre elevi vor merge în vacanță mai repede, iar alții mai târziu față de data stabilită pentru marea masă, relatează alba24.ro.

Potrivit structurii anului școlar 2023-2024, elevii intră în vacanță de sâmbătă, 22 iunie 2024, până duminică, 8 septembrie 2024.

Ultima zi de școală va fi în 21 iunie pentru majoritatea elevilor, dar nu pentru toți.

Publicitate

Când intră elevii în vacanța de vară

Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 7 iunie 2024, potrivit Edupedu.

Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are o durată de 35 de săptămâni de cursuri. Vacanța de vară vine la data de 14 iunie 2024.

Pentru clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, cu excepția claselor terminale, și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar a avut o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 28 iunie 2024.

Publicitate

Pentru clasele din învățământul postliceal, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învățământ în vigoare.

De ce e necesară vancanța de vară

Vacanța de vară oferă o perioadă extinsă de odihnă, permițându-le elevilor să se relaxeze, să participe la activități extracurriculare și să petreacă timp cu familia.

Taberele de vară, programele educaționale speciale, călătoriile și alte activități recreative le permit să își dezvolte abilități noi, să își lărgească orizonturile și să învețe într-un context diferit de cel școlar.

Publicitate

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending